מתלבט בין 3 מכונות אוטומטיות

פורום מכונות קפה אוטומטיות, מכונות קפה פודים ומכונות קפה לקפסולות נספרסו ותואמות
williamkidd פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכולם,

אני מתלבט בין 3 מכונות. האחת Gaggia Brera:
http://www.gaggia.com/macchine-da-caffe ... ggia-Brera

השניה: Gaggia Unica
http://www.gaggia.com/macchine-da-caffe ... ggia-UNICA

והשלישית Swing up:
http://www.gaggia.com/macchine-da-caffe ... m-Swing-Up

הראשונה והשניה בערך באותו מחיר והשלישית יקרה יותר בכ 1300 ש"ח אותו אני מוכן לספוג במידה וזה שווה. הרעיון ל Swing up עלה בארה"ב כשהשתמשתי אצלהם במכונה כזו ומאוד אהבתי את הקפה, את ה Brera או ה Unica הציעו לי באחת החנויות ומאוד המליצו על ה Brera למרות שאמרו ש Unica גם טובה, ואפילו זולה יותר.

האם מישהו מכיר את הדגמים? האם ההפרש במחיר מתבטא באיכות הקפה והאם אני עלול להתאכזב מה Brera או ה Unica ובמידה ולא מי מהם יותר מומלצת?

אגב נכון להיום יש לי את ה Rancilio Sylvia, שהיא אינה אוטומטית ולומר את האמת אני לא מאוד מרוצה מהאספרסו שלה, הכוס הראשונה תמיד יוצאת גרועה לטעמי, ובשביל שהבאות יצאו טובות צריך לחמם הרבה זמן לפני. כמובן יש גם את כל ההתעסקות עם הטחינה וכו'...

אשמח להמלצות והמון תודה על העזרה,
אלכס

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1591
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #2 

אם אני זוכר נכון, הטעם של הקפה הוא בדיוק אותו דבר בשלושתם, נראה לי שההבדלים הם בתכונות הנוספות.

williamkidd פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

shtud כתב:אם אני זוכר נכון, הטעם של הקפה הוא בדיוק אותו דבר בשלושתם, נראה לי שההבדלים הם בתכונות הנוספות.
...
ראיתי באחד האתרים, במפרט, ששיטת הכנת הקפה בהם שונה. כמובן אני לא יודע להבדיל היות וטעמתי קפה רק מה Swing up ומאוד אהבתי.
בנוסף, אני יודע שב swing up יש מסנן למים, מה שאין בשתיים האחרות. מצד אחד צריך להחליף אותו כל שלושה חודשים, מצד שני אולי הוא מאפשר לשמור על המכונה יותר זמן ומשפיע על הטעם.

אשמח להמלצות,
תודה
אלכס

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #4 

williamkidd כתב:
אגב נכון להיום יש לי את ה Rancilio Sylvia, שהיא אינה אוטומטית ולומר את האמת אני לא מאוד מרוצה מהאספרסו שלה, הכוס הראשונה תמיד יוצאת גרועה לטעמי, ובשביל שהבאות יצאו טובות צריך לחמם הרבה זמן לפני. כמובן יש גם את כל ההתעסקות עם הטחינה וכו'...
...
אל תצפה לאספרסו מושלם ממכונה אוטומטית..

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

שליחה #5 

doron_boogie כתב:
williamkidd כתב:
...
אל תצפה לאספרסו מושלם ממכונה אוטומטית..
...
(Y) .
טעמתי גם מהבררה וגם מהפלטינום.
בשתיהן הקפוצ'ינו סביר בהחלט,אם כי קיצפי ובועתי מידי לטעמי,לגבי אספרסו,גם בכוס הראשונה וגם בשלישית,לא מי יודע מה.
אבל בהחלט מכונות נוחות להפעלה ושימוש,ונותנות פתרונות קפה.
חשוב גם באיזו תערובת משתמשים.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #6 

חביבי, קח בחשבון נקודה אחת חשובה:

למרות שלדעתי הסילביה היא way overrated, מתומחרת גבוה מדי ואינה מצדיקה את מחירה, הרי שהקפה שהיא מנפקת הוא בליגה אחרת לגמרי מכל מכונה אוטומטית (וזה לא חכמה, כי גם גאג'יה קולור ב-800 ש"ח עדיפה על כל מכונה אוטומטית).

