עדכון מחדש2: סטרימר ייעודי או נגן בלו-ריי בעל יכולות הזרמה?

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
Murdock18 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 80
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום רב, חברים.

אני עומד לפני רכישת סטרימר, ורציתי לוודא שהזרמת המדיה של קבצים "כבדים" עובדת בצורה חלקה, ספציפית אצלי בבית. בניסיון להזרים מדיה לטלוויזיה, יש תקיעות מרובות, שונות ומשונות. אפילו בקבצים קלים, לדוג' MKV ברזולוציית 720P בגודל 500 מגה בלבד. כן, גם בקובץ כזה היו קרטועים בטלוויזיה.

כתבתי שאני מעוניין לנגן סרטים כבדים, הכוונה הייתה לקובצי 1080p x264 בגדלים של מעל 10 ג'יגה. אין לי כוונה או צורך לנגן סרטי בלו-ריי מלאים למשל.

הבנתי שה-XTREAMER PRO מתאים לצרכים שלי, אם כי כמובן שאפשר לנצל במה זו על מנת להמליץ לי על סטרימרים שיעמדו בדרישות שלי מלבד הנ"ל. :)

Oh, שאלה קטנה נוספת. ניתן להריץ סרטים מוזרמים קדימה ואחורה (fast forward ו-rewind)?
נערך לאחרונה על ידי Murdock18 ב 06/06/2011 14:58, נערך 2 פעמים בסך הכל.

Murdock18 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #2 

טוב, ביררתי על הדגם של הראוטר שלי וגיליתי שהוא בתקן G בלבד. האם כדאי לי להחליף אותו לראוטר תקן N כדי שתהיה הזרמה חלקה של קובצי 1080p x264, או שגם ראוטר בתקן G יכול להסתדר עם קבצים כאלו?

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #3 

אתה צריך רשת של 100 מס"ש לפחות לצורך העניין, ובכלל עדיף קוית לדעתי

Carmona
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 55
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #4 

Murdock18 כתב:טוב, ביררתי על הדגם של הראוטר שלי וגיליתי שהוא בתקן G בלבד. האם כדאי לי להחליף אותו לראוטר תקן N כדי שתהיה הזרמה חלקה של קובצי 1080p x264, או שגם ראוטר בתקן G יכול להסתדר עם קבצים כאלו?
...
למיטב ידיעתי כמעט ולא מוכרים בארץ ראוטרים מתקן N מלא כי משרד התקשורת לא מאשר זאת. זאת אחת הסיבות למה לא מוכרים Apple TV בארץ. התקן של הראוטרים שמוכרים היום דרך ספקי האינטרנט ובחנויות הוא N-Draft והוא לא נותן את אותם הביצועים כמו N מלא. אני מציע לך לעשות חיפוש טוב לפני שאתה רוכש אחד ואל תתבייש לשאול בחנויות אם הם מוכרים תקן N מלא, כי באותיות הקטנות כולם מכסים את התחת של עצמם.

בהצלחה.

Murdock18 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

תודה רבה לכל מי שהגיב במטרה לעזור.

dima_vy, נשמע לי הזוי למדי. יש המון אנשים בארץ עם סטרימרים, כאשר לאף אחד מהם אין רשת של 100 מס"ש.

Carmona, השאלה הנשאלת היא אם ניתן להזרים מדיה בצורה חלקה בעזרת ראוטר בתקן G בלבד, או שמא כל מי שמשתמש בסטרימר חייב להיות בעל ראוטר בתקן N?

לגבי הסרטימר המובנה שבטלוויזיה שלי, אני יכול לומר שהוא קרטע גם בקבצים קלים ביותר בהזרמה אלחוטית. כאשר חיברתי אותו חוטית, הוא התמודד מצוין עם קובצי 720P, אך עדיין היו קרטועים בקובצי 1080P X264.

גם כאן מתבקשת שאלה והיא, האם ראוטר בתקן G בחיבור חוטי לסטרימר יכול יהיה לנגן קובצי 1080P X264 בצורה חלקה ללא קרטועים כלל? או שגם אם מחברים חוטית, עדיין יש צורך בראוטר בתקן N לניגון חלק? האם למעשה יש לי צורך לשדרג גם את הראוטר?

ואגב, קיבלתי בכלל את הרושם שיש המון אנשים שמזרימים מדיה "כבדה" בצורה אלחוטית ללא תקיעות כלל. האם חייתי בבועה או שיש אמת בדברים? אשמח לעזרתכם.

