אוקיי, באמת שאני מאוד מאוד מתחיל בכל תחום האאודיו
אז קצת הקדמה:
המטרה שלי הייתה להיהנות מצפייה של סרטים בסלון באיכות אודיו גבוהה בפורמטים החדשים (DTS=HD)
לפי המלצות ביחס לתקציב שלי קניתי את הרסיבר הבא Onkyo txsr309 - שאמור לעשות את העבודה
כרגע עוד לא קניתי רמקולים, אגיע גם לסיפור הזה בהמשך...
עכשיו לעזרה בחיבורים
הוצאתי את הרסיבר מהאריזה, הוא נראה ככה מאחור:
http://www.avland.co.uk/aasp/onkyo/1120 ... earlrg.jpg
עכשיו המוצרים שברשותי זה:
1) טלויזיה LG סקרלט FULL HD 42"
2) מחשב HTPC מפרט הבא http://img100.imageshack.us/img100/5879/84044359.jpg
3) WII
4) HOT MAGIC (לא HD)
וכמובן את הרסיבר, מזכיר - כרגע אין רמקולים - השמע יוצא דרך הרמקולים המובנים של הטלויזיה
איך מחובר כרגע?
HDMI TO HDMI בין המחשב לטלויזיה.
RCA TO RCA בין הממיר לטלויזיה
RCA TO RCA בין הWII לטלויזיה
ואז בעזרת מעבר בSOURCE של הTV אני שולט על המוצרים.. הסאונד עובד יופי
מה אני רוצה?
כרגע? פשוט לחבר את כל המוצרים לרסיבר, לראות שהם עובדים..
יש לציין שבניסיון הכי פשוט שעשיתי, שזה לקחת כבל HDMI מהמחשב לרסיבר, ולקחת HDMI מהרסיבר לטלויזיה, הרסיבר עבד והראה לי תמונה - אך לא השמיע קול...
בקיצור, שמישהו יסביר לי איך מחברים את כל העסק.. כי פשוט אין לי מושג..
ללא הקשר - התייעצות בקניית רמקולים
אני גר בדירה שכורה, עם סלון גדול, כאשר אין הכנה בסלון למערכת קולנוע ביתית, כלומר אם רוצים לשים רמקולים מאחורה, צריך לחצוב בקיר או שהכבלים יהיו גלויים
עכשיו האופציות העומדות ברשותי זה או לקנות רמקולים שלא כוללים רמקולים אחוריים.. (שמה זה אומר בעצם, 2.1 ?) או לקנות בכל זאת 5.1 אבל למקם 2 רמקולים לא מאחורי הסלון, אלה פשוט את כל ה5 לפזר באיזור הקידמי בצורת אליפסה כלשהי, אבל שוב - לא מאחורי הצופה.. מה מומלץ?
חיבור רסיבר חדש - שאלות של מתחילים + התייעצות בקניית רמקולים
-
tomer953
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- ran_carney
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1919
מומלץ או לוותר על רעיון האליפסה, שלא פרקטי באף רמה, או להישאר על 2.1 (שאומר זוג קדמיים וסאבוופר, לא סראונד) או פשוט למצוא פתרון כמה שיותר אלגנטי לרמקולים האחוריים. דירה שכורה = פשרות. אין ברירה.
בנוגע לבדיקת הרסיבר, מלבד HDMI THROUGH, שאז הרסיבר נמצא במצב סטנדביי, אתה לא תשמע שום דבר משום ש, ובכן, אין לך רמקולים
בנוגע לבדיקת הרסיבר, מלבד HDMI THROUGH, שאז הרסיבר נמצא במצב סטנדביי, אתה לא תשמע שום דבר משום ש, ובכן, אין לך רמקולים
-
tomer953
-
- חבר מכור קשה

