הגדרת שיתוף NFS מעל Ubuntu

מצוין!ziv_r כתב:kingikra,
אנחנו ברגעים אלו בונים תמונות מסך אשר יחליפו את הטקסט הרלוונטי....
סליחה, לא שמתי לב.ziv_r כתב:לגבי מידת הקושי של המאמר, הוא סומן כבעל דרגת קושי קשה יחסית לשאר המאמרים. את הסימון ניתן לראות בצד שמאל עם הכיתוב "דרגת קושי"....

זמן הקינפוג של שניהם דיי דומה. לגבי מי יותר יעיל או מהיר אין לי מושג.nirmv כתב:לדעתי יותר קל ועדיף להשתמש ב-SMB גם בלינוקס.
יש לי HTPC על אובונטו מריץ בוקסי, ומחשב דסקטופ מריץ אובונטו אף הוא (שהוא השרת). הקישור מתבצע ב-SMB....
ההבדל הוא ש-SMB נתמך ע"י בוקסי, ו-NFS דורש לעשות Mount בכל פעם שמדליקים את ה-HTPC (מבוסס אובונטו).kingikra כתב:זמן הקינפוג של שניהם דיי דומה. לגבי מי יותר יעיל או מהיר אין לי מושג.nirmv כתב:לדעתי יותר קל ועדיף להשתמש ב-SMB גם בלינוקס.
יש לי HTPC על אובונטו מריץ בוקסי, ומחשב דסקטופ מריץ אובונטו אף הוא (שהוא השרת). הקישור מתבצע ב-SMB.......

כמו כל מוצר בעולם, המחיר משתנה לפי כמה אתה קונה ביחד.Shakedd כתב:אומנם לא ממש קשור, אבל דובר פה קצת על מערכות הפעלה יקרות, כמובן שהתכוונת לוינדוס.
רק רציתי לציין משהו, בארגון המורים יש גרסאות חוקיות לגמריי של WINDWOS 7, ואופיס במחירים של פחות ממאה שקלים.
אם אתם תוהים למה המחיר נמוך, זה משום שמיקרוסופט ישראל נותנת להם את זה בכזה מחיר אטרקטיבי....
זה לא בגלל שהם קונים כמות, זה איזה הטבה שהם נותנים לארגון.kingikra כתב:כמו כל מוצר בעולם, המחיר משתנה לפי כמה אתה קונה ביחד.Shakedd כתב:אומנם לא ממש קשור, אבל דובר פה קצת על מערכות הפעלה יקרות, כמובן שהתכוונת לוינדוס.
רק רציתי לציין משהו, בארגון המורים יש גרסאות חוקיות לגמריי של WINDWOS 7, ואופיס במחירים של פחות ממאה שקלים.
אם אתם תוהים למה המחיר נמוך, זה משום שמיקרוסופט ישראל נותנת להם את זה בכזה מחיר אטרקטיבי.......

אז מה בעצם ניסית לומר פה?Shakedd כתב:זה לא בגלל שהם קונים כמות, זה איזה הטבה שהם נותנים לארגון.kingikra כתב:כמו כל מוצר בעולם, המחיר משתנה לפי כמה אתה קונה ביחד.Shakedd כתב:אומנם לא ממש קשור, אבל דובר פה קצת על מערכות הפעלה יקרות, כמובן שהתכוונת לוינדוס.
אם אתם תוהים למה המחיר נמוך, זה משום שמיקרוסופט ישראל נותנת להם את זה בכזה מחיר אטרקטיבי.......
שבע ULTIMATE לא יעלה לך 90 שקל בחנות גם אם תקנה כמות...

קוד: בחירת הכל
/dev/md127 /media/Storage ext3 defaults 0 2
אני מכיר טוב את הקובץ הזה אבל הוא לא דיבר על MOUNT מחדש בצד של הקליינט?ufffnick כתב:nirmv
בהמשך לעניין ה- mount האוטומטי לאחר איתחול,
כדי שזה יתבצע אוטומטית אתה צריך לערוך את הקובץ fstab שנמצא בספריית etc של ה- root.
בכל מקרה, לפני שאתה מתחיל - תגבה את הקובץ fstab, מחיקה שלו תפגע באיתחול כוננים ותידרוש שימוש בדיסק הצלה.
כאן נמצא דף העזרה לאיך לערוך.
בגדול אתה צריך להוסיף שורה שבנויה כך:
[Device] [Mount Point] [File System Type] [Options] [Dump] [Pass]
לדוגמא שורה שקיימת אצלי:כאשר ה- Device זה הכתובת של המכשיר שאותו אתה רוצה לחבר, וה- Mount Point היא ספרייה אליה יקושר.קוד: בחירת הכל
/dev/md127 /media/Storage ext3 defaults 0 2
שאר הפרמטרים נמצאים בתוך דף העזרה.
אם אתה הולך לאיבוד, תגיד ואנסה לפשט את הדברים....
שגם אם תקנה כמות לא תקבל את המערכת הפעלה במחיר של תשעים שקל ליחידה.kingikra כתב:אז מה בעצם ניסית לומר פה?Shakedd כתב:זה לא בגלל שהם קונים כמות, זה איזה הטבה שהם נותנים לארגון.kingikra כתב:כמו כל מוצר בעולם, המחיר משתנה לפי כמה אתה קונה ביחד.Shakedd כתב:אומנם לא ממש קשור, אבל דובר פה קצת על מערכות הפעלה יקרות, כמובן שהתכוונת לוינדוס.
שבע ULTIMATE לא יעלה לך 90 שקל בחנות גם אם תקנה כמות......