רכישות מ eBay משלוחים לישראל

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
רונן פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684
נתן תודות: 1133 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #1 

שמתי לב כי רוב המוכרים ב eBay לא מכלילים את ישראל ברשימת המדינות ששולחים אליהן פריטים ,

אני מבין שישראל לא פופולארית בעולם , אבל עד לאן הגענו ?

אני מתייחס לeBay ארה"ב ו uk

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6605
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

נכון, אנחנו לא פופלריים וזה בלשון המעטה, אבל זו לא הסיבה שהם לא שולחים לארץ. יצא לי לשאול לא מעט מוכרים מדוע הם לא שולחים והסיבות הן שכמות ההונאות מישראל היא ממש גדולה ובנוסף כמות הפריטים "שנעלמים" בדואר ישראל היא באופן תמוה (או לא) גבוהה

ofercohen
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 525
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #3 

בוקר טוב אליהו

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4835
נתן תודות: 295 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #4 

אכן זה המצב אבל עדיין אפשר למצוא שם מספר
"צדיקים" ששמחים לשלוח לארצנו מוצרים נהדרים.
פשוט צריך לחפש ולמצוא אותם.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #5 

אני דווקא לא נתקלתי במוצר שלא הצלחתי להזמין לישראל (אם לא ממוכר אחד, אז מאחר). והיו גם מוכרים מאוד אדיבים שמסרו דרישת שלום לישראל.

אבל...כרגע הפסקתי עם איביי ועם קניות ברשת כיוון שהמון מוצרים הולכים לאיבוד..יש בעיות עם הדואר, אני לא יודע אם זה הדואר הבריטי או הדואר בארץ.
וכבר לא נעים לבקש ממוכרים שישלחו שוב.

avirokach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 571
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #6 

יצא לי להתכתב עם כמה מוכרים שלא שולחים לישראל. אלו מסין או הונג-קונג אמרו לי שבגלל בעיות בדואר אנשים לא מקבלים חבילות או לוקח המון זמן לקבל ואז לקוחות מתמרמרים. לא שווה להם לקבל ביקורת שלילית בשביל כמות זניחה של משלוחים ולכן הם מוותרים.

ממקומות אחרים זה פשוט תלוי במוכר ובד"כ לא מאיזה סיבה שהם לא אוהבים אותנו.

tvholic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2152
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 74 פעמים

שליחה #7 

הרבה לא שולחים לישראל אבל כל מוצר נמכר אצל המון מכורים!
כמו שאסף כתב, אם לא מוכר זה אז מוכר אחר...

אני עד עכשיו לא נתקלתי במוצר שאבד במכס\דואר או מקום אחר בדרך ולא היו לי יותר מדי בעיות
לגבי זמן המשלוח - רוב המוצרים שאני מזמין אינם אוויר לנשימה וממש לא קריטי לי עם הבננות של הרמקולים או כבל HDMI יגיעו אחרי שבועיים או שלושה אפילו שאני מת להרכיב כבר...
מה שכן - הזמנתי לפני שלושה שבועות בננות לרמקולים ומכיוון שלא כתבתי ביקורת עד עכשיו המוכר יצר איתי קשר לוודא שקיבלתי את המוצר ורשם באופן ברור, חד וחלק - אל תתן חוות דעת שונה מ-5!
אם יש בעיה ואני לא מקבל את המוצר יתנו לי החזר מלא, ולגבי זמן המשלוח לא לתת ציון נמוך ושאני לא אשכח שזה שילוח בינ"ל.

אגב, במשך שבוע ימים היה לי את השובר של דואר רשום ביד ולא היה לי זמן ללכת לקחת ורשמתי למוכר שאני לא רוצה החזר אני רוצה את המוצר. אם הייתי רוצה את הכסף שלי הייתי שומר אותו ולא מזמין.
הוא כתב שאין להם בעיה לתת לי כסף או מוצר, רק לעדכן אותם מה קורה ולא לתת חוו"ד נמוכה מ-5.

מה עוצר בעדי לכתוב לו עכשיו שלא קיבלתי? לבקש החזר? או אולי משלוח נוסף?
בדיוק מהסיבות שציינתם! לא חסרים נוכלים ורמאים וזה המאמץ שלי על מנת לשמור על המוכר הזה שעדיין שולח לישראל!
של כל דבר עם 4 גלגלים!