אתה מעיד שהכוס הראשונה שלך לא טובה - נראה לי שאתה פשוט לא מחמם את המכונה מספיק. יכול להיות?
נסה להמתין 20 דק' ורק אז לחלוט. אני בטוח שהקפה יהיה לך טעים יותר.

ובכל אופן, גאג'יה בררה תתן לך קפה משמעותית פחות טוב מסילביה, הרבה יותר קרוב לנספרסו מאשר לסילביה, גם כשהיא קרה.

לגבי המכונות עצמן, אני לא יודע להוסיף מידע. טעמתי רק את הבררה ואהבתי אותה (שוב - רק כשאני לוקח בחשבון שהיא אוטומטית. באופן אבסולוטי האספרסו שלה הוא לא מספיק טוב מבחינתי, ואני אעדיף להשתמש בגאג'יה קולור + מטחנה, בעלות כוללת של פחות מחצי מאשר הגאג'יה בררה, כדי לקבל קפה בליגה אחרת לגמרי).
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

oridavid
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 126
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #7 

השיטת עבודה במכונות מאוד דומה
הבדלים:
יוניקה זה דוד אחד....בין הקצפה לאספרסו צריך לשחרר לחץ
אין אפשרות לקבוע חוזק של קפה.

בררה,דגם יותר חדש מהפלטינום ,עובדת בשיטת rapid steam..נוח להכין קפוצינו.
ניתן לבחור 3 רמות של חוזק כמה גרם קפה במנה..
קאסטלו קפה- castello-caffe ייבוא ושיווק מכונות ותערובות קפה.

2 אולמות תצוגה,ניתן לטעום ולקבל הדגמה של כל מכונות האספרסו.
www.castello-caffe.com

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1559
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #8 

עצור! תן לסילביה עוד הזדמנות לפני שאתה עושה את הטעות ועובר לאוט׳.
הסילביה מכינה קפה מעולה, הבעיה היא שפשוט לא קיבלת את ההדרכה הנכונה (Y)

williamkidd פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

קודם כל תודה רבה לכולם על התשובות.

ה Sylviya אינה שלי, ובעוד כחודש הבעלים שלה חוזר, אחרי העדרות של שנה, בה היתה המכונה אצלי, ויקח את המכונה. מבחינתי זה זמן טוב לקנות משהו חדש.
מה Sylvia לא הייתי מרוצה. גם אחרי חימום של שעה הרבה פעמים לא אהבתי את התוצאה. ההרגשה כאילו הקפה דליל מידי הרבה פעמים.
אני מבין מה שאתם אומרים שמכונה כזאת טובה יותר ממכונה אוטומטית - יכול להיות אין לי פנאי ויכולת לכוון את הטחינה בצורה טובה מספיק, והמכונה לא עושה את העבודה כמו שהיא אמורה. בכל מקרה מבחינה אוביקטיבית אהבתי בהרבה יותר גם את הקפה מה Swing up וגם את תהליך ההכנה. ההרגשה שממנה הקפה יוצר סמיך יותר, עשיר יותר, וטעים הרבה הרבה יותר.
יכול להיות שלדעתכם אני הורס סטייק טוב עם קטשופ :? אבל אני מרגיש שזה עיניין של טעם נטו.

בגלל זה, אחרי סקר שוב והרבה חיפושים באינטרנט שאלתי ממה נובע ההפרש במחירים בין ה Swing up ל brera.
אני מבין שה Swing up יקר יותר כי יש שם את המעלית של הכוסות מה שלדעתי אינו הכרח. מצד שני אפשר לקנות את הדגם הפשוט יותר שנקרא Swing. אז כאן ההתלבטות שלי.

שוב תודה לכולם,
אלכס

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

שוב, מבחינת האיכות\סמיכות\עושר טעמים וכו', הסילביה כמו גם גאג'יה\אסקסו\אוסקר.. יכולה עם קצת השקעה בהבנת העניין ומוטיבציה ליישם להוציא קפה הרבה יותר טוב מהאוטומטיות למיניהן. היתרון של האוטומטיות הוא - שהן אוטומטיות ומהירות יותר בהכנה ולא צריך ליישם שום דבר.

