בניית HTPC עבור סרטים בלבד, האם יש צורך ב 2 או 4GB זיכון ?
שלום,
אני רוצה לבנות מחשב HTPC עבור הרצת סרטים (באיכות HD), וגלישה באיטרנט בלבד.
אני בוחר במעבד E6600 3.06GH 1066MHZ
יחד עם כרטיס מסך (לא מובנה) של ATI HD5450 או ASUS GT210.
האם עלי לשים 2Gb זיכרון או 4Gb זיכרון ?
(בהתאם לצרכים שלי)
תודה
אני רוצה לבנות מחשב HTPC עבור הרצת סרטים (באיכות HD), וגלישה באיטרנט בלבד.
אני בוחר במעבד E6600 3.06GH 1066MHZ
יחד עם כרטיס מסך (לא מובנה) של ATI HD5450 או ASUS GT210.
האם עלי לשים 2Gb זיכרון או 4Gb זיכרון ?
(בהתאם לצרכים שלי)
תודה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
2GB מספיקים בהחלט. כמו כן, מומלץ גם להתקין מערכת הפעלה של 32 ביט ולא 64.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
laro, כדי להרחיב על מה ש pixies כתב, 4GB מיותרים לחלוטין עבור HTPC וממילא ניתנים לשימוש רק במערכת 64bit שהיא די בעייתית עבור יישומי HTPC.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
לפעמים גם 120 שקל עושים הבדל בקנייה של מחשב ..ככה שאפשר להיות בן אדם נורמאלי ועדיין לקנות "רק" 2GB .
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
כמו שנאמר לגבי מחירים ועוד כשחלונות 8 שנה הבאה יוצאת אין שום טעם לקנות רק 2גיגה.
4 זה טוב מאוד.
וCATSKINNER מה הבעייה עם 64 ביט בדיוק ? אצלי אין שום בעייה.
4 זה טוב מאוד.
וCATSKINNER מה הבעייה עם 64 ביט בדיוק ? אצלי אין שום בעייה.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אין שום בעייה, הכל עובד ב-64 ביט.
אבל זה סתם מסבך את החיים בהתקנת ה-HTPC - כל מקודד או מפצל צריך להתקין ולהגדיר פעמיים, לפעמים תוכנת הנגן או תוכנת המדיה סנטר היא 32 ביט ולפעמים 64 ביט.
זה בהחלט יכול לבלבל מאוד משתמש ממוצע שבסה"כ רוצה יכולת התקנה פשוטה וברורה.
אבל זה סתם מסבך את החיים בהתקנת ה-HTPC - כל מקודד או מפצל צריך להתקין ולהגדיר פעמיים, לפעמים תוכנת הנגן או תוכנת המדיה סנטר היא 32 ביט ולפעמים 64 ביט.
זה בהחלט יכול לבלבל מאוד משתמש ממוצע שבסה"כ רוצה יכולת התקנה פשוטה וברורה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

כפי שנאמר, אין שום בעיה אם אתה יודע מה אתה עושה ומודע שתאלץ לבצע התקנות כפולות עבור רוב התוכניות ושיש מקרים שבהם גרסאות ה 64bit הם פחות פונקציונאלות - ראה ערך ffdshow למשל - ושאין שום תוכנה בעולם ה 64bit שאינה זמינה גם ב32 וגם מצדיקה לכשעצמה מעבר ל 64.
בנוגע לזכרון, אז מיותר לחלוטין במערכת 32. אבל הכרחי ב 64 עקב צריכת הזכרון המוגברת. של מערכת זו
בנוגע לזכרון, אז מיותר לחלוטין במערכת 32. אבל הכרחי ב 64 עקב צריכת הזכרון המוגברת. של מערכת זו
- agent__smith
- חבר מכור קשה

64 ממש לא צורכת יותר זיכרון.... לא יודע על סמך מה אתה אומר את זה.
להיפך יש לה יכולת לנצל יותר מ4GB זיכרון.
