מדריך מקוצר לייבוא מוצרים מחו"ל

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
Sagims פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1386
נתן תודות: 267 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #1 

שלום חברים
ברשותי מעט ידע בתחום יבוא ומכס ואנסה לתמצת את הנושא בקצרה לכל המעוניינם
עסקה המיתבצעת בחו"ל חייבת תשלום מכס מעל 50$ .
לכל תחום ותחום במשק המוצרים שלנו יש אחוזי מכס .
בתחום האלקטרוניקה עלות המכס קבועה והיא כוללת מע"מ סה"כ הגביה מהמכס בלבד הוא 33% מערך המוצר הרשום בחשבוניתהספק! כלומר אם חושב הובלה פנימית בתוך החשבונית העיסקה גם אם מדובר בהובלה פנימית גם עליה יחול חיוב של 33%.
לכן כדאי לרכוש מוצר שההובלה שלו הפנימית היא חינם .
לאלו המשתמשים בשרות TNTאו כל שירות אחר יש תקנון כתוב שאומר כך .החיוב על המשלוח הוא לפי משקל המוצר יש באתר שלהם מחשבון פשוט שבו מזינים את תיאור המוצר כולל גובה וכו...והוא מחשב את עלות השילוח .
חשוב לציין שהמכס אינו גובה על השילוח של TNTמפני שהעיסקה היתבצעה בארץ של ההובלה !היא כמובן גם משולמת בארץ ואין חיוב מכס עליה.
שיחרור המוצר מעמילות המכס
ישנו תשלום על שחרור הטובין ניירת וכו שTNTמטפלת בו והוא כלול בתשלום ההובלה אבל זה בתנאי שערכו של המוצר עד 1000$ במידה והמוצר יקר יותר תחויב ב 185 שקלים בלבד .
מומלץ מאוד בתהליך הרכישה לכתוב למוכר במייל שלא יכניס את האריזה של המוצר לאריזה גדולה נוספת מה שמייקר את השילוח בלבד .המכס הוא לא על משקל החבילה אלא על המחיר .
דבר נוסף וחשוב ..ישנם קונים שמבקשים מהמוכר לכתוב בחשבונית מחיר נמוך מהמוצר ..אנשי המכס בקיאים במחירים ואף בודקים בזאפ או בכל אמצעי אחר מה המחיר ואם הם מגלים איזה שהוא תרגיל המוצר מוחרם וכדי לשחרר אותו יש לשלם גם קנס שהוא למעלה מ35% מערך המוצר ממש לא כדאי
מקווה שעזרתי
באהבה (f)

Almogc
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 2444
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #2 

לגבי זיוף קבלות, אני מכיר משהו שניסה להתחכם וזה עלה לו ביוקר, אכן מחלקת המכס זה לא מה שהיה פעם (למרות שגם היום יש לא מעט פאשלות)
זאפ זה ממש כבר לא פונקציה לכלום, סביר להניח שבחו"ל המחיר שונה, הם מכירים טוב טוב את כל נושא Ebay, Amazon, newegg, Bestbuy והרשימה ארוכה, כל ילד יוכל בחיפוש קליל לראות את המחיר של המוצר שרכשת.
אני אומר למה להתחכם? הרי ראינו שהמוצרים שאנחנו מביאים מחו"ל זולים באחוזים מאוד גבוהים 50% - 60% (כמובן שלא בכל המקרים...) לאחר כל המיסים + משלוח.
שווה להזכיר עוד חברת שליחויות מעולה בשם: Mustop שאני באופן אישי מאוד נהנתי מהשירות שלהם.

אפשר לנצל את השרשור הזה ושכל אחד ירשום את נסיונו האישי וזה יתרום רבות.

