אפליקציה חדשה- מסנן שיחות יחודי למצב שקט בפלאפון

אפליקציות, מערכות הפעלה של גוגל אנדרויד - ginger bread, ice cream sandwich, froyo, jelly bean
popolomedia פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

call filter siesta היינו אפליקציה ייחודית ושימושית אשר מאפשרת לך להעביר את הפלאפון למצב שקט ועדיין לקבל שיחות מקבוצות אנשים או מאנשים בודדים אשר הגדרת כ"שוברי" מצב השקט שהפלאפון יצלצל כרגיל למרות שהוא נמצא על מצב שקט.

https://market.android.com/details?id=c ... rch_result

תכונות:

הגדרת קבוצת מתקשרים :לכל קבוצה ניתן להוסיף אנשי קשר שתרצה לאפשר להם להתקשר. ניתן ליצור קבוצות עסקים/ עבודה/ משפחה וכו.

הפעלה מהירה : אין לך זמן ליצור קבוצת אנשי קשר ? אתה עומד להיכנס לישיבה בעוד כדקה ? השתמש בהפעלה מהירה על מנת לבחור למי מהמתקשרים אתה מאפשר להפריע לישיבה.

העברת הפלאפון למצב רגיל באמצעות sms : הפלאפון במצב שקט/ רטט ? אתה לא זוכר איפה שכחת את הפלאפון? שלח sms עם קוד מיוחד לפאלפון, והוא יעבור מיד ממצב שקט/ רטט למצב רגיל ואז תוכל למצוא את הפלאפון המצלצל שלך.
.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #2 

אני מבין למה האפליקציה הזו צריכה הרשאות גישה לאנשי הקשר, להגדרות טלפון ואף לקריאת סמסים.
אני לא מבין למה היא צריכה internet access.

הנה דוגמא מצויינת לאפליקציה שלא תותקן אצלי, בגלל שאני לא מוכן שרשימת אנשי הקשר שלי (יחד עם הסמסים וכו') תישלח לשרת של מישהו ברחבי הרשת.
עד שהמפתח (האם יכול להיות ש- popolomedia הוא המפתח?) לא יתקן את רשימת ההרשאות או שיסביר למה הוא צריך הרשאות לרשת (ויתחייב חוזית לשמירה על רגישות המידע שלי) אני לא אגע באפליקציה הזו גם עם סטיילוס.
You are never fully dressed without a smile

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #3 

יש סיכוי שזה פשוט Copy/Paste של רשימת הרשאות לקובץ ה-AndroidManifest, טעות שנעשתה בתום לב (שכמובן צריך לתקן).

drorar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 652
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #4 

כל אפליקציה שמכניסה פרסומות באמצע צריכה internet access, לא?

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #5 

drorar כתב:כל אפליקציה שמכניסה פרסומות באמצע צריכה internet access, לא?
...
אבל איך נדע אם יש פרסומות או לא?
אנחנו לא מתקינים מראש בגלל שיש בקשה לא מובנת לגישה לאינטרנט...

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #6 

the aman
אם זה אכן טעות copy paste אז זה אומר לי שהמפתח לא ממש שם לב למה שהוא עושה, ובכל מקרה, אני מצפה שהוא יתקן את זה. (לא נראה לי שזה יקרה בקרוב, אני בספק אם היוזר הזה יחזור לכאן אי פעם, שכן מדובר במישהו שפתח יוזר באתר רק כדי לכתוב את ההודעה הזו ולפרסם את האפליקציה של עצמו).
איך שלא מסתכלים על זה - לא נראה מי-יודע-מה-טוב.

drorar
אני לעולם לא אכניס אפליקציה שניזונה מפרסומות לתוך הקונטקטים והסמסים שלי על המכשיר. אני מוכן לשלם כמה שקלים/ דולרים בשביל אפליקציה איכותית, אבל לא מוכן לסבול פרסומות ופגיעה בפרטיות.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #7 

רן, אני מסכים איתך, למרות שיכולה לקרות טעות שכזו (בהיסח דעת, אתה כמפתח יודע שיש טעויות), כמובן שברגע שגילו את הטעות, צריך לתקן אותה (וזה עניין של כמה דקות, כולל העלאה של האפליקציה מחדש למרקט).
גם אני לא מוכן לתת גישה שכזו לאפליקציה על המכשיר שלי, אלא אם אני סומך על המפתח בעיניים עצומות ויודע בדיוק מה עומד מאחורי ההרשאה הזו.

