שליטה במכשירים במזנון סגור באמצעות שלט אוניברסלי

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
esharon פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 278
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,
בקרוב אני עובר לדירה חדשה.
בסלון יהיה מזנון סגור שבתוכו יהיו בהתחלה לפחות max hd, pch c200, ps3 ואני מאמין שבעתיד יתווספו גם רסיבר ונגן בלוריי.
לפי מה שהבנתי אני צריך לקנות סט עיניות כדי שאני אוכל לשלוט במכשירים שבתוך המזנון מאחר ואין קשר עין.
חשבתי לקנות שלט אוניברסלי (אני חושב על harmony 900 או harmony 1100) במקום סט עיניות בלבד, ראיתי שהשלטים האלה נמכרים גם עם סט עיניות RF.
השאלה האם נוח לעבוד עם שלט כזה במקום השלט של יס לדוגמא? והאם הקישור באמצעות העינית הוא טוב ולא איטי?

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #2 

מניסיון של כחודש עם ההרמוני 1100, העבודה איתו פשוט נהדרת. מה שכן, קח בחשבון, אתה צריך לקנות RF EXTENDER בעלות נוספת של סביבות ה-80 דולר. לא מגיע עם האריזה המקורית של השלט.

esharon פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

תודה על התשובה,
אני די מתלבט אם לבחור את ה 900 או ה1100.
לפי מה שאני רואה בתמונות ה 900 הוא יותר כמו שלט סטנדרטי בשילוב מסך וה 1100 הוא מעין "אייפון" שהוא שלט.
יש מישהו שהתנסה עם שני השלטים ויכול לתת את דעתו? כל מה שאני צריך להוסיף לשלט כדי לשלוט בממיר נסתר זה IR Extender?
האם כדאי לשלם יותר בשביל ה 1100? יש תמיכה בעברית בשלטים?

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

מההתנסות שלי, לא, אין תמיכה בעברית.
בנוגע ל-900 או 1100...יש המון דיונים בפורום בנוגע להבדלים ביניהם לבין ההרמוני 1. שב, קרא, תתלבט ותחליט.
אני הייתי בטוח בכל רמה אפשרית שארכוש את ההרמוני 1, ובסוף מצאתי את עצמי עם ההרמוני 1100.
מסך מגע פחות נוח לי אישית, וכן הייתה לי העדפה מקורית לשלט במבנה הסטנדרטי, אבל הגעתי לאיזשהי פשרה - השלט יושב בזווית על סטנד כך שאפשר ללחוץ עליו גם במצב החצי שכיבה שאני נמצא בו תוך כדי הצפייה. זה ממש בסדר. גם להחזיק את השלט עם שתי ידיים כבר התרגלתי, אפילו מבלי לשים לב לזה.

יתרון עצום ב-1100 - הכפתורים בצדדים שניתנים לשיוך. יצרתי כל כך הרבה כפתורים שאין לי מושג איך הייתי מסתדר בלעדיהם, שזה מטורף.

esharon פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

עכשיו נשאר לי רק להחליט בין ה 900 לבין ה 1100.
קראתי על שני השלטים וקראתי גם דיונים שמשווים בינהם ועדיין אני לא מצליח להחליט...
ה 900 נראה לי שלט טוב שלא מצריך הסתגלות רבה.
ה 1100 נראה מרשים יותר, השאלה אם הוא נוח ואם כדי ללכת על שלט שמבוסס ברובו על מסך מגע?
הבנתי שהוא דורש הפעלה עם 2 הידיים ושצריך להסתכל על המסך כשרוצים להשתמש בו.
ֿ
בכל מקרה אשמח להצעות באיזה מוצר כדאי לבחור... אני די מבולבל וצריך להחליט היום או מחר.

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

קודם כל, עם אילו מכשירים אתה עובד?

דבר שני, כפתורי הווליום והערוצים הם כפתורים קשים ולא מגע. אליהם בהחלט אפשר להגיע מבלי להסתכל.
מעבר לזה, כן, באופן כללי בהחלט צריך להוריד מבט לשלט. האמת? לפני הרכישה חשבתי שזה יהיה מבאס. עכשיו? שטויות.
בעיני הגמישות הגדולה שהשלט נותן שווה את ההבדל.

esharon פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

כרגע המכשירים שיש זה max hd, pch c200, ps3 וטלוויזיה כמובן . מתוכננים להיתווסף גם נגן בלוריי ורסיבר. חשוב לי שתהיה אפשרות להקליט בקלות ב max hd, ראיתי שב 900 יש גם את הכפתורים הצבעוניים לשליטה בממיר

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #8 

esharon, אני הייתי בוחר ב Harmony One ומוסיף לו את ה IR Extender. לדעתי ה 900 מגיב מאוד לאט וה 1100 הוא שלט מסך מגע מגושם ולא נוח.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

esharon,
למען הסר ספק - אין לי התנסות עם ההרמוני 1 או עם ה-900. מה שכן, מדיווחים של אנשים שמחזיקים את ה-900, כפתורי הצבעים כמעט ולא שמישים אצלהם.
בסופו של דבר - שני שיקולים יכריעו את הכף - האם אתה צריך שליטת RF (אני למשל כן - ברגע שה-RF EXTENDER שהזמנתי יגיע, אפעיל ואכבה את הסאבוופר ואת האור ישירות מההרמוני. וזה מבלי לדבר על שאר הרכיבים שנשלטים באמצעות RF, וכמובן האופציה להצניע את הציוד). האם אתה מעדיף שלט בצורה הסטנדרטית או המגע.

בכל אופן, כל אחת מהרכישות תהיה מאוד מוצלחת.

Catskinner, אחרי חודש של שימוש בשלט פלוס מינוס, אני אכן מבין את הטענה שלך שכשלט מגע, ה-1100 מאוד מפוספס ואפשר היה להפיק ממנו הרבה יותר. עדיין, ולמרות כל החסרונות שלו, אני מוצא אותו כנוח ומאוד גמיש להתאמות ספציפיות. לצורך העניין, כפתורי השליטה על הסרט (פליי-פאוז, סטופ...) ממורכזים, ובצידי המסך יש לי כפתור שמאפשר לי לראות כמה זמן נשאר, מעבר למסך מלא, פתיחת קובץ חדש, אסקייפ, פתיחת MPC-HC, סגירה, הקודם ו-SLEEP של הטלוויזיה. נוח ברמות מדהימות, ואת הכפתורים האלו (או אחרים, לפי בחירה) ניתן להחיל בכל אחד מארבעת המסכים המתחלפים. בעיני, priceless.

esharon פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

Catskinner,
מה הכוונה ש ה900 מגיב לאט?
הממשק של השלט עצמו או העבודה וזמן התגובה עם ה IR Extender?

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”