קנון 40d משומשת, כן או לא?

פורום המתעסק בכל מוצר אלקטרוני אחר שלא בהכרח קשור לאודיו וקולנוע ביתי.
מקררים, שואבי אבק, תנורים וכו'
quique פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 368
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם.
יש לי אפשרות לרכוש D40 של קנון בת שנה, 20,000 קליקים, עדשת קיט, כרטיס זיכרון מהיר 8g. כל זאת ב2800 ש"ח. שווה?
הצורך שלי הוא מצלמה שתוכל לשרת אותי ללימודי צילום תוך כדי עזרה לצלם מקצועי (ואולי אירועים פה ושם).
העדשה אגב היא 18/50

קרוקס44
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2073
נתן תודות: 153 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #2 

מה מצבה הפיזי? יש עליה אחריות כל שהיא?

quique פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

קרוקס44 כתב:מה מצבה הפיזי? יש עליה אחריות כל שהיא?
...
אחריות אין. מבחינת מצבה, אין פגמים נראים לעין. אני אמור לקחת אותה היום ליום "התרשמות" ואז להחליט. אגב, חבר מוכר לי אותה ואני סומך עליו. אני יותר מעוניין לדעת על איכותה כמצלמה והאם המחיר הוגן.

קרוקס44
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

לגבי איכותה אתה יכול לפנות לאחד הפורומים ברשת(אני למשל מעדיף את (dpreview.com ) בנוגע לשאלתך השניה: תבדוק קצת בחנויות שמוכרות ציוד משומש ותחליט בעצמך

quique פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

תודה

LiorDrZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1777
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #6 

לדעתי המחיר שאתה הולך לשלם "קצת" יקר בשביל הדגם הזה... תכנס לאתר d-spot ללוח יד שניה ותעשה חיפוש על 40D ותראה מה טווח המחירים שם שהמצלמה הזו נמכרת.
הנה דוגמא אחת למחיר של המצלמה + עדשה של טמרון 17-50 עם צמצם 2.8 הטובה פי כמה מעדשת הקיט שהוצעה לך. ובמחיר לא יותר מידי גבוה ממה שהחבר שלך הציע לך...
http://d-spot.co.il/forum/index.php?showtopic=258517
ליאור

C0rnFlex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1335
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #7 

20K קליקים זה לא מעט. לדעתי המחיר מופרז..

quique פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

קודם כל, תודה.
אני בטוח שאוכל למצוא המון מצלמות יד שנייה למכירה, אך כאן ישנו היתרון שמדובר באדם שאני סומך עליו. אני לא יודע איך לבדוק כמו שצריך מצלמה שמוכר מישהו שאני לא מכיר. אגב, העדשה שאותו בחור שהצעת מוכר היא כמו העדשה שמוכר חבר שלי, רק שבמקרה שלי, זאת עדשה של קנון.

LiorDrZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

quique כתב:קודם כל, תודה.
אני בטוח שאוכל למצוא המון מצלמות יד שנייה למכירה, אך כאן ישנו היתרון שמדובר באדם שאני סומך עליו. אני לא יודע איך לבדוק כמו שצריך מצלמה שמוכר מישהו שאני לא מכיר. אגב, העדשה שאותו בחור שהצעת מוכר היא כמו העדשה שמוכר חבר שלי, רק שבמקרה שלי, זאת עדשה של קנון.
...
אתה טועה ובגדול...
הטמרון 17-50 זו עדשה עם צמצם קבוע של f/2.8לכל אורך הדרך שעולה חדשה 1700 ש"ח. והעדשה שחבר שלך מוכר לך זו עדשת קיט 18-55 עם צמצם משתנה של 3.5 -5.6 שעולה חדשה 450 ש"ח....

quique פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

LiorDrZ כתב:
quique כתב:קודם כל, תודה.
...
אתה טועה ובגדול...
הטמרון 17-50 זו עדשה עם צמצם קבוע של f/2.8לכל אורך הדרך שעולה חדשה 1700 ש"ח. והעדשה שחבר שלך מוכר לך זו עדשת קיט 18-55 עם צמצם משתנה של 3.5 -5.6 שעולה חדשה 450 ש"ח....
...
כנראה שאתה צודק :)
מה לגבי בדיקת המצלמה? יש לך טיפים?
בכל אופן, השאלה אם במחיר 2800, עם העדשה הנ"ל, תיק בשווי 600 ש"ח וכרטיס מהיר של 8GB זה לא משתלם?
בטח עוד אוכל להוריד אותו ל2500.

