האם כרטיס פייסבוק יכול להמחק?
לבעלי היה עד אתמול כרטיס פייסבוק. כשניסה להכנס עם הססמא לא הצליח.
הוא איפס את הססמה ונכנס לפייסבוק אבל במקום להכנס לכרטיס הקיים שלו נפתח לו כרטיס חדש.
האם יתכן שהכרטיס המקורי שלו פשוט נעלם?
יש אפשרות לשחזר את החשבון/כרטיס המקורי?
תודה לכל המומחים
הוא איפס את הססמה ונכנס לפייסבוק אבל במקום להכנס לכרטיס הקיים שלו נפתח לו כרטיס חדש.
האם יתכן שהכרטיס המקורי שלו פשוט נעלם?
יש אפשרות לשחזר את החשבון/כרטיס המקורי?
תודה לכל המומחים
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4889
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
חשבתי שרק אני רואה בזה משהו הזוי...
צילום ת.ז.?
לא ביקשו גם טביעת אצבע ודגימת DNA?
ומי אמר שתעודת זהות מאשרת שהוא בעל החשבון?
הרי מלבד שם פרטי ומשפחה, אין שום פרט מת.ז. שמופיע בחשבון...
אלא אם יש מדיניות חדשה לפייסבוק הדורשת מספר ת.ז. לפתיחת חשבון.
צילום ת.ז.?
לא ביקשו גם טביעת אצבע ודגימת DNA?
ומי אמר שתעודת זהות מאשרת שהוא בעל החשבון?
הרי מלבד שם פרטי ומשפחה, אין שום פרט מת.ז. שמופיע בחשבון...
אלא אם יש מדיניות חדשה לפייסבוק הדורשת מספר ת.ז. לפתיחת חשבון.
- l33cher
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1895
- נתן תודות: 25 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
ככה או ככה לעולם לא נותנים דבר שכזה,אפילו מצונזר.
מזכיר לי את הסוחרים המסכנים בתחנה מרכזית ת"א,שנטפלים לחיילים "אחי אני רק רוצה להסתכל על הכ"א שלך,כלום כלום לא לוקח פרטים רק מסתכל וזהו"
מזכיר לי את הסוחרים המסכנים בתחנה מרכזית ת"א,שנטפלים לחיילים "אחי אני רק רוצה להסתכל על הכ"א שלך,כלום כלום לא לוקח פרטים רק מסתכל וזהו"
th1s 1s my d1st0rt3d r34l1ty
מה?!?!?l33cher כתב:ככה או ככה לעולם לא נותנים דבר שכזה,אפילו מצונזר.
מזכיר לי את הסוחרים המסכנים בתחנה מרכזית ת"א,שנטפלים לחיילים "אחי אני רק רוצה להסתכל על הכ"א שלך,כלום כלום לא לוקח פרטים רק מסתכל וזהו"...
בקשת תעודה מזהה זה דבר רגיל מאלף ואחד גורמים. הרי בדיוק בשביל זה היא קיימת, כדי לזהות.
ברור שאתה מזדהה בפני גורם שברור לך למה הוא רוצה שתזדהה, אבל פה זה מקרה בהחלט סביר.
משה
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
moco,moco כתב:מה?!?!?l33cher כתב:ככה או ככה לעולם לא נותנים דבר שכזה,אפילו מצונזר.
מזכיר לי את הסוחרים המסכנים בתחנה מרכזית ת"א,שנטפלים לחיילים "אחי אני רק רוצה להסתכל על הכ"א שלך,כלום כלום לא לוקח פרטים רק מסתכל וזהו"...
בקשת תעודה מזהה זה דבר רגיל מאלף ואחד גורמים. הרי בדיוק בשביל זה היא קיימת, כדי לזהות.
ברור שאתה מזדהה בפני גורם שברור לך למה הוא רוצה שתזדהה, אבל פה זה מקרה בהחלט סביר....
זה פייסבוק, לא משטרת ישראל..
למה אני צריך להזדהות מולם ? כל הרעיון מאחורי הדבר הגדול הזה שנקרא "אינטרנט" הוא האנונימיות.
בלי האנונימיות לא היתה קמה האינטרנט. נכון, אין שום הגיון בלהיות אנונימי בפייסבוק ועדיין, זכותי.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
אין פה עיניין של חובה, כך שההשוואה למשטרה לא במקום.Lior_M כתב:moco,moco כתב:מה?!?!?l33cher כתב:ככה או ככה לעולם לא נותנים דבר שכזה,אפילו מצונזר.
ברור שאתה מזדהה בפני גורם שברור לך למה הוא רוצה שתזדהה, אבל פה זה מקרה בהחלט סביר....
