קירור דיסקים קשיחים
-
maladjusted
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 638
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
כנראה שהקיץ באמת הגיע. כשהגעתי הביתה באחד הימים האחרונים, המחשב (שמשמש כHTPC אבל גם כXSERVER עבור מחשב חלש יותר + azureus/amule) היה תקוע ולא הגיב, ניסיון REBOOT לא הצליח (התלונן על no medium found) ופתיחת המארז הראתה ששני הכוננים הקשיחים לוהטים (מדובר בדיסק אחד של 120GB ושני של 200GB).
אחרי שנתתי למחשב להתקרר הצלחתי להעלות את המחשב מחדש, אבל גם כשלא הרצתי אפליקציות מיותרות ושום דבר לא טחן את הדיסקים - הם התחממו בצורה חשודה.
המארז שאני משתמש בו הוא די מצ'וקמק וישן ואינו מכיל מאוורר קדמי.
החומרה היא: לוח abit nf7s version 2.0 מעבד athlon xp 1600 (אשר באופן מפליא סוחב היטב את כל השימושים השונים) ו768מ"ב זכרון איטי (MHZ266). לוח האם מקורר ע"י קירור פסיבי של זלמן, המעבד מקורר ע"י מאוורר מקורי של AMD (לא עושה רושם שכאן הבעיה) והמאוורר של המארז מחובר ישירות לספק (הוא אינו עושה יותר מדי רעש). בנוסף יש צורב DVD, כרטיס MX4000 וכרטיס טלויזיה TVCHAMP
מה אמצעי הקירור המומלץ לדיסקים הקשיחים בקונפיגורציה זו? האם למישהו יש נסיון עם מגירות קירור או שעדיף להחליף מארז (מעדיף מארז low budget שיתאים למערכת זו). כרגע לא נראה לי שצריך לשנות קונפיגורציה ולהחזיק שרת קבצים בנפרד ממחשב HTPC כי כאמור, גם כשלא הרצתי שום דבר חוץ מ-FREEVO (אשר לא ניגן שום דבר, ו cpu usage היה אפסי), הדיסקים התחממו.
בנוסף, האם יש משהו נוסף שצריך לבדוק (נגיד, בספק הכח) אשר יכול לגרום להתחממות הדיסקים? כרגע אני משאיר את המחשב כבוי כאשר הוא לא בשימוש (אני בד"כ משאיר אותו דלוק 24/7) ולמיטב הבנתי פתיחת צידי המארז לא תועיל בקירור.
אחרי שנתתי למחשב להתקרר הצלחתי להעלות את המחשב מחדש, אבל גם כשלא הרצתי אפליקציות מיותרות ושום דבר לא טחן את הדיסקים - הם התחממו בצורה חשודה.
המארז שאני משתמש בו הוא די מצ'וקמק וישן ואינו מכיל מאוורר קדמי.
החומרה היא: לוח abit nf7s version 2.0 מעבד athlon xp 1600 (אשר באופן מפליא סוחב היטב את כל השימושים השונים) ו768מ"ב זכרון איטי (MHZ266). לוח האם מקורר ע"י קירור פסיבי של זלמן, המעבד מקורר ע"י מאוורר מקורי של AMD (לא עושה רושם שכאן הבעיה) והמאוורר של המארז מחובר ישירות לספק (הוא אינו עושה יותר מדי רעש). בנוסף יש צורב DVD, כרטיס MX4000 וכרטיס טלויזיה TVCHAMP
מה אמצעי הקירור המומלץ לדיסקים הקשיחים בקונפיגורציה זו? האם למישהו יש נסיון עם מגירות קירור או שעדיף להחליף מארז (מעדיף מארז low budget שיתאים למערכת זו). כרגע לא נראה לי שצריך לשנות קונפיגורציה ולהחזיק שרת קבצים בנפרד ממחשב HTPC כי כאמור, גם כשלא הרצתי שום דבר חוץ מ-FREEVO (אשר לא ניגן שום דבר, ו cpu usage היה אפסי), הדיסקים התחממו.
בנוסף, האם יש משהו נוסף שצריך לבדוק (נגיד, בספק הכח) אשר יכול לגרום להתחממות הדיסקים? כרגע אני משאיר את המחשב כבוי כאשר הוא לא בשימוש (אני בד"כ משאיר אותו דלוק 24/7) ולמיטב הבנתי פתיחת צידי המארז לא תועיל בקירור.
לי יש פלטה שצמודה מתחת לHD עם מאוורר בגודלו של הHD, עושה יפה את העבודה..
- GoodGuys
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 126
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 13 פעמים
הנושא של קירור הדיסקים הוא לא זניח כמו שנדמה.
יש פתרונות של מאווררים שמתלבשים על הדיסק "מלמעלה". הם יעילים במידה זו או אחרת, אבל רועשים מאד.
לי יש בבית שני מחשבים שבהם יש קירור במיוחד לדיסקים. אחד הוא שרת LINUX עם 4 דיסקים של 160 גיגה ב-RAID5. דיסק אחד יושב מול המאוורר הקדמי של המארז (מאוורר 8ס"מ שקט, של אקאסה). שלושת הדיסקים האחרים יושבים בתוך AeroCool HardDock.
זהו מעין מארז לשלושה דיסקים שיושב בתוך 2 "מעגנים" 5.25 אינטש שנועדו ל-CDROM.
יש לו מאוורר קטן ושקט. עושה את העבודה היטב.
במחשב השני שלי (HTPC) יש שני דיסקים של 250 גיגה שיושבים בתוך
Thermaltake I-Cage
שאני החלפתי לו את הגריל הקדמי בפילטר.
מדובר במעין מארז ל-3 דיסקים שתופס 3 "מעגנים" של 5.25 אינטש. המאוורר שלו הוא 12 ס"מ סופר-שקט. יש לי גם VLSystems Zephyrus שמודד את הטמפרטורות של הדיסקים, וגם כשהמחשב מקליט לי 2 תוכניות במקביל, מעתיק קובץ ענק למחשב אחר ומציג תוכנית מוקלטת, הטמפרטורה של הדיסקים לא עלתה מעל 40 מעלות.
GGF
יש פתרונות של מאווררים שמתלבשים על הדיסק "מלמעלה". הם יעילים במידה זו או אחרת, אבל רועשים מאד.
לי יש בבית שני מחשבים שבהם יש קירור במיוחד לדיסקים. אחד הוא שרת LINUX עם 4 דיסקים של 160 גיגה ב-RAID5. דיסק אחד יושב מול המאוורר הקדמי של המארז (מאוורר 8ס"מ שקט, של אקאסה). שלושת הדיסקים האחרים יושבים בתוך AeroCool HardDock.
זהו מעין מארז לשלושה דיסקים שיושב בתוך 2 "מעגנים" 5.25 אינטש שנועדו ל-CDROM.
יש לו מאוורר קטן ושקט. עושה את העבודה היטב.
במחשב השני שלי (HTPC) יש שני דיסקים של 250 גיגה שיושבים בתוך
Thermaltake I-Cage
שאני החלפתי לו את הגריל הקדמי בפילטר.
מדובר במעין מארז ל-3 דיסקים שתופס 3 "מעגנים" של 5.25 אינטש. המאוורר שלו הוא 12 ס"מ סופר-שקט. יש לי גם VLSystems Zephyrus שמודד את הטמפרטורות של הדיסקים, וגם כשהמחשב מקליט לי 2 תוכניות במקביל, מעתיק קובץ ענק למחשב אחר ומציג תוכנית מוקלטת, הטמפרטורה של הדיסקים לא עלתה מעל 40 מעלות.
GGF
-
maladjusted
-
- חבר פעיל במיוחד