קרוקס44
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2073
נתן תודות: 153 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #8 

גם לי בחודשיים האחרונים יש בעיות קשות עם ebay מתןך 8 פריטים הגיעו רק ארבעה
אמנם פתחתי disputes עם אלו שהמוצרים מהם לא הגיעו אבל אני חושש שבקרוב אני אהפוך ל"מסומן"

theone
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #9 

אני קבלתי כ- 8 חבילות דרך EBAY במהלך החודש האחרון, כולם (למעט אחד) מסין/הונג קונג הגיעו תוך שבועיים - מהר מאד יחסית ל- DEALEXTREME שלוקח כחודש (עדיין מחכה לחבילה שהוזמנה במקביל לאלו).

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78878
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #10 

הכל הגיע לי. לא תמיד מה שרציתי אבל הכל הגיע.

רונן פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

avirokach כתב:יצא לי להתכתב עם כמה מוכרים שלא שולחים לישראל. אלו מסין או הונג-קונג אמרו לי שבגלל בעיות בדואר אנשים לא מקבלים חבילות או לוקח המון זמן לקבל ואז לקוחות מתמרמרים. לא שווה להם לקבל ביקורת שלילית בשביל כמות זניחה של משלוחים ולכן הם מוותרים.

ממקומות אחרים זה פשוט תלוי במוכר ובד"כ לא מאיזה סיבה שהם לא אוהבים אותנו.
...
אני לא מבין , לארצות אחרות אין בעיות בדואר ?

עובדי הדואר בישראל שונים מארצות אחרות ( אני לא מדבר על שוויץ , גרמניה ... )

אני קיבלתי את כל ההזמנות שלי כמו שעון !

לדעתי הפוליטיקה וההתייחסות על ישראל מהווה באמת את השיקול אם לסחור איתנו .

הנקודה היא שלא חשבתי שסוחרים קטנים וקונים קטנים - מה שנקרא "בינינו " עלולים להיות מושפעים מממעמדה של ישראל .

נ.ב. אני מכיר הרבה סוחרים כאן בישראל שעושים עסקים טובים מאד עם התורכים ( למשל ) בכלל ובעת שיא המשבר איתם בפרט , וכן עם עזה !

למסחר האמיתי אין גבולות , אולי בנוגע ל eBay זה משהו אחר ...

אני משוכנע שקיימים סוחרים בסין לדוגמא , שלא יודעים איפה ישראל ובכ"ז לא שולחים לנו .

izigold
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 108
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #12 

חלק מהבעיה היא המלצה בפורומים רבים לא לקבל את המוצרים כאשר הם "נתפסים" במכס. ההמלצה היא לא לקחת את המוצר ולבקש זיכוי. המוכר מבצע את העבודה ומשלם על המשלוח אבל לא מקבל תמורה. מבין את המוכרים לחלוטין, די מתקשה להבין את הממליצים הללו.

Shakedd
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 877
נתן תודות: 87 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #13 

אני גם מקבל כל מה שהזמנתי, מתוך 40 הזמנות בשנתיים האחרונות הכל הגיע וזה היה מה שהזמנתי, למעט שתי הזמנות שכנראה זה היה נוכלים, ועוד אחד שהוא הביא לי משהו מעט שונה (אני מניח שבכוונה)

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 5010
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #14 

אתם קצת מתבלבלים, אלו שלא שולחים לארץ לא עושים את זה כי הם לא אוהבים את ישראל, פשוט כשאתה מעלה מכירה לאיביי אתה צריך לבחור לאיפה אתה מוכן לשלוח, גם אלו שמוכרים WORLDWIDE עושים את זה עם exclusions, כלומר מדינות שהם לא מוכנים למכור אליהם-
אבל,
רובם לא מכניסים מדינה ספציפית אלה איזור, לדוגמא המוכר מוכן לשלוח worldwide אבל לא ל middle east, או south africa או וואטאבר... לא עושים את זה משיקולים פוליטיים אלה משיקולי כדאיות (הונאות, זמני משלוח ארוכים וכו...), המון מוכרים לא מוכנים למכור לאיטליה לדוגמא בגלל חוקי המכס שלהם או לברזיל בגלל אותה סיבה. לא ניתקלתי עדיין במוכר אחד שהכניס ספציפית את ישראל למקומות שהוא לא מוכן לשלוח אליהם ואני מזמין המון מאיביי (לחשבון שלי יש 182 פידבקים הכל מרכישות)
חוק ראשון של ציידי דילים:
Buy first, Ask questions later.