בוננזה
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 655
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #6 

"ואגב, קיבלתי בכלל את הרושם שיש המון אנשים שמזרימים מדיה "כבדה" בצורה אלחוטית ללא תקיעות כלל. האם חייתי בבועה או שיש אמת בדברים?"\

כנראה שחיית בבועה..
הזרמה אלחוטית של תכנים כבדים גוררת עימה בעיות.
לגבי האקסטרימר פרו (או כל אחד אחר מהסדרה) החוליה החלשה היא האנטנה שלו, אשר לא מספקת את הסחורה (תקן N, כן בטח...)
אני עם ראוטר בתקן N (מלא) ועדיין יש בעיות להזרים תכנים של 720P, לפעמים עובד ולפעמים לא.
אגב, אחרי עדכון גירסה אחרון רוב הזמן עובד ללא בעיות.
יש לציין כי לפעמים גם תכנים באיכות רגילה (SD) לא מוזרמים חלק :מבולבל:
בהזרמה של 720P לפעמים יש קפיאות בעיקר הקטעי אקשן עם הרבה תנועה (אגב, גם סאונד משפיע).
**בהזרמה אלחוטית יש משמעות מאוד גבוהה לאיפה נמצא הראוטר והאם הקירות בדרך הם קירות תומכים (כלומר עבים יותר) או קיר רגיל או בכלל גבס וכו'.. ככל שיהיו יותר מכשולים בדרך כך הסיכוי שלך להזרים הולכים וקטנים.

הדרך היחידה להזרים תכני HD ביציבות וללא בעיות היא ברשת קווית 100.
לדעתי אם תחבר את ה- XT-PRO לרשת קווית לא תהיה לו כל בעיה להזרים גם 1080P.

Murdock18 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

תודה רבה על התגובה והעזרה.

לדעתך זה יעבוד ברשת קווית, גם אם אשאר עם ראוטר בתקן G? כי למשל בסטרימר המובנה של הטלוויזיה שלי יש קרטועים בחיבור קווי, אך רק בקובצי 1080P כמובן. אין לי בעיה כלל להשתמש בחיבור קווי, אך אני חייב לציין שאיכות התמונה ב-720P לא מספקת אותי כמו ה-1080P (במסך הטלוויזיה).

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

Murdock18 כתב:תודה רבה לכל מי שהגיב במטרה לעזור.

dima_vy, נשמע לי הזוי למדי. יש המון אנשים בארץ עם סטרימרים, כאשר לאף אחד מהם אין רשת של 100 מס"ש.
...

אני ממש, אבל ממש לא מאמין שניתן להריץ סרט בלו-ריי, עם קצב גבוה על גבי קו של 54 מס"ש (שזה תקן G). בסרטי בלו ריי יש צורך לקב עברת נתונים גבוה יותר. אומנם זה בפיקים, אבל זה מספיק שהסרט יתחיל לקרטע ויתקע.

חוץ מזה לא תמיד גם קו אשם. אצלי תקופה ארוכה הייתה בעייהף שחלק מהסרטים היו נתקעים בניגון דרך הרשת הקוית של 100 מס"ש, והבעיה הייתה בהגדרות buffer של windows. אחרי שהבעיה תוקנה הכל מנגן חלק. גם בניגון מה-NAS, הכל עובד חלק על קו 100 מס"ש

Murdock18 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

אז חובה להשתמש במודם בתקן N ובחיבור חוטי ישירות לסטרימר, על מנת לנגן קובצי 1080P X264 בטלוויזיה ללא תקיעות ו/או קרטועים?

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8255
נתן תודות: 414 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #10 

היכולת האלחוטית של המודם לא קשורה ליכולת הקווית. מה שאתה צריך זה יכולת קווית של לפחות 100 (זה מה שיש ברוב) והאמת שגם יכולת של 1000 לא תעזור כי האקסטרימר לא תומך מעבר ל 100.

