כבלי חשמל ושקע קיר
חשבתי להתחיל להתעסק קצת עם החשמל של הסטריאו.
לא ממשהו גרנדיוסי (תקציב).
הכנתי כבר כבל חשמל אחד לנסיון משקע IEC פשוט ותקע עגול ובאמצע כבל חשמל ירוק תלת גידי ובידוד מתכווץ (שעדיין לא כיווצתי עקב מחסור בפן).
סה"כ 25 ש"ח עלות.
אני מתכוון להזמין כבל חשמל למגבר ולנגן הדיסקים (רק החוט) של VH AUDIO ואת הכבל שהכנתי אעביר למחשב.
שרוול בד לציפוי הכבל אזמין מאיביי.
האם אתם מכירים שקעים ותקעים עגולים טובים שלא עולים כמו ריצוף חדש לבית (נגיד עד 20$ לצמד)?
ועכשיו לשקע בקיר. האם שווה להחליף אותו, ואם כן אז עם איזה סוג?
אני לא מתכוון להכנס לחיווט כללי כרגע.
לא ממשהו גרנדיוסי (תקציב).
הכנתי כבר כבל חשמל אחד לנסיון משקע IEC פשוט ותקע עגול ובאמצע כבל חשמל ירוק תלת גידי ובידוד מתכווץ (שעדיין לא כיווצתי עקב מחסור בפן).
סה"כ 25 ש"ח עלות.
אני מתכוון להזמין כבל חשמל למגבר ולנגן הדיסקים (רק החוט) של VH AUDIO ואת הכבל שהכנתי אעביר למחשב.
שרוול בד לציפוי הכבל אזמין מאיביי.
האם אתם מכירים שקעים ותקעים עגולים טובים שלא עולים כמו ריצוף חדש לבית (נגיד עד 20$ לצמד)?
ועכשיו לשקע בקיר. האם שווה להחליף אותו, ואם כן אז עם איזה סוג?
אני לא מתכוון להכנס לחיווט כללי כרגע.
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
לא כך כך הבנתי מה עשית, אבל הדרך הנכונה לטפל בחשמל מנסיוני: חיבור ישיר מארון החשמל למערכת עם כבל מסוכך 3x2.5, היוצא מהקיר ומסתיים בשקע IEC (כאן שווה להשקיע במשהו איכותי ולא ג'אנק סיני מ-ebay), ולחבר אותו ישירות למפצל (אותה הערה). המפצלים הטובים מגיעים עם שקעים אמריקאים כך שכדאי להכין כבלי חשמל עם תקע אמריקאי - אפשר להתחיל עם Hospital Grade של Hubbel ולהמשיך לכבלים ממותגים מהחברות העוסקות בתחום.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אני לא מבין מדוע בכלל מוזכרים שקעים ותקעים Hospital Grade בהקשר לשיפור תשתית החשמל במערכות אודיו וק"ב. התכונות היחידות המבדילות בין Hospital Grade לסתם שקעים ותקעים הם בהקשר לאפשרות השימוש בחדרי ניתוח ובאיזורים אחרים שבהם יש גזים מתלקחים ונפיצים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
את הכבל הזה
סתם להתנסות. האחרים יהיו יותר איכותיים (כבל סיומות וגימור).yairf כתב:לא כך כך הבנתי מה עשית....
יאיר, מהם ה"מצרכים" הדרושים לכבל שאת תמונתו צרפת?
לעניות דעתי הפורום הזה נועד לייעץ להכווין ועוד שורשים טובים
ולא לרפות ידיים"להנחית" ושאר שורשים רעים.ZiggyMan כתב:אתה מרים להנחתה, טבעי שתהייה בכוננות ספיגה...
גם אם מישהו רוצה לבנות מעבורת חלל.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
Re: את הכבל הזה
אין הבדל בין כבל פנדל הסטנדרטי לבין מה שעשית........oorva כתב:סתם להתנסות. האחרים יהיו יותר איכותיים (כבל סיומות וגימור).yairf כתב:לא כך כך הבנתי מה עשית....
יאיר, מהם ה"מצרכים" הדרושים לכבל שאת תמונתו צרפת?...
בכבל חשמל (אפילו אם זה 3X2.5 עם בידוד כפול) יש את אותו אחוז נחושת כמו בכבל חשמל המקורי שמגיע עם המגבר, הנגן וכל דבר חשמלי אחר.
הרעיון של החלפת כבלי הזנה למכשירים אתה צריך לעשות יחד עם כל מערכת החשמל של כל המערכת ביחד.
תקרא קצת ברשת על "חשמל מסונן".
בהצלחה וחבל לבזבז את זמנך על משהו שלא יעיל...
