Asrock ion 3D התרשמות

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
nimi68 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 23
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם. פעם ראשונה שלי בפורום, לאור הקנייה החדשה שלי. נעזרתי בפורום לפני הקניה, אז הנה תרומתי הצנועה.
רכשתי לפני שבועיים את Asrock ion 3D. רצה עליו חלונות 7 ומחובר ב- HDMI לפיליפס 8404 ולהלן התרשמותי: ההתקנות קלות והכול עובד חלק לאחר התקנת דיסק הדרייברים המצורף. המחשב שקט להפליא ומזל שיש מנורת הפעלה, אחרת לא הייתי יודע אם הוא עובד או לא. יש לציין שאני נמצא בסביבה שקטה מאוד כך שזה הרשים אותי מאוד. יש אפשרות להדליק ולכבות את המחשב מהשלט. אני לא משתמש בהדלקה המהירה של Asrock כי זה בדיוק כמו מצב השינה של חלונות. חלונות קצת איטית בהשוואה למחשב העיקרי בבית אבל בהחלט נסבל (רצינו Atom קיבלנו Atom).
סרטים אני מנגן בפלייבק מכונן נייד בחיבור USB3. חבל שאין חיבור USB3 גם מאחורה כי זה לא נראה יפה בסלון שיוצא כבל בקדמת המחשב. להפתעתי הרבה מדיה סנטר של חלונות לא מצליח לנגן MKV 720P בצורה חלקה גם עם DXVA. גם לא לאחר הורדת חבילת המקודדים של הכריש או k-lite והמעבד עובד על 80-100% . לפי מה שקראתי כאן גם פלטפורמת ה- ION הישנה הריצה 720 חלק כך שאין לי הסבר לכך עדיין. XMBC לחלונות עם DXVA2 מאפשר ניגון חלק כשהמעבד על 20-30% רוב הזמן. לא ניסיתי לנגן 1090 כי אין לי סבלנות להוריד אותם ובפיליפס גם 720 נראה נפלא. אין גם בעיות עם srt. חבל שאין timeline בXMBC מה שמעיב על השליטה. בגלל חסרונו רציתי לעבוד עם WMC . ה- wi-fi גם כן מעולה כנראה בזכות קיומן של שתי אנטנות מובנות בתוך המחשב, והקליטה מקסימאלית למרות שהראוטר (TP-LINK) נמצא בחדר אחר כ- 10 מטר מהמחשב, ללא קשר עין. השלט המצורף מאכזב בעיקר משום שלא הצלחתי להפעיל את הסמן של חלונות עם השלט מה שמצריך עכבר אלחוטי. המרחק מהספה למחשב הוא 4 מטר. אשמח לקבל המלצות. השליטה בXMBC עם השלט טובה מאוד ונוחה. השועל משוטט באינטרנט בצורה חלקה. לא ניסיתי להריץ משחקים כי בשבילם קיימת החייה שבחדר השני. חבל שאין מקלדת מיני מצורפת כמו ב- xtreamer ultra שהיה אלטרנטיבה מפתה. לסיכום: אני מרוצה מהמחשב (נרכש בפלונטר) ושוקל להוריד את win7 ולהתקין אובונטו.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

ברוך הבא לפורום ותודה על הדיווח! (Y)
זה לא מספיק רק להתקין את הכריש (וחס וחלילה לא K-Lite, ממש חבל שהתקנת אותו, סתם מזבל את מערכת ההפעלה), אתה צריך גם להגדיר אותו כמו שצריך. בשביל מדיה סנטר צריך לעשות כמה הגדרות מיוחדות בלשונית ה-Swap של הכריש.
אתה יכול לנסות גם את Boxee שעובד מצויין עם DXVA, ואת ה-MPC HC אותו כדאי להתקין על פי "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD", אשר לינק אליו נמצא בשרשור המדריכים בראש הפורום.
בכל מקרה תתחדש ותיהנה!
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #3 

עדיף לעבוד עם בוקסי - רץ חלק על המחשב המסויים הזה (חובה 4G זכרון!!). לגבי חיבור כונן חיצוני - עדיף לעבוד עם eSata - זה החיבור הכי מהיר בעיר...

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #4 

למה חובה 4GB זכרון?

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #5 

בוקסי רעבה מאד למשאבי זכרון, עדיף להגדיל ל-4G אם לא רוצים אותה מגמגמת מדי פעם.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #6 

מוזר, אצלי על 2GB אין שום בעייה עם בוקסי.
כמו כן, גירסת 32 ביט של ווינדוס 7 גם ככה תזהה לך רק 3GB מתוך ה-4.

nimi68 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

וואו, כבר יש תגובות. מרשים ותודה.
אשמח לקבל הדרכה איזה הגדרות צריך לתת לכריש. K-LITE נוסתה אחר כך אבל הוסרה יסודית עם CCLEANER לפי המלצתכם. לא נראה שיש צורך ב 4G כי הסרטים רצים טוב על XMBC. הכונן החיצוני משמש רק לאחסון סרטים וUSB3 מספק בהחלט. מה היתרון בשימוש ב BOXEE על פני XMBC?
רציתי להוסיף שהשיקולים העיקריים בהעדפת Asrock על פני ה ULTRA היו קיומם של HDD ו DVD מה שמאפשר התקנה קלה של כל התוכנות וזריקת ה DVD הישן מהסלון. כמו כן, אישתי הטילה וטו על ה ULTRA בסלון בגלל צורתו.
על איזה עכבר אלחוטי טוב אתם ממליצים?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #8 

אם אתה רוצה לנגן DXVA דרך מדיה סנטר, אתה צריך לנסות את ההגדרות הבאות בכריש, כאשר אתה בוחר FFDShow DXVA במקום ה-FFDShow הרגיל בדוגמא כאן:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 41#1325941

תנסה גם בוקסי, שלא מצריכה כמעט הגדרות. פשוט מתקינים ומריצים.

