רכשתי את הAKG K271 MKII
רציתי לדעת אם הן מקצועיות והאם הן מומלצות לרכישה למטרה של שמיעת מוזיקת טרנס דרך המחשב, לדעתי צריך להוסיף מגבר כי העוצמה פחות חזקה מהסנייזר HD205 לדוגמא ....האם אני צודק ויש צורך במגבר ?
AKG K271 MKII
http://www.akg.com/site/products/powers ... ge,EN.html
SENNHEISER HD205
http://www.sennheiser.com/sennheiser/ho ... nes-hd-205
AKG K271 MKII
http://www.akg.com/site/products/powers ... ge,EN.html
SENNHEISER HD205
http://www.sennheiser.com/sennheiser/ho ... nes-hd-205
- valer_valer
- חבר ותיק

- תגובות: 1112
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 18 פעמים
K271 הן מצויינות למחירם וגם מאוד מומלצות לשמיעת מוסיקה.
מוסיקה, לא טרנס.
מגבר האוזיות מומלץ אחרי שיהיה לך מקור המתאים לרמה של האוזניות. זה יכול להיות כרטיס קול או DAC.
שניהם (המקור והמגבר) מומלץ שיהיו ברמה מתאימה.
מוסיקה, לא טרנס.
מגבר האוזיות מומלץ אחרי שיהיה לך מקור המתאים לרמה של האוזניות. זה יכול להיות כרטיס קול או DAC.
שניהם (המקור והמגבר) מומלץ שיהיו ברמה מתאימה.
valer תודה על ההתייחסות המהירה
ברשותך עוד כמה שאלות...
א) מדוע לא טרנס, במה זה שונה מכל מוזיקה אחרת?
ב) אישית על מה היית ממליץ DAC או כרטיס קול , להזכירך מקור השמע הוא מחשב (SPDIF/יציאת רמקולים) ואם אפשר לקבל המלצות בטווח מחירים של בין 600-1000 ש"ח
תודה
ברשותך עוד כמה שאלות...
א) מדוע לא טרנס, במה זה שונה מכל מוזיקה אחרת?
ב) אישית על מה היית ממליץ DAC או כרטיס קול , להזכירך מקור השמע הוא מחשב (SPDIF/יציאת רמקולים) ואם אפשר לקבל המלצות בטווח מחירים של בין 600-1000 ש"ח
תודה
- valer_valer
- חבר ותיק

K271 אוזניות סגורות אולפניות עם רספונז מואד מאוזן, מה שיותר מתאים לווקאל, אינסטרומנטאלי, אפילו פופ ורוק.
טרנס, R&B וכל מיני סיגנונות האלקט' דורשים יותר דגש בבאס, למשל.
יש לא מעט DAC ים בטווחי המחירים שאתה מדבר. אפשר למצוא אפילו משולב מגבר האוזניות. כנ"ל כרטיסי קול (כמו Asus Xonar Essence).
יש לא מעט DAC ים בטווחי המחירים שאתה מדבר. אפשר למצוא אפילו משולב מגבר האוזניות. כנ"ל כרטיסי קול (כמו Asus Xonar Essence).
- ey_cat
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 891
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 7 פעמים
חשבתי שנתון כזה אומר שהן מתאימות לכל סוג של מוסיקה. אשמח להסבר קצת יותר מפורט עם בקשה נוספת: לפשט את השפה והמושגים לאנשים לא מקצועיים כמוני.valer_valer כתב:K271 אוזניות סגורות אולפניות עם רספונז מואד מאוזן, מה שיותר מתאים לווקאל, אינסטרומנטאלי, אפילו פופ ורוק.
יש לא מעט DAC ים בטווחי המחירים שאתה מדבר. אפשר למצוא אפילו משולב מגבר האוזניות. כנ"ל כרטיסי קול (כמו Asus Xonar Essence)....
תודה וסליחה לפותח השרשור אם אנחנו גולשים.
The future ain`t what it used to be
- valer_valer
- חבר ותיק