- valer_valer
- חבר ותיק

- תגובות: 1112
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 18 פעמים
בכל נסיון פרפקציוניסטי ה - VFM שואף ל - 0.yairf כתב:לא כך כך הבנתי מה עשית, אבל הדרך הנכונה לטפל בחשמל מנסיוני: חיבור ישיר מארון החשמל למערכת עם כבל מסוכך 3x2.5, היוצא מהקיר ומסתיים בשקע IEC (כאן שווה להשקיע במשהו איכותי ולא ג'אנק סיני מ-ebay), ולחבר אותו ישירות למפצל (אותה הערה). המפצלים הטובים מגיעים עם שקעים אמריקאים כך שכדאי להכין כבלי חשמל עם תקע אמריקאי - אפשר להתחיל עם Hospital Grade של Hubbel ולהמשיך לכבלים ממותגים מהחברות העוסקות בתחום....
קוו נפרד - מבורך, כל עוד זה לא איזה כבל אקזוטי במאות או אלפי דולרים למטר.
שקע עם פילטר - יכול להיות יעיל מכמה סיבות. גם זה טוב שיהיה.
אבל להתחיל עם מפצלים עם השקעים מיוחדים שמצריכים מאמץ והשקעה לא סבירים, בהתחשב בעובדה שזה לא משהו פעיל (אף אחד במערכת לא משחק בלהכניס ולהוציא את הכבלים).
אז מה רע בסיני ? וגם להם יש מה להציע היום.
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
לנושא החשמל, אם עושים אותו נכון ובלי קיצורי דרך, יש VFM אדיר. שדרוג המערכת כתוצאה מטיפול בחשמל (על אקוסטיקה אני לא מדבר אפילו), הוא שווה ערך לשדרוג המכשירים ליקרים יותר. ראיתי כבר מספיק מערכות בהשקעה היסטרית, עם חשמל במצב מחפיר. משום מה, יותר קל לנו לקבל את העובדה שמכשירים נוצצרים ויקרים תמיד יתנו לנו את הפתרון, במציאות זה קצת שונה.
- valer_valer
- חבר ותיק

- תגובות: 1112
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 18 פעמים
יאיר, אני שוב מתנצל, אבל הייתי מאוד ממוקד.yairf כתב:לנושא החשמל, אם עושים אותו נכון ובלי קיצורי דרך, יש VFM אדיר. שדרוג המערכת כתוצאה מטיפול בחשמל (על אקוסטיקה אני לא מדבר אפילו), הוא שווה ערך לשדרוג המכשירים ליקרים יותר. ראיתי כבר מספיק מערכות בהשקעה היסטרית, עם חשמל במצב מחפיר. משום מה, יותר קל לנו לקבל את העובדה שמכשירים נוצצרים ויקרים תמיד יתנו לנו את הפתרון, במציאות זה קצת שונה....
אתה יכול להעיד על מצב בו שמעת הבדל בין השקעים (לא מדבר על פילטרים, או כל דבר אחר בפנים) ?
טיפול בחשמל הוא נושא מסורבל לא כי הוא כזה, אלא כי הופכים אותו לכזה.
יש ספקים נפרדים (נאים ודומיו) שיש שם עיצוב ופילטור על גבול הפנטיות. אז מה ? שקע אודיופילי ישנה לו משהו ?
חברנו בעזרתך עשה שינוי משמעותי (ואני מניח שהוא לא היחיד גם בפרקטיקה שלך). חוץ מנסיון ועניין גיליתם עוד משהו ?
את חוקי הפיסיקה, אני מניח שאף אחד מאיתנו לא ישנה.
יש גם פאן האסטטי שאיכשהו מניח שהמראה (וגם לצערי העלות) של כל הרכיבים צריך להוית ברמה מתאימה .
אבל אני מניח שכאן הייעוץ הוא יוצא מגבולות המומחיות בנושא המדובר.
אין מצב (כרגע) שאני מחווט את המערכת ישירות לארון חשמל
אגב, האם הכוונה לארון החיצוני (אצלי הוא נמצא בחוץ עם המונה), או למפסקי פחת שבתוך הבית?
הסיבה הראשונה כמובן כלכלית, והשנייה הינה ה"אתה השתגעת???" של אישתי.
אם בכל מקרה עדיף לעשות הכל, אז אתחיל מהכבלים והשקע בקיר והלאה אמשיך כשאוכל.
תודה לעונים
הסיבה הראשונה כמובן כלכלית, והשנייה הינה ה"אתה השתגעת???" של אישתי.
אם בכל מקרה עדיף לעשות הכל, אז אתחיל מהכבלים והשקע בקיר והלאה אמשיך כשאוכל.
תודה לעונים