זה פייסבוק, לא משטרת ישראל..
למה אני צריך להזדהות מולם ? כל הרעיון מאחורי הדבר הגדול הזה שנקרא "אינטרנט" הוא האנונימיות.
בלי האנונימיות לא היתה קמה האינטרנט. נכון, אין שום הגיון בלהיות אנונימי בפייסבוק ועדיין, זכותי.
ליאור...
אתה לא חייב להזדהות מולם והם לא חייבים להפעיל את החשבון. זה התנדבותי משני הצדדים.
המדיניות של פייסבוק (שהם חופשיים להחליט עליה כרצונם) זה שהם שואפים שמאחורי כל חשבון יעמוד בן אדם אמיתי, לא מתחזה (והם אף מנסים לצמצם חשבונות כפולים לאנשים).
אין להם ממש את היכולת לאכוף את זה אבל הם מנסים. בקשת תעודה מזהה היא אחד האמצעים, אבל כאמור הם לא מחייבים אותך.
העיקרון מאחורי האינטרנט הוא לא אנונימיות
אנונימיות זו רק תכונה שמאפשרת כל מיני התנהגויות, אבל היא לא קיימת תמיד. נסה לעשות פעולות בחשבון הבנק שלי בתור אנונימי
מעבר לכך, פייסבוק זה אתר פרטי שזכותו לקבוע מדיניות בעיניין, בדיוק כמו ש hometheater.co.il יכול לקבוע מדיניות לגבי איך אפשר להתבטא בפורומים שלו.
סיימת ב"זכותי" אבל זו בדיוק הטעות. על סמך מה החלטת שיש לך זכויות שם? אין לך כל זכויות בפייסבוק, חוץ ממה שהם מחליטים. אם בראש שלהם, הם גם יכולים לסגור מחר את האתר ולהשמיד את כל מה שכתבת שם.
משה
לא, לא צריך.מספיקלי כתב:נראה לי סופר חשוד, לא שאני בפייסבוק.
אבל האם ברישום צריך להקליד ת.ז.?...
ראה תגובה קודמת שלי.
יש לפייסבוק מדיניות לנסות שיהיה חשבון לאדם ורק לאדם.
יש להם כל מיני היוריסטיקות לנסות לאכוף את זה אך הם מפספסים לשני הצדדים, כמו במקרה המדובר של סגירת כרטיס כשהם "חושדים" שלא מדובר בבן אדם.
ה"חשדות" זו תוצאה של אלגוריתמים ויש הרבה פספוסים ולכן הם מחזירים את החשבון אם משכנעים אותם שהוא לגיטימי.
משה
תביעה אולי הם יקבלו, אך מה תהיה התוצאה שלה זה לגמרי לא ברור. מצפים מאדם סביר שיש לו מידע חשוב לשמור שיגבה אותו באחריותו. פייסבוק לא מוצהר כמקום שמירה ולא נתפס ככזה.ufffnick כתב:לצפות לתביעת ענק על פגיעה בקניין רוחני שלא נמצא בבעלותם אלא רק מאוכסן אצלם...הם גם יכולים לסגור מחר את האתר ולהשמיד את כל מה שכתבת שם....
ובארה"ב זה בהחלט אפשרי....
ראה סעיף 15.3 ב http://www.facebook.com/terms.php .
ואם החומר יימחק לא בכוונה (שזה התסריט הסביר) ?
ואם (למרות שזה דמיוני לפייסבוק אבל מציאותי לאלפי אתרים אחרים) נגמר להם הכסף לאחסון, ואף אחד גם לא רוצה לקחת את המידע מהם?
אז נכון שאם הם יעשו משהו זדוני, אולי הם יעברו על איזה משהו, אבל כל עוד אין זדון, קשה לראות איך יכולים לחייב אתר שמצהיר שהאחריות עליך ואשר לא גובה אגורה ממך, לשמור על המידע שלך.
הביטחון שיש לך בשמירת המידע הוא האינטרס של פייסבוק עצמם לשמור אותו, לא איזה חוק.
אם hometheater נמחק, אנחנו יכולים לתבוע את עופר ומרטין ?
אגב, אין לנושא קשר לפגיעה בקניין רוחני. איבוד מידע זה לא פגיעה בקניין רוחני. העתקה שלו זה כבר סיפור אחר.
משה
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78929
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
ufffnick
אך ורק אם תנאי השימוש לא מאפשרים להם לעשות את זה. היה סמוך ובטוח שיש להם עורכי דין שמונעים את זה.
אך ורק אם תנאי השימוש לא מאפשרים להם לעשות את זה. היה סמוך ובטוח שיש להם עורכי דין שמונעים את זה.