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1559
נתן תודות: 36 פעמים

שליחה #11 

את האוט׳ פגשתה בחנות קפה מתמחה? ואם כן סיפרת למוכר שיש לך סילביה?

williamkidd פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

eliel1010 כתב:את האוט׳ פגשתה בחנות קפה מתמחה? ואם כן סיפרת למוכר שיש לך סילביה?
...
את האוטומטית פגשתי בביתו של חבר בארה"ב. לא היה לי מושג איזו מכונה יש לו והוא פשוט הוציא לי אספרסו מהמטבח שהיה מדהים ומאוד לטעמי. כך במשך כשבוע אצלו, נהנתי מקפה מדהים שלא היה לי בחיים מה סילביה. זה היה לפני כחודש, אחרי שהייתי כבר מנוסה על הסילביה.

מאז עשיתי קצת סקר שוק ובדקתי מחירים בארץ לעומת חול. התברר שבארץ אפשר להשיג מחירים יחסית דומים לארה"ב בייחוד אם להוסיף את השנאי שעולה כ-500 ש"ח, ובהתחשב בעובדה שחלקי חילוף ל 110v יכולים להיות חתיכת כאב ראש להשיג בארץ.

אני מתאר לעצמי שמומחים לקפה לא מעוניינים אפילו להתקרב למכונות אוטומטיות, אבל בגלל הניסיון המאוד חיובי שהיה לי, קצת קשה לי לותר עכשיו.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #13 

אני מצטער, אבל זה פשוט לא יכול להיות.
אין סיכוי שהסילביה הוציאה קפה דליל או דלוח. הבעיה היא בשימוש וההפעלה שלך. זו מכונה טובה שיכולה להוציא קפה משובח ומצוין יותר מכל בית קפה בארץ.

אם יש סיכוי שתסכים להפעיל מטחנה, אתה חייב לעצמך לבדוק את ההבדל בין המכונות.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #14 

שאלה: האם יש לך מטחנה?

בלי מטחנה קשה עד בלתי אפשרי לקבל שוטים טובים מהסילביה.

בנוסף יש לבצע גלישת טמפ' בכדי לחלוט בטמפרטורה טובה וכמובן לדחוס היטב את הקפה עם דוחסן טוב.

עם כל הפרמטרים האלו קיימים ואתה משתמש בקפה טרי שנקלה לפני מספר ימים אין מצב שהאספרסו שתקבל ממכונה אוטומטית יהיה אפילו קרוב לזה.

אם אתה לא אוהב את התעסקות אז אולי זה פתרון טוב בשבילך...

williamkidd פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

moti_r כתב:אני מצטער, אבל זה פשוט לא יכול להיות.
אין סיכוי שהסילביה הוציאה קפה דליל או דלוח. הבעיה היא בשימוש וההפעלה שלך. זו מכונה טובה שיכולה להוציא קפה משובח ומצוין יותר מכל בית קפה בארץ.

אם יש סיכוי שתסכים להפעיל מטחנה, אתה חייב לעצמך לבדוק את ההבדל בין המכונות.
...
יש מטחנה, ואני משתמש בה. המטחנה שיש לי היא כמו בלינק הזה:
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=711630

אולי דגם ישן יותר ולכן אני מצרף תמונה של הציוד שלי בבית

[/img]

בכל מקרה, כנראה שאני עושה משהו לא נכון, אני מתאר לעצמי שהמכונה ממש טובה, אבל בכל מקרה גם המכונה וגם המטחנה צריכות לעזוב אותי בעוד כחודשיים, כך שאני צריך ציוד חדש.

אז דבר ראשון אני אהבתי את הקפה מה Swing up יותר, וגם העיניין של האי התעסקות במכונה קוסם לי מאוד - יש פחות מקום לטעות.

אלכס

williamkidd פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

אגב, המכונה והמטחנה בשימוש יומיומי של 3-4 כוסות אספרסו ביום.

