המקפצה שממנה תזנק מערכת החינוך
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73397
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 649 פעמים
- קיבל תודות: 3170 פעמים
-
Huber
- חבר במועדון HT

amiti - כיף לנהל דו שיח ברשת עם תגובות שכאלו

אני אעזור לך להבין למה לא
לא בגלל :
1 ציטוט : " וכמובן, בל נשכח את הבעיה הגדולה במערכת של בתי הספר החרדיים, המקבלים תקציב מהמדינה בלי לעמוד בדרישות של לימודי ליבה. "
מהרגע שבו מסתכלים על מערכת החנוך החרדית , כבר מתחילות הצרות , כי אתה מסתכל לע מערכת חינוך מצליחה שאתה היית רוצה שתלמידך יתנהגו ככה
2 : הבעיה של מערכת החנוך נעוצה במה שכבר הבאתי בעבר , והספר הזה מסביר יותר טוב
http://www.text.org.il/index.php?book=1106031
http://online.wsj.com/article/SB1000142 ... 98754.html
מה לעשות אבל צריך משמעת עצמית כדי ללמוד , וצריך כבוד למורים , ברגע שאת זה אין , לא משנה מה תעשה למערכת , היא לא תצליח
3 - וזה מצטרף לחלק הראשון , יש המון גאונים בעולם שלא מצליחים , בנסיונות למצוא מדוע , התברר שאינטליגנציה לבד לא מועילה , אתה צריך מה שנקרא אינטליגנציה רגשית , אני קורא לזה מוסר , משמעת עצמית , והערכה לאחרים ויכולת להיות אמפתי , את הדברים האלו לא מלמדים במערכת , גם אי אפשר , את זה ניתן ללמד ומלמדים מאוד במערכת החרדית
ולכן במקום לחפש את המטבע מתחת לפנס , תלכו קודם כול לכניסת הפאב , למרות שהיא חשוכה , כי שם המטבע שלכם
לא בגלל :
1 ציטוט : " וכמובן, בל נשכח את הבעיה הגדולה במערכת של בתי הספר החרדיים, המקבלים תקציב מהמדינה בלי לעמוד בדרישות של לימודי ליבה. "
מהרגע שבו מסתכלים על מערכת החנוך החרדית , כבר מתחילות הצרות , כי אתה מסתכל לע מערכת חינוך מצליחה שאתה היית רוצה שתלמידך יתנהגו ככה
2 : הבעיה של מערכת החנוך נעוצה במה שכבר הבאתי בעבר , והספר הזה מסביר יותר טוב
http://www.text.org.il/index.php?book=1106031
http://online.wsj.com/article/SB1000142 ... 98754.html
מה לעשות אבל צריך משמעת עצמית כדי ללמוד , וצריך כבוד למורים , ברגע שאת זה אין , לא משנה מה תעשה למערכת , היא לא תצליח
3 - וזה מצטרף לחלק הראשון , יש המון גאונים בעולם שלא מצליחים , בנסיונות למצוא מדוע , התברר שאינטליגנציה לבד לא מועילה , אתה צריך מה שנקרא אינטליגנציה רגשית , אני קורא לזה מוסר , משמעת עצמית , והערכה לאחרים ויכולת להיות אמפתי , את הדברים האלו לא מלמדים במערכת , גם אי אפשר , את זה ניתן ללמד ומלמדים מאוד במערכת החרדית
ולכן במקום לחפש את המטבע מתחת לפנס , תלכו קודם כול לכניסת הפאב , למרות שהיא חשוכה , כי שם המטבע שלכם
סליחה. חשבתי שזה מובן מאליו.Huber כתב:amiti - כיף לנהל דו שיח ברשת עם תגובות שכאלו![]()
...
להסכם חדש של שכר ותנאי עבודה אין כל קשר לתכנים , לחינוך , להקניית יכולת חשיבה ולהטמעת דפוסי התנהגות בסיסיים בין אדם וחברו. עצם העובדה שהנושא בכלל מדווח במגזין כלכלי היתה צריכה להוות רמז עבה ולהדליק נורה אדומה.