נתון הנ"ל הוא לא אופטימאלי להרגלי שמיעה שלנו באוזניות. בעולם האמיתי יש לך "עזרה" של החפצים שמסביבך שמגבירים, בין היתר, את תחושת הבאס.
- valer_valer
- חבר ותיק

מה יותר טעים עוגת שוקולד או סטייק אנטריקוט ?ey_cat כתב:האם זה לא אומר שבאוזניות שומעים "נכון" יותר?...
אין פה נכון או לא נכון. מהבחינה הטכנית האוזניות (ובמיוחד הסגורות) הרבה פחות חשופות לרעשים סביבתיים וכן ההחזרים.
מצד שני השמיעה היום-יומית שלך מורגלת דווקא לאקוסטיקה ה"בעייתית" לכאורה.
לכן אין כאן נכון ולא נכון.
ה 271 אינן מאוזנות (למרות שהן "מיועדות" לשימוש אולפני).K271 אוזניות סגורות אולפניות עם רספונז מואד מאוזן...
eliy1970 - לשמיעת טראנס ה 271 לא ממש יתאימו לדעתי (פשוט חלשות בבסים).
- ey_cat
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 891
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 7 פעמים
הבנתי, תודה.valer_valer כתב:מה יותר טעים עוגת שוקולד או סטייק אנטריקוט ?ey_cat כתב:האם זה לא אומר שבאוזניות שומעים "נכון" יותר?...
אין פה נכון או לא נכון. מהבחינה הטכנית האוזניות (ובמיוחד הסגורות) הרבה פחות חשופות לרעשים סביבתיים וכן ההחזרים.
מצד שני השמיעה היום-יומית שלך מורגלת דווקא לאקוסטיקה ה"בעייתית" לכאורה.
לכן אין כאן נכון ולא נכון....
The future ain`t what it used to be
- valer_valer
- חבר ותיק

טכנית היענות התדרים צריכה להיראות כ - U ההפוכה.Ilyan כתב:בהשוואה למה?HazooM כתב:ה 271 אינן מאוזנות (למרות שהן "מיועדות" לשימוש אולפני).K271 אוזניות סגורות אולפניות עם רספונז מואד מאוזן...
......
ב - 271 הירידה מתחילה באזור ה - 30Hz וכנ"ל 17kHz.
לרוב האוזניות (באותה רמת מחיר) זה די דומה בנמוך עם גבעה באזור 100-200Hz מה שנותן תחושת באס.
למה חבר HazooM סבור שהן לא מאוזנות זה כמובן לא ברור לי, אלא אם כן הוא משווה אותן למפלצות ב -$ 1K ...
טוב הנתון שלך לבי הבאס לא מסתדר עם הגרף בheadroom שמראה ב-30 הרץ ירידה של 10db שמתחילה עוד באיזור ה-70הרץ.
עדיין, יצא לי לשמוע אותן לא מזמן בכלי זמר ובהחלט היה סאונד מהנה ודינאמי אפילו ישירות מcowon s9, ויצא לי לשמוע איתן קצת אלקטרונית (דאנס) והבאס היה שמיע ביותר ולא ממש חסר יחסית לשאר התדרים לדעתי, נקי ומהודק כמו שאני אוהב. בכל מקרה, עם קצת EQ הן יהיו טובות מאוד גם לאלקטרונית.
עדיין, יצא לי לשמוע אותן לא מזמן בכלי זמר ובהחלט היה סאונד מהנה ודינאמי אפילו ישירות מcowon s9, ויצא לי לשמוע איתן קצת אלקטרונית (דאנס) והבאס היה שמיע ביותר ולא ממש חסר יחסית לשאר התדרים לדעתי, נקי ומהודק כמו שאני אוהב. בכל מקרה, עם קצת EQ הן יהיו טובות מאוד גם לאלקטרונית.
- valer_valer
- חבר ותיק

