רכישות מ eBay משלוחים לישראל
-
רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
שמתי לב כי רוב המוכרים ב eBay לא מכלילים את ישראל ברשימת המדינות ששולחים אליהן פריטים ,
אני מבין שישראל לא פופולארית בעולם , אבל עד לאן הגענו ?
אני מתייחס לeBay ארה"ב ו uk
אני מבין שישראל לא פופולארית בעולם , אבל עד לאן הגענו ?
אני מתייחס לeBay ארה"ב ו uk
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6605
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 503 פעמים
- יצירת קשר:
נכון, אנחנו לא פופלריים וזה בלשון המעטה, אבל זו לא הסיבה שהם לא שולחים לארץ. יצא לי לשאול לא מעט מוכרים מדוע הם לא שולחים והסיבות הן שכמות ההונאות מישראל היא ממש גדולה ובנוסף כמות הפריטים "שנעלמים" בדואר ישראל היא באופן תמוה (או לא) גבוהה
אני דווקא לא נתקלתי במוצר שלא הצלחתי להזמין לישראל (אם לא ממוכר אחד, אז מאחר). והיו גם מוכרים מאוד אדיבים שמסרו דרישת שלום לישראל.
אבל...כרגע הפסקתי עם איביי ועם קניות ברשת כיוון שהמון מוצרים הולכים לאיבוד..יש בעיות עם הדואר, אני לא יודע אם זה הדואר הבריטי או הדואר בארץ.
וכבר לא נעים לבקש ממוכרים שישלחו שוב.
אבל...כרגע הפסקתי עם איביי ועם קניות ברשת כיוון שהמון מוצרים הולכים לאיבוד..יש בעיות עם הדואר, אני לא יודע אם זה הדואר הבריטי או הדואר בארץ.
וכבר לא נעים לבקש ממוכרים שישלחו שוב.
יצא לי להתכתב עם כמה מוכרים שלא שולחים לישראל. אלו מסין או הונג-קונג אמרו לי שבגלל בעיות בדואר אנשים לא מקבלים חבילות או לוקח המון זמן לקבל ואז לקוחות מתמרמרים. לא שווה להם לקבל ביקורת שלילית בשביל כמות זניחה של משלוחים ולכן הם מוותרים.
ממקומות אחרים זה פשוט תלוי במוכר ובד"כ לא מאיזה סיבה שהם לא אוהבים אותנו.
ממקומות אחרים זה פשוט תלוי במוכר ובד"כ לא מאיזה סיבה שהם לא אוהבים אותנו.
- tvholic
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2152
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 74 פעמים
הרבה לא שולחים לישראל אבל כל מוצר נמכר אצל המון מכורים!
כמו שאסף כתב, אם לא מוכר זה אז מוכר אחר...
אני עד עכשיו לא נתקלתי במוצר שאבד במכס\דואר או מקום אחר בדרך ולא היו לי יותר מדי בעיות
לגבי זמן המשלוח - רוב המוצרים שאני מזמין אינם אוויר לנשימה וממש לא קריטי לי עם הבננות של הרמקולים או כבל HDMI יגיעו אחרי שבועיים או שלושה אפילו שאני מת להרכיב כבר...
מה שכן - הזמנתי לפני שלושה שבועות בננות לרמקולים ומכיוון שלא כתבתי ביקורת עד עכשיו המוכר יצר איתי קשר לוודא שקיבלתי את המוצר ורשם באופן ברור, חד וחלק - אל תתן חוות דעת שונה מ-5!
אם יש בעיה ואני לא מקבל את המוצר יתנו לי החזר מלא, ולגבי זמן המשלוח לא לתת ציון נמוך ושאני לא אשכח שזה שילוח בינ"ל.
אגב, במשך שבוע ימים היה לי את השובר של דואר רשום ביד ולא היה לי זמן ללכת לקחת ורשמתי למוכר שאני לא רוצה החזר אני רוצה את המוצר. אם הייתי רוצה את הכסף שלי הייתי שומר אותו ולא מזמין.
הוא כתב שאין להם בעיה לתת לי כסף או מוצר, רק לעדכן אותם מה קורה ולא לתת חוו"ד נמוכה מ-5.
מה עוצר בעדי לכתוב לו עכשיו שלא קיבלתי? לבקש החזר? או אולי משלוח נוסף?
בדיוק מהסיבות שציינתם! לא חסרים נוכלים ורמאים וזה המאמץ שלי על מנת לשמור על המוכר הזה שעדיין שולח לישראל!
כמו שאסף כתב, אם לא מוכר זה אז מוכר אחר...
אני עד עכשיו לא נתקלתי במוצר שאבד במכס\דואר או מקום אחר בדרך ולא היו לי יותר מדי בעיות
לגבי זמן המשלוח - רוב המוצרים שאני מזמין אינם אוויר לנשימה וממש לא קריטי לי עם הבננות של הרמקולים או כבל HDMI יגיעו אחרי שבועיים או שלושה אפילו שאני מת להרכיב כבר...
מה שכן - הזמנתי לפני שלושה שבועות בננות לרמקולים ומכיוון שלא כתבתי ביקורת עד עכשיו המוכר יצר איתי קשר לוודא שקיבלתי את המוצר ורשם באופן ברור, חד וחלק - אל תתן חוות דעת שונה מ-5!
אם יש בעיה ואני לא מקבל את המוצר יתנו לי החזר מלא, ולגבי זמן המשלוח לא לתת ציון נמוך ושאני לא אשכח שזה שילוח בינ"ל.
אגב, במשך שבוע ימים היה לי את השובר של דואר רשום ביד ולא היה לי זמן ללכת לקחת ורשמתי למוכר שאני לא רוצה החזר אני רוצה את המוצר. אם הייתי רוצה את הכסף שלי הייתי שומר אותו ולא מזמין.
הוא כתב שאין להם בעיה לתת לי כסף או מוצר, רק לעדכן אותם מה קורה ולא לתת חוו"ד נמוכה מ-5.
מה עוצר בעדי לכתוב לו עכשיו שלא קיבלתי? לבקש החזר? או אולי משלוח נוסף?
בדיוק מהסיבות שציינתם! לא חסרים נוכלים ורמאים וזה המאמץ שלי על מנת לשמור על המוכר הזה שעדיין שולח לישראל!
של כל דבר עם 4 גלגלים!
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78878
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
-
רונן
- חבר מכור קשה

