lens shift ואיכות תמונה ?

מקרנים קידמיים - Front Projector.
rleitman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 109

שליחה

האם lens shift אופטי שקיים אצלי במקרן אפסון 8350 יפגע באיכות התמונה ?
באפשרותי להתקין את המקרן לא בדיוק מול המסך, האם זה בעייתי למרות שיש לי הזזת עדשה מכנית ?

תודה

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6607
שם מלא: יניב דיין

שליחה

הסר דאגה מליבך, איכות התמונה לא תיפגע

rleitman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

כלומר אני יכול לשים את המקרן כ 2 מטר שמאלה מאיפה שהתמונה תהיה ועדיין איכות תהיה אותו דבר ? מה לגבי העובדה שהתמונה נעשית טרפזית ?

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים

שליחה

2 מטר שמאלה מהמרכז ? איזו התקנה זו ? בכל מקרה במידה וההתקנה מפולסת ה LENS SHIFT לא אמור ליצור תמונה טרפזית

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78943
שם מלא: עפר לאור

שליחה

שני מטר זה הגזמה...

rleitman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

הגזמתי ... אבל המצב הוא כזה -

מול הקיר איפה שיושב המסך בדיוק באמצע, אני לא יכול לתלות את המקרן כי יש שם יציאת מיזוג אוויר, אני יכול לתלות אותו כמטר שמאלה ולהשתמש ב LENS SHIFT מקסימלי של האפסון 8350. אופצייה פחות טובה, להזיז את המשך שמאלה אבל שה ייצא מעל חלון ....

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים

שליחה

תראה בעיקרון זה לא מומלץ להגיע לקצוות של מגבלות התזוזה, תנסה לשלב בין ה SHIFT להזזת המסך מעט

rleitman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אוריי תודה. בכל מקרה אין לזה שום השפעה על תמונת הטרפז ?

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 962

שליחה

ride כתב:תראה בעיקרון זה לא מומלץ להגיע לקצוות של מגבלות התזוזה, תנסה לשלב בין ה SHIFT להזזת המסך מעט
...
למה לא? (אשמח לדעת, - הסבר למטה).

גם אני אמור לקבל 8350 בקרוב אבל יש לי חלון\דלת מרפסת ענקית מול השטח תצוגה. אני יכול להציב אותו מאוד גבוה (2.50מ') אבל אז אני חושב שהתמונה לא תוכל להיות מספיק נמוכה, אני צריך אותה בערך בגובה מטר וקצת ומרחק ההקרנה בערך 2.7 (לפי החוברת התמונה יכולה לרדת 50 אחוז מהתמונה המקורית כשהמקרן בדיוק במרכז).
אני יכול לשים אותו גם בצד ימין של החלון הזה ואז העדשה יוצאת בערך בקצה השמאלי של שטח ההקרנה המיועד. לפי החוברת אפשר להזיז את התמונה 100% לצדדים כשהמקרן בדיוק בגובה מרכז התמונה אבל הבעיה היא שמרכז התמונה המיועד הוא בגובה משוער של 1.6 מטר ואני אצתך להציב את המקרן מן הסתם גבוה יותר מעל הספה.

איך לחשב את השילוב בין הגובה לרוחב המיקום כבר אין לי מושג. אני יודע שנשארו לי 50% הזזה של התמונה מהשיפט לצדדים (כי העדשה מול קצה התמונה השמאלי) אבל אני לא יודע מה זה אומר לגבי כמה משחק בגובה נשאר לי, אני יכול לשער שזה משאיר 50% משינוי הגובה המקסימלי שהוא 50% מהתמונה, מה שאומר יכולת להציב את המקרן גבוה יותר 25% (מהתמונה).
איך באמת אתם בודקים את מיקום המקרן LCD לפני תלייה? אני יודע שאפשר לנסות להחזיק אותו כשהוא פועל ולעמוד על משהו אבל אני יודע שתזוזות של הנורה בזמן שהיא חמה פוגעים בה ובכלל זה מפחיד עם המקרן מפלצת הזה.
ובהקשר לשאלת התרד המקורית (הימנעות מטרפזים) איך באמת אתם מפלסים את המקרן אל מול הקיר בכדי שתזוזה של התמונה תהיה מושפעת אך ורק מהלנס שיפט ולא חלילה מעיוות זוויתי (אין לי מסך בכדי להתאים את התמונה אליו).
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000

rleitman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

תליתי את המקרן היום. מרחק מקיר כ 3.7 מטר גובה בערך 2.6. אני מקבל מפתח תמונה של 2.4 מטר שזה מאוד מרשים ומתאים בדיוק למרחק (יותר מזה יהיה גדול מדיי) רואים מדהים, ואני מקרין על קיר בסלון. אני משתמש ב LENS SHIFT כי המקרן לא בדיוק מול המסך, כמו כן כרגע יש קצת טרפז אבל אני מניח שזה בגלל שהמקרן לא מאוזן, בימים הקרובים אני יאזן אותו ומקווה לטוב.

חזור אל “מקרנים”