הי,ראיתי שברשותך חביתוש ממונע שאני מתלבט ברכישתו.
יצא לי להשתמש בעבר בדגם הידני שהיה כיפי למדי לדעתי רק שהציק לי השקשוקים, רציתי לקבל ממך חוות דעת על הממונע. האם אתה מרוצה? האם אתה מצליח להגיע לחזרתיות? האם באמת המנוע עושה את העבודה ואין חריכות או שצריך מדי פעם לעצור ולשקשק? האם אתה מצליח לזהות פיצוץ שני ולעצור בזמן או שזה בורח לך?...
טוב אז כאמור ארגנתי את המכירה הקבוצתית שבה רכשנו יחד כ-20-30 מכשירי ג'ין קפה.
קניתי אותו יחד עם אבא של אשתי ומאחר ואני די עסוק במשך השבוע, רוב הזמן הוא קלה עבורי בו.
התוצאות היו מצויינות כמעט בלי קשר למה זרקנו לתערובת, קפה טרי זה קפה טוב כמעט בכל מקרה.
לפני כחודשיים ביקרנו אצל איבגי וקנינו חביתוש שכרגע יושב אצלי בבית ואני קולה איתו מדי שבוע.
עד כאן אני מבסס על סמך מה אני אומר מה...
התשובה הקצרה היא שהחביתוש סבבה לגמרי. הוא עושה את העבודה.
התשובה הארוכה יותר היא שזו חד משמעית לא קלייה נוחה כמו עם הגי'ן קפה, שהוא בעיניי אידיאלי לקלייה, אלא אם אתה מדבר על קולי תוף ביתיים.
כמעצב: המוצר עצמו לא מעוצב מספיק טוב בעיניי וללא חשיבה מעמיקה על נוחות השימוש. ישנם שני סגנונות מובהקים לשתי היחידות (האחד למנוע וגלגלי השיניים, השני לגוף הקולה) שלא נעשה כל מאמץ לגרום להם להתיישב זה עם זה.
המנוע חשוף, חוט החשמל קצר מאוד, נעדר מפסק הדלקה וכיבוי...
כמשתמש קצה: כל ההתעסקות עם הגז מחוץ לבית מאוד לא נוחה לי, אבל זה 10-15 דק' בשבוע אז זה סבל קצר מאוד. יש לזכור גם הוצאה קטנה יחסית על בלוני גז קטנים. יש צורך לגרז את גלגלי השיניים מעת לעת (מה שטרם עשיתי אבל אני חושב שצריך). הקירור גם פחות נוח ולוקח יותר זמן. בג'ין יש אפשרות לקירור אוטומטי (יש לזכור בשני המקרים שהחום הפנימי שנאגר בפולים ממשיך את הקלייה עוד קצת).
כמו עם החביתוש, גם עם הג'ין רצוי לקלות בחוץ אבל יותר קל לארגן לו עמדה קבועה (אצלנו זה במחסן גדול), עם צינור איוורור כלשהו... הכל נובע מחשיבה אחרת בהנדסת האנוש. גם מידת ההשפעה של טמפרטורת הסביבה נראית פחות קיצונית בג'ין. יצא לי בפעמיים האחרונות עם החביתוש, אחרי שמזג האוויר התחמם, שהקליה כמעט נשרפה.
בנוסף בג'ין אתה לא באמת חייב להשגיח מאוד למעט סוף הקלייה כי התהליך די אוטומטי. בחביתוש צריך לעמוד לידו ולשים לב ולהקשיב (כן, שומעים פיצוצים).
מדי פעם אכן אני נותן לו איזה ניעור-סיבוב באופן ידני כמו שאיבגי הראה לי בעצמו.
חרוך לא יצא לי, אם הכוונה היא שאם תקח פול קפה בודד לדגימה והוא יוצא בצבע לא אחיד (כאילו 'נשרף' בצד אחד).
מה שכן יצא לי זה שבתערובות לפעמים לא כל הפולים נקלים באופן אחיד, אבל זה קורה גם בג'ין (גודל הפולים ואחוז הלחות בין הזנים שונה ומשפיע על משך הקלייה שלהם).
איבגי טוען שקליית אוויר היא פחות איכותית מקליה בהעברת חום ושהפולים מתייבשים במהלכה.
מניסיוני אין כך הדבר. שני סוגי הקלייה מצויינים ובמיוחד לא ניכר הבדל איכותני כשמועד הצריכה קרוב כ"כ למועד הקלייה. החביתוש פשוט דורש יותר טרחה אך הוא זול יותר ונותן איכות קליה לא פחותה משל הג'ין.
בשורה התחתונה בכוס, טרם בדקתי ראש בראש את אותה תערובת בשני הקולים.
יחד עם זאת בתחושה שלי, הג'ין קולה אחיד יותר,כנראה בגלל העירבוב המתמיד, מה שנותן טעם "מדויק יותר" (כמובן בהתאם לתערובת). ניתן לדייק יותר בקלייה כי אתה גם רואה, שומע ומריח בדיוק מה המצב.
בחביתוש נתקלתי בטעמים יותר "חדים" וארומטיות יותר מודגשת. זה בפירוש לא דבר רע או פחות טוב מהג'ין, זה פשוט שונה.
בהצלחה