-
Huber
- חבר במועדון HT

"החשיבות של שתי הרפורמות היא התפישה המשולבת של שיפור שכר המורים - מה שצפוי גם לתרום למוטיווציה של המורים וגם לסייע למשוך מועמדים אטרקטיביים להוראה; הגדלת מספר שעות הלימוד - דבר שצפוי לתרום לשיפור ההישגים הלימודיים; והגדלת שעות השהייה בבית הספר. "
אתה באמת מאמין שאפשר למשוך כח אדם איכותי בשכר רעב? באמת? מניסיון שלי בתחומים אחרים התשובה היא חד משמעית לא. ידידה שלי היא מורה, בחורה מאוד איכותית שמשנה לשנה נשחקת עקב שכר מגוחך ומבזה. אין הרבה אנשים איכותיים שיסכימו לעבוד במישרה כלשהי ללא תגמול כספי הגיוני. אף אחד לא מחפש להתעשר מלהיות מורה ומחנך בישראל, אבל בהחלט מגיע להם לחיות בכבוד. אז כן, אני חושב שזה צעד חשוב מאוד. ראשוני בשורה של צעדים שיש לנקוט, אבל חיוני.
אתה באמת מאמין שאפשר למשוך כח אדם איכותי בשכר רעב? באמת? מניסיון שלי בתחומים אחרים התשובה היא חד משמעית לא. ידידה שלי היא מורה, בחורה מאוד איכותית שמשנה לשנה נשחקת עקב שכר מגוחך ומבזה. אין הרבה אנשים איכותיים שיסכימו לעבוד במישרה כלשהי ללא תגמול כספי הגיוני. אף אחד לא מחפש להתעשר מלהיות מורה ומחנך בישראל, אבל בהחלט מגיע להם לחיות בכבוד. אז כן, אני חושב שזה צעד חשוב מאוד. ראשוני בשורה של צעדים שיש לנקוט, אבל חיוני.
הובר , לא יודע למה לא ראיתי את זה לפני כן , אבל אני רוצה לשאול אותך , אחיות בבית חולים כן יכולות לחיות מהשכר שלהן? הן לא נשחקות ?
מה שאני מנסה לומר שאנשים נשארים במקצוע לא בגלל כסף (וזה למרות שהוא חשוב ), יש הרבה גורמי הנעה שיותר חשובים לאנשים , אם היא נשחקת אני לא בטוח שהכסף יועיל לה
ולשים יותר שעות , זה אולי יעזור לשכר המורים , אבל זה לשים פלסטר על מישהו במצב גסיסה
מה שאני מנסה לומר שאנשים נשארים במקצוע לא בגלל כסף (וזה למרות שהוא חשוב ), יש הרבה גורמי הנעה שיותר חשובים לאנשים , אם היא נשחקת אני לא בטוח שהכסף יועיל לה
ולשים יותר שעות , זה אולי יעזור לשכר המורים , אבל זה לשים פלסטר על מישהו במצב גסיסה
-
Huber
- חבר במועדון HT

truejoker - אתה מתרץ את זה על דרך השלילה? אם כולם יקפצו מהגג גם אתה תקפוץ?
זה שבמגזרים אחרים יש שכר לא ראוי, אא הופך את התופעה למוצדקת.
זה שבמגזרים אחרים יש שכר לא ראוי, אא הופך את התופעה למוצדקת.
אתה מתייחס למערכת החינוך כסוגייה בפני עצמה שיכולה להתעלם מכל מה שקורה סביבה ולעשות מהפך של 180מעלות לדרך שבה הילדים והנוער מתנהגים ולומדים. בתי הספר הם חלק ממערך שלם של גורמים סביבתיים שמעצבים ותומכים בהתפתחות הילדים - מההורים והקהילה דרך התקשורת וכלה בתשתיות חברתיות ציבוריות .כל עוד כל הגורמים האחרים מטמטמים את הילדים הן מסיבות כלכליות והן מסיבות פולטיות לא יתכן שינוי אמיתי במערכת.
לא תיתכן מציאות שבה ילדים ילמדו ב"אוקספורד" עד שעה 2 ואז ימשיכו ללאס וגאס ליתר שעות היום. השינויים הדרושים במערכת החינוך כל כך עמוקים שחורגים הרבה מעבר לתוספות שכר זעומות או שינוי בתנאי עבודה . שינויים כאלה לא ייצאו לפועל כל עוד אנשי לאס וגאס מנהלים את העניינים.
לא תיתכן מציאות שבה ילדים ילמדו ב"אוקספורד" עד שעה 2 ואז ימשיכו ללאס וגאס ליתר שעות היום. השינויים הדרושים במערכת החינוך כל כך עמוקים שחורגים הרבה מעבר לתוספות שכר זעומות או שינוי בתנאי עבודה . שינויים כאלה לא ייצאו לפועל כל עוד אנשי לאס וגאס מנהלים את העניינים.
