סלט לו"ש
כבר מזמן הבנתי שאין הרבה קשר בין מה שכתוב בלוח השידורים של "עידן פלוס" לבין מה שמשודר בפועל. עובדה זו מקשה עבור כל מי שמבקש לבצע הקלטה מתוזמנת מראש ע"י שימוש בלוח השידורים המובנה שיש בכל ממיר.
כך למשל התכנית "תכנית חיסכון", המשודרת בערוץ 2, משודרת בפועל החל משעה 19:15 ועד השעה 20:00. בלוח השידורים ניתן לראות כי התכנית מתחילה בשעה 19:30. בעבר אכן התכנית הייתה משודרת החל משעה 19:30 אך כבר לפחות שבועיים היא משודרת משעה 19:15
היום למשל משודרות בערוץ 2 התכניות "רמזור" ו- "עם סגולה" (לפי לוח השידורים) אולם בפועל משודרים התכניות "רמזור" ו-"פולישוק". (וכאמור אין קשר בין ציון השעה בלוח השידורים לשעת השידור בפועל)
המסקנה (שגובשה במהלך כמה חודשים): לוח השידורים המתפרסם ע"י הרשות השנייה - לא אמין.
ניתן לסלוח בגין טעויות שההתרחשות שהלן היא בשל שינויים פתאומיים בלוח השידורים עקב אירוע חדשותי זה או אחר אך בפועל אין הרבה מקרים כאלה.
זו התשובה שקיבלתי מעורכת אתר האינטרנט של הרשות השנייה לאחר שפניתי בנושא זה:
אנו עושים כל שביכולותינו בכדי לספק לציבור מידע מדוייק ועדכני, לצערנו , בשל השינויים הרבים המתרחשים בלוחות השידורים, לעיתים קיים פער בין המצויין בלוח השידורים לבין השידורים בפועל.
בכדי לסייע לציבור אנו מאפשרים להצטרף לרשימת דיוור של לוחות המשדרים באמצעותה תקבל ישירות למייל שלך עדכונים ושינויים המתבצעים בלוחות השידורים.
אם ברצונך להירשם לרשימת הדיוור לחץ על הקישור הבא:
http://www.rashut2.org.il/community_join.asp
מלא את פרטייך וסמן ב"וי" לוחות שידורים.
--------------------------------- עד כאן התשובה
ואני שואל - האם יש תכנה או ממיר אשר מאפשר קביעת תזמון הקלטה מראש דרך לוח שידורים המופץ ב- דואר אלקטרוני?
מאופי הדברים כפי, שהם מתנהלים כעת, עולה תמונה של חוסר רצינות וחבל שכך.
כך למשל התכנית "תכנית חיסכון", המשודרת בערוץ 2, משודרת בפועל החל משעה 19:15 ועד השעה 20:00. בלוח השידורים ניתן לראות כי התכנית מתחילה בשעה 19:30. בעבר אכן התכנית הייתה משודרת החל משעה 19:30 אך כבר לפחות שבועיים היא משודרת משעה 19:15
היום למשל משודרות בערוץ 2 התכניות "רמזור" ו- "עם סגולה" (לפי לוח השידורים) אולם בפועל משודרים התכניות "רמזור" ו-"פולישוק". (וכאמור אין קשר בין ציון השעה בלוח השידורים לשעת השידור בפועל)
המסקנה (שגובשה במהלך כמה חודשים): לוח השידורים המתפרסם ע"י הרשות השנייה - לא אמין.
ניתן לסלוח בגין טעויות שההתרחשות שהלן היא בשל שינויים פתאומיים בלוח השידורים עקב אירוע חדשותי זה או אחר אך בפועל אין הרבה מקרים כאלה.
זו התשובה שקיבלתי מעורכת אתר האינטרנט של הרשות השנייה לאחר שפניתי בנושא זה:
אנו עושים כל שביכולותינו בכדי לספק לציבור מידע מדוייק ועדכני, לצערנו , בשל השינויים הרבים המתרחשים בלוחות השידורים, לעיתים קיים פער בין המצויין בלוח השידורים לבין השידורים בפועל.
בכדי לסייע לציבור אנו מאפשרים להצטרף לרשימת דיוור של לוחות המשדרים באמצעותה תקבל ישירות למייל שלך עדכונים ושינויים המתבצעים בלוחות השידורים.