mika
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 171
נתן תודות: 0

שליחה #11 

על סטרימרים,ראוטרים והזיות:
שירשור מוזר כזה
Murdock18
רשת 100 הינה מוצר ישן למדי ונפוץ
תקן G או B או N מתייחסים לרשת אלחוטית WIFI בלבד
MKV 1080 אינו דבר מיוחד או בעייתי לרשת חוטית בכל גודל כולל כאלו של 25 ג'יגה וגם כאן הגודל לא קובע אלה הקצב BIT RATE .
לכן כשאתה כותב על חיבור חוטי לראוטר בתקן G עשית סלט לא רלוונטי כי מדובר על חיבור חוטי וכן, חיבור 100 חוטי עובד בקלות עם 1080P מכל סוג כולל BLUE RAY מלא למעט מקרים נדירים למדי. (במזרימדיות של פופקוקן , DUNE , DVICO ).
בתקן N הזרמתMKV 1080 תעבוד באופן סביר בלבד בטווחים קצרים של מטרים ספורים בין הראוטר לנגן וללא חציצה של קירות לבנים וחו"ח בטון.
לכן
כל מאמץ חד פעמי של העברת כבל רשת וגם בתשלום קטן לחשמלאי ישתלם בענק בטווח הקצר והארוך!!
לשיקולך

Murdock18 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #12 

תודה רבה לכם על התשובה וההתעניינות. וכן, סלט שנוצר מהזיות וחוסר ידע גם יחד. :lol:

XTREAMER SIDEWINDER יענה על הצרכים שלי? שהם, מעכשיו, הזרמת מדיה 1080P X264 ע"י חיבור חוטי. והאם לוותר מראש על רכישת האנטנה?

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

למה שלא תקנה פופקורן a210?
קטן, סקסי, עם דיסק בפנים, שקט, קורא כל סוגי התכנים כולל בלו-ריי עם תפריטים (לפי מה שהבנתי החל מגרסת קושחה האחרונה), עובד עם YAMJ. בכנות, אם הייתי קונה סטרימר היום - הייתי קונה a210, אבל יש לי כבר שני סטרימרים בבית :)

בוננזה
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 655
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #14 

Murdock18 כתב:תודה רבה לכם על התשובה וההתעניינות. וכן, סלט שנוצר מהזיות וחוסר ידע גם יחד. :lol:

XTREAMER SIDEWINDER יענה על הצרכים שלי? שהם, מעכשיו, הזרמת מדיה 1080P X264 ע"י חיבור חוטי. והאם לוותר מראש על רכישת האנטנה?
...
1. כן
2. תלוי, אם אתה רציני בקשר לרשת קווית אז כן, אין שום טעם ברכישה של האנטנה.

Murdock18 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #15 

ה-XtreamerDVD נמכר באותו המחיר כמו ה-Xtreamer Pro בבאג דיוטי פרי. האם יש אפשרות להחליף עצמאית וידנית את כונן ה-DVD בכונן בלו-ריי, על מנת להפוך את הסטרימר הנ"ל לתומך בדיסקים מקוריים של בלו-ריי? ההגיון אומר לי שכן, הרי שהסטרימר הזה תומך ב-BD ISO לדוג'. מצד שני, אני לא מבין בכל הצד הטכני ובכל מה שכרוך על מנת שתתקים תמיכה כזו, ובהחלט ייתכן שדרוש מעבר להחלפת כונן.

ובמידה שאכן אפשרי, יש לי שאלה חשובה לא פחות: האם המכשיר ייתן תצוגת תמונה טובה ומקסימאלית? או שמא מכשיר שכזה עלול לתת תוצאות פחות טובות מנגנים אחרים, כדוגמת ה-PS3 ו/או ה-LG BD-551?

Oh, וכמעט שכחתי לשאול. שני הדגמים הללו מתפקדים אותו הדבר מבחינת הזרמה חוטית / אלחוטית / וואטאבר? כלומר, כל ההבדל ביניהם זה התמיכה בכוננים קשיחים (PRO) לעומת כונן DVD?

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2626
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #16 

למיטב ידיעתי XTREAMER על סוגיו מבוסס על צ'יפסט של realtek שאינו מסוגל להתמודד עם תפריטי בלו ריי.
נערך לאחרונה על ידי shayze ב 07/06/2011 7:57, נערך פעם 1 בסך הכל.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.