ובלי קשר, אם להתייחס רק לאפליקציה עצמה, אז בסה"כ הרעיון יפה מאד (חבל שבינתיים אני לא בודק אם גם המימוש יפה).

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #8 

הרעיון ידוע ומוכר, לאשתי יש אפליקציה כזו מותקנת על ה-SGS שלה כבר מספר חודשים, אני לא זוכר את השם שלה כרגע, אבל זה בהחלט לא רעיון חדש או כזה שלא נשמע במחוזותינו.

אגב, כל נושא הפריצות במתן הרשאות הביא אותי למסקנה שכאשר זה נוגע לטלפון שלי - הרבה פעמים אני מעדיף לכתוב את מה שאני צריך (ובדיוק את מה שאני צריך) מאשר להתחיל לחפש אפלקיציה שגם נותנת לי מענה לצרכים מצד אחד ולא דורשת יותר מדי הרשאות / מתן אמון עיוור במפתח מצד שני. כך עשיתי עם widget ל-calendar, לאחר שזמן מה לא הצלחתי למצוא משהו איכותי ונורמלי, כך עשיתי לגבי אפליקצית LBS שנזקקתי לה וכו'.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #9 

Shed כתב:הרעיון ידוע ומוכר, לאשתי יש אפליקציה כזו מותקנת על ה-SGS שלה כבר מספר חודשים, אני לא זוכר את השם שלה כרגע, אבל זה בהחלט לא רעיון חדש או כזה שלא נשמע במחוזותינו.

אגב, כל נושא הפריצות במתן הרשאות הביא אותי למסקנה שכאשר זה נוגע לטלפון שלי - הרבה פעמים אני מעדיף לכתוב את מה שאני צריך (ובדיוק את מה שאני צריך) מאשר להתחיל לחפש אפלקיציה שגם נותנת לי מענה לצרכים מצד אחד ולא דורשת יותר מדי הרשאות / מתן אמון עיוור במפתח מצד שני. כך עשיתי עם widget ל-calendar, לאחר שזמן מה לא הצלחתי למצוא משהו איכותי ונורמלי, כך עשיתי לגבי אפליקצית LBS שנזקקתי לה וכו'.
...
אבל כמה אנשים כמוך יש?
אני לא מכיר הרבה אנשים שיתאמצו לכתוב משהו תפור לעצמם (אני אפילו לא מתחיל לדבר על הידע), כאשר יש משהו מוכן שפוגע כמעט, בערך למה שהם צריכים ונמצא מרחק לחיצת כפתור (או במקרה שלנו, מרחק נגיעה במסך).

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #10 

כנראה שאין הרבה כמוני (מעניין אם זה לחיוב או לשלילה :wink: ).
אני מסכים איתך שרוב האנשים בכלל לא יחשבו פעמיים ויאשרו אפליקציה כזו, בלי להיות מודעים לכך שכל ה-סמסים שלהם, ומידע רגיש אחר עושה את דרכו לרשת ברגעים אלה ממש. זה אחד הדברים שמעצבנים אותי בפלטפורמה הזו. מפתחים רבים מרשים לעצמם לנצל את התמימות וחוסר ההבנה של היוזר הפשוט ולעשות ככל העולה על רוחם.
בכלל זה מצאתי לנכון להגיב למפתח האפליקציה ולפותח השרשור הזה, על מנת לנסות ולהרתיע לפחות חלק מהאנשים שאולי היו רצים להתקין את האפליקציה לאחר שהם היו רואים את ההודעה הראשונה בשרשור הזה.