אם ברצונך להירשם לרשימת הדיוור לחץ על הקישור הבא:
http://www.rashut2.org.il/community_join.asp
מלא את פרטייך וסמן ב"וי" לוחות שידורים.
--------------------------------- עד כאן התשובה
ואני שואל - האם יש תכנה או ממיר אשר מאפשר קביעת תזמון הקלטה מראש דרך לוח שידורים המופץ ב- דואר אלקטרוני?
מאופי הדברים כפי, שהם מתנהלים כעת, עולה תמונה של חוסר רצינות וחבל שכך.
לא הייתי סומך גם על השינויים שהם מפיצים בדואר אלקטרוני. זה מגוחך.
לכן כתבתי בזמנו שתכנות הקלטה לפי EPG, שרבים כאן מתעקשים עליו, מיותר בהחלט.
יש לדאוג שלממיר תהיה אפשרות הקלטה לפי שעות, ולא לפי EPG דמיוני ומופרך.
לכן כתבתי בזמנו שתכנות הקלטה לפי EPG, שרבים כאן מתעקשים עליו, מיותר בהחלט.
יש לדאוג שלממיר תהיה אפשרות הקלטה לפי שעות, ולא לפי EPG דמיוני ומופרך.
נערך לאחרונה על ידי sathack ב 05/06/2011 10:21, נערך פעם 1 בסך הכל.
מה שמפתיע הוא שבסוף השבוע גם ידיעות וגם מעריב מציגים לוחות מעודכנים לשבוע הקרוב כולל שינויים כמו שציינת, אולם הרשות השניה מצויה כנראה בשנות ה-70 ולא מקבלת את אותם עדכונים המופיעים בעיתון.
אני מרגיש שצריך לחזור חזרה לימי ה-TV GUIDE השבועי, ואם רצינו לדעת מה משודר ובאיזה שעה היינו פותחים את העיתון בעמוד הנכון.
זה מה שאנחנו מקבלים בתור תחרות לחברות הכבלים והלווין.
האם מנהל הרשות השניה, מר טמירה, מפתח ציפיות לעבוד עבור אחת החברות האלה אחרי פרישתו, שהוא עושה כל שניתן על מנת שנחזור אליהן עם זנב בין הרגליים?
אני מרגיש שצריך לחזור חזרה לימי ה-TV GUIDE השבועי, ואם רצינו לדעת מה משודר ובאיזה שעה היינו פותחים את העיתון בעמוד הנכון.
זה מה שאנחנו מקבלים בתור תחרות לחברות הכבלים והלווין.
האם מנהל הרשות השניה, מר טמירה, מפתח ציפיות לעבוד עבור אחת החברות האלה אחרי פרישתו, שהוא עושה כל שניתן על מנת שנחזור אליהן עם זנב בין הרגליים?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78913
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
זה פשוט מאוד. זה תהליך ידני ולא אוטומטי. אם מישהו פיזית לא יושב ומכניס את הנתונים ואת השינוים, זה לא משתנה.
קשה להאשים את הרשות השניה בבעיה טכנית כזו, פשוט אין סידור נורמלי בינה לבין הגופים המשדרים. מצד שני, היא גם הרגלוטור, ולכן היא יכולה לדאוג לזה שהגופים המשדרים יעדכנו אותה בזמן אמת (כלומר, שזה לא יהיה צריך להיות פעולה ידנית, אלא תהליך אוטומטי). ביס ובהוט יש תהליכים אוטומטיים שדואגים שזה יהיה מעודכן כל הזמן, לא ברור לי למה ברשות השניה זה צריך להיות ידני.
קשה להאשים את הרשות השניה בבעיה טכנית כזו, פשוט אין סידור נורמלי בינה לבין הגופים המשדרים. מצד שני, היא גם הרגלוטור, ולכן היא יכולה לדאוג לזה שהגופים המשדרים יעדכנו אותה בזמן אמת (כלומר, שזה לא יהיה צריך להיות פעולה ידנית, אלא תהליך אוטומטי). ביס ובהוט יש תהליכים אוטומטיים שדואגים שזה יהיה מעודכן כל הזמן, לא ברור לי למה ברשות השניה זה צריך להיות ידני.
