amirchen כתב:iakovl כתב:D-Link DNS-323 + קשיח
...
אתה ממליץ עליו מניסיון?
יש לך אחד כזה?
...
(גם) לי יש כזה.
בקשר להמלצה, אני יכול להגיד שאני מבסוט: המכשיר עונה על הצרכים שלי, והוא עושה את זה בזול יחסית למוצרים דומים.
לגבי הדרישות שלך מהמכשיר:
1. גיבויים: זה אחד מהדברים שאני עושה: גיבוי של הדברים הקריטיים שעל ה- PC שלי + גיבוי מדיה מכונן אחד לשני שעל המכשיר עצמו. אני לא משתמש ב"פתרון" ה- built-in במכשיר אלא בסריפט שכתבתי בעצמי (מבוסס rsync) שנותן לי גיבוי יומי אינקרמנטלי שאני שומר שבוע אחורה + דיווח באימייל של הגיבוי.
2. לגבי streaming לבוקסי: אם אתה מתכוון להזרים מדיה באמצעות שיצוף ספריות, אז אין בעיה. המכשיר תומך ב- CIFS/SAMBA ואפשר להוסיף גם תמיכה ב- NFS. אם אתה מתכוון לשיתוף באמצעות UPnP/DLNA - יש המון תוכנות שרצות על המכשיר, אבל יכול להיות שתתקל בבעיות תאימות (פורמטים, כתוביות).
עוד נקודות למחשבה: יש קהילה מדהימה שתומכת ומפתחת מסביב למכשיר, כי הוא די פתוח. אם יש לך ניסיון בלינוקס אתה תרגיש די בבית.
אני חייב להוסיף שיצאו דגמים חדשים של NAS מבית D-Link. אם הייתי שוקל היום לקנות מוצר, כנראה הייתי קונה את אחד המוצרים החדשים (DNS-320, DNS-325). למיטב ידיעתי המכשירים החדשים יתמכו בבוקסי, שגם הוא מיוצר ע"י D-Link.
בנוסף, הייתי קורא קצת מבחני ביצועים כדי לברר שקצבי העבודה (ממש לא מדהימים) יענו על הציפיות/דרישות שלך.
הפורום של קהילת DNS-323 נמצא פה:
http://forum.dsmg600.info/viewforum.php?id=3