א' תודה
ב' - לטלויזיה יש רמקולים מובנים, למה אני לא יכול לחבר את הHTPC לרסיבר ושזה ישמיע צליל ברמקולים של הטלויזיה?
ג' - אם תוכל להסביר לי איך לחבר את הWII והממיר גם לרסיבר זה יעזור.. כי אפילו תמונה אני לא מקבל
ב' - לטלויזיה יש רמקולים מובנים, למה אני לא יכול לחבר את הHTPC לרסיבר ושזה ישמיע צליל ברמקולים של הטלויזיה?
ג' - אם תוכל להסביר לי איך לחבר את הWII והממיר גם לרסיבר זה יעזור.. כי אפילו תמונה אני לא מקבל
- springkatz
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 30
כמו שנאמר לך, חיבור עם כבל HDMI לרסיבר מעביר גם אודיו וגם וידאו, הרסיבר מעביר את אות הידאו לטלויזיה אבל את האודיו הוא מנסה להעביר לרמקולים שלא קיימים במקרה שלך, אפשר לנסות באמת לשחק עם ההגדרות ברסיבר.
הממיר וה WII ניתנים לחיבור עם כבל RCA פשוט, בדומה למה שעשית עם חיבורי HDMI, כאן אתה מעביר 3 כבלים (צהוב , אדום ולבן) מהממיר או ה WII אל הרסיבר, ומוציא מהרסיבר לטלויזיה כבל צהוב, שים לב שיש חפיפה ברסיבר בין כניסות GAME , כדאי פשוט לחבר ליציאה אנלוגית ייעודית כמו TV או VCR.
בכל מקרה, גם במקרה הזה לא תקבל שום סאונד מהטלויזיה, אלא אם תחבר את הכבלים הלבן והאדום ישירות אליה.
הממיר וה WII ניתנים לחיבור עם כבל RCA פשוט, בדומה למה שעשית עם חיבורי HDMI, כאן אתה מעביר 3 כבלים (צהוב , אדום ולבן) מהממיר או ה WII אל הרסיבר, ומוציא מהרסיבר לטלויזיה כבל צהוב, שים לב שיש חפיפה ברסיבר בין כניסות GAME , כדאי פשוט לחבר ליציאה אנלוגית ייעודית כמו TV או VCR.
בכל מקרה, גם במקרה הזה לא תקבל שום סאונד מהטלויזיה, אלא אם תחבר את הכבלים הלבן והאדום ישירות אליה.
-
tomer953
-
- חבר מכור קשה

הבנתי תודה!!
אתה יכול רק להסביר לי את הקטע הזה שוב:
ומוציא מהרסיבר לטלויזיה כבל צהוב, שים לב שיש חפיפה ברסיבר בין כניסות GAME , כדאי פשוט לחבר ליציאה אנלוגית ייעודית כמו TV או VCR.
או להראות לי איפה זה ברסיבר?
אתה יכול רק להסביר לי את הקטע הזה שוב:
ומוציא מהרסיבר לטלויזיה כבל צהוב, שים לב שיש חפיפה ברסיבר בין כניסות GAME , כדאי פשוט לחבר ליציאה אנלוגית ייעודית כמו TV או VCR.
או להראות לי איפה זה ברסיבר?
- ran_carney
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1919
יש מספר כניסות ברסיבר. מעל הכניסות רשום השיוך שלהן. פשוט חפש את כניסות ה-RCA (אדום, צהוב, לבן) שעליהן רשום TV
-
tomer953
-
- חבר מכור קשה

להלן שרטוט של המצב שיהיה במידה ואחליט לקנות 5.1
http://imageshack.us/photo/my-images/809/saloon.jpg/
האם מצב זה יתרום משהו?
או שעדיף לוותר על כל העניין ולקנות 2 רמקולים וסאבוופר ? (למרות שזה קצת יאכזב אותי)
http://imageshack.us/photo/my-images/809/saloon.jpg/
האם מצב זה יתרום משהו?
או שעדיף לוותר על כל העניין ולקנות 2 רמקולים וסאבוופר ? (למרות שזה קצת יאכזב אותי)