טיפים:

בעת רכישת המוצר באמצעות Paypal חשוב לשלוח את החשבונית לאותה חברת שליחויות TNT/Mustop על מנת שהם יוכלו להציג את הקבלה במכס ושלא יהיו עיכובים מיותרים, במידה הקבלה לא מוצגת החבילה מתעכבת (אני באופן אישי חיכיתי יומיים יותר עקב הסיבה הזאת)
יש צורך לחתום על טופס "ייבוא אישי" שבוא אתה מצהיר למעשה שהייבוא למטרות אישיות ולא למסחר.
לאחר שמבצעים את ההזמנה והמשלוח מגיע לידי USPS מקבלים שטר מטען אשר מאפשר לעקוב אחר החבילה וכך ניתן לראות האם החבילה הגיעה לכתובת הפקטיבית של אחת החברות שאתה עובד מולם TNT\Mustop, לאחר שהמשלוח מגיע לכתובת DHL נכנסים לתמונה והם אחראים להעביר את החבילה לשדה התעופה (חשוב שכל המסמכים יהיו קיימים - "יבוא אישי", קבלה של המוצר).
ברגע שהחבילה בידי DHL אנחנו נקבל שטר מטען חדש של חברת DHL אשר מאפשר לנו לעקוב כמובן אחר המשלוח (באמצעות האתר שלהם)
ממליץ להרשם לשירות SMS - זה בחינם ולקבל Online עדכונים לגבי מצב החבילה עד הרגע שזה מגיע לקרית שדה התעופה (המשרדים הראשיים של DHL), זה מאוד נוח "ומרגיע" כיוון שכל שלב אתה מעודכן, ברמה שאתה יודע שהחבילה נחתה בארץ, שהחבילה בשלבי מכס, שהחבילה בשלבי שיחרור מהמכס ועוד'.

זה ממש על קצה המזלג... (f)

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #3 

Almogc כתב: טיפים:

בעת רכישת המוצר באמצעות Paypal חשוב לשלוח את החשבונית לאותה חברת שליחויות TNT/Mustop על מנת שהם יוכלו להציג את הקבלה במכס ושלא יהיו עיכובים מיותרים, במידה הקבלה לא מוצגת החבילה מתעכבת (אני באופן אישי חיכיתי יומיים יותר עקב הסיבה הזאת)
...
מה זאת אומרת שאת שולח להם עותק מהמייל שקיבלת? זה מספיק ? כי הקבלת נייר היא בד"כ באריזה
Almogc כתב: יש צורך לחתום על טופס "ייבוא אישי" שבוא אתה מצהיר למעשה שהייבוא למטרות אישיות ולא למסחר.
לאחר שמבצעים את ההזמנה והמשלוח מגיע לידי USPS מקבלים שטר מטען אשר מאפשר לעקוב אחר החבילה וכך ניתן לראות האם החבילה הגיעה לכתובת הפקטיבית של אחת החברות שאתה עובד מולם TNT\Mustop, לאחר שהמשלוח מגיע לכתובת DHL נכנסים לתמונה והם אחראים להעביר את החבילה לשדה התעופה (חשוב שכל המסמכים יהיו קיימים - "יבוא אישי", קבלה של המוצר).
ברגע שהחבילה בידי DHL אנחנו נקבל שטר מטען חדש של חברת DHL אשר מאפשר לנו לעקוב כמובן אחר המשלוח (באמצעות האתר שלהם)
...
היכן אתה משיג טופס כזה ? והאם אפשר לנהל את כול זה אונליין או שצריך לנסוע לאנשהו לסדר את זה ?
Almogc כתב: ממליץ להרשם לשירות SMS - זה בחינם ולקבל Online עדכונים לגבי מצב החבילה עד הרגע שזה מגיע לקרית שדה התעופה (המשרדים הראשיים של DHL), זה מאוד נוח "ומרגיע" כיוון שכל שלב אתה מעודכן, ברמה שאתה יודע שהחבילה נחתה בארץ, שהחבילה בשלבי מכס, שהחבילה בשלבי שיחרור מהמכס ועוד'.
...
בכול חברת שילוח יש את זה או שרק במאסטסטופ ?, כי לא ידעתי על נושא הסמס

Almogc
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 2444
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #4 

TrueJoker,

שאלה:
"מה זאת אומרת שאת שולח להם עותק מהמייל שקיבלת? זה מספיק ? כי הקבלת נייר היא בד"כ באריזה "

תשובה:
נכון, הקבלה בדרך כלל באריזה, אך אני קיבלתי טלפון מחברת Mustop אשר טענו שמשום מה לא "מצאו" את הקבלה לכן שלחתי להם את הקבלה מ - Paypal, במקביל, הם תמיד המליצו לי לשלוח את החשבונית אליהם לאחר הרכישה על מנת שבמידה ויהיו בעיות דומות אז הם לא יצטרכו לחפש אותי ולגרום לעיכוב החבילה..

