סרט עקשן לסנכרון

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
gilos פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 758
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #1 

חברים................

אני לא יודע אם אני במקום הנכון ו\או אם אני עובר על אחד מחוקי הפורום :oops: , אבל:

ישנו סרט אחד, שכבר שני לילות (אני לא מגזים) אני מנסה לסנכרן אותו ואני לא מצליח......

ואני לא חדש בתחום - סנכרנתי בערך 49.47575 מליון סרטים\סדרות 8) :lol:

אבל את זה........

הוא עקשן (n)

הסרט הוא: "לפגוש את ג'ו בלאק".

הגירסה: Meet.Joe.Black.1998.BluRay.1080p.DTS.x264-CHD

ולא שהוא לא מסונכרן, פשוט הוא לא מדוייק מספיק לסרט שעובדים עליו כל-כך קשה. אי דיוקים נוראיים לאורך כל הסרט.

חסר אונים :עצוב:

יש לי היסטוריה רבת משמעות עם הסרט הזה.

עזרה............ (f)

ואם אני עובר על אחד החוקים, מנהלים יקרים :roll:

אני מצטער מראש............. :wink:

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

היה עדיף לשאול את השאלה בפורום ה HTPC, אבל אם כבר שאלת אז בזמנו כתבתי מדריך בדיוק למקרים אלו.
http://www.hometheater.co.il/article012 ... 7%96%D7%AA

רק שתדע שיש אפשרות נוספת והיא חוסר התאמה בין קצב של 23.976 לבין 25 FPS ואת זה אפשר לתקן די בקלות עם Subtitle Workshop
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7655
נתן תודות: 488 פעמים
קיבל תודות: 887 פעמים

שליחה #3 

ניסית להוריד כותרות עם ה FPS שמתאים לסרט? בדרך כלל הנתון הזה מופיע באתרי הכותרות.
סביר להניח שאתה יודע אבל שווה לשאול.

gilos פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

Catskinner

אני מכיר את המדריך שלך בע"פ :lol:

וברור שאני יודע להבדיל בן 23.... לבין 25 וכו'.

ובגלל זה כתבתי שבחיי סינכרנתי המון (המוןןןן) סרטים, ושאני פשוט יודע את העבודה.

אבל הבעיה היא ספציפית עם הסרט הזה, ושוב, לא שהוא לא מסונכרן, פשוט יש אי דיוקים פה ושם וזה מציק לי. כי הסרט הזה חשוב לי.

בוא נשאל, מישהו הצליח לסנכרן את הסרט הזה לגרסת בלוריי?

ו-Catskinner, עוד שאלה:
האם ניתן לאפס את הכתוביות ולסנכרן אותן מאפס באופן עצמאי?
אולי כך אצליח לדייק.

mulder

ברור 8)

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #5 

סנכרון מאפס ניתן לביצוע אבל זה קריעת ים סוף. יש לי הצעה אחרת בשבילך.

בוא ניקח כהנחת עבודה שהבעיה נגרמת משילוב של גורמים הכוללים גם את עריכת הסרט וגם שוני בקצב ה FPS. מצב זה מתאפיין בכך שיש שילוב של גלישה איטית של התזמון ופתאום קפיצה גדולה של 2-4 שניות בתזמון הכתוביות. תמשיך לקרוא אם זה נשמע לך מוכר.

מה שאני מציע לך לעשות זה קודם כל לדאוג שתחילת הסרט מסונכרנת כפי שצריך עם הכתוביות ולאתר את השורה שבה מתרחשת הקפיצה הגדולה הראשונה. לסמן את כל בלוק הכתוביות המתחיל באותה שורה ועד סוף הסרט ולהשתמש בכפתורים של Shift+Ctrl+H/N כדי להזיז את כל הבלוק קדימה או אחורה עד שהשורה הראשונה בבלוק מתוזמנת כהלכה.

ממשיכים הלאה ומאתרים את נקודת הקפיצה הגדולה בתזמון השניה, מסמנים את כל הבלוק המתחיל מאותה שורה ועד הסוף וחוזר חלילה.

