ASPECT RATIO בכותרי BLU-RAY

פורום נגני DVD ובלוריי - כאן נדבר על נגנים שמקבלים דיסקים פיזיים...
שלח תגובה
YINON110 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 47
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

בע''ה,

שלום חברים,
מהתבוננות באתר Blu-ray.com שמתי לב שהASPECT RATIO שונה בין כמה וכמה סרטים, השאלה שלי היא איך זה אפשרי אם בכל הסרטים כתוב שהם 1080P ? האם לא באמת כל הסרטים הם ברז' של FULL HD?

YINON110 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #2 

השאלה מטומטמת או שסתם לא בא לכם לענות? בכל מקרה - עדיף שתגידו

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6317
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #3 

שני מושגים שטיפה התערבבו - רזולוציה וASPECT RATIO.

16:9 יכול לבוא ברזולוציות שונות כמו 1920*1080 או 1280*720 ויש פחות כמו DVD רק שאני לא זוכר.

אם נתמקד ברזולוצית FHD אז:

לא כל הסרטים הם 1920*1080 או יחס 16:9

חלקם יחס 21:9 שזה 1920*800 .

תזכור תמיד איזה יחס סרט על מסך קולנוע, לא כולם 16:9.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!

purpleman
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 193
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #4 

או בפשטות יותר (לטעמי) -

הוידאו על הדיסק הוא אכן ב-1080P, כלומר - 1920 על 1080.
הסרט עצמו ב-ASPECT RATIO שונה, ואם הוא קטן מ-16:9 אז פשוט יש פסים שחורים מלמעלה ומלמטה כדי "להשלים" אותי ל-1080 פיקסלים.

YINON110 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

8O זה די מפליא, איזו סיבה יש לשדר את הסרטים בASPECT RATIO שהוא לא ה"אמיתי" שלהם ?(16:9)
הנימוק הראשון של agent__smith קצת לא הגיוני, איך יכול להיות סרט בFHD שהוא לא באמת ברזולוציה של 1080X1920? תקנו אותי אם אני טועה אבל להבנתי זוהי הרזולוציה הבלעדית של FHD.
מצד שני, אם תתקנו אותי ותגידו לי שיש עוד רזולוציות FHD מלבד 1080 1920 אני אשאל אתכם - איזו סיבה יש לצלם ולשדר סרט קולנוע ברזולוציות משונות כאלו? (800 על 1920)

מצד שני, אם כל הסרטים הם באמת ב1080 על 1920 כמו שאומר purpleman אך רק הASPECT RATIO שונה - נשאלת השאלה מדוע לא לשדר את הסרט עם הASPECT RATIO "טבעי" של הרזולוציה שלו ? (לצורך העניין בFHD זה 16:9)

התשובות שלכם קצת לא ברורות לי חברים.... אשמח להמשיך את הדיון בנושא

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #6 

YINON110 - תשאל את הבמאים של הסרטים למה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #7 

כי זה לא ה Aspect Ratio האמיתי שלהם.

בקולנוע משתמשים בשלל יחסים ורוב הסרטים המצולמים כיום הם ביחס של 1:2.35 . זה היחס הטבעי שלהם ומה לעשות, זה לא מתאים למסכים ביתיים שהם ביחס 16:9. את הקולנוע זה לא מעניין בכלל ה FHD או לא FHD כי סרטים קולנועיים היו תמיד ברזולוציה הרבה יותר גבוהה משידורי טלביזיה או הקלטות לתקליטורים והבמאים רוצים לתת תמונה שיחס הצפיה שלה מתאים יותר לזוית הראיה האנושית.

בהעברת סרטי קולנוע לסביבה הביתית מצאו שני פתרונות. הראשון והפחות מוצלח הוא חיתוך הצדדים של הסרט כדי להתאים אותו ליחס של 16:9 והשני הוא הוספת פסים שחורים מעל ומתחת לתמונה.

הסרטים היחידים המצולמים היום ביחס של 16:9 הם אלו שהופקו מראש עבור שידורי הטלביזיה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

nati-va
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2077
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #8 

אין פה מה להבין ולהכנס לסלט אף אחד לא גונב לך פיקסלים.
פשוט מאוד כמו שאמרו פה חלק מהסרטים מוקרנים בקולנוע ב21:9 שזה יותר רחב מ16:9 מן הסתם לכן הרזולוציה היא 1920 על 800.
אם הרזולוציה הייתה בסרטים הללו 1920 על 1080 הצדדים היו נחתכים ולא היית רואה תמונה מלאה.