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #11 

quique

במיוחד במצלמות, שיש בהן חלקים נעים שעובדים נון-סטופ (תריס/מראה), הבלאי הוא עצום. 20,000 "קליקים" זה לא מעט, גם אם מצלמות כאלו תוכננו לעבוד קשה.
מה גם שכנראה המספר הזה מבוסס על הערכה גסה, ורק חיבור למחשב מיוחד, כמו שיש ב"בית-הצילום", יוכל לתת לך מספר מדויק של חשיפות שעברה המצלמה. ומה עם חבטות ועוד שאולי עברה...
מהסיבה הזו לא הייתי ממליץ במוצר כזה על יד שנייה, ועוד ממישהו שעבד איתה לא מעט - גם אם תיקח אותה להתרשמות, לא תוכל ליצפות למשל "שאטר" שילך לך כך סתם פתאום וללא שום אזהרה. עלות תיקון של תקלה כזו - בסביבות האלף חמש מאות ש"ח (ולצערי עברתי את זה כבר כמה פעמים...).
תעשה חישוב של כמה זה מסכום הרכישה שלך, ואם זה משתלם...

עצתי, להתאמץ קצת יותר, לרכוש מצלמה חדשה עם אחריות (שתשמש אותך נאמנה, גם כשתתחיל לעבוד, ולא רק בלימודים...), ובנוסף לעשות "מאק", הרחבת אחריות לזמן נוסף מעבר לאחריות יצרן (ענין של כמה מאות שקלים בודדים, תלוי בדגם ומחיר המצלמה - אבל נותן שקט נפשי לעוד כמה שנים).

דרך אגב, אתה מודע לבעיית המסך הזוועתי של ה- 40D? הוא לא נותן אינדיקציה אמיתית למה שאתה אמור לראות, ואפילו בדגמים שקדמו לה, 30D ו- 20D (שהמסך בה היה קטן בהרבה), לא היתה קיימת הבעייה הזו.

לתשומת ליבך, ובהצלחה ברכישה.
נערך לאחרונה על ידי Lee ב 29/05/2011 19:42, נערך פעם 1 בסך הכל.

quique פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

אני מבין. בכל אופן, אין לי אפשרות לרכוש מצלמה חדשה. ההבדל במחיר הוא פי שלוש לפחות :oops:

nati-va
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2077
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #13 

קצת דינוזאור הייתי אומר,
אני אמליץ לך מה שאני ממליץ לכל צלם מתחיל- גוף תקנה מצלמה קצת יותר מודרנית- אם זה אומר אפילו לרדת לדגמים xxx (סדרת הכניסה).
2 יתרונות מובהקים:
1. מסך, מעבד תמונה, וידאו. (מצלמה יותר מודרנית כמו שאמרתי)
2. אחרי תקופה אתה מוכר את הגוף כיד שניה ומתקדם הלאה- אני רוצה לראות אותך מוכר 40d חבוטה יד שלישית ללא אחריות...

לגבי עדשה:
אין צורך להוציא הון כרגע על עדשה, 50mm 1.8 תספק אותך לגמרי בזמן הלימודי הצילום עד שתחליט אם אתה בכלל רוצה להמשיך בתחום ואם כן- איזה נושאי צילום אתה תצלם, ולפי זה תתאים לך עדשות רציניות יותר.
מחיר שלה הוא גרושים סביבות 400 ש״ח והיא מדהימה (אני מכיר צלמים מקצועיים שמצלמים איתה).

ככה אתה יוצא בנזק של 3000 + ש״ח עם ציוד חדש שישמור על ערכו במידה ותחליט לפרוש מהעסק ובאותה מידה ותחליט להתקדם בעתיד.

