כאמור אמש, ביקרתי אצל ידידי ניר (ni-ro), במקור המפגש היה מתוכנן עבור שלושה חברים (יואב, אמיר ואנוכי), לשניים הייתה בעית זמינות ונאלצו לוותר, חבל, אמנם אני כמובן זכיתי ל-sweet spot
ראשית - ניר, בחור מקסים, עם ידע רב בתחום, הבחור מכיר שילובים ויודע מה נכון עבורו, מה פרקטי ובעל אוזן טובה מאוד
כמה מילים על החלל ואז נמשיך למפגש.
החלל אצל ניר בנוי כאשר הקיר שעליו נשענת המערכת/מסך הינו דיאגונלי (בזווית אלכסונית), כאשר מיקום הישיבה וה-sweet spot נמצא בקודקוד בין שני הספות
כאמור 18:00 בערב, כפי שנקבע, אני מגיע לניר (קצת היה לי קשה למצא את המקום, רחוב פנימי בתוך רחוב ודרך הולנדית), לבסוף מצאתי
המערכת של ניר נבחרה בקפידה רבה, כאשר הציוד של ניר מונה: אלקטרוניקה של חברת ההיאאנד SUNFIRE,
שילוב של פרוססור מצויין דגם: TGP- 401 המשודח לפאואר תואם אימתני של סאנפייר דגם: TGA-7401, פאואר של 400 וואט ב-8 אום כפול שבעה ערוצים
היה לי ניסיון לא קטן עם חברת sunfire שכלל את הפאואר האיכותי שלהם theater grand cinema שזכה לשבחים מצויינים והיחה תמורה מדהימה עבור ה-כיס.
ופרוססור וותיק של sunfire דגם: CINEMA GRAND 2, שהיה מצויין ומאוד היה לטעמי בכל הקשור לאופי וגוון הצליל, מראה ואיכותי מאוד, לפני כ-3 שנים. כאשר הוא החליף זמנית את ה-LX60 שהיה לי בזמנו.
כך שאני בהחלט יודע מה חברת SUNFIRE (בשיתוף עם bob carver), יודעים לתת בכל הקשור לקולנוע ומוזיקה.
*נק לציון, הפרוססור הוא דגם לפני האחרון, ז"א שהוא הכל כולל הכל פרט לפורמטים החדשים, שכאמור ניר מתכנן על סטרימר ייעודי עם יציאות 7.1 אנאלוג ולהזרימם דרך הפרוססור...מצויין
*ניר היה בשיקולים רבים לפני שרכש את הפרוססור וההגברה של סאנפייר, כאשר יכל לרכוש את הפרוססור וההגברה התואמת של ONKYO, כאשר החליט בסופו של יום, שעבור כספו השילוב בסאנפייר נותן יותר במיוחד בצד הפאואר כאשר השווה את הסט של אונקיו מול האונקקיו 5008 (כרסיסר) והם נשמעו לו זהים לחלוטין כולל ההגברה המפורדת כביכול, ואני בהחלט מצדיק אותו ואני חושב שעלות מול תועלת הסאנפייר עדיפים, אך כמו בכל דבר יש מינוסים ופלוסים
לעיינינו
משודחים אל צמד הפאואר-פרוססור הם רמקולי הרפרנס של JAMO הוותיקה והמצויינת jamo c809 concert , סנטר תואם של אותה הסדרה, סאב אימתני של B&W, וזוג רמקולי סראוונד בדמותם של B&W 601 (שרק מפתיעים אותי בכל פעם מחדש כאשר אני מאזין להם במיוחד כאשר הם משתלבים כסראוונדים
כאמור ה-SETUP היה 5.1 (שלטעמי בהחלט מספק בחלל אצלו)
נגנים של DENON 16101, וסטרימר HDX
לאחר שיחה והתייעצות לגבי שידת המערכת אותה אני עתיד לבצע, השתכנעתי שאכן השידה אצלו פרקטית, אסטטית ויחיסית זולה להזמין ולבצע אותה...
קנחנו בכמה ביסקווטים עם כוס קפה, דברנו קצת על החיים ועל תעסוקה ויאללה נכנסנו לאקשן...