ככה זה עובד- קבל את זה כעובדה ושלום על ישראל.

YINON110 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

תודה רבה לכולם על המידע
לשכן שמעליי - אני שואל כדי לדעת, לא כדי לכעוס על הבמאים :)

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #10 

אם הרזולוציה הייתה בסרטים הללו 1920 על 1080 הצדדים היו נחתכים ולא היית רואה תמונה מלאה.
...
לא מדוייק... רוב הסרטים דווקא מצולמים ביחס יותר דומה ל 1.78 ובעריכה חותכים אותם מלמעלה/למטה על מנת
לקבל את היחס של 2:35 ככה שבעצם אנחנו בקולנוע מקבלים "פחות" תמונה.

YINON110 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

אני יכול להבין למה חותכים את התמונה המתקבלת מהפילם-הרזולוציה פשוט מטורפת ואין פלטפורמה היום-קולנוע או טלוויזיה שיכולים לתת את הרזולוציות האלו - אני רק לא מבין למה לא לחתוך את כל הסרטים ל1080X1920, למה לחתוך סרט ל1920 על 800 כמו שאמרו פה - או שרזולוציות אחרות. בכל זאת אני חושב שהכוונה בסופו של דבר, הן של האולפנים שצילמו את הסרט והן של הצופה היא להנות מאיכות שכמה שיותר קרובה למציאות - ואם 1080 על 1920 זה הכי קרוב למציאות שאפשר לראות היום בקולנוע או בטלוויזיה אז למה לא?

ושוב, אני יכול להפנות את השאלה הזאת לבמאי, השאלה היא מה תהיה התשובה שלו :)

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #12 

בוא תעשה איתנו תרגיל קטן.

קח עטיפה של DVD או של תקליטור BD ותסתכל מאחור מה כתוב בקשר ליחס התמונה. כתוב שם 1:2.40 או 1:2.35 במקרה?

בהנחה שיחס התמונה של סרט קולנוע הוא 1:2.35, כלומר 2.35 ס"מ רוחב על כל 1 ס"מ גובה ושאתה רוצה להתאים אותו למסך שמספר הפיקסלים שלו לרוחב הוא 1920. כמה פיקסלים זה יתן לך לגובה? נכון שיצא לך מספר שמאוד קרוב ל 817?

אז איפה בדיוק חתכו לך מהסרט?

אם אתה מתכוון למה ש HazooM כתב, אז הוא שכח להזכיר שבצילום הקולנועי המצלמה לוכדת יותר שטח ממה שהבמאי מתכנן בשביל ה Frame הקולנועי שהוא ביחס של 1:2.40 בדרך כלל. מה שנזרק כולל לפעמים את המיקרופונים המידלדלים מלמעלה או חלקים מהסט שהבמאי אינו מעוניין שיופיעו בסרט הסופי. הבמאי גם לא עושה חישובים שמבוססים על פיקסלים ואין לי ממש מושג מאיפה הבאת ש 1920x1080 זה הכי קרוב למציאות.

לפני שנמשיך, הייתי רוצה להסב את תשומת לכך שהנושא כבר נטחן עד דק בפורומים ושיש כמה מאמרים ודיונים בפורומים הדנים ברזולוציות של סרטים וקולנוע. הייתי מציע לך להתוודע לפונקציית החיפוש בארכיון המאמרים ולחפש את המאמר הדן על כותונת הפסים.

אם אתה תמשיך להתעקש שזו בעיה שמפריעה לך להנות מסרטים כי הפסים השחורים מכאיבים לך בעין אז יש פתרון: חברת פיליפס מייצרת מסך ביחס של 21:9 שמתאים בול לסרטים. קצת יקר אומנם, אבל היי, תרגיש את האיכות, עזוב אותך מהכסף.

YINON110 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

אני חושב שנוצרה אי הבנה קטנה בעקבות כמויות המידע הרבות והמעניינות שנכתבו בשרשור זה
אני לא טוען שהקווים השחורים מפריעים לי לעיניים, אני פשוט הייתי בטוח שכל הסרטים על הדיסקים של BD הם ב1080 על 1920, כשהחברים האירו את עיניי שלא כך הדבר והסרטים מגיעים ברזולוציות קצת יותר נמוכות (800 על 1920) אז שאלתי שאלה מאוד פשוטה: מדוע הסרטים מגיעים ביחסים של 1:2.40 או 1:2.35 אם הטלויזיות בבית הן ביחס של 16:9 ומציעות גם רזולוציות יותר גדולות, אם הסיבה היא כפי שאמרת טכנית בעיקרה - זליגה של אביזרי קולנוע וכל מיני דברים שהבמאי לא רוצה בFRAME הקולנועי אז התשובה ברורה.

