בעיה במחשב לאחר הוספת כרטיס זיכרון
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 158
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
מדובר במחשב ביתי בן כשנה המריץ Win 7 Home Edition. נקנה במקור עם כרטיס אחד של 2G זיכרון. לפני כשבוע החלטתי להגדיל את הזיכרון ורכשתי כרטיס נוסף מדגם זהה (Ceon, אני יודע שזה לא משהו אבל כזה היה המקורי והוא עבד היטב כשהיה לבד). ב - 1-2 הפעלות הראשונות לאחר התקנת הכרטיס החדש המחשב עבד היטב וגם ראיתי ב-system שהוא מזהה 4G אבל משתמש רק ב-3.25G עקב מגבלת מערכת ההפעלה. העניין הוא שבהפעלה השלישית או הרביעית המחשב החל לקרטע ולהוציא כל מיני הודעות על רכיבים חסרים/תקולים וכד' ופעולות מסוימות לא עבדו (אי אפשר היה לשחזר אחורה את המערכת, אי אפשר היה להסיר התקנת תוכנה מסוימת וכד'). לאחר שליפת כרטיס הזיכרון הנוסף, וחזרה למצב של 2G, המחשב חזר לעבוד חלק (ב-3 הפעלות בינתיים).
השאלות:
מה יכולה להיות הבעיה? הכרטיס החדש תקול? צריך לעשות עוד משהו מעבר להתקנתו על הלוח כדי שיעבוד כמו שצריך, הגדרה כלשהי?
אני מתכוון כמובן לנסות לחבר רק את החדש במקום הישן כדי לראות אם הוא עובד לבד, אבל טרם הספיקותי...
השאלות:
מה יכולה להיות הבעיה? הכרטיס החדש תקול? צריך לעשות עוד משהו מעבר להתקנתו על הלוח כדי שיעבוד כמו שצריך, הגדרה כלשהי?
אני מתכוון כמובן לנסות לחבר רק את החדש במקום הישן כדי לראות אם הוא עובד לבד, אבל טרם הספיקותי...
.Anything can be done, but it's only done if it's done
-
JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
הלוח מתאים לעבודה עם 4G? כמה MHZ הכולל בכל הכרטיסים? האם הBIOS הוא מזהה את הכרטיסים בצורה תקינה?
האמת מנסיוני גם עם זכרונות תקולים המאקסימום שיכול להיות שהמחשב פשוט לא יעלה בשום צורה...
בחזרה לזכרון קודם המחשב עבד כרגיל... כך שאיני חושב שיהיה חשש אם תפעיל את המחשב עם הזכרון החדש ללא הישן.
זה DDR2? 1? לפעמים לעין זה לא נראה ועל המדבקה לא רשום רק לפי הדגם המוצר ניתן לדעת.
האמת מנסיוני גם עם זכרונות תקולים המאקסימום שיכול להיות שהמחשב פשוט לא יעלה בשום צורה...
בחזרה לזכרון קודם המחשב עבד כרגיל... כך שאיני חושב שיהיה חשש אם תפעיל את המחשב עם הזכרון החדש ללא הישן.
זה DDR2? 1? לפעמים לעין זה לא נראה ועל המדבקה לא רשום רק לפי הדגם המוצר ניתן לדעת.
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
תריץ MEMTEST כמה שעות תראה אם הזיכרון שלך תקין.
אם אתה מסתבך יש גם לחלונות "תוכנה לבדיקת זיכרון" ניתן למצוא בלחיצה על F8 בזמן עליה.
אם אתה מסתבך יש גם לחלונות "תוכנה לבדיקת זיכרון" ניתן למצוא בלחיצה על F8 בזמן עליה.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
בעיות זכרון
נסה לתקוע את הזכרון החדש במקומו המקורי של הכרטיס הקודם , הפעל רק אתו ,אם לא יעבוד-הכרטיס פגום.
אם יעבוד הכנס גם את הזכרון השני , אם לא יעבוד הפעם - יתכן והתושבת של הכרטיס לא בסדר , או שיש פגם בלוח אם
אם יעבוד הכנס גם את הזכרון השני , אם לא יעבוד הפעם - יתכן והתושבת של הכרטיס לא בסדר , או שיש פגם בלוח אם