ההגיון שבמקינטה מג'וייפת.

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
יוסיסופר פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

שליחה #1 

מוטי הזכיר היום באחד השרשורים על כך שהמקינטה צריכה להשאר מלוכלכת וללא שטיפה,על מנת לשמור על הארומה וכ'ו.

אני נוהג לשטוף אותה במים בלבד,אבל לא כל כך מקבל את הרעיון של לא לשטוף אותה בכלל.

שמישהו יסביר לי את ההגיון?.
נערך לאחרונה על ידי יוסיסופר ב 21/05/2011 21:36, נערך פעם 1 בסך הכל.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #2 

לא הבנתי כ"כ מה אתה שואל.

הרעיון שעומד מאחורי ההנחיה לא לשטוף את המקינטה עם סבון הוא ששומני הקפה שנשארים בחלק העליון מגנים על הקפה מפני שריפה כשהוא עומד וממתין לחליטה.

אני חייב להודות שזה נשמע לי קשקוש אחד גדול, ואני די בטוח שאם נעשה השוואה בין שתי בריקות באותו הגיל, האחת אחרי ניקוי יסודי והשניה כזו שלא ניקו אותה, לא נרגיש שוב הבדל. כל ההבדל הוא רומנטי ובראש שלנו.

איך בדיוק השומן הזה מגן על הקפה? זה לא שהוא מבודד אותו מהכלי מבחוץ, נכון? אם כבר, אז שומן מעביר חום בצורה נהדרת...
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

newaround
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 457
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #3 

עד כמה שאני יודע אפשר לשטוף.
פשוט לא עם סבון.

אם אתה משתמש במקינטה באופן תכוף, אין צורך לשטוף את החלק העליון כל יום.
את שאר החלקים כמובן שאתה מוזמן לנקות. שוב, רק עם מים.

coffeeaddict
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 520
שם מלא: איתן שלום
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #4 

moti_r כתב:.

הרעיון שעומד מאחורי ההנחיה לא לשטוף את המקינטה עם סבון הוא ששומני הקפה שנשארים בחלק העליון מגנים על הקפה מפני שריפה כשהוא עומד וממתין לחליטה.
...
...
מוטי אתה כמעט צודק.....ההגנה ע"י השומן של הקפה היא הסיבה לשטיפה ללא סבון, אבל הפרויקט עליו מתבצעת ההגנה, זה אנו השותים, שצריך להגן עלינו מפני האלומיניום של המקינטה. כאשר ההתקפה על פני השטח של האלומיניום גורמת להתמוססותו, אנו יוצרים שכבת הגנה. השומן הוא המגן, ואנו לא ניתקפים ע"י אלומיניום מומס.
בברכה
אדי

avshalog
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 448
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #5 

לדעתי יתכן ויש קשר לעובדה שכלי אלומיניום שנכנסים למדיח יוצאים בצבע עכור ומוכתם ולכן תמיד יש אזהרה לגבי חומרי ניקוי. אולי מישהו בראשית הדרך לקח את ההמלצה הזו יותר מידי ללב ופיתח עליה תאוריה...

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #6 

אוקי, מקובל.

אבל הטענה המקורית לא מגיעה בגלל ההגנה מהאלומיניום, אלא בגלל טעם הקפה.

יוסיסופר פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

נכון,זה גם מה שאני שמעתי,ולא רואה שום הגיון שכלי מלוכלך משפר טעם,ובטח לא כמו "המטורף" הזה כאן.

http://www.flickr.com/photos/enkerli/se ... 24/detail/.

שגם משתמש בלהבה שלא מתאימה למקינטה כלל.
נערך לאחרונה על ידי יוסיסופר ב 22/05/2011 9:49, נערך פעם 1 בסך הכל.

Alexander
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 221
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #8 

א. שומני קפה המגינים משתיית אלומיניום מומס? טמפ' ההתכה של אלומיניום עומדת על 660 מעלות צלזיוס צנועות. אפשר להפסיק עם השמועות המופרכות.

ב. אף גורם (רשמי) לא אומר להשאיר את המקינטה מלוכלכת, אלא מציין כי יש לשטוף את המקינטה במים בלבד, ללא סקוטש או סבון.

ג. אין אמת בטענה לפיה שומני הקפה נועדו להגן על הקפה משריפה, זו בדיה. למעשה, הקפה שנחלט במקינטה אמור לצאת לאט, על אש נמוכה, כך שיתאפשר להשאיר את המכסה פתוח ולהשגיח. מהרגע שמיצוי המשקה תם, מורידים את המכשיר מהאש ומוזגים לכוס. כל השאר אינו אופטימאלי לטעם ולכן אינו רלוונטי ומשאיר מקום לתאוריות השונות ( כמו בהקפאת קפה בפריזר, משתדלים למצוא פתרון לדבר שאנו לא אמורים לעשות ומפחיתים מן הנזק שאנו מראש יודעים שנעשה)

ד. אכן ישנו הבדל בטעם בין מקינטה שצברה שומני קפה בחלקה העליון ומקינטה נקייה וחדשה והוא מורגש גם בטעם וגם בריח המשקה המופק.

