איכות של פולים ירוקים
שלום לכולם,
לפני כשנה וחצי קניתי מכשיר לקלייה גי'ן
מהפעם הראשונה קניתי פולים ירוקים רק ממקום אחד, לא אזכיר את שמו (אחד הגדולים בשוק כיום).
לאחרונה, בעקבות מגיפת הקופונים ברשת נחשפתי וקניתי פולים ירוקים ממקום אחר, תערובת קפה מוכנה וקפה סומטרה.
בהתחלה חשבתי שהמקום השני עובדים עליי כי הפולים היו יקרים ביותר מ-25% מהמקום הראשון.
אבל איכות הקפה של המקום השני היתה הרבה יותר גבוהה, במשך שנה וחצי של קלייה לא הגעתי לרמה כזו מפולים שקניתי במקום הראשון (אני משתמש באותם סוגים של פולים ירוקים - סנטו דומינגו, גאווטמלה, PNG וכו')
כמו כן שמתי לב שלאחר הקלייה מהמקום השני יוצא הרבה יותר מוץ, בצורה משמעותית.
בדקתי במקום שלישי וגם שם המחירים היו גבוהים ביותר מ-25%
יכול להיות כאלו הבדלים באיכות הפולים?
יכול להיות משהו אחר? כי אני משתמש באותם פולים!!!
תודה
לפני כשנה וחצי קניתי מכשיר לקלייה גי'ן
מהפעם הראשונה קניתי פולים ירוקים רק ממקום אחד, לא אזכיר את שמו (אחד הגדולים בשוק כיום).
לאחרונה, בעקבות מגיפת הקופונים ברשת נחשפתי וקניתי פולים ירוקים ממקום אחר, תערובת קפה מוכנה וקפה סומטרה.
בהתחלה חשבתי שהמקום השני עובדים עליי כי הפולים היו יקרים ביותר מ-25% מהמקום הראשון.
אבל איכות הקפה של המקום השני היתה הרבה יותר גבוהה, במשך שנה וחצי של קלייה לא הגעתי לרמה כזו מפולים שקניתי במקום הראשון (אני משתמש באותם סוגים של פולים ירוקים - סנטו דומינגו, גאווטמלה, PNG וכו')
כמו כן שמתי לב שלאחר הקלייה מהמקום השני יוצא הרבה יותר מוץ, בצורה משמעותית.
בדקתי במקום שלישי וגם שם המחירים היו גבוהים ביותר מ-25%
יכול להיות כאלו הבדלים באיכות הפולים?
יכול להיות משהו אחר? כי אני משתמש באותם פולים!!!
תודה
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
לא מבין אם אתה שואל או עונה...
קנית במקום אחר במחיר יקר וקיבלת משהו יותר טוב, אוי ואבוי אם זה היה אחרת...
איך אלו אותם פולים אם הם ממקומות שונים?
איך אלו אותם פולים אם הם ממקומות שונים?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
דווקא הלוואי וזה היה אחרתדבוטאנט כתב:לא מבין אם אתה שואל או עונה...
איך אלו אותם פולים אם הם ממקומות שונים?...
- gedkoz
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
יותר מוץ אינדיקציה לקפה טרי יותר...וגם אצלנו בדרך כלל אנו רק מזכירים את המדינה ובמקרה הטוב אז גם זן(גואטמלה אנטיגואה או ברזיל סרדו) אבל מדובר בעשרות חוות בכל אזור שנזכר, שיש בינהם הבדלי גובה וטיפול ואיכות בסופו של דבר.... במעט מצבים במעמד קניה אומרים לנו באיזה חווה מדובר...וחבל
דבוטאנט כתב:לא מבין אם אתה שואל או עונה...
תודה על התגובות
אני שאלתי, נראה לי מאוד מוזר ההבדלים הגדולים
התכוונתי שהם מאותו סוג של פולים, שניהם סומטרה, שניהם סנטו דומינגו וכו'.
האם יש דרך לדעת באיכות הפולים כשהם ירוקים?
אפשר לקבל המלצה איפה ניתן לקנות פולים ירוקים באיכות טובה.
תודה
אם יש לך גישה לשק,אז יש שם פרטים,שם ארץ,זן.תאריך קטיף,גודל,ואפילו לאיזה חווה הם משתייכים.guy509 כתב:דבוטאנט כתב:לא מבין אם אתה שואל או עונה...