הסיבה שהמטחנה כמעט ריקה היא בשביל לשמור על טריות הקפה, הוא עצמו במקפיא. משום מה מהנדסי Rancilio לא השכילו להרכיב גומייה על מכסה המטחנה, ככה שהסגירה עם המיכל קפה רחוקה מאוד מלהיות הרמטית.
בקרו באתר מועדון הטאקוונדו שלנו:
www.kstkd.com

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

williamkidd כתב: הסיבה שהמטחנה כמעט ריקה היא בשביל לשמור על טריות הקפה, הוא עצמו במקפיא.
...
אם אתה מוציא כל פעם מאותה חבילת קפה במקפיא - זו טעות קריטית!!
מותר להקפיא, אחרי סגירה הרמטית - אך לפני פתיחת החבילה יש להוציא את אותה מהמקפיא לכמה שעות להפשרה ורק אז לפתוח. לאחר מכן אין להקפיא שוב.
יכול להיות שהבנתי אותך לא נכון.

williamkidd פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

doron_boogie כתב:
williamkidd כתב: הסיבה שהמטחנה כמעט ריקה היא בשביל לשמור על טריות הקפה, הוא עצמו במקפיא.
...
מותר להקפיא, אחרי סגירה הרמטית - אך לפני פתיחת החבילה יש להוציא את אותה מהמקפיא לכמה שעות להפשרה ורק אז לפתוח. לאחר מכן אין להקפיא שוב.
יכול להיות שהבנתי אותך לא נכון.
...
הקפה נשמר אחרי החנות בהקפאה. בכל פעם שנגמר במטחנה, אני מוציא מהמקפיא, שם במטחנה עד השימוש הבא בעוד כמה שעות, ומה שנשאר בשקית חוזר למקפיא. לא מפשיר ואז מקפיא שוב, וגם לא טוחן/שותה קפה קפוא...
בקרו באתר מועדון הטאקוונדו שלנו:
www.kstkd.com

Alexander
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 221
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #19 

א. המכונה עוזבת אותו, אז זה לא משנה.
ב. אני רואה ידית עם משפך בודד, לכן גם כנראה פילטר 7 גרם, הרבה יותר רגיש לטחינה ודחיסה נכונה, לכן הסבירות שהקפה יפרוץ ויצא דלוח גבוה יותר.
מסקנה, השתמש בפילטר הכפול, 14 גרם קפה, תכייל את המטחנה מאפס:

א. סובב את המיכל עד הסוף, שהדיסקיות יינעלו.
ב. תחזיר 7-8 קליקים חזרה.
ג. טחון, דחוס, הוצא שוט.
ד. פורץ מהר מדי? תקטין דרגת טחינה בקליק וחזור על שלב ג'. הקפה זורם לאט מדי ונשרף? הגדל דרגת טחינה בקליק וחזור על שלב ג'.
ה. כשתגיע לזרימה יפה בזנב עכבר, זה מה שצריך להיות.
ו. לא משנה כמה המכונה טובה והטחינה מכויילת, אם הקפה לא טרי, המים יפרצו דרכו והקפה ייצא דלוח.

docfeelgood
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
נתן תודות: 67 פעמים

שליחה #20 

יכול להיות שהבנתי אותך לא נכון.[/quote]

הקפה נשמר אחרי החנות בהקפאה. בכל פעם שנגמר במטחנה, אני מוציא מהמקפיא, שם במטחנה עד השימוש הבא בעוד כמה שעות, ומה שנשאר בשקית חוזר למקפיא. לא מפשיר ואז מקפיא שוב, וגם לא טוחן/שותה קפה קפוא...[/quote]

אסור לשים קפה ישר למטחנה מהמקפיא כיוון שתיהיה היתעבות של אדי מים על פולי הקפה שיקלקלו את הקפה :no:
תמיד להשאיר אותם בשקית הסגורה עד להשוואת הטמפרטורה עם הסביבה
ואם אתה קונה כמות גדולה אז תחלק למיספר שקיות ועדיף בואקום

שלח תגובה

חזור אל “מכונות אוטומטיות, פודים וקפסולות”