popolomedia פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

לכבוד כל מי שהגיב פה

שליחה #11 

שלום .
בהקשר לתוכנה והרשאות שניתנות בה וכמובן לתהיותך ושאלותך .
א.) אם אתה רואה הרשאה לקריאת CONTACTS והתוכנה אמורה לבצע איזה שהוא פילטר על ה CONTACTS
אז כמובן שאנחנו חייבים להכניס את ההרשאה הזאת אחרת אין אפליקציה ..מסכים ? ומצד שני כל הרעיון של גוגל לחשוף מהן ההרשאות שכל תוכנה מבקשת ממערכת ההפעלה הוא רעיון טוב ובכך היא נותנת למשתמש עתידי את האפשרות להחליט האם מתאים לו להתקין את התוכנה או לא . אתה החלטת לא להתקין מנקודת מבט של פרטיות ואני מכבד את ההחלטה .
ב.) למה גישה ל SMS .. אחרת לא נוכל להכניס פ'יצ'ר של ביטול מצב שקט בעזרת SMS.
ג.) למה גישה לאיטרנט ..בגלל פרסומות .

נקודה אחרונה : עכשיו .... מפה ועד התחייבות חוזית ..נראה לי שקצת ניסחפנו ... אם האפליקציה מתאימה לך תוריד ותהנה ..לא נהנית תסיר .לגיטימי . אם האפליקציה לא מתאימה לך ..בבקשה. יש הצע גדול של תוכנות שעושות דברם נהדרים בלי גישה ל CONTACT ול SMS ולאינטרנט .. האם האפליקציה תסנן לך שיחות .אני מבטיח לך שלא .כל תוכנה שמפלטרת על פי CONTACT מחייבת הרשאה לקריאת CONTACT .
לא שאני מנסה לשנות את הגישה שלך לגבי התוכנה ולגבי כל תוכנה אחרת ..אבל אתה מפספס הצע ענק של תוכנות שעושות דברים מדהימים וגם מעשירות את חוויית המשתמש . אני מניח שגם אפליקציה של פייסבוק אין לך ..ועוד רבים וטובים .

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #12 

רן,
קצת הלכת רחוק מידי עם תאוריית הקונספירצייה שלך :o
צריך לבדוק, לצריך להבין מה רואים ומה כתוב, צריך להיזהר.....אבל מכאן ועד הצהרות גורפות כל כך, המרחק הוא גדול מאוד. הגיוני מאוד שאנשים יפתחו יוזר באתר כאן וזה כדי לחשוף אפליקצייה שהם כתבו לקבוצת משתמשי האנדרואיד הלא קטנה שיש כאן, מה אתה מנסה להבריח אותם? זה לגיטימי לגמרי וטוב לכל הצדדים. כמובן שצריך לזהות כאלה שעושים את זה מכוונות זדוניות משהו. אבל לטעמי אתה עשית את זה מהר מידי (אולי בלי להתכוון) בלי שבאמת יש לך איזה הוכחה ביד...לא רוצה להתקין אפליקצייה שיש לה הרשאות אינטרנט בגלל פרסומות...אל תתקין, זכותך....אבל קצת פרופרציות.

drorar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

Shed לא התקיף אף אחד, אך הוא צודק ולכל תוכנה שעיקר הריצה שלה היא מקומית כדאי להציע גם גרסת פרו ללא פרסומות ולצמצם את ההרשאות הנדרשות.
אתם אולי לא רואים את זה עכשיו, אך המודעות לנושא תעלה ואנשים יתחילו לחשוב פעמיים ושלוש.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