האם תהיה מוכן לבדוק שזה נותן לך פתרון לבעיה שבה אתה נתקל כרגע?

gilos פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

Catskinner כתב:סנכרון מאפס ניתן לביצוע אבל זה קריעת ים סוף. יש לי הצעה אחרת בשבילך.

בוא ניקח כהנחת עבודה שהבעיה נגרמת משילוב של גורמים הכוללים גם את עריכת הסרט וגם שוני בקצב ה FPS. מצב זה מתאפיין בכך שיש שילוב של גלישה איטית של התזמון ופתאום קפיצה גדולה של 2-4 שניות בתזמון הכתוביות. תמשיך לקרוא אם זה נשמע לך מוכר.

מה שאני מציע לך לעשות זה קודם כל לדאוג שתחילת הסרט מסונכרנת כפי שצריך עם הכתוביות ולאתר את השורה שבה מתרחשת הקפיצה הגדולה הראשונה. לסמן את כל בלוק הכתוביות המתחיל באותה שורה ועד סוף הסרט ולהשתמש בכפתורים של Shift+Ctrl+H/N כדי להזיז את כל הבלוק קדימה או אחורה עד שהשורה הראשונה בבלוק מתוזמנת כהלכה.

ממשיכים הלאה ומאתרים את נקודת הקפיצה הגדולה בתזמון השניה, מסמנים את כל הבלוק המתחיל מאותה שורה ועד הסוף וחוזר חלילה.

האם תהיה מוכן לבדוק שזה נותן לך פתרון לבעיה שבה אתה נתקל כרגע?
...
אין לי בעיה לנסות את זה ולעדכן, אבל אמנם זה לא קריעת ים סוף, אך בהחלט מדובר לפחות על קריעת הירדן :lol: - מדובר על כתוביות באורך של 1958 שורות 8O

ובכל מקרה ובלי שום קשר, על כמה "נקודות סנכרון" אתה ממליץ, נניח, לכתובית עם 1200 שורות?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #7 

לפי נסיוני כשמסנכרנים בשיטה של Extrapolate עדיף לעשות זאת עם מינימום של 6 נקודות סנכרון בלי קשר אם זה 400, 1200 או 2000 שורות.

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #8 

mulder כתב:ניסית להוריד כותרות עם ה FPS שמתאים לסרט? בדרך כלל הנתון הזה מופיע באתרי הכותרות.
...
היחיד שמציג נתון של fps ליד כל כתובית הוא אתר "סרטים", וגם אצלם נתקלתי במספר מקרים של נתון fps שגוי...

גם לי יש איזה סרט שכבר זמן רב אני מנסה לסנכרן (כולל שינוי fps, דחיפת בלוקים כפי שהוצע קודם וכל שאר השיטות המוכרות יותר או פחות, ואני מסנכרן לעצמי כבר שנים...), עד שלבסוף הרמתי ידיים, בתקווה שבלוריי מתורגם יצא בקרוב. :wink:

gilos פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

Catskinner כתב:לפי נסיוני כשמסנכרנים בשיטה של Extrapolate עדיף לעשות זאת עם מינימום של 6 נקודות סנכרון בלי קשר אם זה 400, 1200 או 2000 שורות.
...
שאלתי כי לסרט הספציפי הזה ניסיתי 6 (כמו שכתבת במדריך), 8, 10, 12 ואולי יותר.
אין! שום דבר לא מוציא את הסרט הזה מדוייק.
וכפי שכתב החבר LEE, יש סרטים שאי אפשר לסנכרן, למרות כל השיטות המתוחכמות.

gilos פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

Lee כתב:
mulder כתב:ניסית להוריד כותרות עם ה FPS שמתאים לסרט? בדרך כלל הנתון הזה מופיע באתרי הכותרות.
...
היחיד שמציג נתון של fps ליד כל כתובית הוא אתר "סרטים", וגם אצלם נתקלתי במספר מקרים של נתון fps שגוי...