זה מחזיר אותי לתירוץ הקבוע שלהם מאז תחילת שידורי הניסיון - הפקידה מקלידה את התוכן ל-EPG מהעיתון.oferlaor כתב:זה פשוט מאוד. זה תהליך ידני ולא אוטומטי. אם מישהו פיזית לא יושב ומכניס את הנתונים ואת השינוים, זה לא משתנה.
קשה להאשים את הרשות השניה בבעיה טכנית כזו, פשוט אין סידור נורמלי בינה לבין הגופים המשדרים. מצד שני, היא גם הרגלוטור, ולכן היא יכולה לדאוג לזה שהגופים המשדרים יעדכנו אותה בזמן אמת (כלומר, שזה לא יהיה צריך להיות פעולה ידנית, אלא תהליך אוטומטי). ביס ובהוט יש תהליכים אוטומטיים שדואגים שזה יהיה מעודכן כל הזמן, לא ברור לי למה ברשות השניה זה צריך להיות ידני....
זו פשוט תעודת עניות למי שעומד בראש המערכת.
לא מפסיק שהשירות שלהם גרוע, הקליטה נעה בין קליטה טובה ולבין פיקסלים שמדי פעם מופיעים על המסך, עכשיו גם צריך להסתמך על כך שמישהו הביא עיתון למשרד כדי שיקלידו את לוח המשדרים.
לוח השידורים שמקבלת הרשות השנייה נשלח הרבה זמן מראש (כשבועיים מראש) והם לא מעדכנים אותו כי זה מה שהערוצים התחייבו לשדר.
מה לעשות שלפעמים אי אפשר לעמוד בדברים (והרשות השנייה בודקת את המקרים רק לאחר מעשה ולא לפני) ויש אירועים חריגים ושינויים מידיים (כמו פולישוק שביום רביעי בבוקר עוד הופיעה במשבצת של רביעי בלילה בכל EPG נורמלי).
לפי מה שהבנתי, הרשות השנייה לא מעדכנת את מה שהוכנס בEPG מהרגע שהוא הוכנס עד לשידור עצמו ככה שיכולות להיות לא מעט בעיות של אידיוקים מאחר ועובר זמן רב ובעידן של היום כל רגע יכול לצוץ איזה שינוי.
מה לעשות שלפעמים אי אפשר לעמוד בדברים (והרשות השנייה בודקת את המקרים רק לאחר מעשה ולא לפני) ויש אירועים חריגים ושינויים מידיים (כמו פולישוק שביום רביעי בבוקר עוד הופיעה במשבצת של רביעי בלילה בכל EPG נורמלי).
לפי מה שהבנתי, הרשות השנייה לא מעדכנת את מה שהוכנס בEPG מהרגע שהוא הוכנס עד לשידור עצמו ככה שיכולות להיות לא מעט בעיות של אידיוקים מאחר ועובר זמן רב ובעידן של היום כל רגע יכול לצוץ איזה שינוי.
אתה בטח צוחק עליי.d1f2 כתב:לוח השידורים שמקבלת הרשות השנייה נשלח הרבה זמן מראש (כשבועיים מראש) והם לא מעדכנים אותו כי זה מה שהערוצים התחייבו לשדר.
לפי מה שהבנתי, הרשות השנייה לא מעדכנת את מה שהוכנס בEPG מהרגע שהוא הוכנס עד לשידור עצמו ככה שיכולות להיות לא מעט בעיות של אידיוקים מאחר ועובר זמן רב ובעידן של היום כל רגע יכול לצוץ איזה שינוי....
קודם כל יש המון מקרים שלא מדובר בשינוי שנעשה באותו היום אלא בפרומו שרץ שבוע ומבשר על תוכנית כלשהיא ביום שלישי נניח כאשר ב-EPG של עידן פלוס היא מופיעה ביום אחר לחלוטין.
מעבר לכך למיטב ידיעתי גם בשינויים שקורים מהיום למחר יס והוט מעודכנים על ידי ערוץ 2, אז הרשות השניה לא יודעת את זה?
אני אומר שלפי מה שיצא לי לראות הרשות השנייה לא משנה את לוח השידורים אצלה מהרגע שהגופים שלחו לה את המידע. אני לא אומר שזה בסדר (חלילה) אבל זה המצב.dvdscr כתב:אתה בטח צוחק עליי.d1f2 כתב:לוח השידורים שמקבלת הרשות השנייה נשלח הרבה זמן מראש (כשבועיים מראש) והם לא מעדכנים אותו כי זה מה שהערוצים התחייבו לשדר.