אני לא מבין , לארצות אחרות אין בעיות בדואר ?avirokach כתב:יצא לי להתכתב עם כמה מוכרים שלא שולחים לישראל. אלו מסין או הונג-קונג אמרו לי שבגלל בעיות בדואר אנשים לא מקבלים חבילות או לוקח המון זמן לקבל ואז לקוחות מתמרמרים. לא שווה להם לקבל ביקורת שלילית בשביל כמות זניחה של משלוחים ולכן הם מוותרים.
ממקומות אחרים זה פשוט תלוי במוכר ובד"כ לא מאיזה סיבה שהם לא אוהבים אותנו....
עובדי הדואר בישראל שונים מארצות אחרות ( אני לא מדבר על שוויץ , גרמניה ... )
אני קיבלתי את כל ההזמנות שלי כמו שעון !
לדעתי הפוליטיקה וההתייחסות על ישראל מהווה באמת את השיקול אם לסחור איתנו .
הנקודה היא שלא חשבתי שסוחרים קטנים וקונים קטנים - מה שנקרא "בינינו " עלולים להיות מושפעים מממעמדה של ישראל .
נ.ב. אני מכיר הרבה סוחרים כאן בישראל שעושים עסקים טובים מאד עם התורכים ( למשל ) בכלל ובעת שיא המשבר איתם בפרט , וכן עם עזה !
למסחר האמיתי אין גבולות , אולי בנוגע ל eBay זה משהו אחר ...
אני משוכנע שקיימים סוחרים בסין לדוגמא , שלא יודעים איפה ישראל ובכ"ז לא שולחים לנו .
- izigold
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 108
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 0
חלק מהבעיה היא המלצה בפורומים רבים לא לקבל את המוצרים כאשר הם "נתפסים" במכס. ההמלצה היא לא לקחת את המוצר ולבקש זיכוי. המוכר מבצע את העבודה ומשלם על המשלוח אבל לא מקבל תמורה. מבין את המוכרים לחלוטין, די מתקשה להבין את הממליצים הללו.
אתם קצת מתבלבלים, אלו שלא שולחים לארץ לא עושים את זה כי הם לא אוהבים את ישראל, פשוט כשאתה מעלה מכירה לאיביי אתה צריך לבחור לאיפה אתה מוכן לשלוח, גם אלו שמוכרים WORLDWIDE עושים את זה עם exclusions, כלומר מדינות שהם לא מוכנים למכור אליהם-
אבל,
רובם לא מכניסים מדינה ספציפית אלה איזור, לדוגמא המוכר מוכן לשלוח worldwide אבל לא ל middle east, או south africa או וואטאבר... לא עושים את זה משיקולים פוליטיים אלה משיקולי כדאיות (הונאות, זמני משלוח ארוכים וכו...), המון מוכרים לא מוכנים למכור לאיטליה לדוגמא בגלל חוקי המכס שלהם או לברזיל בגלל אותה סיבה. לא ניתקלתי עדיין במוכר אחד שהכניס ספציפית את ישראל למקומות שהוא לא מוכן לשלוח אליהם ואני מזמין המון מאיביי (לחשבון שלי יש 182 פידבקים הכל מרכישות)
אבל,
רובם לא מכניסים מדינה ספציפית אלה איזור, לדוגמא המוכר מוכן לשלוח worldwide אבל לא ל middle east, או south africa או וואטאבר... לא עושים את זה משיקולים פוליטיים אלה משיקולי כדאיות (הונאות, זמני משלוח ארוכים וכו...), המון מוכרים לא מוכנים למכור לאיטליה לדוגמא בגלל חוקי המכס שלהם או לברזיל בגלל אותה סיבה. לא ניתקלתי עדיין במוכר אחד שהכניס ספציפית את ישראל למקומות שהוא לא מוכן לשלוח אליהם ואני מזמין המון מאיביי (לחשבון שלי יש 182 פידבקים הכל מרכישות)
חוק ראשון של ציידי דילים:
Buy first, Ask questions later.
Buy first, Ask questions later.
-
רונן
- חבר מכור קשה