למה אתה פונה לחנות האינטרסנטית לבדוק מדידות?Ilyan כתב:טוב הנתון שלך לבי הבאס לא מסתדר עם הגרף בheadroom שמראה ב-30 הרץ ירידה של 10db שמתחילה עוד באיזור ה-70הרץ.
עדיין, יצא לי לשמוע אותן לא מזמן בכלי זמר ובהחלט היה סאונד מהנה ודינאמי אפילו ישירות מcowon s9, ויצא לי לשמוע איתן קצת אלקטרונית (דאנס) והבאס היה שמיע ביותר ולא ממש חסר יחסית לשאר התדרים לדעתי, נקי ומהודק כמו שאני אוהב. בכל מקרה, עם קצת EQ הן יהיו טובות מאוד גם לאלקטרונית....
אם שמעת אותן - אין הרבה דמיון בין מה שהם מדדו למה שהאוזניות באמת.
עיין במדידות של iXBT.

ויש עוד לא מעט גרסאות פרטיות שונות ...
- valer_valer
- חבר ותיק

אגב אני כבר לא מעט זמן (שנים) מתכוון להוסיף לקולקציה שלי משהו מקצה העליון (701, HD800, LCD2, עוד) אבל כל פעם קפיצה במחיר ביחס לאיכות הסאונד עוצרת אותי ...
החנות האינטרסנטית? יש שם מלא אוזניות שנמדדות גרוע אז איפה האינטרס פה? אני לא יודע איך iXBT עושיםלמה אתה פונה לחנות האינטרסנטית לבדוק מדידות?...
את המדידות שלהם אבל לפי מה שהם רושמים הם משתמשים במיקרופון סטנדרטי בעוד ש HR משתמשים בראש
מקצועי. כנ"ל גם טייל מ IF (שהוא מהמייסדים של HR ואחד שאין לו בעיה לומר את דעתו בביקורות). הנה המדידה
שיצאה לו לדגם המדובר: http://www.innerfidelity.com/images/AKGK271MkII.pdf
הפיק המאד מודגש שיש לאוזניות האלו קרוב ל 10khz לא בדיוק הופך אותן "למאוזנות". אני לא בא בטענות ל AKG
כי מעט אוזניות נמדדות "מאוזן" ולכן בסופו של יום זה לא ממש משנה.
- valer_valer
- חבר ותיק

