שיטה חובבנית לאיפיון בעיות אקוסטיקה

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
yoeds פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 88
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם

רציתי לשתף בצעדיי הראשונים לקראת טיפול אקוסטי לחדר.
השלב הראשון - איפיון הבעיות.
אני לא הטיפוס שיזמין מומחים הביתה, כי זה לא הבית שלי ואני לא אשאר פה מספיק זמן כדי להצדיק את ההשקעה.
חוץ מזה, מה הכיף בזה? מה אני אלמד מזה? ואני יותר מדי פרנואיד, אפילו אם אהיה מרוצה מהתוצאה הסופית אני תמיד ארגיש שדחפו לי גם דברים שלא באמת הייתי צריך שניפחו את המחיר.

קראתי המון כתבות על בעיות אקוסטיקה ופתרונן, ספציפית על room modes ועל standing waves בתור הדבר הקריטי ביותר שיש לטפל בו.

הסימפטומים שאני סובל מהם בבית הם שברגע שאני טיפה מגביר ווליום, נוצרת הגברה בלתי נסבלת של צלילי באס מסוימים וזה מאוד לא-נעים.

החדר שלי הוא קורבן קלאסי לבעיות הנ"ל. הגודל הוא 4.0x3.4x2.5 ואני לא בטוח לגבי הקירות אבל זה כנראה בטון.
אני ממוקם בצד החדר, קרוב יחסית אבל לא צמוד לקיר מצד ימין שלי כדי לא לחסום את המעבר למטבח.
ברור לי שהמיקום טעון שיפור אבל זו לא אפשרות.

מתוך הנחה שאני מחפש תדרים אשר מוגברים במיוחד או מושתקים במיוחד בהשוואה לאחרים, החלטתי לבדוק אם אני יכול לשמוע את זה באוזניים ולא רק לראות את זה על מכשיר מדידה שאין לי וכנראה גם לא יהיה.

הנחתי שכדי להבחין אם תדר מוחלש או מוגבר בהשוואה לאחרים, אני צריך רפרנס - כלומר להשוות אותו עם תדר שאינו מוגבר או מושתק אז רציתי ליצור sweep מחזורי של תדרים בתחום שאני אבחר ואז אם אני אשמע תדר שמשתולל בהשוואה לאחרים אני אוכל לנסות לצמצם סביבו את תחום התדרים ב-sweep עד שאדע לבודד את התדרים הבעייתיים.

על מנת לייצר לעצמי אות sweep שכזה השתמשתי ב-MATLAB, את הקוד שמתי כאן
http://www.hometheater.co.il/vt142237.ב ... פשר-להסתפק

האות הוא מחזורי, התדר שם עולה ויורד אז אפשר לשים את האות ב-loop בלי שיהיו בו קפיצות מעצבנות, להסתובב בחדר ולנסות לשמוע ולהבין איפה יש בעיות. כך אפשר אולי לבחור מיקום ישיבה בחדר.

בבדיקות ראשוניות בבית (לא בדקתי בנמשך יותר-מדי זמן כד לא לעצבן את החברה והכלב) התגלה שיש לי נקודות שבהן התדרים בסביבת 120Hz משתוללים.

אני מניח שהשלב הבא הוא לרכוש מלכודות באס פינתיות שסופגות תדרים אלה.

אם מישהו מעוניין לנסות בעצמו ולא רוצה להסתבך עם MATLAB, הכנתי קבצי wav שמכסים טווחי תדר שונים שכל-אחד יכול להשמיע על המחשב.

http://www.filesonic.co.il/file/1105250211

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 370 פעמים

שליחה #2 

יוזמה ורעיון יפים
120HZ דווקא לא נשמע תדר של סאב לא ? אם אני מבין נכון את הסאב שלי אני חותך מ 70 ומטה כך שזה לא אמור להיות תדר באס.
בכל מקרה אם זה תדר הבוקע מהקידמיים אז זה לא באמת משנה אך נקרא לו.
לגבי התהליך :
אם אני מבין נכון רצוי לעבוד בשני שלבים כאשר שלב ראשון זה השמעת ,WAV המכיל את כל גל התדרים אבל בקפיצות זמן ידועות, נניח כל 10 HZ כל 30 שניות ואז כשמתגלה בעיה אתה מבין היכן זה בערך.
אחכ לקחת את המרחב של הצליל הבעייתי ולבצע הקלטה עם מספר תדרים קרובים למרחב התדר הבעייתי וכך להגיע לרמת דיוק טובה.
ומה אח"כ ? איך מתקנים בהנחה שאת מקום הישיבה של הרמקולים וכן שלך לא תשנה ???

ולכן המציאו את הרסיברים עם הרום קורקשנים שעושים עבודה מצויינת. :D

yoeds פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

היי קובי,

לא מדובר בסאב כמובן, זה רק שני מדפיים קדמיים.

הרעיון הוא שאחרי האפיון של הבעיה, ניתן לבצע רכישה (טיפה יותר) מושכלת של חומרי ספיגה
ואולי אפילו ניתן להסיק משהו לגבי היכן לתלות אותם, אני לא בטוח בקשר לזה אבל הייתי מנחש שהמקום ליד הקיר שבו שומעים את ההפרעה הכי חזק הוא המקום שבו יש את פוטנציאל הספיגה הטוב ביותר.

אבל אני לא סגור על זה... הרבה פעמים המציאות עובדת הפוך מהאינטואיציה.

אם מישהו מנסה את זה, אני אשמח לשמוע חוויות.

אגב, קטונתי מלציין זאת כעובדה אלא רק רושם שקיבלתי ממאמרים, אבל ייתכן שבעיית "גלים עומדים" ניתנת לטיפול אפקטיבי רק ע"י ספיגה, אבל אולי אני מפספס לחלוטין.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #4 

למה "לייצר" את האותות האלו אם אפשר לקבל את זה ב tone generator?

yoeds פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

אני מניח שכל אחד פונה קודם-כל למה שהוא מכיר....
לא ניסיתי tone-generators למיניהם אז אני לא יודע אם הם תומכים או-לא אבל רציתי sweep מחזורי שגם עולה וגם יורד ככה שאפשר יהיה להשמיע אותו בלולאה אינסופית בלי שהוא יקפוץ מגבוה לנמוך

חוץ מזה, אף-פעם לא מזיק להפעיל קצת את הראש ולתרגל קצת MATLAB ומתמטיקה.
סתם ככה לא יוצא לי ביום-יום

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #6 

חוץ מזה, אף-פעם לא מזיק להפעיל קצת את הראש ולתרגל קצת MATLAB ומתמטיקה
...
אם זה אי אפשר להתווכח 8)

שלח תגובה