ה. חשוב מאוד לאחר שטיפת המקינטה במים לפרקה לחלקים ולהניח לה להתייבש עד השימוש הבא. סגירת מקינטה רטובה עם שאריות קפה בפנים אינה רצויה בעליל, בטח לא כשמדובר בשימוש שאינו יומ-יומי.

ו. לגבי חשיפה לאלומיניום, הרי שאלומיניום שנחשף לאוויר מצופה מיידית בשכבה דקה של אלומיניום חמצני, אשר עמיד בצורה גבוהה מאוד בפני שיתוך, או קורוזיה וכמובן שכששותים ממקינטת אלומיניום אין כל חשש, היא מאושרת ע"י כל ארגון בריאות עולמי ולא בכדי רוב המקינטות בעולם הן מאלומיניום. האלומיניום החמצני הוא הסיבה שלא מכניסים מקינטת אלומיניום למדיח, כדי לא לפגוע בשכבה הזאת.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

אלכס, תודה על התשובה המפורטת.
אם אתה אומר ש:
1. האלומיניום מוגן בשכבה משלו.
2. שומני הקפה לא מונעים את שריפת הקפה.
3. שומני הקפה לא מונעים את התכת האלומיניום.

אז איך אתה מסביר את העובדה כי קיים הבדל משמעותי בטעם ובריח של קפה ממקינטה חסרת שומנים ישנים (נשטפת בסבון) לעומת זו ה"מוגנת" כראוי (נשטפת במים בלבד)?

Oferot
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 976
נתן תודות: 65 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #10 

איך שאני תמיד ראיתי את זה זה שלא צריך לשטוף עם סבון...
אבל אחרי כל שימוש צריך לשטוף עם מים ויש לי מברשת שיניים קטנה בשביל לנקות את ההברגה מגרגירי קפה שנתקעים שם ואת השאר אני מנקה קצת עם האצבעות..צריך שהמקינטה תשאר נקיה!!
"שומני קפה" וכל זה לא אמור להיראות :) זה שם בכתמים חומים עדינים כאלה ולא צריך להגיע למצב של ההוא מהקישור של יוסיסופר שאני לא רוצה לדעת מה עוד הולך לו בתוך המקינטה.
מילה של אקסטרימיסט.

lumberjack
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 58
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #11 

יוסיסופר כתב:נכון,זה גם מה שאני שמעתי,ולא רואה שום הגיון שכלי מלוכלך משפר טעם,ובטח לא כמו "המטורף" הזה כאן.

...
:מה?!:

docfeelgood
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
נתן תודות: 67 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #12 

יוסיסופר כתב:נכון,זה גם מה שאני שמעתי,ולא רואה שום הגיון שכלי מלוכלך משפר טעם,ובטח לא כמו "המטורף" הזה כאן.

...

יוסי אם תשים לב מדובר בכיריים חשמליות והוא משתמש בכירה הכי קטנה שיש לו ל״בישול״ ורק מצלם על הגדולה
אני אישית לא היתי שותה את הקפה שיוצא מהדבר.... הזה. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

יוסיסופר פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

docfeelgood כתב:

...

יוסי אם תשים לב מדובר בכיריים חשמליות והוא משתמש בכירה הכי קטנה שיש לו ל״בישול״ ורק מצלם על הגדולה
אני אישית לא היתי שותה את הקפה שיוצא מהדבר.... הזה. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
...
יתכן והוא השתמש בלהבה המרכזית,אבל השוליים של המכשיר נראים חרוכים לגמרי,ושים לב שגם הקפה שלו לא נראה משהו למרות הג'יפה.
אני חושב שהוא כיבס את הגרביים שלו בדבר הזה. :lol:

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #14 

אני לא מדבר על טעמי בריאות, אלא על טעמי אסתטיקה.
בהמשך ישיר לתמונות המזעזעות שיוסי הביא, הבריקה שלי נראית לא רחוק משם (מזכיר לכם את הפוסט הזה: http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... sc&start=0)

גועל נפש ממש. האמת שבזמן האחרון הפסקתי להמליץ לאנשים על הבריקה - אני מספר להם על היתרונות שלה, אבל מזהיר שהתחתית מקבלת ירוקת מגעילה בשימוש רגיל לגמרי (כן, כן, ייבשתי הפוך, לא השארתי אותה על הגז, טיפלתי בה יפה וגם חיבקתי אותה כל לילה לפני השינה) - ונותן להם להחליט מה הם מעדיפים.