אתה מעיד על עצמך שאתה לא יודע לצלם- אבל אתה רוצה לצלם באירועים?! אפילו כצלם שלישי אל תחשוב על זה !
אני לא הייתי רוצה שבאירוע שלי יצלם צלם שלא יודע את הbasics. בלי להעליב- רק מנסה למנוע עגמת נפש.
לכל דבר יש זמן בחיים- קודם לומדים, אחר כך מתלווים לצלם (כעוזר) ואחר כך מצלמים באופן מקצועי.

quique פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

nati-va כתב:קצת דינוזאור הייתי אומר,
אני אמליץ לך מה שאני ממליץ לכל צלם מתחיל- גוף תקנה מצלמה קצת יותר מודרנית- אם זה אומר אפילו לרדת לדגמים xxx (סדרת הכניסה).
2 יתרונות מובהקים:
2. אחרי תקופה אתה מוכר את הגוף כיד שניה ומתקדם הלאה- אני רוצה לראות אותך מוכר 40d חבוטה יד שלישית ללא אחריות...

לגבי עדשה:
אין צורך להוציא הון כרגע על עדשה, 50mm 1.8 תספק אותך לגמרי בזמן הלימודי הצילום עד שתחליט אם אתה בכלל רוצה להמשיך בתחום ואם כן- איזה נושאי צילום אתה תצלם, ולפי זה תתאים לך עדשות רציניות יותר.
מחיר שלה הוא גרושים סביבות 400 ש״ח והיא מדהימה (אני מכיר צלמים מקצועיים שמצלמים איתה).

ככה אתה יוצא בנזק של 3000 + ש״ח עם ציוד חדש שישמור על ערכו במידה ותחליט לפרוש מהעסק ובאותה מידה ותחליט להתקדם בעתיד.

אתה מעיד על עצמך שאתה לא יודע לצלם- אבל אתה רוצה לצלם באירועים?! אפילו כצלם שלישי אל תחשוב על זה !
אני לא הייתי רוצה שבאירוע שלי יצלם צלם שלא יודע את הbasics. בלי להעליב- רק מנסה למנוע עגמת נפש.
לכל דבר יש זמן בחיים- קודם לומדים, אחר כך מתלווים לצלם (כעוזר) ואחר כך מצלמים באופן מקצועי.
...
אולי לא התנסחתי נכון... :)
לצלם אני יודע. סיימתי כבר קורס צילום, ובנוסף אני מסיים את לימודיי בתקשורת אינטראקטיבית בעוד חודש (מה שאומר שצברתי המון ניסיון בצילום, עיבוד תמונה וכדומה). העניין הוא שעד היום צילמתי או במצלמות של אחרים, או במצלמה שלי שהיא פנטסטית, אך לא רפלקס (Panasonic FZ35). אני מצלם כבר 5 שנים בערך, ואני בטוח ביכולותיי בצילום אנשים, נופים ואפילו מוצרים (לצערי, התעסקתי בזה המון בלימודיי, שיהיה...)
אז זה בנוגע אליי. מבחינת ידע והתמצאות במצלמות SLR, אני די דינוזאור... אני לא מתמצא בדגמים כל כך, אבל אני לומד. כך גם לגבי העדשות.
אני חושב שבעקבות תגובותיכם כאן, אוותר לבינתיים על המצלמה המדוברת, ואחסוך עוד קצת כדי לקנות את ה60D או אולי D7000 של ניקון :).
יש כבר צלם מקצועי וברמה ממש גבוהה שראה את העבודות שלי והציע לי לעבוד איתו. אני מקווה שעד שאתחיל, אוכל לקנות משהו טוב.
תודה רבה לכולכם.

קרוקס44
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

אני חושב שאתה קופץ מקיצוניות לקיצוניות בין D40 ל-7000 המרחק עצום ויש כמה תחנות בדרך שיחסכו לך כסף

LiorDrZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

קרוקס44 כתב:אני חושב שאתה קופץ מקיצוניות לקיצוניות בין D40 ל-7000 המרחק עצום ויש כמה תחנות בדרך שיחסכו לך כסף
...
כל קפיצה מקנון לניקון היא קפיצה מבורכת :lol:

quique פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

קרוקס44 כתב:אני חושב שאתה קופץ מקיצוניות לקיצוניות בין D40 ל-7000 המרחק עצום ויש כמה תחנות בדרך שיחסכו לך כסף
...
אני לא רואה זאת כקיצוניות. אם אני כבר אשקיע במצלמה חדשה, אז אעדיף לרכוש כבר מצלמה חדשה ויקרה יותר. לא אלך לקנות מצלמה חדשה שיצאה בשנת 2007 (ניסוח קצת בעייתי :) ). עדיך יהיה לי כבר להשקיע עוד 2000 ש"ח ולצאת עם משהו שלא ישאיר בי הרגשה של פספוס.

