מהירות מופרזת אחראית ל-5% בלבד מהתאונות

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #21 

Catskinner כתב:אזרחים יקרים, זה שוב אני שר התחבורה שלכם.

הרי אתם לא מצפים באמת שהממשלה בכלל והמשרד עליו אני ממונה בפרט באמת רוצים לצמצם את תופעת תאונות הדרכים. 400-600 הרוגים בשנה זה מחיר מזערי כנגד הדיבדנדים האדירים שהוא מביא בתמורה. תחשבו על המועצות, רשויות, חברות ממשלתיות ומשרדי הממשלה וכל הפקידים המתפרנסים מתאונות הדרכים. תאונות הדרכים מפרנסות יותר אנשים ממה שהם הורגות. לא מאמינים לי, תחשבו רק על חברות הביטוח, המוסכים, חברת קדישא וכל היתר. מאיפה הם יביאו כסף הביתה אם יהיו פחות תאונות, מי ימצא להם עבודה חלופית?

איפה ועל מי עוד יוכלו רופאי חדרי המיון, ניתוחי חזה, נוירולוגים ואורטופדיה להתאמן, טוב, לפחות אותם רופאים שעוד יהיו מוכנים להישאר בבתי החולים אחרי שאנחנו נסיים לטפל בהם. אתם עד כדי כך רוצים לפגוע במערכת הבריאות, מערך האישפוז והמערך השיקומי?

ומה עם הכסף? אותן ערמות של מזומנים שאתם מפקידים בידנו כל שנה דרך אגרות הרישוי, הבלו על הדלק, מס רכישה על מכוניות והקנסות על מהירות מופרזת? לא חבל לכם שאותם מיליארדים ילכו לאיבוד על שיפור תשתית הכבישים בזמן שהם ינוצלו טוב יותר במימון מהלכים שייטיבו עם שרי הממשלה והפקידות הציבורית הבכירה? מה כבר תעשו עם עוד מחלף או רכבות שלא מתפוצצות כל חודש ויורדות מהפסים, הרי אתם עם כפוי טובה שלעולם לא ילמד להגיד לנו תודה.

חברי ואזרחים יקרים, אנא סעו מהר, כמה שיותר מהר וכל הזמן אם אפשר. לנו יש המון מה לעשות עם הכסף שלכם. תזכרו - המס תמיד חוזר אל הנישום והמיסים נגבים למען האזרחים.

בתודה מראש
שר התחבורה
...
(Y)

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4948
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #22 

kingikra כתב:
ושוב אני חוזר שאתה לא מכיר את הכביש. הוא בעיר, המהירות המותרת בו היא 60 וכמות התאונות בו מזערית בגלל התנאים הטובים (אף אחד לא נוסע שם 60 באמת. בדרך כלל 70-80 כשיש תנועה).
...
אני לא יכול להתייחס ספציפית לכביש זה או אחר.
גם אני נוסע לא מעט ורואה תמרורי מהירות בלתי הגיוניים בעליל...אני רחוק מלהיות סניגור למדיניות של הגבלת מהירות בכבישים שונים בארץ.

אני רואה לא מעט תמרורי הגבלת מהירות של 70 קמ"ש עד שלפעמים נדמה כאילו מישהו הזמין יותר מידי תמרורים כאלו ולכן התחיל לתקוע אותם בכל כביש, בלי קשר למצב הכביש או למהירות שנוהגים בו, רק בשביל להקטין את המלאי ...

שמע סיפור - הבת של חני (זו מהכינוי שלי :wink: ), עברה טסט לפני כחצי שנה.
פעם אחת נסענו בכביש החוף, מתל אביב לחיפה.
היא נהגה בדיוק על פי החוק ולפי תמרורי המהירות המוצבים בדרך.
אין לך מושג כמה תמרורי הגבלת מהירות אידיוטים יש בכביש...
זה פשוט היה סיוט מתמשך.
ואחר כך מתפלאים מדוע אנשים מזלזלים בתמרורי הגבלת מהירות - זה בגלל שהם מגוחכים ולא מתאימים לתנאי הדרך !
אגב, גם במשטרה ובמשרד התחבורה יודעים את זה ומה התשובה ה"אינטליגנטית" - הם יודעים שאנשים ממילא נוסעים מהר יותר אז בכוונה שמים הגבלת מהירות נמוכה יותר מהדרוש....