גם לי יש איזה סרט שכבר זמן רב אני מנסה לסנכרן (כולל שינוי fps, דחיפת בלוקים כפי שהוצע קודם וכל שאר השיטות המוכרות יותר או פחות, ואני מסנכרן לעצמי כבר שנים...), עד שלבסוף הרמתי ידיים, בתקווה שבלוריי מתורגם יצא בקרוב. :wink:
...
אפשר דווקא לדעת.
מורידים את הכתובית ומורידים עוד כתובית שידוע שהיא נניח 23.976.
פותחים את שתיהן. עוברים לסוף. ובודקים אם יש הפרש משמעותי בסוף (בהנחה שהתחלה לא היה) אז כנראה שהיא ב-25 וכן הלאה......

מעניין על איזה סרט אתה מדבר :מבולבל:
אולי הצלחתי לסנכרן אותו 8)

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #11 

זה כנראה בגלל שיש לך כתוביות המתאימות לגרסת עריכה אחרת מהסרט שבידך, כמו למשל Extended version או Director's cut לעומת הגרסה להפצה בקולנוע.

נתקלתי בזה פעם ועד שאיתרתי את בלוקי הכתוביות שהתיחסו לסצינות שלא היו קיימות בכלל בסרט יצאה לי הנשמה.

gilos פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

Catskinner כתב:זה כנראה בגלל שיש לך כתוביות המתאימות לגרסת עריכה אחרת מהסרט שבידך, כמו למשל Extended version או Director's cut לעומת הגרסה להפצה בקולנוע.

נתקלתי בזה פעם ועד שאיתרתי את בלוקי הכתוביות שהתיחסו לסצינות שלא היו קיימות בכלל בסרט יצאה לי הנשמה.
...
:lol: באחריות שזה לא הקייס כאן.
פשוט מדובר בסנכרון גרוע, עוד מימי התרגום שיצא לגרסאות dvdrip השונות.
ובגלל זה שאלתי אם ניתן לסנכרן מאפס. התחלה טובה=סנכרון מדוייק.

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

gilos כתב:
Catskinner כתב:זה כנראה בגלל שיש לך כתוביות המתאימות לגרסת עריכה אחרת מהסרט שבידך, כמו למשל Extended version או Director's cut לעומת הגרסה להפצה בקולנוע.

...
...
אם מדובר בסנכרון שורות גרוע לאורך כל הסרט, תנסה למצוא גרסת תרגום באנגלית שמסונכרנת פיקס לגרסת הסרט שבידך - לצורך העניין זה יכול להיות גם תרגום בטורקית, כל עוד אין הפרש במספר השורות, ולא נוספו שורות קרדיט כאלו ואחרות לאחד מהתרגומים.

ב- Subtitle Workshop לאחר שהעלת את קובץ העברית, תבחר באפשרות- ייבא תזמונים מקובץ, ותנווט לקובץ המסונכרן באנגלית. לא פעם זה סידר לי בעיות סנכרון בשנייה.

gilos פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

Lee כתב:
gilos כתב:

...
...
אם מדובר בסנכרון שורות גרוע לאורך כל הסרט, תנסה למצוא גרסת תרגום באנגלית שמסונכרנת פיקס לגרסת הסרט שבידך - לצורך העניין זה יכול להיות גם תרגום בטורקית, כל עוד אין הפרש במספר השורות, ולא נוספו שורות קרדיט כאלו ואחרות לאחד מהתרגומים.

ב- Subtitle Workshop לאחר שהעלת את קובץ העברית, תבחר באפשרות- ייבא תזמונים מקובץ, ותנווט לקובץ המסונכרן באנגלית. לא פעם זה סידר לי בעיות סנכרון בשנייה.
...
גם את זה ניסיתי :lol:
זו בעיה מכיוון שתרגום בשפה אחרת לא מחולק לאותן שורות של הכתובית בעברית כמעט אף פעם.
מה שכן אפשר לעשות, זה לקחת את התרגום - להשאיר את המספרים, למחוק את הכתב ולהעתיק את הכתב של הכתובית בעברית.

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

gilos כתב:
Lee כתב:
gilos כתב:

...
...