תודה על התגובות
אני שאלתי, נראה לי מאוד מוזר ההבדלים הגדולים
התכוונתי שהם מאותו סוג של פולים, שניהם סומטרה, שניהם סנטו דומינגו וכו'.
האם יש דרך לדעת באיכות הפולים כשהם ירוקים?
אפשר לקבל המלצה איפה ניתן לקנות פולים ירוקים באיכות טובה.
תודה...
צבע ירוק רענן-פולים טריים יחסית,צבע ירקרק נוטה לצהבהב (לא ברובוסטה)פולים כנראה ישנים יותר,שמבחינתי פולים ישנים יותר אינם מהווים בעיה.
מה שחשוב לבדוק אם אין שק,זה אחידות בגודל הפולים,צבע אחיד,כמות לא גדולה של פגומים (פולים שחורים ושבורים).
דבר אחד ברור סומטרה זה אחד הזנים היחידים שניתן לזהות ללא בעיה-ודווקה בזן הזה אתה תיתקל בפולים מכוערים ולא אחידים,פעם לפני שנים היו פולים יפים של "סומטרה",ולמי שזוכר הטעם לא היה משהו.
הספק הכי איכותי היום (וגם הכי יקר),זה קפה אווה (קפה קדמה משווקים אותו גם),אמיגו גם טוב ברוב המקרים.
נכון,המונסון מאלבר צהבהב יותר,אבל יש סיכוי שנבלבל אותו עם רובוסטה.gedkoz כתב:יש גם תמיוחדים:מונסון מלבר,ג'ווה קלוסי,מגורג'יפ,כמו כן גם קפה נטול שכל לזהותם......
יאווה קאלוסי באמת ניתן לזהות בגלל הצבע זית המיוחד שלו.
מראגוג'יפ,אכן ניתן לזהות בגלל הגודל,אבל בתת זן זה יש גם מגואטמלה וגם ממקסיקו.
חוץ מזה לפני כשנתיים-למי שזוכר, השגתי חצי שק של ניקרגואה אל בארון גודל 19 +,וניתן היה בהחלט לבלבל אותו עם המראגוג'יפ.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
ההבדל בכמות המוץ קשור לשיטת העיבוד של הקפה, קפה בעיבוד יבש/חצי יבש יכיל יותר מוץ מאשר קפה בעיבוד רטוב.gedkoz כתב:יותר מוץ אינדיקציה לקפה טרי יותר......
לגבי איכות הפולים אני מסכים עם החברים, אני לרוב קונה באמיגו ודיי מרוצה מהאיכות והטריות של הקפה הירוק.
באוא ניתן להשיג זנים מיוחדים יותר ומעולם לא נתקלתי בקפה טרי ברמה של ההוואי קונה שקיבלת מארה"ב.
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
שלום guy509,
לדעתי, חבל על ה"סודיות" שאתה נוקט בה.
אם תתייחס למקומות ספציפיים אחרים יוכלו לחלוק איתך חוויות מאותם המקומות. סביר להניח שאינך היחיד שקונה קפה ירוק כאן בפורום, ותגלה שיש אחרים שיכולים לחלוק איתך חוויות על אותו מקום.
אם אתה מעוניין לשמור על סודיות, זו כמובן זכותך, רק לדעתי אתה מפסיד.
לדעתי, חבל על ה"סודיות" שאתה נוקט בה.
אם תתייחס למקומות ספציפיים אחרים יוכלו לחלוק איתך חוויות מאותם המקומות. סביר להניח שאינך היחיד שקונה קפה ירוק כאן בפורום, ותגלה שיש אחרים שיכולים לחלוק איתך חוויות על אותו מקום.
אם אתה מעוניין לשמור על סודיות, זו כמובן זכותך, רק לדעתי אתה מפסיד.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
- gedkoz
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
כפיר,צודק...אבל בכמות המוץ של אותו זן? לזה התכוונתי...gedkoz כתב:
יותר מוץ אינדיקציה לקפה טרי יותר...
ההבדל בכמות המוץ קשור לשיטת העיבוד של הקפה, קפה בעיבוד יבש/חצי יבש יכיל יותר מוץ מאשר קפה בעיבוד רטוב....