מחיפוש זריז עושה רושם שה I-CAGE הוא הפתרון היחיד שזמין באתרים ישראלים. הפתרונות האחרים שמופיעים בזאפ מיועדים כמעט כולם לקירור דיסק בודד (אני חושש שקירור דיסק אחד יהווה חימום עבור דיסק אחר). בנוסף, מתוך http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3128885,00.html
אני מבין שבמארזים זולים (כמו שלי) יכולה להיווצר בעית סירקולציה של אויר, אז אצטרך המלצה גם בכיוון זה (וגם, ב-
http://www.zigzag2000.co.il/catalog/pro ... ts_id=3657
נכתב בירוק בלתי נראה:"כלוב לדיסקים קשיחים, המיועד למארזי הKandalf ו-Armor של ThermalTake" . שני מארזים חביבים ביותר אבל קצת overshoot לדעתי).
אני מבין שבמארזים זולים (כמו שלי) יכולה להיווצר בעית סירקולציה של אויר, אז אצטרך המלצה גם בכיוון זה (וגם, ב-
http://www.zigzag2000.co.il/catalog/pro ... ts_id=3657
נכתב בירוק בלתי נראה:"כלוב לדיסקים קשיחים, המיועד למארזי הKandalf ו-Armor של ThermalTake" . שני מארזים חביבים ביותר אבל קצת overshoot לדעתי).
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6051
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
וואלה, אחלה פתרון האייקייג' הזה, בדיוק שברתי את הראש איך אני מכניס עוד שני דיסקים ל HTPC שלי, שיש בו כבר 3...

