האוצר: לגבות דמי מנוי על הטלוויזיה הדיגיטלית
ל"גלובס" נודע כי האוצר מעוניין להכניס לחוק העידן + סעיף לפיו ניתן לגבות דמי מנוי עבור השידורים ■ באוצר סירבו להתייחס
האם גם האופציה החינמית לשידורי טלוויזיה תיגזל מהציבור הישראלי? ל"גלובס" נודע כי משרד האוצר מבקש להכניס לחוק המרחיב את הטלוויזיה הדיגיטלית, העידן +, סעיף לפיו בעתיד יהיה ניתן לגבות דמי מנוי בעבור השידורים, כאשר אלו יופעלו על ידי חברה ממשלתית אחרת, בניגוד לרשות השנייה היום.
העידן +, הוא כיום האופציה היחידה של אזרחי ישראל לצפות בטלוויזיה שלא באמצעות תשלום דמי מנוי לחברות הכבלים והלוויין. משמעותו של סעיף כזה, הוא הקמת פלטפורמה תחרותית לכל דבר להוט ול-yes.
במסגרת ההכנות של החוק לקראת דיון בוועדת השרים לחקיקה מבקש האוצר, גם לאפשר להעלות על הפלטפורמה, שמורה לגדול לכ-20 ערוצים בתוך כשנתיים (כיום היא מונה 5 בלבד), ערוצים נוספים עם פרסומות, שלא יהיו נתונים למורת הרגולטור.
על פי ההערכה משרד התקשורת צפוי להתנגד לסעיפים אלו ולמנוע את הכנסתם לחוק.
באוצר לא התייחסו לדברים.
כנ"ל לגבי בריטניה והולנד - הייתי שם לפני כמה חודשים עם המחשב הנייד, ורוב הערוצים שמצאתי בסריקה היו בעצם ערוצים בתשלום שדרשו כרטיס קידוד!
רק בודדים היו FTA.
אבל הסעיף המדובר כלכך מעורפל שהוא יכול לגרום להמון צרות.
מ'זתומרת "ערוצים נוספים עם פרסומות שלא כפופים לרגולטור"?!? הם פשוט לא נורמליים לתת נישה למפלצת כזו.
לדעתי המשפט הזה מתייחס לפתיחת השוק לתחרות , כך שיהיו ערוצים מסחריים נוספים. ולגבי אי כפיפות לרגולטור, הכוונה לדעתי היא שיהיו ערוצים פרטיים כמו בחו"ל, שאינם מחוייבים לשדר חדשות לדוגמא.
לדעתי המשפט הזה מתייחס לפתיחת השוק לתחרות , כך שיהיו ערוצים מסחריים נוספים. ולגבי אי כפיפות לרגולטור, הכוונה לדעתי היא שיהיו ערוצים פרטיים כמו בחו"ל, שאינם מחוייבים לשדר חדשות לדוגמא.
...
זו בדיוק הבעיה - סעיף לא חד-משמעי שניתן לפרש בהמון דרכים. זה פתח לצרות...
לגטימי לחלוטין ...יהיו ערותים חופשיים והרבה יחסית (יוסיפו עוד כך מבטיחים) ויהיו עוד כמה בתשלום , אני מניח שיהיה סימלי לפחות יחסית לחברות הכבלים והלויין.
אני חושב שזה הסחת דעת של כמה גורמים אינטרסנטיים שמנסים להסית את הדיון מהנקודה ולבטל את הסעיף הזה.
הנקודה היא אחרת, האוצר מנסה להקים כאן, דה פקטו, מתחרה חדש ליס ולהוט מבלי לקבל אישור או בכלל לקיים דיון האם יש מקום למתחרה חדש כזה.
האבסורד היא שזה בכלל לא המקום של האוצר לקיים דיון כזה, אלא שזה צריך להיות (אם בכלל) יוזמה של משרד התקשורת. לא מבין איך משרד האוצר דוחף דברים כאלה שהם בכלל לא בתחום העיסוק שלו.
דעתי האישית היא שזה צעד מהטפשיים שנעשו כאן. מקרה קלאסי של יד ימין לא יודעת מה יד שמאל עושה. אם יקימו כאן מתחרה חדש, על בסיס הטכנולוגיה של DTT, צריך יהיה לשפר את איכות השידור באופן דרמטי. זה לא משהו שאפשרי כאן, גם בגלל כמויות הכסף שידרשו לכך, וכן צריך יהיה לפצות את יס והוט על ידי הוספת פרסום (מה שידפוק את הערוצים המסחריים וצריך יהיה לפצות אותם על זה). איכות השידורים תהיה גרועה, איכות התוכן תדרדר ויהיו הרבה יותר פרסומות. זה מה שהאוצר רוצה לגרום ?!
ביום שתצא חברה שלישית לשידורים , זה יהיה היום השמח בחיי, אני ממש רוצה בזאת ומאמין שיהיה אםפשר לקלוט גם תחנות באיכות HD ששם יוקרנו סרטים וסדרות עם תרגום, לא יהיה ממש אכפת לי לשם אגרה על זה .
אלא אם כן כחלק מהתנאים שהממשלה תציב בפני מפעיל שלישי (או יותר?) תהיה דרישה לשידרוג תשתית ה-DTT בכל האיזורים העירוניים.
דווקא במדינה זעירה כשלנו, זו תשתית הרבה יותר מתאימה מלווין למשל. העלות לטראנספונדר היא כה גבוהה, ואילו כמות הלקוחות תחת האלומה היא כל כך מועטה ביחס לארצות אחרות, שאפשר להבין את הריבוב האגרסיבי, המחירים המופקעים שיס דורשת (והן את העובדה שעד היום היא עדיין חברה ללא רווח שכן היא לא כסתה את עלויות התשתית שלה).
אני גר בירושלים, ויצא לי לצפות בניסויי ה-HD בזמן המונדיאל עם מקלט פשוט ואנטנה פסיבית, רק בגלל מיקום חכם של המשדרים. ובקשר לאיכות, כשהייתי בלונדון לפני מספר חודשים, יצא לי לצפות ב-BBC ו-ITV עם המחשב הנייד, והאיכות הייתה פנטסטית. HD אמיתי בביטרייט גבוה, לא כמו הזיוף שיש לנו בארץ, והכל ב-DTT.