...
גם את זה ניסיתי :lol:
זו בעיה מכיוון שתרגום בשפה אחרת לא מחולק לאותן שורות של הכתובית בעברית כמעט אף פעם.
מה שכן אפשר לעשות, זה לקחת את התרגום - להשאיר את המספרים, למחוק את הכתב ולהעתיק את הכתב של הכתובית בעברית.
...
1. לא מסכים. אם עבודת התרגום והסנכרון נעשו בצורה טובה ונכונה החופפת לקצב וחיתוך הדיבור, מספר השורות כמעט תמיד אמור להיות זהה.

2. גם זה אפשרי אם כי אין צורך למחוק כלום: תעלה את התרגום באנגלית ב-SW במצב "תרגום". יפתחו לך שתי עמודות בתחתית חלון התוכנה, השמאלית של התרגום "המקורי" באנגלית, ומימינה עמודה עם שורות מקבילות, שבכל אחת מהן (במצב ההתחלתי) רשום באדום: "כתובית שלא תורגמה" (או משהו בסגנון...). במקום כל שורה כזו, תכניס את התמלול בעברית מקובץ התרגום אותו אתה יכול לפתוח ב- notepad.
עבודה קצת סיזיפית , אבל גורמת להעריך את המתרגמים והמסנכרנים... :)
נערך לאחרונה על ידי Lee ב 26/05/2011 15:08, נערך פעם 1 בסך הכל.

gilos פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

Lee

לא תאמין.

נכנסתי לאתר subscene, על-מנת להוריד כתוביות באנגלית לסרט.
הורדתי בערך 5 גרסאות ובכולן, בלי יוצא מן הכלל, אותה בעיה עם האי דיוקים.

מעבר לכך..............
השגתי גרסה אחרת של הסרט. שחרור אחר נקרא לו. למקרה שמה שיש לי אולי נכלל כ-'גרסה מורחבת' או איזה שיט. הבעיה אותה בעיה.
השתגעתי כבר.
הפתרון היחיד הוא לסנכרן מ-0. השאלה היא איך עושים זאת.

כבר שלושה ימים עם הסרט הארור הזה.

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

תבדוק בתוך קונטיינר ה-MKV של הסרט אם קיימות כתוביות באנגלית, ואם כן - אם הן מסונכרנות כמו שצריך. אם ישנן כאלה, חייב להיות קיים היכן שהוא קובץ מסונכרן.
במקרה הכי גרוע, ניתן לחלץ את הכתוביות מקובץ הסרט שברשותך...

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #18 

Lee כתב:תבדוק בתוך קונטיינר ה-MKV של הסרט אם קיימות כתוביות באנגלית, ואם כן - אם הן מסונכרנות כמו שצריך. אם ישנן כאלה, חייב להיות קיים היכן שהוא קובץ מסונכרן.
...
סליחה על השאלה ועל המחטף , אבל איך אתה בודק בתוך הקונטיינר ? ואם יש איך אתה מחלץ את הכתוביות באנגלית ?
פשוט יש לי כמה כאלו שאין להם תרגום באתרים, אבל הסרט עצמו יש בו תרגום

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #19 

אפשר לבדוק עם MKVMerge GUI ועם אותו כלי גם להטמיע כתוביות חדשות או לשנות פרטים ואפשר גם לבדוק ולחלץ כתוביות עם MKV Extract GUI

gilos פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #20 

Lee כתב:תבדוק בתוך קונטיינר ה-MKV של הסרט אם קיימות כתוביות באנגלית, ואם כן - אם הן מסונכרנות כמו שצריך. אם ישנן כאלה, חייב להיות קיים היכן שהוא קובץ מסונכרן.
...
בדקתי גם את האופציה הזו, הרבה לפני שהצעת :( :( :(

יש לסרט הזה תרגום מוטמע באנגלית, אך הוא לא שונה מהתרגומים שכבר הורדתי למחשב, שכאמור - לא מדוייקים בכלל.

Catskinner

למדנו כיצד לסנכרן מאפס, יש סרטים שבאמת אין ברירה אחרת. :עצוב:
ועדיף לעבוד קשה, מאשר לנסות דברים שלא עובדים. מצריכים ממך המון אנרגיה ולבסוף מדכאים אותך עם התוצאה הסופית.

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”