Re: לכבוד כל מי שהגיב פה

שליחה #14 

popolomedia כתב:שלום .
בהקשר לתוכנה והרשאות שניתנות בה וכמובן לתהיותך ושאלותך .
א.) אם אתה רואה הרשאה לקריאת CONTACTS והתוכנה אמורה לבצע איזה שהוא פילטר על ה CONTACTS
אז כמובן שאנחנו חייבים להכניס את ההרשאה הזאת אחרת אין אפליקציה ..מסכים ? ומצד שני כל הרעיון של גוגל לחשוף מהן ההרשאות שכל תוכנה מבקשת ממערכת ההפעלה הוא רעיון טוב ובכך היא נותנת למשתמש עתידי את האפשרות להחליט האם מתאים לו להתקין את התוכנה או לא . אתה החלטת לא להתקין מנקודת מבט של פרטיות ואני מכבד את ההחלטה .
ב.) למה גישה ל SMS .. אחרת לא נוכל להכניס פ'יצ'ר של ביטול מצב שקט בעזרת SMS.
ג.) למה גישה לאיטרנט ..בגלל פרסומות .

נקודה אחרונה : עכשיו .... מפה ועד התחייבות חוזית ..נראה לי שקצת ניסחפנו ... אם האפליקציה מתאימה לך תוריד ותהנה ..לא נהנית תסיר .לגיטימי . אם האפליקציה לא מתאימה לך ..בבקשה. יש הצע גדול של תוכנות שעושות דברם נהדרים בלי גישה ל CONTACT ול SMS ולאינטרנט .. האם האפליקציה תסנן לך שיחות .אני מבטיח לך שלא .כל תוכנה שמפלטרת על פי CONTACT מחייבת הרשאה לקריאת CONTACT .
לא שאני מנסה לשנות את הגישה שלך לגבי התוכנה ולגבי כל תוכנה אחרת ..אבל אתה מפספס הצע ענק של תוכנות שעושות דברים מדהימים וגם מעשירות את חוויית המשתמש . אני מניח שגם אפליקציה של פייסבוק אין לך ..ועוד רבים וטובים .
...
קודם כל תודה על התגובה.

לענייננו: בקשת ההרשאה לקריאת contacts וקריאת SMSים ברורה לי מאוד, ולא התרעמתי או התפלאתי מההרשאות הנ"ל.
מה שצרם לי זה בקשת הגישה לרשת.
אני אדם שמאוד מודע לפרטיות שלו ולחשיבות המידע שיש על המכשיר שלו. האפליקציה שלך באה באמת לתת מענה לצורך אמיתי, אבל תיאור האפליקציה הביא אותי למסקנה (נכונה אגב) שכל פעולתה היא פעולה מקומית, ולכן אין צורך בתקשורת לרשת.
רוצה גישה לפרסומות? פרסם TOS ו-EULA (בדיוק כמו כל תוכנה אחרת). תסביר למה אתה מבקש גישה לאינטרנט, תתחיב בפני הלקוח שאתה לא מעביר ברשת מידע שאתה קורא (לא אנשי קשר, לא סמסים וכו'), ואז לא תהיה לי שום בעיה. עצם זה שאתה לא מוכן לפרסם EULA ו-TOS רק מראה לי שכנראה יש לך סיבה להתנגד לפרסום שכזה כי אחרת כבר היית מפרסם.

אני לא רוצה להישמע תוקפני ואני מקווה שתיקח את הדברים שאני אומר כביקורת בונה של משתמש פוטנציאלי, אני חייב לציין שהאפליקציה שלך אכן נותנת מענה לצורך אמיתי. באופן אישי, אין לי שום בעיה לשלם חצי מנת שווארמה (~15 ש"ח) בשביל לרכוש אותה (באופן כללי אני משלם על אפליקציות ולא תמצא אצלי על המכשיר אפילו אפליקציה אחת פרוצה).

popolomedia פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

לכבוד shed ולכל מי שמעוניין....

