איך נמנעה ההתדרדרות להפוך (או מה ששתי מעלות יכולות לעשות)
-
joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
בזמן האחרון גיליתי שאני שותה פחות ופחות אספרסו ומתחיל להתדרדר לכוון הפוך.
כל פעם שבא לי קפה מצאתי את עצמי מתלבט ומכין הפוך במקום אספרסו.
ואז זה התדרדר עוד יותר ועברתי להפוך גדול, עם עוד יותר חלב.
ואז נפל לי האסימון.
שוב ימות הקיץ מתרגשים עלינו והמים בצנרת חמים יותר.
מאחר שיש לי מכונה עם קוצב אלקטרוני אפשר לראות אותה כאן), הקולינג פלאש שלי מתוכנת אוטומאטית.
המים בצנרת חמים יותר, הוה אומר נדרש קולינג פלאש ארוך יותר, אבל מאחר שהזנחתי את הנושא הקפה נחלט בטמפרטורה גבוהה מדי והיה מריר ולא טעים.
הבעיה שהמעבר הזה הדרגתי - אם היתה קפיצה מהיום למחר מיד הייתי עולה על זה, אבל המעבר ההדרגתי גורם לכך שקשה להבחין בו עד שיום אחד מתעוררים.
אז היום התעוררתי, כילתי מחדש את הפלאש והפלא ופלא - יצא אספרסו פגז!!
כל פעם שבא לי קפה מצאתי את עצמי מתלבט ומכין הפוך במקום אספרסו.
ואז זה התדרדר עוד יותר ועברתי להפוך גדול, עם עוד יותר חלב.
ואז נפל לי האסימון.
שוב ימות הקיץ מתרגשים עלינו והמים בצנרת חמים יותר.
מאחר שיש לי מכונה עם קוצב אלקטרוני אפשר לראות אותה כאן), הקולינג פלאש שלי מתוכנת אוטומאטית.
המים בצנרת חמים יותר, הוה אומר נדרש קולינג פלאש ארוך יותר, אבל מאחר שהזנחתי את הנושא הקפה נחלט בטמפרטורה גבוהה מדי והיה מריר ולא טעים.
הבעיה שהמעבר הזה הדרגתי - אם היתה קפיצה מהיום למחר מיד הייתי עולה על זה, אבל המעבר ההדרגתי גורם לכך שקשה להבחין בו עד שיום אחד מתעוררים.
אז היום התעוררתי, כילתי מחדש את הפלאש והפלא ופלא - יצא אספרסו פגז!!
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
מעבר הדרגתי, זה האסון של כל החושים, לכן חייבים לקבל נקודות יחוס חצוניות ומגוונות ככל האפשר... (שטוד 2011)
זה הסיבה שלנגני פסנתר יש חוש ירוד בנוגע לכיוון הכלי, ביחס לנגנים אחרים, כי הפסנתר יורד מהכיוון לאט מידי בכדי להבחין.(לפחות כך אמר לי המורה שלי לקלרינט)
זה הסיבה שלנגני פסנתר יש חוש ירוד בנוגע לכיוון הכלי, ביחס לנגנים אחרים, כי הפסנתר יורד מהכיוון לאט מידי בכדי להבחין.(לפחות כך אמר לי המורה שלי לקלרינט)
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
יפה.
זה באמת מעניין איך כל הפרמטרים הקטנים האלה משפיעים, ורוב האנשים בכלל לא היו עולים על זה.
מה שכן - בד"כ לנגני כלי קשת ברמה גבוהה תהיה שמיעה מפותחת יותר לעניין בהשוואה לשאר הנגנים.
הסיבה היא שללא שמיעה מדהימה אי אפשר להגיע לרמה סבירה + בכינור או בצ'לו, בעוד שבשאר הכלים אפשר להגיע לרמה טובה מאד (גם אם לא בינלאומית) עם שמיעה פחות ממדהימה (אם כי עדיין צריך שמיעה טובה מאד).
זה באמת מעניין איך כל הפרמטרים הקטנים האלה משפיעים, ורוב האנשים בכלל לא היו עולים על זה.
תיאורטית זה נשמע הגיוני, אבל מעשית - ובמידה ואנחנו מדברים על נגנים מקצועיים בכל הכלים - אין לפסנתרים שמיעה 'פחות מפותחת' לכיוון הכלי ביחס לשאר הנגנים.shtud כתב:מעבר הדרגתי, זה האסון של כל החושים, לכן חייבים לקבל נקודות יחוס חצוניות ומגוונות ככל האפשר... (שטוד 2011)
זה הסיבה שלנגני פסנתר יש חוש ירוד בנוגע לכיוון הכלי, ביחס לנגנים אחרים, כי הפסנתר יורד מהכיוון לאט מידי בכדי להבחין.(לפחות כך אמר לי המורה שלי לקלרינט)...
מה שכן - בד"כ לנגני כלי קשת ברמה גבוהה תהיה שמיעה מפותחת יותר לעניין בהשוואה לשאר הנגנים.
הסיבה היא שללא שמיעה מדהימה אי אפשר להגיע לרמה סבירה + בכינור או בצ'לו, בעוד שבשאר הכלים אפשר להגיע לרמה טובה מאד (גם אם לא בינלאומית) עם שמיעה פחות ממדהימה (אם כי עדיין צריך שמיעה טובה מאד).
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
למה בכלל יש לך בבית כוסות להפוך גדול?
פה מתחילה הבעיה....
פה מתחילה הבעיה....
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
דבוטאנט כתב:למה בכלל יש לך בבית כוסות להפוך גדול?
פה מתחילה הבעיה.......
1) אני לא חי לבד, וגם יש לי חברים...
2) ואם לא יהיו כוסות להפוך, איך נתאמן בלאטה-ארט???
Everything should be made as simple as possible, but not simpler