nati-va
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2077
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #18 

quique כתב:
nati-va כתב:קצת דינוזאור הייתי אומר,
2 יתרונות מובהקים:

לגבי עדשה:

...
אולי לא התנסחתי נכון... :)
לצלם אני יודע. סיימתי כבר קורס צילום, ובנוסף אני מסיים את לימודיי בתקשורת אינטראקטיבית בעוד חודש (מה שאומר שצברתי המון ניסיון בצילום, עיבוד תמונה וכדומה). העניין הוא שעד היום צילמתי או במצלמות של אחרים, או במצלמה שלי שהיא פנטסטית, אך לא רפלקס (Panasonic FZ35). אני מצלם כבר 5 שנים בערך, ואני בטוח ביכולותיי בצילום אנשים, נופים ואפילו מוצרים (לצערי, התעסקתי בזה המון בלימודיי, שיהיה...)
אז זה בנוגע אליי. מבחינת ידע והתמצאות במצלמות SLR, אני די דינוזאור... אני לא מתמצא בדגמים כל כך, אבל אני לומד. כך גם לגבי העדשות.
אני חושב שבעקבות תגובותיכם כאן, אוותר לבינתיים על המצלמה המדוברת, ואחסוך עוד קצת כדי לקנות את ה60D או אולי D7000 של ניקון :).
יש כבר צלם מקצועי וברמה ממש גבוהה שראה את העבודות שלי והציע לי לעבוד איתו. אני מקווה שעד שאתחיל, אוכל לקנות משהו טוב.
תודה רבה לכולכם.
...
אוקי, טוב שהבהרת קצת את המצב- זה ממש לא היה מובן מההודעה המקורית.
בכל מקרה הוויתור על ה40d הוא נכון, הייתי חושב על 5dmk2 יד שניה.
חשוב להבין שצילום רפלקס הוא לא תחום שנכנסים אליו עם 2500 שח במיוחד לא אם אתה רוצה לעבוד בזה.

לגבי עדשות ההמלצה לגבי ה50mm עדיין תקפה- אם אתה הולך על ניקון גם להם יש אחת כזאת.

quique פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

5dmk2? זה כבר ממש ללכת רחוק. איך אמצע מצלמה שכזאת שאיזה צלם לא חרש אותה עד הסוף?
מה בנוגע למחיר?

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #20 

quique כתב:5dmk2? זה כבר ממש ללכת רחוק. איך אמצע מצלמה שכזאת שאיזה צלם לא חרש אותה עד הסוף?
מה בנוגע למחיר?
...
לא יודע לגבי ניקון , כי הם אף פעם לא ענינו אותי :lol: , אני גם חושב שזה טעות לקנות ניקון בכלל ובארץ בפרט , אבל אני יודע שאני בדעת מיעוט כאן :lol: אז זה בסדר בהחלט
מכול מקום בקנון יש את סדרת ה1000 (מתחילים)
ואת סדרת השתי ספרות (חובבים מתקדמים) , ואת הסדרה של ספרה אחת (חובבים קשים וסמי פרו ), ואת הסדרה המקצועית שזה מארק כלשהו
ה40D היא בסדרת השתי ספרות , ושם יש את ה60
למעלה מזה יש את ה5D שזה FF ואת ה7D שזה חיישין קטן כמו כול המצלמות
ממה שאני יודע ה7D היא כמעט סקייל דאון של סדרת המארק 4 , וה5D היא FF עם איכות התמונה בין הטובות שיש אבל היא יותר לדברים יותר סטאטיים
אם איכות תמונה היא הדבר הכי חשוב לך אזי היא בין הטובות והיא לבטח עדיפה על ה7000
אם אתה תרצה לצלם ספורט וטבע אזי אולי תשים עיין על ה7D
ואם התקציב ירוד אז תבדוק את ה550 או את ה60

שלח תגובה

חזור אל “מוצרי חשמל לבית”