שליחה #15 

"האפליקציה עובדת עם admob של גוגל,
לפי מה שאתה אומר, לדעתך כל מי מפתח שעובד עם admob שדורשת גישה לאינטרנט
הוא אשם עד שיוכח אחרת.
חבל שאתה חושב ככה כי אתה מפספס כמות נכבדה מאוד של אפליקציות שעובדות עם המערכת הזאת
שחלק לא מבוטל מהן דורשות גישה לבסיס נתנונים כזה או אחר של הטלפון.
רק כדי להפיג חששות מליבך רציתי לציין שהאפליקציה אושרה לחנות האפליקציות של אמזון
כאשר חלק מהליך הבדיקה שאמזון עושה כשהיא בוחנת אפליקציה זה עניינים מהסוג הזה
של תוכנות זדוניות שיכולות לפגוע בפרטיות המשתמש.אמזון בדקו את האפליקציה ואישרו
להעלות אותה לחנות שלהם.
למען הסר ספק הנה הלינק לאפליקציה באמזון:

http://www.amazon.com/Popolo-Media-Call ... 379&sr=1-1

והנה המדיניות של אמזון בנוגע לשמירה על המידע (הדגשתי את הקטע החשוב):

Privacy/Publicity Infringement
We hold personal privacy in the highest regard. Therefore, we prohibit apps that infringe, or have the potential to infringe, upon an individual's privacy, right of publicity, or that portray an individual in a false light. Celebrity images and/or celebrity names cannot be used for commercial purposes without permission of the celebrity or their management. This includes unauthorized celebrity image collections.

אני מקווה שעכשיו הכל ברור וסגור"

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #16 

popolo, אתה מפספס את הנקודה שלי.

אם אתה כותב אפליקציה מצויינת, שניגשת לפרטים אישיים שלי (כמו contacs) וגם רוצה גישה לאינטרנט בשביל פרסומות, תכתוב EUAL או TOS שבו אתה מתחייב שאתה לא מעביר פרטים אישיים והחיבור לאינטרנט נעשה אך ורק בשביל admob, ולא ישלחו שום נתונים מהמכשיר לאף שרת בחוץ.

עם כל הכבוד לבדיקות של אמזון, הם ממש לא בודקים ולא מגנים על הפרטיות של המשתמש הבודד. אף אחד באמזון לא ישב עם סניפר לראות מה אתה מוציא או לא מוציא מהאפליקציה שלך. מה שמעניין אותם זה לא לחטוף תביעות על הפרות זכויות יוצרים, ולכן הם בודקים שאין שימוש בשמות של סלבס ללא אישור מראש, שאין שימוש באוסף תמונות שאין לך זכויות יוצרים עליהן וכו'. תקרא שוב את מה שכתוב בציטוט שאתה הבאת.

המודעות של מפתחי אפליקציות לפרטיות של המשתמש נמצאת היום בקאנטים, או למעשה לא נמצאת בכלל. מצד אחד אתה רוצה גישה למידע סופר רגיש ואישי (אנשי קשר וסמסים), ומצד שני אתה רוצה גם שאני אאשר לך חיבור חופשי לרשת. מבלי שאתה תהיה מוכן להתחייב לשמור על המידע האישי שלי כמו שאני הייתי שומר עליו.
מצטער - אבל לי, כמשתמש, זה מדליק נורה אדומה, גדולה ומהבהבת.

היום המודעות של המשתמשים לנושאים האלה עדיין נמוכה, ורוב המשתמשים פשוט מאשרים הרשאות לכל אפליקציה בכלל בלי לבדוק מה הם מאשרים - זה הולך להשתנות. כבר עכשיו אנחנו רואים תוכנות ואפילו רומים מבושלים שנותנים ליוזר שליטה טובה יותר על מערכת הרשאות לכל אפליקציה. בעתיד, אני מניח, נראה שירות שיקפיץ ליוזר הודעות על אפליקציות שעלולות לפגוע בפרטיות שלו (למשל כאלה שניגשות גם לרשת, וגם למידע אישי, או כאלה שמבקשות אישור לשליחת סמסים, חיוג מספרים וכו').

