Ipad 2 vs Ipad3

כל מה שנוגע לפלטפורמות הניידות של אפל - אייפון, אייפוד, שעון אפל
שלח תגובה
Almogc פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 2444
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

סתם לשם השוואה הצגתי את הדגם הבא בתור "Ipad 3"

על פי הצהרות של חברת Nvidia המעבד הבא יהיה Quad Core בשם: Kal -El

http://blogs.nvidia.com/2011/02/tegra-r ... processor/

סביר להניח שחברת אפל לא תשאר מאחור ותיישם באייפד הבא מעבד Quad Core.

אשמח לשמוע את דעתכם האם כדאי להמתין לדור החדש (מדובר על הצצה ראשונה בחודש אוגוסט).
הייתי עם האייפד 1 למשך תקופה עד שמכרתי אותו (טעות...) ועכשיו אני חושב לרכוש שנית.

יהיו כאלו שיגידו אז תחכה עוד שנתיים ותרכוש מעבד עוד יותר חזק.
נכון לתקופה הנוכחית מעבדים בעלי 4 ליבות עושים עבודה נהדרת (ולא תמיד מנצלים אותם עד הסוף)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78895
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5396 פעמים

שליחה #2 

תלוי מה בדיוק אתה מתכנן לעשות איתו. לדעתי מעבד כמעט חסר משמעות באייפד.

יש באייפד 2 מעבד חזק משמעותית מזה של האייפד 1. העניין הוא שמעולם לא חשבתי שהאייפד 1 איטי...

Buzhish
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 364
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #3 

זה לא נגמר מה גם שרק עכשיו יצא ה IPAD2 אז אני לא רואה את ה IPAD 3 יוצא בזמן הקרוב
" Don't Just Watch A Movie , Become Part of it with A Good Sound System "

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4019
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #4 

אני חושב שניתן יהיה לענות לך בצורה טובה יותר רק לאחר ש-IOS5 יוכרז - בעוד כשבוע+.
אז ניתן יהיה לראות את השינויים הצפויים במערכת ההפעלה ולבחון אם בכלל יהיה צורך במעבדי 4 ליבות.

גם היום מעט מאד אפליקציות משתמשות בשתי הליבות (תקנו אותי אם אני טועה...) והמולטיטסקינג הוא יותר מעבר מהיר בין תוכנות ולא בדיוק תוכנות שעובדות ברקע כמו שאנחנו רגילים מה-PC/MAC.

מנסיון של כ-שבועיים עם ה-IPAD2 - אני אישית לא רואה טעם (לפחות כרגע עד שיוכרז IOS5) לחכות לדגם הבא. הכל רץ מצויין.

אורן.

Almogc פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר

שליחה #5 

אומנם מבחני Benchmark מראים הבדלים מהותיים אך על פי השוואות שראיתי ההבדל אכן זניח - מה גם שלא בדיוק "יודעים" לנצל את המעבד.

השימוש העיקרי (לדעתי כמו כולנו) הינו צריכת תוכן בעיקר, אך מסקרן לדעת איך מפתחים ינצלו את יכולת המעבד Quad Core.
מה שכן, בזמנו התקנתי Citrix Client באייפד לצורך חיבור "ענן" ועוד כמה דברים מעניינים, אני באופן אישי לא סבלתי מאיטיות, נהפוך הוא...
הבעיה היחידה הייתה זכרון, דבר שהיה מאוד מפריע לי.

אם אני חושב על זה לעומק, הערך המוסף של Quad Core יהיה במשחקים - לא מעניין אותי באופן אישי...

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #6 

iOS 5 אמורה לרוץ מצויין על האיפד 2, האייפון הבא שיצא יהיה עם חומרה כמו אצל האיפד ככה שאם זה ירוץ מצויין על האיפון הבא על האיפד 2 זה ירוץ לא פחות טוב ,השאלה שמעניינת אותי עד כמה iOS 5 תרוץ טוב על האייפון 4 והאייפד המקורי .
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

nati-va
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2077
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #7 

כבר אייפד 3?
כלל שמתאים לרוב
יש לך אייפד 1 - אין צורך לשדרג
אין לך אייפד- אז ברור שאייפד 2
אתה אומר שמכרת את האייפד 1- אז מה ההתלבטות בכלל? לחכות שנה לדור הבא זה רעיון גרוע- מי יודע מה יהיה עוד שנה?!
תעשה לך טובה אם אתה צריך אייפד אז תקנה עכשיו.