מאידך, מדוע יצרני הטלוויזיה בחרו דווקא ברזולוציה של 1080X1920 לרוב הטלוויזיות החדשות אם אין כמעט תכנים באיכות כזאת (רזולוציה ו/או ASPECT RATIO) שניתן להגיע אליהם?

ולגבי הטענה שלי שהרזולוציה 1080 על 1920 היא הרזולוציה הכי גבוהה כיום בשוק אני עדיין עומד עליה, אשמח לדעת אם קיימת טלוויזיה עם רזולוציה יותר גבוהה.

תודה על שיתוף הפעולה חברים

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #14 

לקולנוע ולטלביזיה תמיד היו פורמטים שונים וזה לא הולך להשתנות בגלל שיצרני טלביזיה החליטו מה שהחליטו

YINON110 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

Catskinner כתב:לקולנוע ולטלביזיה תמיד היו פורמטים שונים וזה לא הולך להשתנות בגלל שיצרני טלביזיה החליטו מה שהחליטו
...
האמת היא שאתה די צודק, אבל אני חושב שמפה מתחילה הבעיה, אני הייתי בטוח שהסרטים בקולנוע או בBD הם ב1008*1920 כי זאת הרזולוציה הכי גדולה ואיכותית היום (או ככה לפחות חשבתי, עד שהבנתי שבקולנוע לא שמים על הרזולוציה הזאת)
בכל מקרה, אין לי שמץ של מושג למה יצרני הטלוויזיה החליטו לתת לנו דווקא את הרזולוציה הזאת במסכים ועוד קראו לה FHD - שם מפוצץ ללא שום תועלת.
אם נחשוב לרגע מתי אנחנו מנצלים באמת כל הפיקסלים בטלוויזיה - בלי המרות, הגדלות וקווים שחורים - נראה שבעצם הפעמים היחידות שבהן אנחנו נראה את כל 1080*1920 הפיקסלים היא בעצם בשידורי טלוויזיה/תוכניות וסדרות שהותאמו לזה מראש (מה לעשות, הבמאים שלהם לא באו מהקולנוע:))

ובאשר לאי הסמכתך לגבי הטענה שלי ש1080 על 1920 זה הרזולוציה הכי גבוהה היום בשוק - אם יש משהו שנותן יותר פיקסלים אז תרשום

יום טוב חברים

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #16 

אין לי מושג על איזה שוק אתה מדבר. שוק הטלביזיות? זה שוק שמעניין את העכוז השמאלי של במאי ויוצרי הקולנע.

בקשר לרזולוציה. סרטים המוקרנים מסרט 35 מ"מ הם בעלי רזוליציה הנעה בין 3 ל 12 מיליון פיקסל לכל פריים, להבדיל מ 1080p המגיע ל 2 מיליון בלבד. שלא לדבר על רזולוציית הצבע שלגבי סרט היא בעצם אינסופית בעוד 1080p מוגבל ל 24bit בשידור רגיל ול 36bit ב deep color.

YINON110 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

אני מסכים איתך ששוק הטלביזיות מעניין את העכוז השמאלי של במאי ויוצרי הקולנוע, מסכים איתך בהחלט.
אבל מעניין מאוד לדעת למה יצרני הטלביזיות לא בחרו ליישר קו עם הקולנוע ונתנו לנו במקום זה טלביזיות עם רזולציה כזאת שהפעמים היחידות שאנחנו מנצלים את כולה זה בשידורי HD של טלביזיה ונשניול גאוגרפיק.

nati-va
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2077
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #18 

יש גם טלוויזיות 21:9 לא הרבה אבל יש.
אני באמת לא מבין למה ממשיכים לטחון פה מים על נושא שבתגובה השלישית כבר הסבירו לפותח הפוסט את העובדות??
בלי לפגוע אתה נשמע כמו ילד קטן
למה ככה? למה ככה? מילא איזה נושא שהיה אפשר לשנות משהו, לעזור- אבל זה עובדות וכמה שאלות שלא תשאל הבמאים ימשיכו ליצור סרטים באיזה פורמט שבא להם ויצרני הטלוויזיות ימשיכו לייצר טלוויזיות 16:9 בעיקר.

שלח תגובה

חזור אל “נגני DVD/בלוריי”