-
maladjusted
-
- חבר פעיל במיוחד

אין באפשרותי לבצע מדידה מדויקת. עבורי נורות האזהרה נדלקו כאשר מגע עם גב היד בצד העליון של הדיסק היה מספיק מרתיע כדי לא להחשב "חמים למגע, אך סביר עבור חומרה עם חלקים מכניים". כנראה שכדאי לי להתחיל לגבות את קבצי המערכת...zovirax כתב:maladjusted - על איזה טמפ' הדיסקים שלך עומדים?...
-
maladjusted
-
- חבר פעיל במיוחד

תיקון, הרגע מצאתיmaladjusted כתב:אין באפשרותי לבצע מדידה מדויקת. עבורי נורות האזהרה נדלקו כאשר מגע עם גב היד בצד העליון של הדיסק היה מספיק מרתיע כדי לא להחשב "חמים למגע, אך סביר עבור חומרה עם חלקים מכניים". כנראה שכדאי לי להתחיל לגבות את קבצי המערכת...zovirax כתב:maladjusted - על איזה טמפ' הדיסקים שלך עומדים?......
http://ubuntu.wordpress.com/2005/09/18/ ... ard-drive/
שאנסה ברגע שאחזור למחשב
- droren
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4222
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
האחים זיגזג הלכו לישון ואיתם גם השרתים שלהם 
נראה מעניין Thermaltake I-Cage אך לפי דעתי לא יתאים למארז של השרת שלי
בהחלט דבר שצריך לקחת בחשבון , ההרדיסקים מתחממים
לי יש חיישן טמפרטורה בין 2 הדיסקים הקשיחים , כרגע הטמפרטורה שם 31 מעלות שזה סביר
חוץ מזה יש לי 5 מאוורים של 80 ס"מ במארז כולו (FULL TOWER )
נראה מעניין Thermaltake I-Cage אך לפי דעתי לא יתאים למארז של השרת שלי
בהחלט דבר שצריך לקחת בחשבון , ההרדיסקים מתחממים
לי יש חיישן טמפרטורה בין 2 הדיסקים הקשיחים , כרגע הטמפרטורה שם 31 מעלות שזה סביר
חוץ מזה יש לי 5 מאוורים של 80 ס"מ במארז כולו (FULL TOWER )
Microsoft Regional Director- Windows Media Center
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
- GoodGuys
-
- חבר פעיל מאוד

אני קניתי VLSystems Zephyrus עם שלושה סנסורים של טמפרטורה. אחד לכל דיסק ועוד אחד ל-NFORC4 שלי (מכיוון שהמאוורר שלו שבק והחלפתי אותו בצלעות קירור פסיביות של זלמן).
הדיסקים עומדים באופן די יציב על 35-36 מעלות. רק במצבים מאוד מיוחדים ראיתי אותם עולים מעל זה.
GGF
הדיסקים עומדים באופן די יציב על 35-36 מעלות. רק במצבים מאוד מיוחדים ראיתי אותם עולים מעל זה.
GGF
-
maladjusted
-
- חבר פעיל במיוחד

כעת, עם cpu 12%, לאחר שהמחשב דלק כל הלילה:zovirax כתב:maladjusted - על איזה טמפ' הדיסקים שלך עומדים?...
/dev/hda: Maxtor 6Y120P0: 42?°C
/dev/hdb: WDC WD2000JB-00GVA0: 41?°C
ברגעי העומס, כמו בזמן גיבוי מידע ע"י tar מדיסק אחד לשני, הטמפ' גם הגיעו ל-47.
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

אני רואה ש I-Cage זה רק למארזים של thermaltake, לא?
מה עושה מי שיש לו silverstone?
קניתי שני דיסקים נוספים, ואין במארז איפה להבריג אותם.
SILVERSTONE LC-10S
http://silverstonetek.com/products-lc10.htm
http://silverstonetek.com/products/lc10 ... r/LC10.jpg
מה עושה מי שיש לו silverstone?
קניתי שני דיסקים נוספים, ואין במארז איפה להבריג אותם.
SILVERSTONE LC-10S
http://silverstonetek.com/products-lc10.htm
http://silverstonetek.com/products/lc10 ... r/LC10.jpg
- GoodGuys
-
- חבר פעיל מאוד

