ניקוי gaggia pure
שלום לכולם
רציתי לדווח על ניקוי שעשיתי למכונה שלי.
יש לי את המכונה חודשיים אני מוציא 3-5 כוסות ביום, בנוסף המים במקום מגוריי מלאי אבנית (המים שיוצאים מהברז לבנים).
אני אמנם משתמש בפילטר של קלאריס אבל הרבה בעיות במכונה גרמו לי להבין שהיא חייבת ניקוי בעיקר טעם הקפה ואיכות ההקצפה.
פתחתי את ראש המכונה וגיליתי בחלק הפנימי של הרשת אוצר של לכלוך ושאריות קפה. ניקיתי.
לאחר מכן פעלתי לפי ההוראות בחוברת רק במקום חומר ייעודי של גאג׳יה השתמשתי בכף מלח לימון על ליטר מים.
הייתי בהלם מוחלט המים יצאו מלאי אבנית ברמה מחרידה גם מצינורית ההקצפה וגם מהראש.
לאחר הניקוי הכנתי קפוצ׳ינו שיצא ממש מעולה לעומת כל הכוסות בזמן האחרון.
שני דברים ששמתי לב לאחר הניקוי.
1. כמו שמישהו ציין בפורום גם לי הייתה בריחת קיטור מהראש בזמן ההקצפה וזה נפתר בעקבות הניקוי
2. בהתחלה בכל הכנה המכונה הייתה מרעידה את הכוסות התופעה הזו נעלמה אחרי כמה זמן והיום אחרי הניקוי היא חזרה גם זרימת הקפה הייתה הרבה פחות מהירה מהרגיל כנראה לחץ המכונה נפגע מהצטברות האבנית ועל הטעם כבר אמרתי גם המרקם וגם הטעם יצאו מעולים הרבה זמן הקפה נראה לי מימי ולא סמיך ועכשיו זה השתפר והטעם חזר להיות טוב כמו בהתחלה.
רציתי לדווח על ניקוי שעשיתי למכונה שלי.
יש לי את המכונה חודשיים אני מוציא 3-5 כוסות ביום, בנוסף המים במקום מגוריי מלאי אבנית (המים שיוצאים מהברז לבנים).
אני אמנם משתמש בפילטר של קלאריס אבל הרבה בעיות במכונה גרמו לי להבין שהיא חייבת ניקוי בעיקר טעם הקפה ואיכות ההקצפה.
פתחתי את ראש המכונה וגיליתי בחלק הפנימי של הרשת אוצר של לכלוך ושאריות קפה. ניקיתי.
לאחר מכן פעלתי לפי ההוראות בחוברת רק במקום חומר ייעודי של גאג׳יה השתמשתי בכף מלח לימון על ליטר מים.
הייתי בהלם מוחלט המים יצאו מלאי אבנית ברמה מחרידה גם מצינורית ההקצפה וגם מהראש.
לאחר הניקוי הכנתי קפוצ׳ינו שיצא ממש מעולה לעומת כל הכוסות בזמן האחרון.
שני דברים ששמתי לב לאחר הניקוי.
1. כמו שמישהו ציין בפורום גם לי הייתה בריחת קיטור מהראש בזמן ההקצפה וזה נפתר בעקבות הניקוי
2. בהתחלה בכל הכנה המכונה הייתה מרעידה את הכוסות התופעה הזו נעלמה אחרי כמה זמן והיום אחרי הניקוי היא חזרה גם זרימת הקפה הייתה הרבה פחות מהירה מהרגיל כנראה לחץ המכונה נפגע מהצטברות האבנית ועל הטעם כבר אמרתי גם המרקם וגם הטעם יצאו מעולים הרבה זמן הקפה נראה לי מימי ולא סמיך ועכשיו זה השתפר והטעם חזר להיות טוב כמו בהתחלה.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
בגאג'ה פיור יש דוד נירוסטה אז אין בעיה עם מלח לימון. כנראה שהפילטר שלך לא מתפקד אם נבנתה לך כל כך הרבה אבנית.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
התקנתי את הפילטר של בריטה (Intenza) בגאג'יה מההפעלה הראשונה,
הוא כמעט בן חודשיים ועד היום איכות המים והקפה עדיין טובה (מחירו כ- 70 ש"ח).
אני מכין בממוצע כוס ליום.
מה שכן, הפילטר לא מגיע עם מקלות לבדיקת קשיות המים. כיוונתי אותו לדרגה B (לקחתי ממוצע
)
מה שכן, הפילטר לא מגיע עם מקלות לבדיקת קשיות המים. כיוונתי אותו לדרגה B (לקחתי ממוצע
-
- פילטר בריטה Intenza
Jkatz כתב:התקנתי את הפילטר של בריטה (Intenza) בגאג'יה מההפעלה הראשונה,
מה שכן, הפילטר לא מגיע עם מקלות לבדיקת קשיות המים. כיוונתי אותו לדרגה B (לקחתי ממוצע)[/quote
הייתי מכוון אותו ל A, במצב זה הוא אמור להחזיק לפחות 150 ליטר = שנה. אין בעיה עם הזמן אגב.אין צורך להחליף תקופתית, רק כמותית.
איך אתה מחבר אותו למכונה? מתלבש על צינורית השאיבה? היית אומר שהוא יכול להתאים לכל מכונה ביתית דומה (סילביה למשל?)...
תודה, בפילטר הבא אכוון ל- A, נראה מתי הטעם ישתנה לפי זה...
לגבי ההרכבה, צילמתי איך הוא מותקן אצלי בגאג'יה - יש הסברים.
אני לא מכיר את הסילביה אבל במכונה בה יש צינורית השואבת את המים מהמיכל, אני מניח שאפשר לחבר את הצינורית לפילטר רזין.
לגבי ההרכבה, צילמתי איך הוא מותקן אצלי בגאג'יה - יש הסברים.
אני לא מכיר את הסילביה אבל במכונה בה יש צינורית השואבת את המים מהמיכל, אני מניח שאפשר לחבר את הצינורית לפילטר רזין.
-
- מיכל המים של הגאג'יה עם הפילטר המותקן בו