- roeitag
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 238
- נתן תודות: 70 פעמים
- קיבל תודות: 25 פעמים
אני לא חושב שהרפורמה החדשה לבדה מספיקה להביא את עם ישראל לגאולה, אבל היא בוודאי צעד חשוב בדרך לשם.
לדעתי הרכיב החשוב ביותר ברפורמה הוא תוספת השעות הפרטניות. יש ילדים שפשוט אין שום דרך אחרת להגיע אליהם פרט לישיבה אחד על אחד, וזה משהו שכמעט ואין היום. תוספת של 6 שעות פרטניות לכל מורה בהחלט יכול לעשות שינוי אצל תלמידים חלשים (ולא רק...).
לגבי תוספת השכר, אני רוצה לראות בוגרי 3 שנות תואר ראשון אוניברסיטאי + 2 שנות לימודי תעודת הוראה שמוכנים לעבוד במשרה מלאה עבור 4000 ש"ח ברוטו. מה גם שתוספת השכר קטנה יותר מתוספת השעות, כך שהשכר פר שעה דווקא קטן...
amiti, על מנת שילדי ישראל לא יחזרו לוגאס מאוקספורד בשעה 14:00, יש לעשות שינויים דרסטיים, אבל דווקא לא במערכת החינוך... (ולא שמערכת החינוך שלנו לא זקוקה לשינויים, היא עדיין לא "אוקספורד"...).
גילוי נאות - הכותב הינו מורה למתמטיקה (שנה ראשונה).
לדעתי הרכיב החשוב ביותר ברפורמה הוא תוספת השעות הפרטניות. יש ילדים שפשוט אין שום דרך אחרת להגיע אליהם פרט לישיבה אחד על אחד, וזה משהו שכמעט ואין היום. תוספת של 6 שעות פרטניות לכל מורה בהחלט יכול לעשות שינוי אצל תלמידים חלשים (ולא רק...).
לגבי תוספת השכר, אני רוצה לראות בוגרי 3 שנות תואר ראשון אוניברסיטאי + 2 שנות לימודי תעודת הוראה שמוכנים לעבוד במשרה מלאה עבור 4000 ש"ח ברוטו. מה גם שתוספת השכר קטנה יותר מתוספת השעות, כך שהשכר פר שעה דווקא קטן...
amiti, על מנת שילדי ישראל לא יחזרו לוגאס מאוקספורד בשעה 14:00, יש לעשות שינויים דרסטיים, אבל דווקא לא במערכת החינוך... (ולא שמערכת החינוך שלנו לא זקוקה לשינויים, היא עדיין לא "אוקספורד"...).
גילוי נאות - הכותב הינו מורה למתמטיקה (שנה ראשונה).
לא.Huber כתב:truejoker - אתה מתרץ את זה על דרך השלילה? אם כולם יקפצו מהגג גם אתה תקפוץ?![]()
זה שבמגזרים אחרים יש שכר לא ראוי, אא הופך את התופעה למוצדקת....
אני מתכווין לספר לך שבמחקרים שנעשו לגבי גורמי משיכה למקצוע ושחיקה ממקצוע , כסף לא היה במקום כל כך עליון כמו שאתה חושב
לא מסכים איתךroeitag כתב: אני לא חושב שהרפורמה החדשה לבדה מספיקה להביא את עם ישראל לגאולה, אבל היא בוודאי צעד חשוב בדרך לשם....
לא מאמין בזה , ויש לזה המון סיבות שאין לי כרגע הזמן לפרטןroeitag כתב:
לדעתי הרכיב החשוב ביותר ברפורמה הוא תוספת השעות הפרטניות. יש ילדים שפשוט אין שום דרך אחרת להגיע אליהם פרט לישיבה אחד על אחד, וזה משהו שכמעט ואין היום. תוספת של 6 שעות פרטניות לכל מורה בהחלט יכול לעשות שינוי אצל תלמידים חלשים (ולא רק...)....
ומה בדיוק עושות אחיות? פיזיוטרפיסטיות ? והן כולן אחרי לימודים אקדמאיים מלאיםroeitag כתב:
לגבי תוספת השכר, אני רוצה לראות בוגרי 3 שנות תואר ראשון אוניברסיטאי + 2 שנות לימודי תעודת הוראה שמוכנים לעבוד במשרה מלאה עבור 4000 ש"ח ברוטו. מה גם שתוספת השכר קטנה יותר מתוספת השעות, כך שהשכר פר שעה דווקא קטן......
