מיקרוסופט מציגה את Windows 8

חדשות ועדכונים של HT Magazine
shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2626
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #41 

מיקרוסופט היתה פעם מעולה בדבר אחד מרכזי - נוחות שימוש. הם הצליחו להרגיל את כל העולם למערכת ההפעלה שלהם מה שגרם להברבה מפתחים לפתח למערכת ההפעלה שלהם, ובעיקר משחקים.
אם להזכיר לכם את ימי חלונות 95, אחת מערכות ההפעלה הכי לא יציבות בעולם ועדיין לא היה מחשב ביתי בלעדיה.
היום כשיש תחרות גדולה הרבה יותר וכבר יש עקרונות של ממשקי שימוש ומתחרים מציעים הרבה ערך מוסף מעבר לממשק שכולו רוח וצלצולים, ויש אינספור תוכנות כמעט לכל שימוש שמציעה חלונות ויותר.
כל העולם מתקדם ורק מיקרוסופט תקועה בעולם שלה.
מערכות לינוקס ואנדרויד (שמבוסס לינוקס) הולכות והיות יותר נוחות לשימוש ויותר קלות משקל עד כדי רמה שניתן להפעילן על טלפונים ניידים, בעוד שכדי להתקין חלונות צריך לשדרג (שוב) את כל החומרה.
כל הדיזיין התוכנתי של חלונות לוקה בחסר, החל במערכת הרגיסטרי שגורמת למחשב לאבד ביצועים באופן יציב וקבוע לאורך חיי המחשב בלי שום דרך לאושש את המצב מלבד FORMAT (או שדרוג חומרה כמובן) דרך מערכת הדרייברים שהם מאוד מתאמצים לשפר אבל עדיין לא מתקרבים לקרסוליים של המתחרות, וכלה בפרצות האבטחה הרבות שקיימות במוצריה. על כל פרצה שסותמים, יש עוד עשרות אם לא מאות פרצות פתוחות חלקן בקוד ישן ולאו דווקא בקוד החדש שנכתב.

בקיצור חלונות טובה לדבר אחד בלבד היום - משחקים. ובגלל זה directx 10 לא תמך אחורה בחלונות XP. כדי לכפות על הקהילה הגדולה של הגיימרים לזנוח את XP ולעבור לחלונות 7
נערך לאחרונה על ידי shayze ב 07/06/2011 8:01, נערך פעם 1 בסך הכל.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.

The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/

ych
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 176
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #42 

shayze כתב:מיקרוסופט היתה פעם מעולה בדבר אחד מרכזי - נוחות שימוש.
...
:oops: :oops:

איזה קטע! ה-speller שלך החליף את המילה "קוץ" במילה "נוחות" :wink:

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4879
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #43 

בקיצור, שוב מעתיקים מלינוקס את מה שכבר קיים בגירסא נוכחית.
http://www.ubuntu.com/ubuntu/whats-new
http://www.novell.com/promo/lp/meego.html
http://fedoraproject.org/en/

פשוט לא יאומן.
סתם לידע כללי - באובונטו היום המשתמש יכול לבחור את הממשק בהתאם למחשב שעליו מופעלת מערכת ההפעלה.
כדי לחסוך בגירסאות יצרו גירסא אחת אחידה לטאבלטים-לפטופים-דסקטופים כשמהממשק מותאם לצורת השימוש ועוצמת החומרה (עומס של גרפיקה של הממשק).
לדעתי, זו אבן דרך בדרכם אל הסמארטפונים, אבל זו רק דעתי.

דודיפלצת
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2183
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #44 

ufffnick, אין סיבה לא להעתיק ממשהו מוצלח.
אבל אני יכול להגיד לך שכמות הפעמים שניסיתי לעבור לאובונטו היא די רבה, כל פעם משהו אחר הכשיל אותי.
לצערי המערכת הזו רחוקה מלהפוך לידידותית למשתמש.
תוקם לאלתר קטגורית אודיו חד-ערוצי!

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #45 

ואני בכל גרסא חדשה של חלונות מוצא עצמי מנטרל לחלוטין את הממשק והגרפיקה,
עובר לממשק בתצוגה קלאסית בכל חלון אפשרי,
ותולש שערות על בסיס יומי כשאני צריך לעבוד עם אופיס 2007 (עם הממשק הידידותי לכאורה).

