משהו שאני לא מצליח להבין במולטיטאסקינג

כל מה שנוגע לפלטפורמות הניידות של אפל - אייפון, אייפוד, שעון אפל
שלח תגובה
kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #1 

למה לא נותנים את האפשרות לבחור (כמו במחשב) כשאני סוגר אפליקציה, האם לסגור לגמרי אן להשאיר ברקע?
גם כשאני סוגר את ה WAZE, ויש יש כפתור כיבוי, היא נשארת ברקע ורק לחיצה כפולה על כפתור הבית מאפשר לי לסגור את האפליקציות הרצות ברקע.

תודה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78904
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #2 

לאפליקציות כאלה (כמו iGo ו-Waze) יש כפתור יציאה.

Waze למשל לא ישאר ברקע אם אתה לא באמצע ניווט. כשאתה מגיע ליעד זה יסגר אם זה ברקע.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #3 

oferlaor כתב:לאפליקציות כאלה (כמו iGo ו-Waze) יש כפתור יציאה.

Waze למשל לא ישאר ברקע אם אתה לא באמצע ניווט. כשאתה מגיע ליעד זה יסגר אם זה ברקע.
...
על זה בדיוק דיברתי. אני לוחץ על יציאה והוא עדיין רץ ברקע (WAZE) לאחר סיום ניווט.

maor404
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 305
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #4 

בסידיה יש תוספים שמאפשרים לך כיבוי מוחלט/החזרה של המולטיטאסקינג בלחיצת כפתור.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #5 

אני לא מחפש משהו שיהרוג בקליק את כל האפליקציות שברקע. אני דווקא צריך שהסקייפ ירוץ ככה. יש לי קרוב משפחה בחול שככה אני מאפשר לו לצלצל מתי שהוא רוצה.

תודה

adsagi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 601
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #6 

תיקון קל. זה שאתה רואה אפליקצייה מסויימת כשאתה לוחץ פעמים על כפתור הבית, לא אומר שהיא באמת רצה ברקע. למעשה, כל אפליקצייה שאתה תפעיל, אחרי שתסגור אותה תמשיך להופיע שם, גם אם היא לא רצה ברקע. לא כל אפליקצייה גם יודעת לרוץ ברקע, וגם אלו שרצות ברקע, עושות את זה לעיתים בצורה מוגבלת (זה לא מה שאנחנו מכירים מהמחשב האישי).
כך שלא צריך לרוץ ולהתחיל לסגור אפליקציות ידנית בכל פעם שיוצאים מהם. צריך כן להקפיד עם אפליקציות שכן עובדות כל הזמן, כגון אפליקציות ניווט, או אפליקציות של סטרימינג של מוזיקה. ואז, במקרה הזה, לחצן היציאה ב- Waze בהחלט מספיק. לא צריך לסגור ידנית ברשימת האפליקציות.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #7 

אוקיי. מעניין

תודה

tomer_h
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 143 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #8 

adsagi כתב:תיקון קל. זה שאתה רואה אפליקצייה מסויימת כשאתה לוחץ פעמים על כפתור הבית, לא אומר שהיא באמת רצה ברקע. למעשה, כל אפליקצייה שאתה תפעיל, אחרי שתסגור אותה תמשיך להופיע שם, גם אם היא לא רצה ברקע. לא כל אפליקצייה גם יודעת לרוץ ברקע, וגם אלו שרצות ברקע, עושות את זה לעיתים בצורה מוגבלת (זה לא מה שאנחנו מכירים מהמחשב האישי).
כך שלא צריך לרוץ ולהתחיל לסגור אפליקציות ידנית בכל פעם שיוצאים מהם. צריך כן להקפיד עם אפליקציות שכן עובדות כל הזמן, כגון אפליקציות ניווט, או אפליקציות של סטרימינג של מוזיקה. ואז, במקרה הזה, לחצן היציאה ב- Waze בהחלט מספיק. לא צריך לסגור ידנית ברשימת האפליקציות.
...
נכון ובכל מקרה לאפליקציה שרצה ברקע יש חלון זמן של בערך 15 דקות ולאחריו היא תסגר מאליה, כך שגם תוכנות ניווט או סטרימינג לא יעבדו לנצח, רק בחלון הזמן שיש להן, כאשר הן ברקע.

nati-va
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2077
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #9 

adsagi כתב:תיקון קל. זה שאתה רואה אפליקצייה מסויימת כשאתה לוחץ פעמים על כפתור הבית, לא אומר שהיא באמת רצה ברקע. למעשה, כל אפליקצייה שאתה תפעיל, אחרי שתסגור אותה תמשיך להופיע שם, גם אם היא לא רצה ברקע. לא כל אפליקצייה גם יודעת לרוץ ברקע, וגם אלו שרצות ברקע, עושות את זה לעיתים בצורה מוגבלת (זה לא מה שאנחנו מכירים מהמחשב האישי).
...
(Y)

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #10 

tomer_h כתב:
...
נכון ובכל מקרה לאפליקציה שרצה ברקע יש חלון זמן של בערך 15 דקות ולאחריו היא תסגר מאליה, כך שגם תוכנות ניווט או סטרימינג לא יעבדו לנצח, רק בחלון הזמן שיש להן, כאשר הן ברקע.
...
הסקייפ רץ לי כבר כמה ימים ברקע :o

tomer_h
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 143 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #11 

כמו שכתבו פה כבר קודם, הוא לא באמת רץ ברקע... הוא רק מופיע שם.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #12 

tomer_h כתב:כמו שכתבו פה כבר קודם, הוא לא באמת רץ ברקע... הוא רק מופיע שם.
...
עשיתי איזה ניסוי עם הסקייפ אבל אני לא זוכר אם פשוט הכנסתי את המכשיר ל SLEEP כשהסקייפ היה פתוח על הטלפון או שהוא היה ברקע. אם מה שאתה אומר נכון, אז לא יכול להיות שבן דוד שלי הצליח לצלצל כזה היה ברקע.
אני אעשה ניסוי בעתיד ואדווח כאן

תודה

nati-va
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2077
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #13 

בסקייפ ספציפי- שהוא פתוח ברקע ומתקבלת שיחה- תופיע הודעה על כך עם אפשרות לענות.

כל תוכנה עובדת שונה- יש תוכנות שלא עובדות ברקע כלל.
יש תוכנות שמושהות כמו פייסבוק (התוכנה לא תתעדכן עד שלא תחזור אליה- אבל היא נשארת פתוחה לגישה מהירה).
יש תוכנות שעובדות רסמי ברקע כמו waze, תוכנות מוזיקה למינהם וסגירה שלהם לא סוגרת אותם (הניווט או המוזיקה ממשיכים ברקע)- רק תוכנות כאלה מומלץ לסגור דרך המולטיטאסקינג שאתם מסיימים.

חוץ מזה- אם אתם שוכחים תוכנה פועלת ברקע- יש לחלק מהם זמן קצוב עד שהן נסגרות.
המערכת כל כך חכמה - כאשר אתם עובדים עם הרבה תוכנות והזיכרון הפנוי מתמלא המערכת תסגור לכם חלק מהתוכנות הכבדות באופן אוט׳ וכך תאפשר עבודה רציפה ללא איטיות.
אפל כמו אפל הרימו פה מערכת חכמה שחלק אוהבים וחלק לא- אבל מה שבטוח היא אינטואטיבית ולא מצריכה ידע רב והתעסקות מיותרת עם מולטיטאסקינג.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #14 

תודה על המידע

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android