לי יש את העכבר הזה שעולה כ-20 ש"ח כולל משלוח ועובד מצויין:
http://cgi.ebay.com/10M-2-4G-Wireless-U ... 4aa2923d0a

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #9 

הרעיון הוא להתקין Windows 64 bit. אמנם התכנה של בוקסי היא 32bit, אבל עובדת חלק ומהר בסביבה כזו.

nimi68 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

עדכנתי את הכריש כהדרכתך ובאמת הסרט רץ טוב (נבחן על הפסיפיק - קטע הפלישה שמלא בהתרחשויות מהירות) גם דרך MPC וגם במדיה פלייר הרגיל. הבעיה שעכשיו הכיתוביות שהיו קודם עברית צחה נהפכו לגיבריש. בכל אופן, התמונה עדיין נראית יותר חדה ויפה ב-XMBC כך שנראה לי שאפסיק להלחם בתוכנות של בילי.
תודה.

c_on
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 328
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

ION2 לא "סוחב" מדיה פורטל

שליחה #11 

מעניין לי יש את ה ASROCK 330 (הגרסא הקודמת עם ה ION הראשון)

חשבתי שבגרסא זו המחשב יוכל להתמודד את המדיה סנטר של WINDWOS ועם MEDIA PORTAL.

בכל מקרה, אני מצטרף לקודמי, BOXEE הוא פתרון מצויין. אגב הייתי ממליץ לך ללכת על המקלדת הזו אם אתה בעניין של מקלדת אלחוטית (RII MINI).

תהנה.

nimi68 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

הוא סוחב את המדיה סנטר של בילי ללא מאמץ בעזרת הכריש + ההגדרות ש pixies ציין. לרגע לא חשבתי ש ATOM לבדו יעמוד במשימה בין אם זה 330 או ה 525. ברור שעבור HD צריך לתת לGPU להזיע. אני אנסה את BOXEE ואדווח.

חשבתי על המקלדת הזאת (בULTRA מצרפים אותה לערכה) אבל קראתי בפורום שהיא פוגעת בקליטה של האינטרנט כי היא עובדת על אותו תדר.

אם יש לך גם כן Asrock אולי תוכל לעזור לי בדבר אחר: אני יכול להפעיל את XMBC או כל תוכנה אחרת מהשלט כי כשחלונות עולה לחיצה על OK בשלט פותחת את סרגל ההפעלה של חלונות. כאשר אני יוצא מXMBC אין ללחצן ה OK שום השפעה, ואז רק העכבר מושיע. איך אני יכול לחזור ולקבל שליטה על חלונות עם השלט?

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15949
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

Re: ION2 לא "סוחב" מדיה פורטל

שליחה #13 

c_on כתב:מעניין לי יש את ה ASROCK 330 (הגרסא הקודמת עם ה ION הראשון)

חשבתי שבגרסא זו המחשב יוכל להתמודד את המדיה סנטר של WINDWOS ועם MEDIA PORTAL.

בכל מקרה, אני מצטרף לקודמי, BOXEE הוא פתרון מצויין. אגב הייתי ממליץ לך ללכת על המקלדת הזו אם אתה בעניין של מקלדת אלחוטית (RII MINI).

תהנה.
...
לא סוחב בכלל? או רק את כל סיפור ה FANART?

idabari
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1886
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #14 

אם יש לך XBMC ואתה מרוצה, אין לך מה להתקין בוקסי.
לא תקבל שום דבר חדש.
אם ממשק הבוקסי כ"כ מפתה אותך, תתקין את הסקין מתוך ה- ADDON של XBMC.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #15 

היתרון היחיד כרגע שיש לבוקסי על XBMC - תמיכה בפורמטי האודיו החדשים. אבל גם ככה ION2 לא תומך חומרתית בהעברה ישירה של DTS-HD ו-TrueHD אז עדיף XBMC.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #16 

nimi68 כתב:עדכנתי את הכריש כהדרכתך ובאמת הסרט רץ טוב (נבחן על הפסיפיק - קטע הפלישה שמלא בהתרחשויות מהירות) גם דרך MPC וגם במדיה פלייר הרגיל. הבעיה שעכשיו הכיתוביות שהיו קודם עברית צחה נהפכו לגיבריש. בכל אופן, התמונה עדיין נראית יותר חדה ויפה ב-XMBC כך שנראה לי שאפסיק להלחם בתוכנות של בילי.
תודה.
...
תכבה בכריש את ה-VobSub כנגן כתוביות ותפעיל את הפילטר Subtitles של ה-FFDShow DXVA עם הגדרה מתאימה לעברית. ב"מדריך לסדר התקנה מומלץ" אשר בראש הפורום, יש הסבר מפורט בסעיף 5 איך בדיוק מגדירים את הכתוביות ב-FFDShow לגודל קבוע רצוי ותמיכה בעברית.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”