שחקתי אותה - רכשתי את ה SONY 46EX710
אחרי חודשים של התלבטויות וחוסר רצון להוציא יותרא מ 6000 ש"ח, חשש מצריבות בסמסונג PS50C550 רכשתי מתצוגה את הסוני האמורה. עבדה 3 חודשים (תאריך יצור 10/2010) אחריות ישפאר מלאה ל 5 שנים ב 5990.
עכשיו נשאר לקוות שזאת טלויזיה טובה ל :
PS3
תכני SD
תכני HD.
עכשיו נשאר לקוות שזאת טלויזיה טובה ל :
PS3
תכני SD
תכני HD.
רשמים ראשונים
לשואלים - נרכשה מתצוגה מ : א ל מ
אתמול הם יצאו בפרסום של מכירת התצוגות שלהם וכבר היום הכל נחטף, נסעתי עד אשדוד לרכוש את האחרונה שנשארה.
הטלויזיה במצב חדש לחלוטין, אין סריטות ואין כלום. השלט ארוז בנילון, החוברות והרגל גם כן.
למעט אבק וחוסר בקרטון נראה חדש.
חיברתי את ה PS3. רואים מדהים. אין בעיה של עיכובים בתנועה וכו'. הכל משחק מדהים, צבעים יפייפים. סאונד בסהכ בסדר - חזק אבל ללא בס.
שידורי YES סבירים, לא ציפיתי ליותר מזה וזה פחות מעניין אותי. עם קצת משחק בפרמטרים ניתן להגיע לתמונה בסדר, לא איכותית אומנם כמו ה סוני 34 השטוחה CRT שלי אבל בסדר. דרך אגב חיברתי דרך ה 21 פינים ולא HDMI.
זויות צפיה - עד 40 מעלות מהמרכז רואים מצויין. מישם והלאה תמונה חלבית ולבנה.
זליגת אור- בתמונה רגילה לא רואים שום בעיה. במסך שחור כשאין תמונה משודרת אין זליגה אבל רואים שההארה אינה אחידה אילא בהירה יותר בצדדים וכהה יותר במרכז המסך. אבל לדעתי זה חסר משמעות כשמסתכלים על סרט או משחק, לא רואים את זה.
אתמול הם יצאו בפרסום של מכירת התצוגות שלהם וכבר היום הכל נחטף, נסעתי עד אשדוד לרכוש את האחרונה שנשארה.
הטלויזיה במצב חדש לחלוטין, אין סריטות ואין כלום. השלט ארוז בנילון, החוברות והרגל גם כן.
למעט אבק וחוסר בקרטון נראה חדש.
חיברתי את ה PS3. רואים מדהים. אין בעיה של עיכובים בתנועה וכו'. הכל משחק מדהים, צבעים יפייפים. סאונד בסהכ בסדר - חזק אבל ללא בס.
שידורי YES סבירים, לא ציפיתי ליותר מזה וזה פחות מעניין אותי. עם קצת משחק בפרמטרים ניתן להגיע לתמונה בסדר, לא איכותית אומנם כמו ה סוני 34 השטוחה CRT שלי אבל בסדר. דרך אגב חיברתי דרך ה 21 פינים ולא HDMI.
זויות צפיה - עד 40 מעלות מהמרכז רואים מצויין. מישם והלאה תמונה חלבית ולבנה.
זליגת אור- בתמונה רגילה לא רואים שום בעיה. במסך שחור כשאין תמונה משודרת אין זליגה אבל רואים שההארה אינה אחידה אילא בהירה יותר בצדדים וכהה יותר במרכז המסך. אבל לדעתי זה חסר משמעות כשמסתכלים על סרט או משחק, לא רואים את זה.
כיצד בודקים את סוג הפנאל ?
ממה שאני מבין המעבר מסדרת ה 700 ל 710 הוא בשל מעבר מפנאל של שארפ לפנאל של Samsung.תלתל כתב:מזל טוב!
מחיר מעולה לטלביזיה מעולה.
תתחדש ותיהנה קובי.
![]()
ליאור
נ.ב.
בדקת אולי איזה סוג פנל רכשת?![]()
![]()
...
תודה לכל מאחלים !!
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14362
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1221 פעמים
באופן כללי התשובה חיובית....אבל החלק הטוב בעניין של סוני שהיא קונה את רוב הפנלים האיכותיים מסמסונג.Carmona כתב:גם ל-EX710 יש בעיית פנלים??תלתל כתב:מזל טוב!
תתחדש ותיהנה קובי.
![]()
ליאור
נ.ב.
![]()
......
כאן אפשר לראות את הפנלים השונים בסוני ואיך לבדוק איזה פנל יש במסך שלך:
http://www.digitalversus.com/news-panel ... 15489.html
תודה רבה טל אבל רשום שם: "EX700 (on its way out; to be replaced by the EX710 with PVA panels)טלHD כתב:באופן כללי התשובה חיובית....אבל החלק הטוב בעניין של סוני שהיא קונה את רוב הפנלים האיכותיים מסמסונג.Carmona כתב:גם ל-EX710 יש בעיית פנלים??תלתל כתב:מזל טוב!
תתחדש ותיהנה קובי.
![]()
ליאור
נ.ב.
![]()
......
כאן אפשר לראות את הפנלים השונים בסוני ואיך לבדוק איזה פנל יש במסך שלך:
http://www.digitalversus.com/news-panel ... 15489.html...
"
אז אני מנחש שהבעיה נפתרה ב-EX710?