ויש הבדל בין "64 ביט היא די בעייתית לHTPC" ובין "אין בעייה עם 64 ביט זה פשוט מורכב יותר להתקנה וקינפוג ומצריך יותר ידע"
אתגר זה שם המשחק פה ! מי שרוצה אתגר ואוהב את זה חופשי שיתקין 64.
להיפך יש לה יכולת לנצל יותר מ4GB זיכרון.
ויש הבדל בין "64 ביט היא די בעייתית לHTPC" ובין "אין בעייה עם 64 ביט זה פשוט מורכב יותר להתקנה וקינפוג ומצריך יותר ידע"
אתגר זה שם המשחק פה ! מי שרוצה אתגר ואוהב את זה חופשי שיתקין 64.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

יש לך קישור למאמר של מיקרוסופט המפרט את דרישות הבסיס של מערכת ה 64 ומראה שחתימתו הזיכרון זהה לזו של 32, כי אחרת אתה לא יכול לטעון שאותה מערכת לא צורכת יותר זכרון.
זה שזה אתגר, ניחא. אבל אני לא רואה בזה יתרון.
זה שזה אתגר, ניחא. אבל אני לא רואה בזה יתרון.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

למען ההגינות אני מרגיש שאני חייב לפורום הסבר טיפה יותר מעמיק מדוע אני אישית איני חסיד של הרחבת זכרון מעבר ל 2GB ו/או מעבר למערכת הפעלה 64bit בהקשר לבניית HTPC. זה הולך להיות קצת ארוך אז מי שאין לו סבלנות מוזמן לדלג לאתר הפורנו החביב עליו.
זכרון 2GB או יותר?
למערכת הפעלה המבוססת על 32bit יש כמה מגבלות. המגבלה הראשונה היא שכל תהליך (process) שהיא מפעילה מוגבל למרחב זכרון של 2GB. צריך כאן קצת להיזהר כי אין הקבלה בין תוכנית לבין תהליך היות וכל תוכנית מסוגלת לאתחל ולהפעיל מספר תהליכים במקביל. המגבלה השניה היא שהגישה לזכרון פיזי מוגבלת ל 4GB וגם זה בערבון מוגבל היות ומיפוי ה I/O גוזל כתובות זכרון פיזיות, כך שבדרך כלל ניתן לנצל רק 2-3.5GB ברוב המחשבים.
השאלה היא האם זו בכלל מגבלה לשימושים יומיומיים ו/או HTPC וכאן התשובה החד משמעית היא שאין שום סיכוי שבעולם שמחשב שיפעיל יישומים משרדיים, גלישה באינטרנט או ישמש כ HTPC יגיע לאותן מגבלות, אלא אם כן אותו משתמש כולל בין היישומים שבו הוא משתמש תוכנות CAD/CAM, רינדור ומידול ב 3D, עבודות גרפיות מקצועיות למגזינים ופוסטרים או שסתם החליט להריץ בבית Data Center של טרהבייט אחד או שניים.
מי שהרים את ידו בספסלים האחוריים והצהיר שזה בדיוק מה שהוא עושה בבית מוזמן כמובן לעבור למערכת הפעלה 64bit שם המגבלה לגבי הזכרון הפיזי היא 16GB ל Home premium ו 192GB ל Ultimate ו Professional. אלו הן מגבלות מלאכותיות ושרירותיות שהציבה מיקרוסופט, הגבול התיאורטי באותן סביבות הוא כמובן 64^2.
וואלה, אז למה לא 64bit?
בעוד גרסאות ה 64bit מתהדרות מצד אחד בכך שהן פורצות את מחסום ה 4GB הן מסתירות מצד שני שהפריצה הזו הכרחית כדי שהן יוכלו בכלל לתפקד. במילים אחרות, דרישות הזכרון של מערכות 64bit הן גדולות יותר מאלו המבוססות על 32bit אפילו אם הן כוללות בדיוק את אותם הרכיבים (והם לא). הסיבה לכך היא שכל הקוד חייב להתיישר על מקטעים של 64bit. זה כמובן לא גורם להכפלת דרישת הזכרון אבל זה בהחלט תורם לכך שמערכת 64bit זקוקה ל 2GB זכרון RAM כמינימום הכרחי לתפקוד מינימלי.
