זהו... אני עובר... מדירה ברב-קומות לבית קרקע....
-
123liki
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 35
- שם מלא: ליאור הוכמן
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
שלום לכולם,
אני אצטרך את עזרתכם בבחירת רמקולי סראונד לבית החדש.
מכיוון שבבית החדש אין לי מרתף שאוכל לעשות חדר יעודי לקונוע בייתי, המערכת תשב בסלון המרכזי.
כמו רוב הבתים בארץ , הספה צורת "ר" תהיה צמודה לקיר האחורי (מצורפת תמונה בציור חופשי עם מרחקים)
גם היום בדירה הנוכחית הספה שלי צמודה לקיר האחורי, ומכיוון שרמקולי הסראונד (פולק-אודיו RTI4 ) תלויים על הקיר בזווית (לא מושלמת) לכיוון הספה אני לא מרגיש שאני מנצל את הרקולים כמו שצריך.
לכן אני פונה אליכם, אילו סוג רמקולים יתאימו לי ? איזה כיוון של רמקולים אני אמור לחפש (סטיליטים , שקועים , בי-פולר, קואד-פולר)
תודה לכל העונים,
אני אצטרך את עזרתכם בבחירת רמקולי סראונד לבית החדש.
מכיוון שבבית החדש אין לי מרתף שאוכל לעשות חדר יעודי לקונוע בייתי, המערכת תשב בסלון המרכזי.
כמו רוב הבתים בארץ , הספה צורת "ר" תהיה צמודה לקיר האחורי (מצורפת תמונה בציור חופשי עם מרחקים)
גם היום בדירה הנוכחית הספה שלי צמודה לקיר האחורי, ומכיוון שרמקולי הסראונד (פולק-אודיו RTI4 ) תלויים על הקיר בזווית (לא מושלמת) לכיוון הספה אני לא מרגיש שאני מנצל את הרקולים כמו שצריך.
לכן אני פונה אליכם, אילו סוג רמקולים יתאימו לי ? איזה כיוון של רמקולים אני אמור לחפש (סטיליטים , שקועים , בי-פולר, קואד-פולר)
תודה לכל העונים,
-
- תכנון הסלון בבית החדש
קודם כל שיהיה בהצלחה והמון מזל-טוב
מכיוון שאנו במצב מאד דומה (מאד!) - אפילו בצורת הסלון!
הרשיתי לעצמי להמליץ לך על התכנון שלי לגבי אחוריים וכל הסלון בכלל:
קצת הסברים על הציור מהגן
:
אדום - מסך
ירוק - סנטר
שחור - סאב
כחול - קדמיים
חום - הכנה ל-7.1
סגול - ספת "ר"
צהוב - אחוריים
לגבי אחוריים - כרגע משתמש במדפיים על סטנדים כאשר בבית החדש הם יהיו תלויים. מבירורים שערכתי, כולל המון שאלות כאן בפורום החלטתי ללכת על בי-פולרים. סטליטים לא באים בחשבון שכן הם לא רמקולים עצמאיים ו"משתמשים" בסאב, מדפיים הינם נחמדים ונותנים תמורה מצויינת מבחינת שמע אך כרמקולים תלויים הם לא הדבר היפה שיש. נשארו בי פולרי ודי פולרי: לטעמי אין צורך בהשקעת יתר באחוריים. בי-פולרי מפזר את הצליל ב-180 מעלות - מעל ומעבר ממה שנדרש מאחוריים. כמו כן מצויינים לשמיעת מוסיקה רב ערוצית והופעות ב-DD או DTS.
הרשיתי לעצמי להמליץ לך על התכנון שלי לגבי אחוריים וכל הסלון בכלל:
קצת הסברים על הציור מהגן
אדום - מסך
ירוק - סנטר
שחור - סאב
כחול - קדמיים
חום - הכנה ל-7.1
סגול - ספת "ר"
צהוב - אחוריים
לגבי אחוריים - כרגע משתמש במדפיים על סטנדים כאשר בבית החדש הם יהיו תלויים. מבירורים שערכתי, כולל המון שאלות כאן בפורום החלטתי ללכת על בי-פולרים. סטליטים לא באים בחשבון שכן הם לא רמקולים עצמאיים ו"משתמשים" בסאב, מדפיים הינם נחמדים ונותנים תמורה מצויינת מבחינת שמע אך כרמקולים תלויים הם לא הדבר היפה שיש. נשארו בי פולרי ודי פולרי: לטעמי אין צורך בהשקעת יתר באחוריים. בי-פולרי מפזר את הצליל ב-180 מעלות - מעל ומעבר ממה שנדרש מאחוריים. כמו כן מצויינים לשמיעת מוסיקה רב ערוצית והופעות ב-DD או DTS.
-
123liki
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 35
- שם מלא: ליאור הוכמן
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
Jackel ,
בהחלט באופן מדהים.... אני מקווה שלא קנינו את אותו הבית ....
עכשיו ברצינות, תודה על התגובה, ואני אפנה אליך בפרטי לגבי חברה/דגם ואפילו מחיר (או שאשמח בשרשור הזה אם אין לך בעיה לפרסם את זה) .
באיזה גובה מהרצפה אתה מתכוון להתקין אותם ?
תודה,
ליאור
בהחלט באופן מדהים.... אני מקווה שלא קנינו את אותו הבית ....
עכשיו ברצינות, תודה על התגובה, ואני אפנה אליך בפרטי לגבי חברה/דגם ואפילו מחיר (או שאשמח בשרשור הזה אם אין לך בעיה לפרסם את זה) .
באיזה גובה מהרצפה אתה מתכוון להתקין אותם ?
תודה,
ליאור
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
רמקולים אחוריים מומלץ להתקין כ-60 ס"מ מעל גובה האוזניים בעת ישיבה בעמדת ההאזנה, או כמטר וחצי מהרצפה...
- aharon2312
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 317
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 4 פעמים
גם אצלי בתצורה דומה. ולמה לא תעשה קרניז גבס בחיבור התקרה לקיר שמאחורי הספה? ואז תעשה שקועים למעלה? "בתקרה של הספה"...