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14362
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1221 פעמים
Carmona
ולכן אמרתי "באופן כללי"...
מכוון שיש דגמים מסויימים של סוני שמשתמשים אך ורק בפנלים איכותיים PVA של סמסונג.
דרך אגב, גם לסמסונג יש כאלה....בסדרות C750 או ב C7000/8000 למשל יש אך ורק פנלים PVA.
ולכן אמרתי "באופן כללי"...
מכוון שיש דגמים מסויימים של סוני שמשתמשים אך ורק בפנלים איכותיים PVA של סמסונג.
דרך אגב, גם לסמסונג יש כאלה....בסדרות C750 או ב C7000/8000 למשל יש אך ורק פנלים PVA.
לאחר קריאה לאורך כל הלילה הגעתי למסקנה
שהפאנל ב 46 הוא מהסוג הפחות טוב דהינו MVA של AUO.
מה זה אומר ? חבל אבל לא נורא, התמונה היתה יכולה להיות עם שחורים עמוקים יותר, קונטרסט טוב יותר וזוית צפיה טובה יותר. מאידך כפי שכבר כתבתי זוית הצפיה היא כ 35 לכל צד וזה מספק אותי, רמת השחורים והקונטרסט במשחקי PS3 היתה מדהימה ונתקבלה תמונה מאד יפה ללא בעייה של זמן רענון וכו'.
תמונה בטלויזיה רגילה , ככה ככה ולאחר משחק בפרמטרים ע"פ חיפוש באינטרנט הגעתי לתוצאה בסדר גמור.
היה יותר כיף לראות שהפנל הוא מהסוג האיכותי יותר אבל מכיוון שכל דגמי ה 46 הם כאלה ולא היתי מוכן להוציא 10000 ש"ח על ה 55 אינץ אז זה מה יש. גם במרצדס הפנלים טובים מהקאיה ריאו שלי....
קראתי המון על הפנלאים וההשוואה איננה פשוטה כל כך שכן לכל טכנולוגיה של פנלים ישנם שיפורים ונסיונות לטיפול בבעיות בדיוק כמו שעושות החברות בטכנולוגיות של פלאזמה LCD ן LED. כלום לא מושלם מראש.
אישית אני חושב שנכון היה אילו החברות היו משנות שם ברגע שמחליפות פנאל הרי לא יתכן שנקנה רכב מדגם מסויים ונגלה כי המנוע שייך במקרה שלנו לחברה נחותה מצד שני זה מה יש וכשקונים צריך לדעת לבדוק לא רק שם חברה ודגם אלא מה בפועל אני קונה והאם אני שלם עם זה.
במקרה של ה 46EX710 אני שלם עם בחירתי, במחיר הזה קבלתי מסך מצויין וכל דבר טוב יותר היה עולה יותר.
חוץ מזה 5 שנים אחריות מלאה, סיכוי טוב שיוחלף ע"י החברה בעתיד לדגם הבא.....
מה זה אומר ? חבל אבל לא נורא, התמונה היתה יכולה להיות עם שחורים עמוקים יותר, קונטרסט טוב יותר וזוית צפיה טובה יותר. מאידך כפי שכבר כתבתי זוית הצפיה היא כ 35 לכל צד וזה מספק אותי, רמת השחורים והקונטרסט במשחקי PS3 היתה מדהימה ונתקבלה תמונה מאד יפה ללא בעייה של זמן רענון וכו'.
תמונה בטלויזיה רגילה , ככה ככה ולאחר משחק בפרמטרים ע"פ חיפוש באינטרנט הגעתי לתוצאה בסדר גמור.
היה יותר כיף לראות שהפנל הוא מהסוג האיכותי יותר אבל מכיוון שכל דגמי ה 46 הם כאלה ולא היתי מוכן להוציא 10000 ש"ח על ה 55 אינץ אז זה מה יש. גם במרצדס הפנלים טובים מהקאיה ריאו שלי....
קראתי המון על הפנלאים וההשוואה איננה פשוטה כל כך שכן לכל טכנולוגיה של פנלים ישנם שיפורים ונסיונות לטיפול בבעיות בדיוק כמו שעושות החברות בטכנולוגיות של פלאזמה LCD ן LED. כלום לא מושלם מראש.
אישית אני חושב שנכון היה אילו החברות היו משנות שם ברגע שמחליפות פנאל הרי לא יתכן שנקנה רכב מדגם מסויים ונגלה כי המנוע שייך במקרה שלנו לחברה נחותה מצד שני זה מה יש וכשקונים צריך לדעת לבדוק לא רק שם חברה ודגם אלא מה בפועל אני קונה והאם אני שלם עם זה.
במקרה של ה 46EX710 אני שלם עם בחירתי, במחיר הזה קבלתי מסך מצויין וכל דבר טוב יותר היה עולה יותר.
חוץ מזה 5 שנים אחריות מלאה, סיכוי טוב שיוחלף ע"י החברה בעתיד לדגם הבא.....
נערך לאחרונה על ידי kobbi ב 27/05/2011 9:05, נערך פעם 1 בסך הכל.
נכון וה 40 וה 55 הם PVA.
לא שבדקתי אישית שכן על המספר הסיריאלי לא כתוב כלום המרמז ואחרי שבדקתי אותה פרקתי עד להתקנה המלאה כך שאינני יכל להסתכל בתפריטים.integral כתב:גם אני ראיתי אותו הדבר, ה 32 וה 46 של ה 710 הם MVA....