פיצוץ שני וקליה בהירה
אתמול קליתי סנטו דומינגו 200 גרם.
זמן קליה 13:00 (מתחילת הייבוש.) טמפרטורת סיום 215 מעלות
הגעתי לפיצוץ שני (כך זה נשמע לפחות ) והפולים היו בהירים מאוד דומים לצבע של תחילת פיצוץ ראשון:
http://www.sweetmarias.com/roastingproc ... y-sm/7.JPG
יש לכם הסבר לתופעה? קרה אותו הדבר גם בקליה של הברזיל (שם טיפה יותר כהה אבל לא הגוונים שהייתי רגיל אליהם) .
דעתכם?
זמן קליה 13:00 (מתחילת הייבוש.) טמפרטורת סיום 215 מעלות
הגעתי לפיצוץ שני (כך זה נשמע לפחות ) והפולים היו בהירים מאוד דומים לצבע של תחילת פיצוץ ראשון:
http://www.sweetmarias.com/roastingproc ... y-sm/7.JPG
יש לכם הסבר לתופעה? קרה אותו הדבר גם בקליה של הברזיל (שם טיפה יותר כהה אבל לא הגוונים שהייתי רגיל אליהם) .
דעתכם?
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
לפי הצבע זה נראה פיצוץ ראשון שכנראה התגלגל ונמתח.
כנראה שהטמפרטורה תוכ כדי היתה נמוכה והקפה נאפה (התייבש) ולכן הצבע נשאר בהיר והטמפרטורה עלתה.
לא יודע - נראה לי.
כנראה שהטמפרטורה תוכ כדי היתה נמוכה והקפה נאפה (התייבש) ולכן הצבע נשאר בהיר והטמפרטורה עלתה.
לא יודע - נראה לי.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
היה לי עוד הרבה ספייר של זרם להעלות טמפרטורה או לסגור מאוורר.דבוטאנט כתב:לפי הצבע זה נראה פיצוץ ראשון שכנראה התגלגל ונמתח.
לא יודע - נראה לי....
אנסה שוב בקליה הבאה.
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
קרה לי משהו דומה עם הג'ין ביום ראשון.
קליתי קולומביה לבד על 235 מעלות (לאחר חימום מקדים והתחלת קלייה ב-120 מעלות).
לאחר 15:00 דקות לא זיהיתי פיצוץ שני, ובאמת צבע הפולים לא היה מאד כהה. אמנם לא בהיר,
אבל לא כפי שניתן לצפות לאחר 15 ד' או תחילת פיצוץ שני.
קליתי קולומביה לבד על 235 מעלות (לאחר חימום מקדים והתחלת קלייה ב-120 מעלות).
לאחר 15:00 דקות לא זיהיתי פיצוץ שני, ובאמת צבע הפולים לא היה מאד כהה. אמנם לא בהיר,
אבל לא כפי שניתן לצפות לאחר 15 ד' או תחילת פיצוץ שני.
אני חושב שבתור שלב ראשון כדאי שתקלה את הקפה כמעט ללא התערבות, קודם כל תחמם את המכשיר ללפחות 150 מעלות, תכניס את הפולים כשהגוף חימום עובד כמאט במקסימום, ללא אוויר, ותתמקד בלהוציא את הקפה בתחילת הפיצוץ השני , אחרי שיהיה לך חזרתיות ( תעשה את זה כמה פעמים ותרשום ציוני דרך+ שמירת דוגמה+שקילה מדויקת לפני ואחרי) תעלה לכאן מספרים, הארות, ונראה לאיפה זה מתקדם.
shtud כתב:אני חושב שבתור שלב ראשון כדאי שתקלה את הקפה כמאט ללא התערבות, קודם כל תחמם את המכשיר ללפחות 150 מעלות, תכניס את הפולים כשהגוף חימום עובד כמאט במקסימום, ללא אוויר, ותתמקד בלהוציא את הקפה בתחילת הפיצוץ השני , אחרי שיהיה לך חזרתיות ( תעשה את זה כמה פעמים ותרשום ציוני דרך+ שמירת דוגמה+שקילה מדויקת לפני ואחרי) תעלה לכאן מספרים, הארות, ונראה לאיפה זה מתקדם....