The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4879
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #17 

יש כאן חלקי מידע שאולי רלוונטי למשפחת האקסטרימר.
אני משתמש ב- A200 (זהה ל- A210) של פופקורן.
משתמש בנתב תקו N של בזק (נטגיר) ומזרים אלחוטית אל הפופקורן.
בגדול, כל עוד הקבצים קטנים מ- 8 ג'יגה הבאפר של הפופקורן מתמודד לא רע גם עם פיקים.
אתה יכול לחשב שבקצב ממוצע של 1.5MB/s אתה יכול לראות סרט בגודל של 8 ג'יגה שאורכו 100 דקות.
אם יש סצינות ארוכות של אקשן - סביר שהוא יתקשה.
באופן כללי - עדיף רשת קווית אם אתה מתכוון להריץ ריפים מלאים של בלוריי כ- 40 ג'גה לקובץ(לא תצליח להפעיל אותם על אקסטרימר, ואם כן זה ינחית את ביצועי הסאונד - מה שהופך מיותר לחלוטין להחזיק קובץ בגודל כזה).
לפי מידת הידע שאתה מפגין (בלי להעליב כן? :)) אני יכול להבין שאתה מוריד או מתכנן להוריד קבצים של 1080מכווצים לגודל של 4.4 ג'יגה.
בגדלי קבצים אלה לא הייתי צופה בעיה להזרמה אלחוטית ברשת שלי,
אבל כל רשת תלויה בסביבה שלה, בהגדרות שלה, במרחק בין הנתב לקליינטים בחומרה של הנתב והקליינטים (אם כולם תומכים ב- N) ובתוכנה עליה היא עובדת (NFS, SMB - אני מניח שאתה משתמש בwindows מה שאומר ש- NFS לא כל כך פשוט להתקנה).
בגלל שמורגש מאוד שהידע שלך ברשתות לא עמוק כל כך,
הייתי ממליץ לך לשקול ברצינות את האפשרות של הזרמה דרך כונן קשיח נייד, במקום מרשת.
מבחינת הגדרות - אין מה להגדיר - זה פשוט חבר והפעל.
המחיר של זה הוא הסירבול של העברה מהמחשב לסטרימר וחזור חלילה.

Murdock18 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #18 

אני לא חושב שנתקלתי בקובצי 1080p x264 בגודל 4.4 ג'יגה בלבד, להוציא סרטי אנימציה כמובן. למרות חוסר הידע שלי, אני מתכוון להוריד סרטים כבדים יותר ממה שחשבת. נתקלתי כבר בסרניטי 12 ג'יגה, ממנטו 17 ג'יגה, אבק כוכבים 15 ג'יגה, מכאן והלאה 10 ג'יגה... ועוד ועוד.

עדכון מחדש: אני מתלבט בין LG BD570 לבין XTREAMER PRO + נגן בלו-ריי. יכולות ההזרמה האלחוטיות של ה-BD570 מתאימות לצרכים שלי? שהם כאמור הזרמה חוטית של בעיקר סרטי 1080p x264. והאם יש יתרון ברור לסטרימר ייעודי על פני נגן בלו-ריי עם יכולות הזרמה? כלומר, יש יתרון ברור כלשהו ל-XTREAMER על פני ה-BD570, בהתחשב בצרכים הספציפיים שלי?

אגב, תתחשבו בעובדה שאם אני ארכוש את האקסטרימר, אז כמובן שייעשה שימוש בנגן בלו-ריי ייעודי בנפרד.

עריכה: שכחתי לציין שהרצה קדימה ואחורה זה גם כן דבר שחשוב לי מאוד. אני יודע שבחיבור USB ניתן להריץ קדימה ואחורה (LG BD550) ואף שיטה נוחה יותר שדומה מאוד ל-GOTO. כיוון שהדגמים הללו דומים למדי מלבד יכולות ההזרמה של ה-570 כמובן, אני תוהה אם האופציות הללו קיימות במכשיר גם בהזרמה חוטית, ולאו דווקא רק בחיבור USB.

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2626
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #19 

לא הבנתי מה אתה מתכנן:

גם סטרימר וגם נגן בלוריי שמחוברים במקביל לרסיבר?
לא עדיף להשקיע כבר במכשיר אחד שעושה הכל?
נערך לאחרונה על ידי shayze ב 07/06/2011 1:51, נערך פעם 1 בסך הכל.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.

The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/

Murdock18 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #20 

כן, אפשר לומר שהתכנון הוא דומה למה שהצגת. השאלה הנשאלת היא אם הסטרימר המובנה של ה-LG BD570 מתפקד כמו כל סטרימר אחר? עבור הצרכים שציינתי קודם לכן, בכל אופן.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”