מסכים , אבל אם השיוניים ההקפיים לא ייעשו , גם בתי הספר לא יצליחו , ולבתי הספר יש גם חלק לא קטן בזה .roeitag כתב:
גילוי נאות - הכותב הינו מורה למתמטיקה (שנה ראשונה)....
ואם אתה רוצה לדעת את ההבדל , אני מציע שתמצא מורה בבית ספר חרדי שמלמד מתמטיקה , ותבקש לראות שיעור שלו
גילוי נאות - אני אמנם לא מורה אבל אימי הייתה מורה וספרנית ששימשה גם כחונכת לתלמידים נחשלים בבית ספר תיכוני שבו גם אני למדתי , כך שאני מכיר את התחום מילדותי
להזכירכם מ-2001 עד 2005 קוצצו 248 אלף שעות לימוד. פוטרו במקביל אלפי מורים ומאז ועד היום לא הוחזרו - לא המורים ולא השעות.מ-2005 התוספות שקיבלה מערכת החינוך הלכו בעיקר לתוספות שכר למורים הקיימים במערכת במסגרת רפורמות וירטואליות - לא לשעות פרונטליות נוספות בכיתות ולא לתוספת מורים למערכת. במסגרת ה"רפורמות" מורים לא מלמדים יותר בכיתות אלא אמורים להשאר בשטח בית הספר עוד שעות.
כל שבוע אנחנו מתרגשים ממגזר אחר שקורס ולא רואים את התמונה הכללית. הרופאים , האחיות , העובדים הסוציאליים , המשטרה וכו' וכו - מצבם של כל השירותים הציבוריים קורס בגלל קיצוצים אכזריים בתקציב. עד שלא תשתנה הגישה שרואה בשירות הציבורי כנטל ותנסה לקצץ בו כמה שניתן לא ישתנה בארץ דבר.
מדינת לאס וגאס שלנו כבר לא תשתנה , לא רק בגלל ההנהלה שמבינה רק איך להפוך את כולנו לפועלי יזע במפעל סיני אלא גם כי הציבור כבר התמכר לאורות המנצנצים ולסיכוי להרויח במשחקי המזל מליונים.
כל שבוע אנחנו מתרגשים ממגזר אחר שקורס ולא רואים את התמונה הכללית. הרופאים , האחיות , העובדים הסוציאליים , המשטרה וכו' וכו - מצבם של כל השירותים הציבוריים קורס בגלל קיצוצים אכזריים בתקציב. עד שלא תשתנה הגישה שרואה בשירות הציבורי כנטל ותנסה לקצץ בו כמה שניתן לא ישתנה בארץ דבר.
מדינת לאס וגאס שלנו כבר לא תשתנה , לא רק בגלל ההנהלה שמבינה רק איך להפוך את כולנו לפועלי יזע במפעל סיני אלא גם כי הציבור כבר התמכר לאורות המנצנצים ולסיכוי להרויח במשחקי המזל מליונים.
הקיצוצים והוספת השעות הפרונטאליות לא ישנו דבר במערכת שבה התלמיד הוא במעין דמוקרטיה שיש לו קול שווה למורה . אין דבר כזה חינוך ללא משמעת וכבוד למורה . מורה של היום אינו יכול להשיג משמעת , ולא משנה כמה אישיות הוא , כי המערכת דפוקה מהיסוד .
אם רוצים לשפר את החינוך , צריך לפרק את המערכת ולבנות אותה מחדש , כמות שהיא היום זה לשים פלסטר על חתך בעורק הראשי של הירך ולקוות שזה יעצור את הדימום , אז יש לי בשורה בשבילכם , פלסטר לא עוצר דימוממים כאלו , והחולה ימות , השאלה היחידה היא מתי , וכמה זה יעלה
אם רוצים לשפר את החינוך , צריך לפרק את המערכת ולבנות אותה מחדש , כמות שהיא היום זה לשים פלסטר על חתך בעורק הראשי של הירך ולקוות שזה יעצור את הדימום , אז יש לי בשורה בשבילכם , פלסטר לא עוצר דימוממים כאלו , והחולה ימות , השאלה היחידה היא מתי , וכמה זה יעלה
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
מקפצה? אולי כן אבל מישהו שכח למלא את הבריכה במים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
אני חייב להראות לכם דיעה נוספת שלא חשבתי עליה
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000651220
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000651220