אני צריך לפטופ עכשיו אבל אולי אני אחכה לאיזה מעבד שאולי יהיה בדגם של שנה הבאה- כן נחכה שנה.. אתה מבין את חוסר ההגיון בשאלה שלך? מילא האייפד 3 היה יוצא עוד 3-4 חודשים אבל יש לך עוד שנה לחכות.

tomerhd
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 751
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #8 

Almogc כתב:שלום לכולם,

סתם לשם השוואה הצגתי את הדגם הבא בתור "Ipad 3"

על פי הצהרות של חברת Nvidia המעבד הבא יהיה Quad Core בשם: Kal -El

http://blogs.nvidia.com/2011/02/tegra-r ... processor/

סביר להניח שחברת אפל לא תשאר מאחור ותיישם באייפד הבא מעבד Quad Core.

אשמח לשמוע את דעתכם האם כדאי להמתין לדור החדש (מדובר על הצצה ראשונה בחודש אוגוסט).
הייתי עם האייפד 1 למשך תקופה עד שמכרתי אותו (טעות...) ועכשיו אני חושב לרכוש שנית.

יהיו כאלו שיגידו אז תחכה עוד שנתיים ותרכוש מעבד עוד יותר חזק.
נכון לתקופה הנוכחית מעבדים בעלי 4 ליבות עושים עבודה נהדרת (ולא תמיד מנצלים אותם עד הסוף)
...
אלמוג ,

רכשתי אתמול IPAD2 ואת האמת,לא מבין בשלב הזה איזו עוד מהירות צריך,הוא לא מקרטע בשום שלב ובשום אפליקציה
תומר

Almogc פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר

שליחה #9 

nati-va כתב:כבר אייפד 3?
כלל שמתאים לרוב
יש לך אייפד 1 - אין צורך לשדרג
אין לך אייפד- אז ברור שאייפד 2
אתה אומר שמכרת את האייפד 1- אז מה ההתלבטות בכלל? לחכות שנה לדור הבא זה רעיון גרוע- מי יודע מה יהיה עוד שנה?!
תעשה לך טובה אם אתה צריך אייפד אז תקנה עכשיו.

אני צריך לפטופ עכשיו אבל אולי אני אחכה לאיזה מעבד שאולי יהיה בדגם של שנה הבאה- כן נחכה שנה.. אתה מבין את חוסר ההגיון בשאלה שלך? מילא האייפד 3 היה יוצא עוד 3-4 חודשים אבל יש לך עוד שנה לחכות.
...
ההיגיון הוא שאין לי כרגע "לחץ" על אייפד וזה יותר בכיוון של מותרות\נוחות וכד'
מסקרן אותי הפוטנציאל שאפשר להגיע עם האפליקציות באמצעות מעבד Quad Core.
ותתפלא, כבר עוד חודשיים מציגים את הדור החדש של המעבדים.
אומנם האייפד לא יצא כל כך מהר אבל המתחרה Motorola Xoom מאוד ממהרים עם המהדורה החדשה של המעבדים.

בתור אחד שקשה לו לדחות סיפוקים (בכל תחום) זה אכן קשה להמתין לדור החדש, אבל כל עוד זה סוג של מותרות\נוחות אז לפעמים כדאי להמתין ולממש את הפוטנציאל - כל עוד זמן ההמתנה אינו בלתי סביר.

tomerhd,

גם באייפד 1 לא סבלתי משום קרטועים באפליקציות, כמובן שהאפליקציות מותאמות לחומרה בדומה לקונסולות משחק (PS3,XBOX, WII), כל עוד העניין לא "דחוף" מסקרן לדעת לאיזו רמה אפליקטיבית יגיעו ברגע שיהיה מעבד בתצורה של Quad Core.

nati-va
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

מהיכן ההנחה שהאייפד 3 יהיה עם מעבד quad core?
אז מה אם יוצא עוד חודשיים זה לא אומר כלום.

אני לא מבין את הריצה האחרי ״הכי מהיר״ ״הכי טוב״, אנחנו מה - כבר 3-4 חודשים אחרי יציאת האייפד 2 בקושי יש אפליקציות מנצלות את כח העיבוד שלו.
ביג דיל אז האייפד דור 1 שלי יפתח אתר אינטרנט בחצי שניה פחות מהיר מהאייפד 2.
חוץ מזה מה אתה כבר עושה באייפד שדורש מעבדים כל כך מהירים?
הרי לעיבוד רציני משתמשים בpc (פוטושופ, עריכות וידאו וכו׳).
ולשאר הדברים גם אייפד דור 1 מספיק.

Almogc פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר

שליחה #11 

nati-va כתב:מהיכן ההנחה שהאייפד 3 יהיה עם מעבד quad core?
אז מה אם יוצא עוד חודשיים זה לא אומר כלום.