ועל ויסטה SP2 שאיתה עבדתי בשנתיים האחרונות יש לי דבר חיובי אחד להצביע עליו -
windows easy transfer שהוא הפעולה האחרונה לפני פירמוט.
לגבי 7 - אולי הבאזז סביבו פיתח ציפיות גבוהות מידי, אבל אחרי 10 דקות בניסיון לחפש את הספריות שלי בממשק קקופוני לחלוטין,
גם כאן ניטרלתי את הממשק לגמרי וחזרתי את תצוגה קלאסית.
לפחות יציבה יותר מהגרוטאה של ויסטה וביצועים מדהימים ביחס לקודמתה, אבל ביצועים עדיין לא מתקרבים למה שאני מצפה מהחומרה שיש לי.

ידידותי למשתמש זה עניין של הרגל ועקומות למידה.
אני מסתדר פחות ופחות עם הגרסאות המתקדמות של חלונות.
עם לינוקס (ממקום של אפס רקע לימודי רשמי של מחשבים) אני מסתדר ה-ר-ב-ה יותר טוב.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #46 

osherov כתב:קלוד,
אל חשש, הלכתם קצת רחוק עם ממשק ה Tiles הזה, לדעתי זאת "סתאם" עוד יכולת UI מעל ה OS שתהיה קיימת במערכת, בדומה למדייה סנטר ומיועדת לרוץ על מכשירי טאבלט. מיקרוסופוט לא יעשו שינוי דרסטי בממשק הראשי שלהם למחשבי PC, מהסיבה הכי פשוטה בעולם, חלונות 7 זאת הצלחה כבירה. ביום אחד נעשים כ 1 מליון אקטיבציות למערכת הזאת בעולם. זה הרבה יותר אקטיבציות מאשר לכל מכשירי אנדרואיד ומכשירי ה iOS החדשים ביחד
...
אל תשכח שזו מערכת הפעלה לPC , לא לטאבלטים , ועדיין יש יותר מהם מאשר אלו :lol: :lol:
רק דבר אחד אני לא מבין כאן , רק לפני כמה חודשים הם הוציאו את ה7 , אני אפילו לא הספקתי לעבור מהXP , ועכשיו הם מוציאים את ה8 ?!!!
בשביל מה ?

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #47 

ווינדוס 7 יצא ביולי 2009. אתה מתכוון אולי לווינדוס מובייל 7 שיצא לפני כמה חודשים אבל זה קו מערכות הפעלה אחר שלא קשור לווינדוס 8 שכנראה יצא שנה הבאה.

ווינדוס 8 נראה מגניב ויש שם דברים טובים ודי נחוצים. אני מקווה שמיקרוסופט תתקן כמה דברים אחרים שמאוד חסרים במערכת ההפעלה שלה בנוסף לעוד ממשק משתמש. לא שזה כל כך משנה כשהסיבה העיקרית שאני משדרג מערכות הפעלה היא DIRECT X... לשאר מתרגלים כל פעם מחדש.

nokobik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2886
נתן תודות: 76 פעמים
קיבל תודות: 121 פעמים

שליחה #48 

ufffnick כתב:ואני בכל גרסא חדשה של חלונות מוצא עצמי מנטרל לחלוטין את הממשק והגרפיקה,
עובר לממשק בתצוגה קלאסית בכל חלון אפשרי,
ותולש שערות על בסיס יומי כשאני צריך לעבוד עם אופיס 2007 (עם הממשק הידידותי לכאורה).

ועל ויסטה SP2 שאיתה עבדתי בשנתיים האחרונות יש לי דבר חיובי אחד להצביע עליו -
windows easy transfer שהוא הפעולה האחרונה לפני פירמוט.
לגבי 7 - אולי הבאזז סביבו פיתח ציפיות גבוהות מידי, אבל אחרי 10 דקות בניסיון לחפש את הספריות שלי בממשק קקופוני לחלוטין,
גם כאן ניטרלתי את הממשק לגמרי וחזרתי את תצוגה קלאסית.
לפחות יציבה יותר מהגרוטאה של ויסטה וביצועים מדהימים ביחס לקודמתה, אבל ביצועים עדיין לא מתקרבים למה שאני מצפה מהחומרה שיש לי.