איתי - זה לא רק למארזים של TT... כמו שכתבתי למעלה אני שמתי אותו במארז של ANTEC. העניין הוא שאתה צריך שלושה מעגנים של 5.25 אינטש פנויים בשבילו. לרוב המארזים יש 3 או 4 מעגנים כאלה, אבל לפחות אחד תפוס ע"י כונן אופטי.
לגבי המארז LC10, כתוב עליו במפורש שיש לו רק 2 מעגני 5.25 אינטש, ורק אחד מהם חיצוני - נועד לכונן DVD...
אתה לא יכול להשתמש ב-ICAGE!
GGF
לגבי המארז LC10, כתוב עליו במפורש שיש לו רק 2 מעגני 5.25 אינטש, ורק אחד מהם חיצוני - נועד לכונן DVD...
אתה לא יכול להשתמש ב-ICAGE!
GGF
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

אי אפשר להוסיף מעגן, בצד שמאל ריק לגמרי?
שלום
מקפיץ את הנושא מן האוב.
יש לי מארז די פשוט (ATX רגיל).
שני דיסקים, 200 ו 500 ג'יגה. כרטיס מסך לא חזק במיוחד ומעבד 2.6 P4.
בעיקרון יש שני מאווררים, ועוד זה של המעבד והדיסיקם סובלים (אתמול אחרי שמדדתי עם speedfan ה 200 עמד על 72 מעלות!!!).
ראיתי את הפיתרון של הכלוב הזה שפורסם פה (http://www.zigzag2000.co.il/catalog/pro ... ts_id=3657).
השאלה היא האם הוא מתאים למארז רגיל שיש לי בו 4 מקומות לכונני 5.25" (צורב תופס רק אחד מהם), והאם הוא מרעיש וכמובן האם הוא עושה את העבודה.
מבחינת העלות זה לא נורא (91 ש"ח).
מה עוד אפשר לשים על מנת לקרר את ה"תנור"? המעבד עצמו לא משתולל אלא נשאר בטמפ יציבה (לא זוכר כמה היה אבל הצבע היה ירוק:-))
תודה
מוטי
מקפיץ את הנושא מן האוב.
יש לי מארז די פשוט (ATX רגיל).
שני דיסקים, 200 ו 500 ג'יגה. כרטיס מסך לא חזק במיוחד ומעבד 2.6 P4.
בעיקרון יש שני מאווררים, ועוד זה של המעבד והדיסיקם סובלים (אתמול אחרי שמדדתי עם speedfan ה 200 עמד על 72 מעלות!!!).
ראיתי את הפיתרון של הכלוב הזה שפורסם פה (http://www.zigzag2000.co.il/catalog/pro ... ts_id=3657).
השאלה היא האם הוא מתאים למארז רגיל שיש לי בו 4 מקומות לכונני 5.25" (צורב תופס רק אחד מהם), והאם הוא מרעיש וכמובן האם הוא עושה את העבודה.
מבחינת העלות זה לא נורא (91 ש"ח).
מה עוד אפשר לשים על מנת לקרר את ה"תנור"? המעבד עצמו לא משתולל אלא נשאר בטמפ יציבה (לא זוכר כמה היה אבל הצבע היה ירוק:-))
תודה
מוטי
- iakovl
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 228 פעמים
dear lord הקפצה מ2006
הסיכוי שהטמפ' של הקשיח שלך הייתה 72 עומדת על 0, זה לא יתכן... תנסה לבדוק את הטמפ' עם תוכנה אחרת או לגעת בו עם היד ולנחש כמה זה
הICAGE זה בזבוז של כסף לדעתי ואפשר לאלתר משהו איכותי וזול יותר.
לגבי האם הוא יתאים לך? אז כן, יכנס למארז שלך בלי בעיות
הסיכוי שהטמפ' של הקשיח שלך הייתה 72 עומדת על 0, זה לא יתכן... תנסה לבדוק את הטמפ' עם תוכנה אחרת או לגעת בו עם היד ולנחש כמה זה
לגבי האם הוא יתאים לך? אז כן, יכנס למארז שלך בלי בעיות
בזבוז של כסף מאיזו בחינה? זה יקרר את הדיסקים? אם כן וזה שקט, זה עושה את העבודה ושווה 90 ש"ח (אם היה מדובר על סכום לא הגיוני לא הייתי חושב על זה אפילו)iakovl כתב:dear lord הקפצה מ2006
לגבי האם הוא יתאים לך? אז כן, יכנס למארז שלך בלי בעיות...