לפי מה שהבנתי, הרשות השנייה לא מעדכנת את מה שהוכנס בEPG מהרגע שהוא הוכנס עד לשידור עצמו ככה שיכולות להיות לא מעט בעיות של אידיוקים מאחר ועובר זמן רב ובעידן של היום כל רגע יכול לצוץ איזה שינוי....
קודם כל יש המון מקרים שלא מדובר בשינוי שנעשה באותו היום אלא בפרומו שרץ שבוע ומבשר על תוכנית כלשהיא ביום שלישי נניח כאשר ב-EPG של עידן פלוס היא מופיעה ביום אחר לחלוטין.
מעבר לכך למיטב ידיעתי גם בשינויים שקורים מהיום למחר יס והוט מעודכנים על ידי ערוץ 2, אז הרשות השניה לא יודעת את זה?...
יפה מאד - אז אתה למעשה הגדרת את כל השרשור הזה - סלט לו"ש בגלל חוסר יכולת וזילזול מטעם האחראים ברשות השניה.d1f2 כתב:אני אומר שלפי מה שיצא לי לראות הרשות השנייה לא משנה את לוח השידורים אצלה מהרגע שהגופים שלחו לה את המידע. אני לא אומר שזה בסדר (חלילה) אבל זה המצב.dvdscr כתב:אתה בטח צוחק עליי.d1f2 כתב:לוח השידורים שמקבלת הרשות השנייה נשלח הרבה זמן מראש (כשבועיים מראש) והם לא מעדכנים אותו כי זה מה שהערוצים התחייבו לשדר.
מעבר לכך למיטב ידיעתי גם בשינויים שקורים מהיום למחר יס והוט מעודכנים על ידי ערוץ 2, אז הרשות השניה לא יודעת את זה?......
יש להם את השינויים - הם פשוט לא עושים עם זה כלום.
אגב, ביצעתי רישום לרשימת התפוצה לעניין שינויים בלוח השידורים וטרם קיבלתי מייל בנושא. גם לא מייל שמאשר שצורפתי לרשימת התפוצה. להגיד שאין שינויים שלוח השידורים ולכן לא הפיצו הודעה במייל זו טענה לא מקובלת היות והם עדיין ממשיכים לפרסם (הן באתר והן בלוח השידורים בממיר) שהתכנית "תכנית חיסכון" משודרת בשעה 19:30 כאשר בפועל היא משודרת כבר למעלה מ- 3 שבועות בשעה 19:15. עובדה זו גם לא עומדת בקנה אחד עם הטענה שהרשות מזינה ללוח השידורים את אשר היא מקבלת מהגורמים המשדרים (חברת החדשות במקרה הזה) היות והטעות הזו נמשכת מעבר לזמן סביר שבמהלכו היו מספיק הזדמנויות לבצע תיקון. יתכן, כמובן, שהגורם המשדר מספק לרשות מידע שגוי למרות זה לא נראה לי סביר וזאת בעיקר משום שהערתי להם על זה.
באתר רשות השנייה קיימים לוחות עד לשבת הקרובה (11.6) כך שהחל מהשבוע הבא תוכל לראות את תוכנית חיסכון ב19:15.Brendan כתב:אגב, ביצעתי רישום לרשימת התפוצה לעניין שינויים בלוח השידורים וטרם קיבלתי מייל בנושא. גם לא מייל שמאשר שצורפתי לרשימת התפוצה. להגיד שאין שינויים שלוח השידורים ולכן לא הפיצו הודעה במייל זו טענה לא מקובלת היות והם עדיין ממשיכים לפרסם (הן באתר והן בלוח השידורים בממיר) שהתכנית "תכנית חיסכון" משודרת בשעה 19:30 כאשר בפועל היא משודרת כבר למעלה מ- 3 שבועות בשעה 19:15. עובדה זו גם לא עומדת בקנה אחד עם הטענה שהרשות מזינה ללוח השידורים את אשר היא מקבלת מהגורמים המשדרים (חברת החדשות במקרה הזה) היות והטעות הזו נמשכת מעבר לזמן סביר שבמהלכו היו מספיק הזדמנויות לבצע תיקון. יתכן, כמובן, שהגורם המשדר מספק לרשות מידע שגוי למרות זה לא נראה לי סביר וזאת בעיקר משום שהערתי להם על זה....