איפה אנשי החינוך כשצריך אותם?
אף אחד מהם לא מסוגל לשכנע שם שזו בדיוק הדרך ללמד להתעלם מתמרורים?

יחד עם זאת, בהתיחס למה שכתבת, אם יש הפרדה מלאה בין הכביש לשני צדדיו באופן כזה שלא יכול להיות מצב שהולך רגל או בעל חיים (כלב או חתול) יתפרצו לכביש , אז אני מסכים איתך מראש. אגב, נאמר לי שזה המצב בכביש 6 ...לא בדקתי.
אבל אם ישנה אפשרות כזאת ואתה מסתמך רק על שדה ראייה טוב שיאפשר לך להגיב בזמן, פה עלולה להיות בעיה וזו כנראה הסיבה להגבלת המהירות.

אל תחשוד בי שאני נציג מטעם או בעל עניין.
כתבתי מספיק דברים קשים וחמורים בגנות משרד התחבורה ואלה העוסקים בתחום...

אני באמת מציע להתייחס אחרת לנהיגה בתוך העיר לנהיגה מחוץ לעיר.
ארז

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #23 

קודם כל אני שמח שבעקרון אנחנו מסכימים. בנוסף, התבגרתי לא מעט במהלך השנים. אין ספק שהתפיסה האחרונה (לפני שנתיים על 114. המשפט נכון לכרגע ב 28.11 השנה) הרגיעה אותי עוד הרבה יותר. אני לא אספר לך סיפורים שאני נוסע ממש כמו בחוק אבל בהחלט משתדל לא לעבור את "חוק" ה 20 קמ"ש יותר מהתמרור.
לפי מה שהבנתי יש כוונה להעלות את המהירות מחוץ לעיר. ברוב הכבישים המהירים זה יהיה 110 כאשר מתחילים לאכוף מ 10% יותר (121). נכון להיום, זה יותר ממספיק בשבילי כדי לא להתפס יותר אף פעם.
נערך לאחרונה על ידי kingikra ב 21/05/2011 18:34, נערך פעם 1 בסך הכל.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #24 

kingikra כתב:
HazooM כתב:
מהירות מופרזת אחראית ל-5% בלבד מהתאונות
...
וזה אמור להפתיע אותנו?
...
(Y)

אני לא מתאמץ יותר מידי כדי למצוא נהגים עבריינים במהלך נסיעה שגרתית בכביש. אני לא מבין למה המשטרה לא נוסעת ברכבים מוסווים ונותנת דוחות\שלילות לעבריינים האמיתיים? נהיגה במהירות מופרזת היא עבירה רק במקרים מאוד ספציפיים. ברחוב צר בעיר או בנהיגה מהירה מאוד בכביש לא ריק שדורשת מיומנות רבה. מעבר לכך, ההבדל בין נהיגה כחוק לנהיגה מהירה זו רק חומרת הפציעה.
לאלה שגרים בהרצליה\רעננה ומכירית את הבריגדה היהודית בקטע שבין רייכמן לדרך ארץ, תפסו אותי שם על 114. על פניו, כמעט פי שתיים מהמהירות המותרת. אני רוצה שיקום פה זה שיצליח לשכנע אותי שבמהירות הזאת (כשהכביש היה ריק לגמרי) סיכנתי ילדים ולא היה לי שדה ראיה מספיק בשביל מהירות כזאת.
...
לא משהו אישי נגדך, אך אני מקווה שחטפת חזק על המהירות הזו.
זה בכלל לא קשור לדיון פה שמתעסק עם +/- 20 קמ"ש בכבישים בינעירוניים.
הבריגדה היהודית זה כביש עירוני על כל מה שמשתמע מכך - מדרכה להולכי רגל ושביל אופניים. כמו שכבר כתבו לך, ב114 קמ"ש אתה בכלל לא יכול לדעת אם הכביש וסביבותיו ריקים.