בנוסף, מערכת ה 64bit כוללת בתוכה תתי מערכות ונדבכי תאימות שאינם כלולים במערכת 32bit, כמו למשל כל התת מערכת המאפשר לה להריץ גם תוכנות 32bit במקביל לתוכנות הרצות ב 64bit. אני יודע שתתקשו להאמין, אבל זה לא בא בחינם - לפחות מהבחינה של צריכת זכרון.
אבל יש שם פטנטים אדירים, וזה גם מהיר יותר וגם הרבה יותר קולי!!
על זה שזה יותר Cool אני לא יכול להתווכח בדיוק כפי שאתם לא תוכלו להתמודד עם הטענה שלי שגברים אמיתיים מתכנתים ב Assembler.
בנוגע למהירות, אז ככה: אפילו מיקרוסופט הדואגים לפאר את המעבר ל 64bit בכל הזדמנות שיש להם מאוד זהירים בנושא השיפור בביצועים והם תמיד מסתייגים בכך שזה בא לידי ביטוי רק כשהמחשב צריך להתמודד עם כמויות גדולות של מידע. אני מתאר לעצמי שאותן כמויות אדירות חורגות בהרבה מכל מה שתיתקלו בהן בבית אחרת מיקרוסופט היו דואגים להיות יותר ספציפיים.
בנוגע לפטנטים, אז לפחות בהקשר של HTPC לא ראיתי ולו תוכנה אחת הרצה רק תחת 64bit שהיא הכרחית ל HTPC או אפילו ייחודית. למעשה ההפיך הוא הנכון ועד היום ישנם כלים ותוכניות הזמינות רק תחת 32bit או שמציגות פונקציונאליות פחות טובה תחת 64bit - מה שגם מחזיר אותנו לנושא אחר והוא הסיבוכיות היתרה בהתקנות 64bit.
מה, זה גם מסובך יותר?
בהחלט כן ולו רק מהסיבה שבהרבה מקרים תאלצו להתקין שתי גרסאות של כל תוכנה, אחת שתרוץ כ 64bit והשניה כ 32bit וזאת כדי לחפות על כך שכלים אחרים הזמינים רק תחת סביבה זו או אחרת יוכלו לפנות לאותן תוכנות. זו הסיבה מדוע מפצל המדיהשל Haali מתקין אוטומתית שתי גרסאות ומדוע יש ל ffdshow גרסאות (פחות טובות) הרצות ב 64bit.
מיותר לציין שכל תוכנה 32bit הרצה תחת מערכת הפעלה 64bit צריכה לעשות זאת דרך נדבך התאימות כך שהיא תהייה מוגבלת בדיוק לאותן מגבלות כאילו שהייתה באמת רצה תחת מערכת 32bit - כלומר עד 2GB לתהליך וגישה לזכרון פיזי המוגבל ל 4GB. כך שלפחות מהבחינה הזו אין שום יתרון במעבר ל 64bit, יש אפילו פוטנציאל להאטה עקב הצורך לעבור דרך נדבך התאימות.
בעיה שהייתה פעם הרבה יותר נפוצה היא שקשה יותר למצוא דרייברים עבור מערכות 64bit. זה היה אסון תחת XP, הפך לרק בלתי נסבל תחת Vista ונהייה כמעט בסדר תחת Windows 7. אבל לא צריך לטאטא את הבעיה תחת השטיח - יש עדיין סיכוי (קטן אמנם) שתרכשו ציוד הקפי ולא תמצאו עבורו דרייבר ויש סבירות כמעט וודאית שאם יש לכם ציוד הקפי ישן אתם בחיים לא תוכלו למצוא עבורו דרייבר 64bit.
בעיה אחרת, שלמען ההגינות סביר שלא תיתקלו בה, היא שתוכנות המבוססות על 16bit לא יעבדו תחת 64bit כי מיקרוסופט הסירו את נדבך התאימות. אבל אם אתם משתמשים במחשב הביתי שלכם כדי לעבוד מהבית ואתם במקרה צריכים גישה למערכות legacy ייתכן ותגלו באיחור שהכנסתם את עצמכם לבעיה.