שאלה:
"היכן אתה משיג טופס כזה ? והאם אפשר לנהל את כול זה אונליין או שצריך לנסוע לאנשהו לסדר את זה ? "

תשובה:
מי שאחראית לשלוח לך את הטופס הינה חברת השליחויות שעימם אתה עובד TNT/Mustop, הטופס נועד עבור המכס בלבד, חלק מהבדיקות השיגרתיות של המכס, במידה והטופס לא קיים, עוד סיבה לעיכוב החבילה, למעשה בטופס הנ"ל אתה חותם שהייבוא למטרות אישיות בלבד וחברת Mustop/TNT אחראיות להעביר את הטופס למכס. (זה במקום שיתשאלו אותך למה?,כמה? ואיך?)

שאלה:
"בכול חברת שילוח יש את זה או שרק במאסטסטופ ?, כי לא ידעתי על נושא הסמס "

תשובה:
נושא ה - SMS הינו שירות של DHL ולא של TNT/Mustop לחילופין אתה יכול להפעיל שירות Email Notice ולהתעדכן באמצעות קבלת מיילים, גם שירות זה חינם, אציין שרישום לשירותים הנ"ל באמצעות האתר שלהם, לאחר שאתה מקבל את מס' שטר המטען מ - DHL למעשה שאתה מבצע חיפוש אתה מקבל את סטאטוס החבילה Online, באותו עמוד אתה יכול להרשם לאחד השירותים.

שלגון
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2768
נתן תודות: 480 פעמים
קיבל תודות: 699 פעמים

שליחה #5 

לא משנה, תשכחו מזה.
נערך לאחרונה על ידי שלגון ב 30/06/2011 15:21, נערך פעם 1 בסך הכל.

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4216
נתן תודות: 1658 פעמים
קיבל תודות: 558 פעמים

שליחה #6 

האתר USHOPS מתחיל לעשות גם משלוחים של רכבים כולל מיסוי ,רישוי וכל התהליכים.
יש למשהו מידע בנושא שיכול לתרום?
המחירים בארץ מאוד גבוהים לרכבים ובארה"ב יש ירידות גדולות לרכבים משומשים/חדשים

singera
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 834
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #7 

מה לגבי מיסוי בתוך ארה"ב אם מזמינים מוצר שבתוך NJ שם יושבת USHOPS האם יש לשלם מס על המיסוי בשנגבה בארה"ב או יש מיסוי מופחת?

itayk22
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

חשבונית קניה

שליחה #8 

במידה ואיש הקשר שלי בארה"ב שולח לארץ חבילה עם לפטופ שקנה לי שם במחיר של 799$ ובנוסף XBOX360 שאותו קיבל במתנה על הקניה.
סה"כ החשבונית הנ"ל כאמור 799$.

- האם עלי לשלם מע"מ בלבד על רכישה זו ברגע שהחבילה תגיעה לארץ?
- במידה וכן, האם המע"מ הוא על סמך החשבונית בלבד + עלות המשלוח?
- ושאלה אחרונה וחשובה, האם עלי לכתוב שערך החבילה הוא 799$? או שעלי גם להצהיר על ערך ה-XBOX שאותו קיבלתי ללא תשלום.

תודה מראש ויום טוב!

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #9 

Almogc
ברגע שאתה משלם דרך Paypal הם לא שולחים חשבונית כי זה "וירטואלי"
רק דרך כרטיס השראי נשלח חשבונית.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”