התחלנו עם כמה קטעים מדיסק הדגמה של בלוריי, אמנם ב-DTS.
יש לציין, שהמערכת היא בהחלט plug n play, וחוץ מהגדרת עוצמות וכרוסים לא נעשה שום שינוי כלשהו בטונאליות של המערכת, כמו room correction וכו...וסה"כ לאחר מספר השמעעות, המערכת הייתה נשמעת לי "בריאה" ובהחלט בעלת פוטנציאל רב, כאשר הנשמע במרחב היה דיי מרשים.
אמנם כמה נק פחות טובות לטעמי,
הרגשתי כבר בהתחלה שחסרים לי תדרים נמוכים המגיעים מהערוצים האחרים (ולא רק מהסאב שרעד רעד רעד)
(הסאב כאמור ישב ב-BACK ליד המאזין.)
ז"א שהשילוב בין הסאב לערוצים היה קצת מוטעה ושגוי...ניר כניראה מתמימות כיוון את הסאב על תדר קטן (55hz), והגדיר בפרוססור על קרוסים גדולים יותר, כך שלא הייתה שום חפיפה בין הסאב לרמקולים...הפצרתי זאת בפניו, והוא בהחלט הצדיק, והחלטנו יחידיו "לטפל בנושא"...הצעתי ראשית לאפס את הסאב ואת הקרוסים ו"להעלים" לגמרי את הסנטר והאחוריים...ולהתמקד תחילה על החיבור בין הסאב לקדמיים...
לאחר שאיזנו את הסאב, עברנו לרמקולים וכן הלאה, אמנם באיזה שלב, הסאב החליט להגביע עצמו (כניראה משהו בהגברת הסאב, ועל כן האיזון שעמלנו השתבש,) אמחנם ניסינו לתקן ודיי היה קשה לעלות על עקבותינו...אבל סה"כ התוצאה הייתה טובה...במיוחד במחול הפיגיונות...אמנם הסאב כבר נטה לאגרסיות והסאונד היה נשמע לי תוקפני מידי...מה שכיול מדוקדק מתקן ועוזר...
נק' סיכום מה-point of view שלי...
*כמערכת plug n play, במיוחד כסאט מחברה שיודעת אך לבנות מוצרים למוזיקה וקולנוע אני רואה ייתרון רב
למשל על המותגים המוכרים (קרי: ONKYO, PIONEER, YAMAHA, HK, DENON וכו')...
בצלילות של השמע, ובמוזיקליות, ללא כיול וללא התערבות כלל.
*ה-ROOM CORREECTION בחללים קטנים כמו שלי ושל ניר יחסית (סלון ישראלי סטנדרט מבחינת פורפורציות), הכיול האוטומטי הוא MUST...מסיבהפשוטה שהאיזון הטונאלי ותחושת הספייס הם קריטים...
ל-SUNFIRE ה-רום קורקשן הוא החוליה החלשה, ולפי מה שהבנתי מניר, הכיול הוא בגדר של פיקציה בלבד ועדיף להתרחק ממנה כמו מאש...כבר הכיול האוטומטי של פיוניר כבר עדיף..
*המכשירים האילו בנויים למוזיקה כמו קולנוע, הם מוזיקליים מאוד...במיוחד ב-mode של HOLOGRAM שמאחד הרמונית טוב יותר את הבמה ונותן לה פיקוס יוצא מן הכלל, אמנם בקולנוע לטעמי זה לא עובד...הבמה נעשית קטנה וצעקנית...אבל כאמור בסטיראו דו ערוצי זה נשמע נהדר...
סיכום אחרון,
סה"כ מערכת טובה מאוד עם לא מעט פוטנציאל שאכן דורשת כיול (אבל רק איזון קל) והיא בהחלט נותנת מענה מצויין לקולנוע איכותי ונוזיקה דו ערוצית ברמה...בסכום יחסית שפוי...שנשמע עדיף לטעמי מקומבינות של אונקיו או מהדגל של פיוניר (ה-90)...
ניר היה לי מאוד נחמד להעביר אצלך את הערב (עד 23:00
יום מקסים לכולם