אז לסיכום
לפחות בהקשר של HTPC מערכת 64bit אינה מהירה יותר, אינה מעניקה פונקציונליות משופרת, צורכת יותר זכרון (ונפח דיסק) ובסופו של דבר עושה בדיוק אותו הדבר כמו מערכת 32bit.
זכרון 2GB או יותר?
למערכת הפעלה המבוססת על 32bit יש כמה מגבלות. המגבלה הראשונה היא שכל תהליך (process) שהיא מפעילה מוגבל למרחב זכרון של 2GB. צריך כאן קצת להיזהר כי אין הקבלה בין תוכנית לבין תהליך היות וכל תוכנית מסוגלת לאתחל ולהפעיל מספר תהליכים במקביל. המגבלה השניה היא שהגישה לזכרון פיזי מוגבלת ל 4GB וגם זה בערבון מוגבל היות ומיפוי ה I/O גוזל כתובות זכרון פיזיות, כך שבדרך כלל ניתן לנצל רק 2-3.5GB ברוב המחשבים.
השאלה היא האם זו בכלל מגבלה לשימושים יומיומיים ו/או HTPC וכאן התשובה החד משמעית היא שאין שום סיכוי שבעולם שמחשב שיפעיל יישומים משרדיים, גלישה באינטרנט או ישמש כ HTPC יגיע לאותן מגבלות, אלא אם כן אותו משתמש כולל בין היישומים שבו הוא משתמש תוכנות CAD/CAM, רינדור ומידול ב 3D, עבודות גרפיות מקצועיות למגזינים ופוסטרים או שסתם החליט להריץ בבית Data Center של טרהבייט אחד או שניים.
מי שהרים את ידו בספסלים האחוריים והצהיר שזה בדיוק מה שהוא עושה בבית מוזמן כמובן לעבור למערכת הפעלה 64bit שם המגבלה לגבי הזכרון הפיזי היא 16GB ל Home premium ו 192GB ל Ultimate ו Professional. אלו הן מגבלות מלאכותיות ושרירותיות שהציבה מיקרוסופט, הגבול התיאורטי באותן סביבות הוא כמובן 64^2.
וואלה, אז למה לא 64bit?
בעוד גרסאות ה 64bit מתהדרות מצד אחד בכך שהן פורצות את מחסום ה 4GB הן מסתירות מצד שני שהפריצה הזו הכרחית כדי שהן יוכלו בכלל לתפקד. במילים אחרות, דרישות הזכרון של מערכות 64bit הן גדולות יותר מאלו המבוססות על 32bit אפילו אם הן כוללות בדיוק את אותם הרכיבים (והם לא). הסיבה לכך היא שכל הקוד חייב להתיישר על מקטעים של 64bit. זה כמובן לא גורם להכפלת דרישת הזכרון אבל זה בהחלט תורם לכך שמערכת 64bit זקוקה ל 2GB זכרון RAM כמינימום הכרחי לתפקוד מינימלי.
בנוסף, מערכת ה 64bit כוללת בתוכה תתי מערכות ונדבכי תאימות שאינם כלולים במערכת 32bit, כמו למשל כל התת מערכת המאפשר לה להריץ גם תוכנות 32bit במקביל לתוכנות הרצות ב 64bit. אני יודע שתתקשו להאמין, אבל זה לא בא בחינם - לפחות מהבחינה של צריכת זכרון.
אבל יש שם פטנטים אדירים, וזה גם מהיר יותר וגם הרבה יותר קולי!!
על זה שזה יותר Cool אני לא יכול להתווכח בדיוק כפי שאתם לא תוכלו להתמודד עם הטענה שלי שגברים אמיתיים מתכנתים ב Assembler.
בנוגע למהירות, אז ככה: אפילו מיקרוסופט הדואגים לפאר את המעבר ל 64bit בכל הזדמנות שיש להם מאוד זהירים בנושא השיפור בביצועים והם תמיד מסתייגים בכך שזה בא לידי ביטוי רק כשהמחשב צריך להתמודד עם כמויות גדולות של מידע. אני מתאר לעצמי שאותן כמויות אדירות חורגות בהרבה מכל מה שתיתקלו בהן בבית אחרת מיקרוסופט היו דואגים להיות יותר ספציפיים.