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #17 

רן,
אני לא מבין מה אתה בא בטענות למפתח. אתה מנסה לחנך אותנו?! את הטענות שלך תפנה לגוגל ולמודל ההגנה שלהם. זה שכמעט אף אחד לא בודק הרשאות קשורה לגוגל, ולא ללקוחות שלהם. לא פחות בעייתי הוא שגם כאשר בודקים את ההרשאות, זה לא עוזר מכיוון שלעיתים הן דורשות לצורך עבודתן יכולות "בעיתיות" מאוד. בלי קשר לדברים האלה, אם אתה רוצה פיקוח אמיתי ובדיקות אמיתיות אז תלך לאפל ולאייפון (ואני אומר את זה בלי ציניות) ולא לגוגל.

ומה אם היית מקבל EUAL מהמפתח..מה? אז היית מוכן להתקין את האפליקציות האלה? איך בדיוק הפרת חוזה של האפליקצייה מולך תעזור לך מול מפתח שנניח נמצא בקמבודיה?....אגב, מאוד מעניין איזה הרשאות יהיו לאפליקציה שלכם.

והכי מעניין זה הרומים המבושלים והאפליקציות שמאפשרות לחסום אפליקציות אחרות אותן הזכרת...אם תשים על השולחן לבדיקה את אותם הרומים והאפליקציות, נגלה שהן בבסיס שלהן דורשות הרשאות רוט! לך, רן, אולי לא צריך לספר, אבל לאחרים אני אגלה שמתן הרשאות רוט (Admin) למכשיר שלכם, הוא סיכון רציני בפני עצמו להאקרים ולגניבת מידע, הרבה-הרבה יותר ממכשיר שאין לו הרשאות אלו! (זה מסוכן לשני הכיוונים). לדוגמא, תלך לבדוק למה גוגל חסמו להשתמש בשירות השכרות הסרטים החדש מהמרקט שלהם למכשירים שיש להם רוט

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #18 

אין לי מה לבוא בטענות לגוגל, כי גוגל הם לא צד בעניין כאן. להיפך - גוגל דווקא עוזרים ונותנים את השליטה בהרשאות של כל אפליקציה ואפליקציה בידי היוזר. היום, היוזרים "טיפשים" מדי, ואין להם מודעות לדברים האלה, ולא מעט מפתחים מנצלים את זה לרעה.
מה אם היית מקבל EUAL מהמפתח..מה? אז היית מוכן להתקין את האפליקציות האלה? איך בדיוק הפרת חוזה של האפליקצייה מולך תעזור לך מול מפתח שנניח נמצא בקמבודיה?....אגב, מאוד מעניין איזה הרשאות יהיו לאפליקציה שלכם.
...
אם הייתי מקבל EULA ממפתח שנמצא בקמבודיה וכתב אפליקציה קיקיונית - כנראה שלא הייתי מתייחס אליו יותר מדי. אבל כשיש לי EULA מחברה רצינית, בעלת רקורד - זה כבר משהו אחר. בנוסף, כאשר יש לי EULA ממפתח שנמצא כאן בארץ - זה משהו אחר. באופן כללי, ברגע שיש EULA זה מראה לי שהמפתח השקיע מחשבה, זמן וכסף, בחוקיות האפליקציה שלו ובמה שהיא עושה.

לא הבנתי על איזו אפליקציה "שלכם" אתה מדבר .אבל שיהיה.

נכון- רומים מבושלים יכולים להסתיר בתוכם דברים רעים למדי, כך גם אפליקציות שדורשות הרשאות רוט. בדיוק בגלל זה אין לי "יד קלה על ההדק" באישור הרשאות רוט לאפליקציות שונות (בד"כ אני נותן רק לאפליקציות ידועות ויציבות, או כאלה בקוד פתוח).
בכל מקרה לא הבנתי את הטיעון הלוגי, זה שיש דברים גרועים יותר (אפליקציות תמימות שמבקשות הרשאות רוט ומנצלות אותן לרעה) לא אומר שצריך להתעלם מדברים אחרים כמו במקרה הזה: אפליקציה שפועלת לוקאלית על המכשיר, ניגשת למידע רגיש, ומבקשת גם הרשאה לרשת. המפתח טוען שזה בשביל שילוב פרסומות, אבל לא מוכן להתחייב שהוא לא יעביר מידע רגיש על גבי הרשת לשרתים שלו או של כל צד שלישי אחר.
לא יודע מה איתך - בעיני זה בעייתי.

drorar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

Shed כתב:popolo, אתה מפספס את הנקודה שלי.