כבר חצי שנה יש לי חזרתיות ...של קפה לא טעים באספרסו.
עבודה לפי הפרופיל הסטנדרטי שהומלץ על ידי הספק מייצרת קליה לא טובה וממושכת מדיי. (כ 15 דקות)
אוקיי אנסה זאת.shtud כתב:לכן כתבתי לך לעשות קלייה מהירה יותר, ובלי להאריך בפיצוץ הראשון פשוט רק להכניס להשאיר כל הזמן על פול פאור או קרוב ולהוציא בזמן...
תגיד shtud , האם יכול להיות שתהליך הייבוש שביצעתי היה קצר מדיי לזן הזה ובגלל זה הגיעו הפולים
לחים מדיי לשלב פיצוץ 1,2 וקיבלו צבע בהיר?
nimitzg כתב: אוקיי אנסה זאת.
תגיד shtud , האם יכול להיות שתהליך הייבוש שביצעתי היה קצר מדיי לזן הזה ובגלל זה הגיעו הפולים
לחים מדיי לשלב פיצוץ 1,2 וקיבלו צבע בהיר?...
לא נראה לי, יש לך מצב להעלות תמונה? לפי מה שאתה מתאר זה נראה שהחום אצלך ירד יותר מידי אחרי תחילת הפיצוץ הראשון, ולאחר מכן הוא עלה לאט מידי, ומה שנשמע לך כמו פיצוץ שני זה למעשה המשך של הפיצוץ הראשון רק מוחלש.
נשמע הגיוני shtud.shtud כתב:nimitzg כתב: אוקיי אנסה זאת.
לחים מדיי לשלב פיצוץ 1,2 וקיבלו צבע בהיר?...
לא נראה לי, יש לך מצב להעלות תמונה? לפי מה שאתה מתאר זה נראה שהחום אצלך ירד יותר מידי אחרי תחילת הפיצוץ הראשון, ולאחר מכן הוא עלה לאט מידי, ומה שנשמע לך כמו פיצוץ שני זה למעשה המשך של הפיצוץ הראשון רק מוחלש....
תודה!
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 1098
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
ההסבר היחידי שאני רואה לנכון להעלות הוא שהזמן בין פיצוץ 1 ל 2 היה קצר מדי, מה שהביא לעלייה מהירה בטמפרטורת הפולים ולתגובה כימית של פיצוץ 2 עקב הטמפרטורה אך הזמן המהיר בין הפיצוצים גרם לפולים להישאר בהירים והטעם לא התפתח, ניתן לראות זאת היטב בעיקר לאחר טחינת הפולים.
לילה מצוין
לילה מצוין
תודה NEGRO.NEGRO כתב:ההסבר היחידי שאני רואה לנכון להעלות הוא שהזמן בין פיצוץ 1 ל 2 היה קצר מדי, מה שהביא לעלייה מהירה בטמפרטורת הפולים ולתגובה כימית של פיצוץ 2 עקב הטמפרטורה אך הזמן המהיר בין הפיצוצים גרם לפולים להישאר בהירים והטעם לא התפתח, ניתן לראות זאת היטב בעיקר לאחר טחינת הפולים.
לילה מצוין...
תוכל אולי לשתף מהם פחות או יותר הזמנים בהם אתה מגיעה לקליה בתוף לפיצוץ 1 ו-2 ?
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 1098
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
פיצוץ 1 אצלי הוא בין 7-10 דקות, תלוי בזן.
לפיצוץ 2 אני לא מגיע אבל סוף קלייה חייב להיות לפחות 4 דקות מפיצוץ 1.
אחרי פיצוץ 1 תתקדם לאט.
תתייעץ עם ליאור, יש לו קווסט והוא היה אצלי כך שהוא יוכל לתת לך טיפים
לפיצוץ 2 אני לא מגיע אבל סוף קלייה חייב להיות לפחות 4 דקות מפיצוץ 1.
אחרי פיצוץ 1 תתקדם לאט.
תתייעץ עם ליאור, יש לו קווסט והוא היה אצלי כך שהוא יוכל לתת לך טיפים