לפני רכישה - מתלבט אם ללכת על ידני

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
yuvalb פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 756

שליחה

שלום למומחי הקפה...
קודם כל זו הודעה ראשונה שלי בפורום הקפה המצויין הזה, נהניתי לקרוא את המידע בפורום אך גם נשארתי קצת מבולבל... :D :מבולבל:

אז ככה... יצא לי לא מזמן לשתות קפה במכונה של Nespresso CITIZ & MILK ודווקא הופתעתי לטובה.
הנוחות וקלות השימוש מאוד מפתה וגם הקפה יוצא בסדר גמור סה"כ.

למרות הפיתוי הגדול לקנות מכונה כזו, אני די בטוח שאחרי זמן די קצר, אשאף לרמה גבוהה יותר של קפה, שאותה הבנתי שאפשר להשיג במכונות הידניות + מטחנה (ובנוסף יש דרגת חופש גבוהה יותר בבחירת הפולים והכנת תערובות).
אפילו עניין הניקיונות לא מאוד מרתיע אותי מאחר שלדעתי כתופסים מיומנות עם מכונה אז זה הולך די מהר (מה גם שבמכונות של נספרסו יש את המקציף שגם דורש את הניקיון שלו).

השאלה, אם אנחנו לא צרכנים כבדים של קפה (בערך 2-3 כוסות ביום ביחד) האם זה ידרוש ממני עוד תחזוקה על מנת לשמור על טריותם של פולי הקפה? ראיתי איזה שרשור על שקיות וואקום ומשאבות וכאן התחלתי לחשוב שאולי זה too much...

בנוגע למכונות,
אני רוצה לקנות מכונה איכותית, אמינה, שתהווה נקודת התחלה טובה ושאהנה מקפה ברמה של בתי קפה.
מבחינת מטחנה, הבנתי שיש את האסקסו מיני בערך ב 1K.
התקציב למכונה הוא 2K, שניתן לשינוי אם יש ממש הצדקה, אין לי בעיה עם יד שניה אלא אם כן זה בעייתי ולא מומלץ.

חשוב לי שההקצפה גם תהיה איכותית מאחר שאנחנו שותים בעיקר הפוך.

האם יש חנויות מומלצות עם מחירים הוגנים ושלא ינצלו את הדיוטיותי על מנת למכור לי ג'אנק?
האם לצרכיי עדיף ידני או קפסולות?

אשמח לטיפים מצדכם,
תודה מראש.

יובל

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1559

שליחה

אני אתייחס לכמה נק׳ שהעלתה:
מכונה לא בוחרים לפי כמות כוסות, אני ראיתי מכונות קפסולות שהפיקו 30-40 כוסות ביום במשרד ושרדו היטב והיצרן בכלל ממליץ על מקסימום 4-6 כוסות ביום, בנוסף לרובנו ( המכורים ) יש מכונות שיכולות להפיק הרבה יותר כוסות ממה שאנחנו יכולים לצרוך אבל את הבחירה שלנו עשינו על פי מבחן התוצאה של הטעם....
אוט׳ זה משהו שאני יעדיף לא להמליץ, להפך אם כבר תקציב ויש אפשרות ליד 2 אני ממליץ להתחיל אם סילביה ואיזו מטחנה נחמדה כגון אסקסו, אם קצת התמקחות על המחיר תסגור את הסיפור ב 2000₪.
עדיף לקנות קפה בכמויות קטנות ממקור טוב וטרי עדיף קליה מקומית.

על מנת שלא ינצלו אותך, לפני שאתה משלם תבוא להתייעץ

yuvalb פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 756

שליחה

ברור לי שלא בוחרים מכונה לפי צריכה של קפה, אך פולים צריך לנצל לאחר פתיחת השקית ולכן חששתי מאחר שאני לא צרכן כבד.
לגבי הסילביה, באמת נראה שמדובר במכונה טובה, אך ראיתי שעדיין יש תלונות פה ושם של חבר'ה שטוענים כי אינם ממצים לגמרי את הקפה.
איך המקציף שלה? ראיתי תלונות בנוגע למקציף שבמהדורה החדשה המקציף מגיע עם 3 פתחים במקום אחד מה שהשפיע על איכות ההקצפה.

באופן כללי, למה יש צורך לשים לב ברכישה ביד שניה? איך אדע שאין בעיות עם המכונה?

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958

שליחה

בוא אני אסגור לך את הפינה של הטריות 8)
אם השתמשת בפולים עד שלושה שבועות מפתיחת השקית, בלי הקפאה ובלי וואקום - תקבל קפוצ'ינו טוב יותר (וזול יותר) ממכונה ידנית מאשר נספרסו.
שקיות של 250 גרם ייגמרו בפחות משלושה שבועות.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712

שליחה

(Y)
אין שום סיבה להשתגע עם שקיות ואקום וכו'. מספיק לקנות פולי קפה טריים פעם בשבועיים וזהו. יהיה לך קפה טרי וטעים.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813

שליחה

מסכים לחלוטין עם מוטי, קורה לי שאני נתקע ואני קונה קפה טרי , מחזיק 10 ימים - שבועיים בכיף.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016

שליחה

לך על סילביה ותהיה מרוצה לפחות שנתיים שלוש. וגם אז אתה תשדרג רק אם ממש תרצה לשפר - מבחינת אמינות, אין בעיה למכונה כזו לסחוב שנים רבות.
what's next?

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”