היום המודעות של המשתמשים לנושאים האלה עדיין נמוכה, ורוב המשתמשים פשוט מאשרים הרשאות לכל אפליקציה בכלל בלי לבדוק מה הם מאשרים - זה הולך להשתנות. כבר עכשיו אנחנו רואים תוכנות ואפילו רומים מבושלים שנותנים ליוזר שליטה טובה יותר על מערכת הרשאות לכל אפליקציה. בעתיד, אני מניח, נראה שירות שיקפיץ ליוזר הודעות על אפליקציות שעלולות לפגוע בפרטיות שלו (למשל כאלה שניגשות גם לרשת, וגם למידע אישי, או כאלה שמבקשות אישור לשליחת סמסים, חיוג מספרים וכו').
...
לדעתי גרסת הPremium של myLookout עושה בדיוק את זה, פיצ'ר בשם Privacy Advisor.
https://www.mylookout.com/features/security/

popolomedia פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #20 

Shed כתב:popolo,
עם כל הכבוד לבדיקות של אמזון, הם ממש לא בודקים ולא מגנים על הפרטיות של המשתמש הבודד. אף אחד באמזון לא ישב עם סניפר לראות מה אתה מוציא או לא מוציא מהאפליקציה שלך. מה שמעניין אותם זה לא לחטוף תביעות על הפרות זכויות יוצרים, ולכן הם בודקים שאין שימוש בשמות של סלבס ללא אישור מראש, שאין שימוש באוסף תמונות שאין לך זכויות יוצרים עליהן וכו'. תקרא שוב את מה שכתוב בציטוט שאתה הבאת..
...
עם כל הכבוד, נראה לי שאתה קורא רק את החלק השני של ההוראה ולא את החלק הראשון.
אני רוצה להפנות אותך לבדיקה נוספת שאמזון עושה (והיא עושה את הבדיקות האלה, תאמין לי) הקטע החשוב הודגש:

How does the app approval process work?
Our goal is for Amazon Appstore customers to have a good experience with every app they buy from the Appstore. As a result, we will be testing the apps you submit prior to making them available in our store to verify that each app works as outlined in your product description, does not impair the functionality of the mobile device or put customer data at risk once installed[
], and complies with the terms of the Distribution Agreement and our Content Guidelines

אני חושב שזה יותר טוב מכל eula או tos שתקבל.
רק לידיעתך, בהתאם לחוק הגנת הפרטיות התשמ"א 1981 אתה יכול לתבוע יוצר של אפליקציה שפגע בפרטיות שלך, גם אם אין לאפליקציה tos או eula. (ראה לעניין זה סעיף 1 לחוק וסעיפי 2(8 ו-2(9)). (הסעיף הוא יותר כוללני אבל כולל מקרים מסוג זה בתוכו- את זה אני אומר לך לאחר שהתייעצתי עם חבר שלי שהוא עו"ד במקוצועו) לכן לעניין הtos וה- eula אין שום משמעות אופרטיבית ככל שמדובר במשתמש מהארץ.

על אף זאת, אני אבדוק את הסיפור הזה ואשתדל להוסיף tos בגרסא 1.04 (גרסא 1.03 כבר מוכנה ותצא בימים הקרובים)
עד אז בכדי שתהיה רגוע אני מצהיר קבל עם ועדה (ופורום) שאין לי שום כוונה לעשות שימוש במידע
כזה או אחר של מי מהמשתמשים.

לי לא ברורה החשדנות שלך.
בסך הכל רציתי לפתח אפליקציה, גם את זה לא נותנים לך לעשות היום בשקט.......

שלח תגובה

חזור אל “Android - אנדרויד”