בנוגע לפטנטים, אז לפחות בהקשר של HTPC לא ראיתי ולו תוכנה אחת הרצה רק תחת 64bit שהיא הכרחית ל HTPC או אפילו ייחודית. למעשה ההפיך הוא הנכון ועד היום ישנם כלים ותוכניות הזמינות רק תחת 32bit או שמציגות פונקציונאליות פחות טובה תחת 64bit - מה שגם מחזיר אותנו לנושא אחר והוא הסיבוכיות היתרה בהתקנות 64bit.
מה, זה גם מסובך יותר?
בהחלט כן ולו רק מהסיבה שבהרבה מקרים תאלצו להתקין שתי גרסאות של כל תוכנה, אחת שתרוץ כ 64bit והשניה כ 32bit וזאת כדי לחפות על כך שכלים אחרים הזמינים רק תחת סביבה זו או אחרת יוכלו לפנות לאותן תוכנות. זו הסיבה מדוע מפצל המדיהשל Haali מתקין אוטומתית שתי גרסאות ומדוע יש ל ffdshow גרסאות (פחות טובות) הרצות ב 64bit.
מיותר לציין שכל תוכנה 32bit הרצה תחת מערכת הפעלה 64bit צריכה לעשות זאת דרך נדבך התאימות כך שהיא תהייה מוגבלת בדיוק לאותן מגבלות כאילו שהייתה באמת רצה תחת מערכת 32bit - כלומר עד 2GB לתהליך וגישה לזכרון פיזי המוגבל ל 4GB. כך שלפחות מהבחינה הזו אין שום יתרון במעבר ל 64bit, יש אפילו פוטנציאל להאטה עקב הצורך לעבור דרך נדבך התאימות.
בעיה שהייתה פעם הרבה יותר נפוצה היא שקשה יותר למצוא דרייברים עבור מערכות 64bit. זה היה אסון תחת XP, הפך לרק בלתי נסבל תחת Vista ונהייה כמעט בסדר תחת Windows 7. אבל לא צריך לטאטא את הבעיה תחת השטיח - יש עדיין סיכוי (קטן אמנם) שתרכשו ציוד הקפי ולא תמצאו עבורו דרייבר ויש סבירות כמעט וודאית שאם יש לכם ציוד הקפי ישן אתם בחיים לא תוכלו למצוא עבורו דרייבר 64bit.
בעיה אחרת, שלמען ההגינות סביר שלא תיתקלו בה, היא שתוכנות המבוססות על 16bit לא יעבדו תחת 64bit כי מיקרוסופט הסירו את נדבך התאימות. אבל אם אתם משתמשים במחשב הביתי שלכם כדי לעבוד מהבית ואתם במקרה צריכים גישה למערכות legacy ייתכן ותגלו באיחור שהכנסתם את עצמכם לבעיה.
אז לסיכום
לפחות בהקשר של HTPC מערכת 64bit אינה מהירה יותר, אינה מעניקה פונקציונליות משופרת, צורכת יותר זכרון (ונפח דיסק) ובסופו של דבר עושה בדיוק אותו הדבר כמו מערכת 32bit.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

הסבר מעולה וממצה! נוסיף לינק בדביקים. 
- agent__smith
- חבר מכור קשה

כמו שנאמר... מי שרוצה חיים שקטים בנאלים ומשעממים שיתקין 32.
מי שרוצה אתגר יתקין 64
נפח דיסק ? ממש כואב על העוד 2 גיגה.
אני עם מערכת 64 וFFDSHOW 32 בלבד והכל רק תקין.
מי שלא מוציא דרייברים ל64 לא צריך להוציא חומרה בכלל.
זה טבעו של עולם ! WIN8 רובה תהיה 64 היום כל שרתי MS החדשים רק 64.
זה מזכיר לי את ימי ה98 עם המעבר מ16 ל32, גם אז תמיד היו את אלה שאמרו מי צריך את זה.... יאללה להתקדם !