רונן פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #15 

נראה לי שקיימת רשימת בסיס עם ארצות שניתן לשלוח אליהן וישראל לא כלולה בה , למדתי להכיר את הרשימה שהיא זהה במספר רב של מכירות וישנה רשימה נוספת שישראל כן מופיעה ...

Eff
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1246
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

אולי זו הסיבה..

שליחה #16 

פעם חבר שלח לי כמה דברים בדואר מארה'ב , ואז קיבלתי ממנו את האימייל הזה :

You know why people don't ship stuff to Israel? Because you have to fill out a bunch of paperwork and it is full of stuff designed to scare you! I claimed that all the stuff in the box was worth 72 dollars. If they decide I am lying, they can look me up and fine me and stuff! But I d,
...
בקשר לאיביי , לרוב , אם תבקש ספציפית, כן ישלחו לך לישראל .
לאחרונה גם ניתקלתיבמוכרים שלא שולחים לארץ אבל מפנים אותך ל"חנות" שלהם שבהזמנה ממנה כן ישלחו לך לארץ. לגמרי לא מומלצ..
GO VEGAN

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #17 

רונן כתב:נראה לי שקיימת רשימת בסיס עם ארצות שניתן לשלוח אליהן וישראל לא כלולה בה , למדתי להכיר את הרשימה שהיא זהה במספר רב של מכירות וישנה רשימה נוספת שישראל כן מופיעה ...
...
זה לא עובד ככה. לפחות כאשר אני מכרתי.
אם המוכר מסמן "אמריקה ואירופה", ישראל לא תופיע. אם סימן "לכל העולם", ישראל תופיע.
לפעמים ישראל לא מופיעה, אני פונה למוכרים והם משיבים בחיוב. יש כמה שמסרבים בכל תוקף.

רונן פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #18 

asaf23 כתב:
רונן כתב:נראה לי שקיימת רשימת בסיס עם ארצות שניתן לשלוח אליהן וישראל לא כלולה בה , למדתי להכיר את הרשימה שהיא זהה במספר רב של מכירות וישנה רשימה נוספת שישראל כן מופיעה ...
...
זה לא עובד ככה. לפחות כאשר אני מכרתי.
אם המוכר מסמן "אמריקה ואירופה", ישראל לא תופיע. אם סימן "לכל העולם", ישראל תופיע.
לפעמים ישראל לא מופיעה, אני פונה למוכרים והם משיבים בחיוב. יש כמה שמסרבים בכל תוקף.
...
אני מסכים לגבי העובדה שפניה אישית לעיתי "עוזרת" לעסקה .

בדקתי כרגע באיביי UK לדוגמא , סימנתי Worldwide כפילטר לחיפוש ומצאתי פריט שהמשלוח הינו רק ל UK :מבולבל:

avirokach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 571
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #19 

קניתי בזמנו מספר לא קטן של קייסים לפלאפונים שונים, ושמתי לב שחלקם שולחים כמעט לכל המדינות אבל לא לישראל. ואז שאלתי אותם בהודעות האם הם בכל זאת מוכנים לשלוח לכאן, חלק מהמוכרים היו עם פידבקים של עשרות אלפים וחלק מעל מאה אלף ואלו התשובות שקיבלתי. ישראל, מהניסיון שלהם, היא מדינה בעייתית מבחינת הדואר ואנשים פחות סובלנים לכן הם מעדיפים לא "להסתכן" בפידבק שלילי. כמו שמישהו ציין למעלה גם איטליה היא מדינה בעייתית מבחינת לא מעט מוכרים ונתקלתי במוכרים שמוכרים לישראל למשל אבל לא לאיטליה.

דרך אגב, כל מה שהזמנתי עד עכשיו הגיע בלי בעיה כלשהיא.

רונן פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #20 

ממה שהבנתי , אכן ישראל בעיתית ולא משנה כרגע מה הסיבה .

איפה עומדת הנהלת eBay בעניין ?

הם לא מעוניינים לעודד מכירות ?

חוצמיזה , ישנם חוקים והעסק מסודר ומעוגן בנהלים , הלא כן ?

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”