ידידותי למשתמש זה עניין של הרגל ועקומות למידה.
אני מסתדר פחות ופחות עם הגרסאות המתקדמות של חלונות.
עם לינוקס (ממקום של אפס רקע לימודי רשמי של מחשבים) אני מסתדר ה-ר-ב-ה יותר טוב.
...
אתה כנראה רחוק מלהיות המשתמש הממוצע.
תזרוק עכשיו משתמש חדש לחלוטין מול OFFICE 2007/2010 ומול OFFICE 2003 ותראה עם מה הוא מסתדר יותר טוב.
כנ"ל גם לבי הממשק ב-WIN7, ישנו שיפור גדול לעומת XP, אבל מה שכן, יש דבר אחד שחובה להוציא ממערכות ההפעלה וזה DOUBLE-CLICK, הפעולה הכי לא אינטוטיבית ולא קלה למשתמשים חדשים ב-PC.
שלא תבין לא נכון, לדעתי הממשק של WIN עדיין לא הכי ידידותי, אבל של UBUNTU ודומיו עוד יותר.
קובי

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6051
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #49 

זה למסכי מגע. אין מצב שבבית עם המחשב הרגיל אני אבהה במלבנים הסגולים ירוקים ה"רעננים" האלה יותר מ 12 שניות.
ה GUI הרגיל בטח יהיה זהה ל 7, כולל אותם אייקונים שמלווים את M משנת 92.
להחליף חומרה שוב? רק לא מזמן שידרגתי לחומרה מהירה/יקרה...
בוא נראה עוד סרטים.
מק מתחיל להראות יותר אטרקטיבי...

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #50 

nokobik
אני לא חושב שאתה מכיר את הממשק של SUSE ו- UBUNTU לעומק כדי להבין עד כמה הוא נוח יותר.
נתחיל בזה שאין דאבל קליק בשניהם (לבחירה), הם עושים שימוש בפנייה אל חלון או אייקון ע"י hoover (ריחוף החץ מעל השטח הרצוי תוך החלפת חלונות קדימה),
במקרה של עומס חלונות יש לך אפשרות לפנות אל הפינה הוא מסדר אותן בריחוף מעל שולחן העבודה לבחירת חלון שביקשת (לאחר הבחירה יחזור הבלאגן לקדמותו), ובאמת שהרשימה ממש ממש ארוכה.
וכל זה לפני שהיה טאבלט בסביבה.
כל הממשק של חלונות 8 לפי הסירטון פשוט מועתק משתים-שלוש המערכות לינוקס המובילות שהוציאו גירסאות עם הפיצ'רים המוצגים עוד בתחילת 2010.,
גם 7 מועתק מאוד ממנדריבה ו- SUSE ואובונטו (תנחש מי הגה את רעיון האייקון שמקטין את החלונות כדי שתוכל לגשת לשולחן העבודה ישירות... פונקציה שפתאום הופיעה ב-7 וקיימת במערכות לינוקס מאז שהמציאו את הGUI שלהן)
מצחיק אותי שאתם טוענים שהממשק של לינוקס לא נוח, אבל בפאזה של 2-3 שנים הוא הופך להיות הדבר הכי נוח ואינטואיטיבי בשוק.
מצטער, אבל לא מצליח להבין.
ולא - היישום בחלונות לא יותר מוצלח, לרוב הוא מכביד על המערכת ומקרטע, על מחשב עם חומרה זהה והפצת לינוקס.

למען ההגינות אומר שאני לא משתמש בממשקים המתוחכמים של לינוקס גם כן,
ובוחר בממשק הפשוט והבסיסי.

אם תשים לב טוב טוב, בדיוק את אותה אופציה של סליידר בצד (שבאה מהסמארטפונים) ייושמה כבר באובונטו ו- SUSE בגרסא האחרונה שהתבשלה ברקע יותר משנה.

tovtovtov
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 520
שם מלא: tovtovtov
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

חלונות 8: אתגר לא פשוט עבור צוותי ה-IT - מתוך אתר THE MARKER

שליחה #51 

LG 65CX
Receiver-Denon AVR-X4500
Speakers-SVS Ultra BS, Q Acoustics 3090, Morel SP-1