מי שרוצה אתגר יתקין 64
נפח דיסק ? ממש כואב על העוד 2 גיגה.
אני עם מערכת 64 וFFDSHOW 32 בלבד והכל רק תקין.
מי שלא מוציא דרייברים ל64 לא צריך להוציא חומרה בכלל.
זה טבעו של עולם ! WIN8 רובה תהיה 64 היום כל שרתי MS החדשים רק 64.
זה מזכיר לי את ימי ה98 עם המעבר מ16 ל32, גם אז תמיד היו את אלה שאמרו מי צריך את זה.... יאללה להתקדם !
- Catskinner
- חבר במועדון HT

לסינים יש קללה שבה מאחלים לאדם שיחיה בזמנים מעניינים.
- agent__smith
- חבר מכור קשה

די עם החסכנות הזאת...זה מזכיר לי את ביל גייטס.
"מי צריך יותר מ640K RAM ?" היום באייבון הציקמוק שלי יש יותר.
אז נכון אולי 32 ו64 שוות היום ויש יותר קינפוג במערכת 64 אבל באמת ...
זה לא שמחר יהיה קל יותר במעבר מ64 ל128, מי שרוצה ללמוד ולהתנסות ולהחכים שיתנסה כבר מעכשיו.
מייקרוסופט מודעת לבעיית מערכות הLEGACY והוציאה את הXP MODE שנועדה בדיוק לזה.
כל מפתח אצלנו שצריך לעבוד עם LEGACY מריץ XP32 על גבי 764.
זיכרון זול מאוד, נפח דיסק זול מאוד , אז למה לא ?
"מי צריך יותר מ640K RAM ?" היום באייבון הציקמוק שלי יש יותר.
אז נכון אולי 32 ו64 שוות היום ויש יותר קינפוג במערכת 64 אבל באמת ...
זה לא שמחר יהיה קל יותר במעבר מ64 ל128, מי שרוצה ללמוד ולהתנסות ולהחכים שיתנסה כבר מעכשיו.
מייקרוסופט מודעת לבעיית מערכות הLEGACY והוציאה את הXP MODE שנועדה בדיוק לזה.
כל מפתח אצלנו שצריך לעבוד עם LEGACY מריץ XP32 על גבי 764.
זיכרון זול מאוד, נפח דיסק זול מאוד , אז למה לא ?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

למה אתה לוקח את זה לכיוון של ויכוח מיותר ועקר?
אני לא מונע ממך להתקין HTPC על מערכת 64bit אבל אעשה מה שאוכל על מנת למנוע מתן המלצות גורפות להתקנה מיותרת של מערכות הפעלה ותוכנות שלא מוסיפות דבר מעל לסטנדרד - וכרגע Windows 7 64bit נופלת בול לקטגוריה הזו עבור המשתמש הביתי.
כרגע 64bit ל HTPC זה בחזקת: לא חוסך עבודה, לא חוסך זמן, לא חוסך כסף וגם לא מביא לי בפגישה הראשונה == לא מעניין אותי.
כשהמצב ישתנה אהיה הראשון שימליץ על המעבר.
אני לא מונע ממך להתקין HTPC על מערכת 64bit אבל אעשה מה שאוכל על מנת למנוע מתן המלצות גורפות להתקנה מיותרת של מערכות הפעלה ותוכנות שלא מוסיפות דבר מעל לסטנדרד - וכרגע Windows 7 64bit נופלת בול לקטגוריה הזו עבור המשתמש הביתי.
כרגע 64bit ל HTPC זה בחזקת: לא חוסך עבודה, לא חוסך זמן, לא חוסך כסף וגם לא מביא לי בפגישה הראשונה == לא מעניין אותי.
כשהמצב ישתנה אהיה הראשון שימליץ על המעבר.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אמת ויציב וכשההשוואה המתבקשת היא מזרימי מדיה שעלותם מתחילה הרבה פחות מ 1000 ש"ח ורמת הפוקנציונליות שלהם משתווה ל HTPC אז אין טעם להיכנס להרפתקאות.