בכל אופן, עם כל הכבוד לטעמי הקפה המיוחדים, נראה לי די מגעיל לשתות קפה ממקינטה מג'וייפת. אפשר לא לשטוף אותה עם סבון - אבל למה להגיע לרמת ג'יפה?

אורי - אתה טוען שההבדלים מורגשים. תוכל בבקשה להסביר לי איך ההבדלים האלה באים לידי ביטוי?
אני חושב שבקרוב אני הולך לעשות מבחן טעימה עיוור.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #15 

מוטי - למיטב התרשמותי, הקפה פשוט פחות טוב - הטעמים פחות מודגשים, הקרמה (כמה מעט שיש גם ככה) מתפוגגת מהר יותר ויש קצת טעמי לוואי.

Oferot
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

מוטי אני דווקא לא מסכים איתך. הבריקה שלי בשימוש כבד כבר שנתיים ויותר והיא נראית כמו חדשה.
ליבש הפוך זה דווקא לא טוב לדעתי משום שאז הסביבה בתוך המיכל היא לחה סגורה וחשוכה שזה פחות או יותר כל מה שפטריות צריכות בשביל להתרבות.
אני מנגב אותה ומניח על הצד.
מילה של אקסטרימיסט.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #17 

Oferot, אני זוכר שפעם פרסמת תמונה של הבריקה שלך והיא נראית ממש כמו חדשה.
אני גם זוכר שכולם נדהמו לראות את זה, כי מדובר באמת במחזה לא שכיח.

דווקא הרבה יותר נפוץ (וגם היו תמונות בפורום) הוא לקבל בריקה עם תחתית מגעילה. אולי אצלי המצב היה רע במיוחד, אבל זה די סטנדרטי במקינטות אלומניום. אלכס פעם כתב לי שזה הגיוני וזה בסדר גמור, אבל זה לא משכנע אותי מבחינה אסתטית.

Oferot
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

כן אני יודע..אבל אנשים פשוט לא שומרים עליהן..ראיתי חברים שיש להן מקינטות..משתמשים ומנקים רק לפני הפעם הבאה. ואז זה מגיע למצב שבאמת צריך לשטוף עם סבון..חומץ ומה לא.
פשוט צריך לשטוף..אני מנקה את הכתמים שנשארים עם האצבע, בדכ מנגב ומניח על הצד כך שלא יהיה חללים סגורים כלשהם..הכל על הצד.
וגם אם אני לא משתמש בה תקופה ארוכה - למשל יש לי את הבריקה 4 שאני בקושי משתמש בה בימינו אז אפילו אז אני לא מרכיב אותה. שתשאר תמיד פתוחה, מה איכפת לי?! :)
מילה של אקסטרימיסט.

Alexander
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 221
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #19 

אורי, אני לא מבין איך - הגעת שוב להתכת אלומיניום? הכיריים שלך מייצרות את החום הנדרש לכך?

ההבדל הוא ששומני הקפה שמצטברים תורמים לשיפור הטעם, בדיוק כמו בישול במחבת אלומיניום עושה.

מקינטה שמורה לא מגיעה למצב של ירוקת, בהתייחס לעניינו של מוטי. אני מקבל הרבה פעמים מקינטות מלקוחות וותיקים, בין אם בבקשה להחליף גומיה, או שסתום ביטחון ואני נתקל לעיתים תכופות במיכלים שהשחירו בפנים וזה החלק שתיארתי כתקין בפני מוטי.

מקינטה חייבת איוורור וניקוי - אף אחד לא אמר להשאיר אותה מלוכלת עם שאריות קפה במשך ימים על השיש - גם בזה נתקלנו. אי-אפשר להאיץ את הליך ה"יישון" של המקינטה בזה שלא מנקים אותה.

מוצר מזון במיכל סגור + לחות + חום = תוצאה לא רצויה.

מעבר לכך, אחד הסימנים למקינטה אהובה זו הצטברות שומני הקפה שמעידה על שימוש תכוף (בלי שהמקינטה שרופה מסביב בחלקה התחתון כתוצאה מאש גבוהה מדי).

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
יצירת קשר:

שליחה #20 

אלכס, לא אמרתי שמתרחשת התכה של האלומיניום, אבל כן יכולה להיות איזו תגובה שיוצר האלומיניום החם עם הקפה / מים, גם ללא התכתו (בעצמך דיברת למשל על החמצון שלו בטמפ׳ החדר, אולי פה קבור הכלב)?

אני שואל שוב - מבחינה כימית / פיזיקלית, איך אתה מסביר את העובדה כי שומני קפה ישנים משפרים את הטעם?

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”