האינטרס בדילים טובים / פחות טובים לכל אחד ואחד למשל ...HazooM כתב: החנות האינטרסנטית? יש שם מלא אוזניות שנמדדות גרוע אז איפה האינטרס פה ?...
לא ראיתי את הראש איך הוא בנוי וגם אני לא בטוח שהרזוננסים של אותו הראש קרובים לראש האמיתי (ושלי בפרט).HazooM כתב: אני לא יודע איך iXBT עושים את המדידות שלהם אבל לפי מה שהם רושמים הם משתמשים במיקרופון סטנדרטי בעוד ש HR משתמשים בראש מקצועי....
אני חושב שאתה יודע את כל הדברים האלה ...
ואגב ב - HD800 יש פיק חזק ב - 8K אז תגיד שגם הם לא מאוזנות ?
לא מעט אוזניות סגורות (ולא רק) יש להם דגש באזור הזה. אני, כאחד שעובד עם דור ה - 2 של האוזניות האלה (הרבה מאוד שנים) עדיין טוען שהן מאוזנות.HazooM כתב: כנ"ל גם טייל מ IF (שהוא מהמייסדים של HR ואחד שאין לו בעיה לומר את דעתו בביקורות). הנה המדידה
שיצאה לו לדגם המדובר: http://www.innerfidelity.com/images/AKGK271MkII.pdf
הפיק המאד מודגש שיש לאוזניות האלו קרוב ל 10khz לא בדיוק הופך אותן "למאוזנות". אני לא בא בטענות ל AKG
כי מעט אוזניות נמדדות "מאוזן" ולכן בסופו של יום זה לא ממש משנה....
בנוסף אני מודה שעשיתי Tuning למגבר האוזניות שלי לפי האוזניות האלה. זה עוד משהו שמשפר את הביצועים שלהם אצלי.
valer_valer כתב:האינטרס בדילים טובים / פחות טובים לכל אחד ואחד למשל ...HazooM כתב: החנות האינטרסנטית? יש שם מלא אוזניות שנמדדות גרוע אז איפה האינטרס פה ?......
לא נראה לי הגיוני, הרבה אוזניות יקרות נמדדות גרוע יותר מאוזניות זולות יותר אז מה הטעם. חוצמזה רוב המדידות אם לא כולן נעשו ע"י tyll כשהוא עוד היה שם, אני לא הייתי מזדרז לפקפק באמינות שלו. בכל זאת, מעניין לראות שהמדידה בIF מציגה היענות הרבה יותר מאוזנת מזו של HR ובIXBT. מה שמראה שוב שעדיף שלא לסמוך על גרפים של העינות אלא כרפרנס גס למדי.
HazooM כתב: אני לא יודע איך iXBT עושים את המדידות שלהם אבל לפי מה שהם רושמים הם משתמשים במיקרופון סטנדרטי בעוד ש HR משתמשים בראש מקצועי....
פה מפורט שהם משתמשים בראש דמה עם תכונות אקוסטיות שקרובות לאלה של ראש אנושי, ווהם טוענים שמיקום המירופונים בפנים דומה למה שקורה אצל אדם ממוצע. זה נשמע לי יותר אמין ממדידה עם מיקרופון יחיד שלא בסביבה אקוסטית מותאמת אבל עדיין הגרף שלהם באמת לא תואם את מה ששמעתי בעצמי לגבי הבאס.valer_valer כתב: לא ראיתי את הראש איך הוא בנוי וגם אני לא בטוח שהרזוננסים של אותו הראש קרובים לראש האמיתי (ושלי בפרט).
אני חושב שאתה יודע את כל הדברים האלה ...
ואגב ב - HD800 יש פיק חזק ב - 8K אז תגיד שגם הם לא מאוזנות ?...
אגב, הHD800 הפיק הזה בטרבל, היה לי קשה להתעלם ממנו עם המון מהמוזיקה שלי שברובה לא ממש מוקלטת למופת אני מניח אבל זה לא הפריע לי להינות יותר עם הסוני SA5000 שמפורטות לא פחות ועם המון טרבל אבל יותר חלק ונקי מזה של הHD800. גם הבאס , מפורט להפליא אבל לא היה מספק מבחינת ווליום, גם בהשוואה ל
W5000 שלי. זה לפחות ממה ששמעתי רק עם הסטאפ שלי לצערי.
יש לא פחות אנשים שלא סובלים את ה(חוסר) טרבל של הLCD-2 מזה של הHD800. אז לא, זה לא אומר הLCD=2 יותר מאוזנות כי audeze חושבים שכך זה אמור להיות.yossi126 כתב:נמנעתי מלהגיב עד עכשיו, אבל כן הHD800 לא הכי מאוזנות, ובדיוק בגלל הפיק שציינת.
הכי קרוב למאוזן אלה ה LCD-2, אבל אפילו שם יש ירידה בטרבל כדי להקל על האוזן האנושית....
- valer_valer
- חבר ותיק

לא אמרתי בשום אופן שב - iXBT יודעים למדוד נכון. ודווקא לינק השני של HazooM נראה לי יותר קרוב למציאות.Ilyan כתב: לא נראה לי הגיוני, הרבה אוזניות יקרות נמדדות גרוע יותר מאוזניות זולות יותר אז מה הטעם. חוצמזה רוב המדידות אם לא כולן נעשו ע"י tyll כשהוא עוד היה שם, אני לא הייתי מזדרז לפקפק באמינות שלו. בכל זאת, מעניין לראות שהמדידה בIF מציגה היענות הרבה יותר מאוזנת מזו של HR ובIXBT. מה שמראה שוב שעדיף שלא לסמוך על גרפים של העינות אלא כרפרנס גס למדי....
אני מסכים ב - 100% עם המשפט שלך כי במקרה המדובר "עדיף שלא לסמוך על גרפים של העינות" !!!