אני לא מבין את הריצה האחרי ״הכי מהיר״ ״הכי טוב״, אנחנו מה - כבר 3-4 חודשים אחרי יציאת האייפד 2 בקושי יש אפליקציות מנצלות את כח העיבוד שלו.
ביג דיל אז האייפד דור 1 שלי יפתח אתר אינטרנט בחצי שניה פחות מהיר מהאייפד 2.
חוץ מזה מה אתה כבר עושה באייפד שדורש מעבדים כל כך מהירים?
הרי לעיבוד רציני משתמשים בpc (פוטושופ, עריכות וידאו וכו׳).
ולשאר הדברים גם אייפד דור 1 מספיק.
...
האם קראת את מה שכתבתי מתחילת השרשור?
האייפד לא מעניין אותי בשביל Angry birds...
אין ריצה להכי מהיר והכי טוב אלה מימוש פוטנציאל של טאבלט עם מעבד חזק במיוחד וסקרנות שלאן אפשר להגיע עם האפליקציות.

"הכי מהיר" , "הכי טוב" - לשמחתי יש לי גישה ל - 300 שרתים שאני יכול לממש את הפוטנציאל שלהם בשביל זה.
השאלה שלי נבעה רק בשביל לשמוע את דעתכם "לאן אפשר להגיע ברמת אפליקטיבית עם מעבד Quad Core"
אין לך צורך להתנגח\לכעוס (לפחות זה נראה ככה).

בידידות (f)

nati-va
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

כמובן שהכל בידידות :)

בוא נקח רגע את פוטושופ:
אדובי הודיעו שהם מפתחים אפליקציית פוטושופ אמיתית לאייפד (שתעלה כמו הגרסה לpc) עכשיו בוא תסביר לי מה ההגיון לעבוד על פוטושופ בצורה כזאת ללא קיצורי מקלדת, עם מסך קטן עם צפיפות פיקסלים נמוכה, אני באמת רוצה לראות איך צלם לדוגמא עובד על 500 תמונות ללקוח שלו בצורה כזאת- הרי זה לא נוח בעליל. (ועוד לא דיברנו על הקושי בהכנסה והוצאה של קבצים).
אמנם האפליקציה תנצל את מהירות המעבדים והזכרון פלאש, אבל זה לא פרקטי.

וזו רק דוגמא אחת.
לעבודות אינטנסיביות שמצריכות כח עיבוד ואחסנה גדולים, אין מה לעבוד עם האייפד.
האייפד נועד בעיקר לצריכה של תוכן, יצירה של תוכן יכולה להיות בעייתית במקרים מסויימים (עם זאת אפל אכן מנסה לעודד יצירה של תוכן עם iMovie ו grageband - אבל זה עדיין מוגבל).

Almogc פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר

שליחה #13 

nati-va כתב:כמובן שהכל בידידות :)

בוא נקח רגע את פוטושופ:
אדובי הודיעו שהם מפתחים אפליקציית פוטושופ אמיתית לאייפד (שתעלה כמו הגרסה לpc) עכשיו בוא תסביר לי מה ההגיון לעבוד על פוטושופ בצורה כזאת ללא קיצורי מקלדת, עם מסך קטן עם צפיפות פיקסלים נמוכה, אני באמת רוצה לראות איך צלם לדוגמא עובד על 500 תמונות ללקוח שלו בצורה כזאת- הרי זה לא נוח בעליל. (ועוד לא דיברנו על הקושי בהכנסה והוצאה של קבצים).

וזו רק דוגמא אחת.
לעבודות אינטנסיביות שמצריכות כח עיבוד ואחסנה גדולים, אין מה לעבוד עם האייפד.
האייפד נועד בעיקר לצריכה של תוכן, יצירה של תוכן יכולה להיות בעייתית במקרים מסויימים (עם זאת אפל אכן מנסה לעודד יצירה של תוכן עם iMovie ו grageband - אבל זה עדיין מוגבל).
...
דעתך מקובלת ונכונה, יש שרוטים שתמיד חייבים להיות בקידמת הטכנולוגיה, מעניין אם יש תרופות נגד זה בסל הבריאות :)

אשתי נוסעת לסינגפור מטעם העבודה עוד חודש חודשיים, הזדמנות טובה...

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #14 

nati-va כתב:כמובן שהכל בידידות :)

בוא נקח רגע את פוטושופ:
...
אבל הצלם המדובר שרוצה למשל להדגים מה אפשר לעשות עם פוטושופ לתמונות שהוא מצלם, והוא שולף אייפד ומול הלקוח עושה הוקוס פוקוס כזה, רושם רע זה לא יכול להשאיר.
הנקודה היא שבשביל עבודה אינטנסיבית המחשבים הנייחים נשארו וישארו, אבל בשביל משהו מהיר, מול הלקוח וכד' טאבלטים זה רעיון מצויין.

שלח תגובה

חזור אל “אפל - iPhone / iPad”