אני בספק. השעה 19:30 התפרסמה בלוחות שלהם כבר למעלה מחודש. הם מקבלים את לוח השידורים חודש מראש, מעדכנים את האתר ולא נוגעים בזה יותר?d1f2 כתב:באתר רשות השנייה קיימים לוחות עד לשבת הקרובה (11.6) כך שהחל מהשבוע הבא תוכל לראות את תוכנית חיסכון ב19:15.Brendan כתב:......
זה לא למעלה מחודש אלא שבועיים-שלושה מראש. וכמו שאמרתי, אני לא יודע בוודאות. אבל אם המידע שהם מקבלים שבועיים-שלושה קודם ועד היום לא האתר ולא ה-EPG התעדכנו במידע המעודכן, אפשר לעשות 1+1 ולהבין מה קורה שם.Brendan כתב:אני בספק. השעה 19:30 התפרסמה בלוחות שלהם כבר למעלה מחודש. הם מקבלים את לוח השידורים חודש מראש, מעדכנים את האתר ולא נוגעים בזה יותר?d1f2 כתב:באתר רשות השנייה קיימים לוחות עד לשבת הקרובה (11.6) כך שהחל מהשבוע הבא תוכל לראות את תוכנית חיסכון ב19:15.Brendan כתב:.........
אכן ה-EPG רחוק מלהיות מקור אמין לשעות השידורים.d1f2 כתב:באתר רשות השנייה קיימים לוחות עד לשבת הקרובה (11.6) כך שהחל מהשבוע הבא תוכל לראות את תוכנית חיסכון ב19:15....
מאידך מנסיון, גם הלוח שהרשות מפרסמת באתר (http://www.rashut2.org.il/broadcast_list.asp) מכיל נתונים שהם רק מעט יותר נכונים וקשה להסתמך עליהם.
מאחר וגם העיתונים מעודכנים לכל היותר כמה ימים קדימה, בצוק העיתים יש אפשרות להעיף מבט בלוחות שמתפרסמים אצל הזכייניות:
http://www.mako.co.il/tv-comingsoon/Art ... 021004.htm
http://reshet.ynet.co.il/Main/ בפס למעלה
אבל אבוי, גם בדפים האלה מופיעים לא פעם אי דיוקים או חוסרים.
לא נותר אלא לסמוך על אבינו שבשמיים, או לחליפין לכוון את ההקלטה כך שתתחיל רבע שעה מהמועד המתוכן ותסתיים חצי שעה לאחר הסיום - לפחות בחלק מהמקרים זה יכסה על האקראיות. ממירים מסויימים מאפשרים לשנות את מועדי ההקלטה באופן ידני גם כאשר תהליך הגדרת ההקלטה מתחיל מתוך ה-EPG (ב-Nowcom למשל זה מתאפשר בצורה נוחה).
למרות שהתנתקתי מחברת HOT ואני צופה רק בשידורי "עידן+" - ממליץ לעשות שימוש בלוח השידורים של HOT
http://www.hot.net.il/heb/TV/TVGuide/
לרוב הוא מדייק. הוא בטח יותר מדוייק מה- EPG ומלוח השידורים של הרשות השנייה.
לרוב הוא מדייק. הוא בטח יותר מדוייק מה- EPG ומלוח השידורים של הרשות השנייה.
אכן כך, תודה על הטיפBrendan כתב:למרות שהתנתקתי מחברת HOT ואני צופה רק בשידורי "עידן+" - ממליץ לעשות שימוש בלוח השידורים של HOT
לרוב הוא מדייק. הוא בטח יותר מדוייק מה- EPG ומלוח השידורים של הרשות השנייה....
הנה דוגמה חיה, לוח השידורים של ערוץ 2 לשעות הקרובות:
אתר הוט:
21:00 מונית הכסף
21:45 רמזור
22:20 פולישוק
אתר הרשות השניה:
21:00 מונית הכסף
21:45 רמזור
22:20 מונית הכסף
אתר קשת:
מוצגים נתונים רק עד לשבת האחרונה
ועכשיו, נחשו מה התשובה הנכונה
האתר הכי טוב הוא: http://tv.walla.co.il/
הוא פחות עמוס מהאתר של HOT ועדיין מעודכן כמו הEPG של HOT וYES.
הוא פחות עמוס מהאתר של HOT ועדיין מעודכן כמו הEPG של HOT וYES.