נראה לי שקיימת רשימת בסיס עם ארצות שניתן לשלוח אליהן וישראל לא כלולה בה , למדתי להכיר את הרשימה שהיא זהה במספר רב של מכירות וישנה רשימה נוספת שישראל כן מופיעה ...
- Eff
- חבר ותיק

- תגובות: 1246
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 26 פעמים
אולי זו הסיבה..
פעם חבר שלח לי כמה דברים בדואר מארה'ב , ואז קיבלתי ממנו את האימייל הזה :
לאחרונה גם ניתקלתיבמוכרים שלא שולחים לארץ אבל מפנים אותך ל"חנות" שלהם שבהזמנה ממנה כן ישלחו לך לארץ. לגמרי לא מומלצ..
בקשר לאיביי , לרוב , אם תבקש ספציפית, כן ישלחו לך לישראל .
You know why people don't ship stuff to Israel? Because you have to fill out a bunch of paperwork and it is full of stuff designed to scare you! I claimed that all the stuff in the box was worth 72 dollars. If they decide I am lying, they can look me up and fine me and stuff! But I d,...
לאחרונה גם ניתקלתיבמוכרים שלא שולחים לארץ אבל מפנים אותך ל"חנות" שלהם שבהזמנה ממנה כן ישלחו לך לארץ. לגמרי לא מומלצ..
GO VEGAN
זה לא עובד ככה. לפחות כאשר אני מכרתי.רונן כתב:נראה לי שקיימת רשימת בסיס עם ארצות שניתן לשלוח אליהן וישראל לא כלולה בה , למדתי להכיר את הרשימה שהיא זהה במספר רב של מכירות וישנה רשימה נוספת שישראל כן מופיעה ......
אם המוכר מסמן "אמריקה ואירופה", ישראל לא תופיע. אם סימן "לכל העולם", ישראל תופיע.
לפעמים ישראל לא מופיעה, אני פונה למוכרים והם משיבים בחיוב. יש כמה שמסרבים בכל תוקף.
-
רונן
- חבר מכור קשה

אני מסכים לגבי העובדה שפניה אישית לעיתי "עוזרת" לעסקה .asaf23 כתב:זה לא עובד ככה. לפחות כאשר אני מכרתי.רונן כתב:נראה לי שקיימת רשימת בסיס עם ארצות שניתן לשלוח אליהן וישראל לא כלולה בה , למדתי להכיר את הרשימה שהיא זהה במספר רב של מכירות וישנה רשימה נוספת שישראל כן מופיעה ......
אם המוכר מסמן "אמריקה ואירופה", ישראל לא תופיע. אם סימן "לכל העולם", ישראל תופיע.
לפעמים ישראל לא מופיעה, אני פונה למוכרים והם משיבים בחיוב. יש כמה שמסרבים בכל תוקף....
בדקתי כרגע באיביי UK לדוגמא , סימנתי Worldwide כפילטר לחיפוש ומצאתי פריט שהמשלוח הינו רק ל UK
קניתי בזמנו מספר לא קטן של קייסים לפלאפונים שונים, ושמתי לב שחלקם שולחים כמעט לכל המדינות אבל לא לישראל. ואז שאלתי אותם בהודעות האם הם בכל זאת מוכנים לשלוח לכאן, חלק מהמוכרים היו עם פידבקים של עשרות אלפים וחלק מעל מאה אלף ואלו התשובות שקיבלתי. ישראל, מהניסיון שלהם, היא מדינה בעייתית מבחינת הדואר ואנשים פחות סובלנים לכן הם מעדיפים לא "להסתכן" בפידבק שלילי. כמו שמישהו ציין למעלה גם איטליה היא מדינה בעייתית מבחינת לא מעט מוכרים ונתקלתי במוכרים שמוכרים לישראל למשל אבל לא לאיטליה.
דרך אגב, כל מה שהזמנתי עד עכשיו הגיע בלי בעיה כלשהיא.
דרך אגב, כל מה שהזמנתי עד עכשיו הגיע בלי בעיה כלשהיא.
-
רונן
- חבר מכור קשה

ממה שהבנתי , אכן ישראל בעיתית ולא משנה כרגע מה הסיבה .
איפה עומדת הנהלת eBay בעניין ?
הם לא מעוניינים לעודד מכירות ?
חוצמיזה , ישנם חוקים והעסק מסודר ומעוגן בנהלים , הלא כן ?
איפה עומדת הנהלת eBay בעניין ?
הם לא מעוניינים לעודד מכירות ?
חוצמיזה , ישנם חוקים והעסק מסודר ומעוגן בנהלים , הלא כן ?