גם אם המקום היה מגודר כמו אוטוסטרדה זה עדיין לא היה מאפשר מהירות כזו באופן בטוח מהסיבה הפשוטה שאורך כל הקטע שאינו בנוי (מהרכבת עד סוף שדה התעופה) הוא קצר. חוץ מהקטע הקצר הזה, זה אזור בנוי לגמרי.
לאפשר מהירות גבוהה על קטע קצר בין אזורים שצריכים להיות 50 או פחות (הקטע ממזרח די צפוף במכוניות חונות) זה לשים מכשול בפני עיוור.
תכלס, אני בכלל לא מבין איך הצלחת להאיץ עד 114 בקטע כה קצר. כנראה יש לך מכונית מאוד חזקה. בכל מקרה ברור, ששמת רגל על הגז לתאוצה מקסימלית ולא הייתה פה נהיגה סבירה . גם לא ברור לי למה מישהו ינהג שם כך, חוץ מאשר להעלות לעצמו את רמת האנדרלנלין על חשבון בטיחות הזולת.
משה

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #25 

קודם כל נכון ליום זה לא חטפתי כלום. זה היה ביום חמישי, השוטר שתפס אותי לא היה קצין ולכן רק ביום ראשון ראיתי קצין שלא לקח לי את הרישיון ל30 יום למרות עבירות מהירות קודמות. מאז, עורכת הדין שלי מנסה להגיע עם התביעה להסכם על תנאי ובגלל שהתביעה לא מוכנה, המשפט נדחה כל הזמן כאשר הדחיה האחרונה היתה לפני שנה לשנה וחצי קדימה כאשר עורכת הדין שלי טוענת שאני בכלל לא מודה במהירות הזאת.
להבדיל ממך, בתור אחד שבחיים לא יעלה על תחבורה ציבורית, אני מאוד מקווה שעורכת הדין שלי תגיע להסכם המיוחל. אני חושב שנענשתי מספיק בכך שהרבה זמן אני צריך לנסוע כחוק.

עכשיו נעבור לבריגדה, סתם שאלה, באיזה מהירות אתה נוסע שם? הכביש בעל שני מסלולים לכל כיוון עם אי תנועה באמצע. בנסיעה במהירות האמורה במסלול שמאל עם שדה הראיה שיש בכביש, הסיכוי שמישהו קופץ לך לכביש בלי שראית אותו 100 מ' קדימה שואפת לאפס.
ד"א, אני דווקא לא מדבר על הקטע שבין הרכבת לסוף שדה התעופה אלא על הקטע שבין סוף שדה התעופה לסוף מכללת רייכמן. גם שם לא גר אף אחד.

אני נוסע על הונדה סיוויק, דוושת הגז היתה רחוקה מלחיצה מקסימלית. אין ספק שאדרנלין זה מחלה אבל מסתבר שאפשר לרפא אותה ע"י שלילה או אפילו איום לשלילה.
אני החלמתי :-)

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #26 

kingikra כתב:קודם כל נכון ליום זה לא חטפתי כלום. זה היה ביום חמישי, השוטר שתפס אותי לא היה קצין ולכן רק ביום ראשון ראיתי קצין שלא לקח לי את הרישיון ל30 יום למרות עבירות מהירות קודמות. מאז, עורכת הדין שלי מנסה להגיע עם התביעה להסכם על תנאי ובגלל שהתביעה לא מוכנה, המשפט נדחה כל הזמן כאשר הדחיה האחרונה היתה לפני שנה לשנה וחצי קדימה כאשר עורכת הדין שלי טוענת שאני בכלל לא מודה במהירות הזאת.
להבדיל ממך, בתור אחד שבחיים לא יעלה על תחבורה ציבורית, אני מאוד מקווה שעורכת הדין שלי תגיע להסכם המיוחל. אני חושב שנענשתי מספיק בכך שהרבה זמן אני צריך לנסוע כחוק.

עכשיו נעבור לבריגדה, סתם שאלה, באיזה מהירות אתה נוסע שם? הכביש בעל שני מסלולים לכל כיוון עם אי תנועה באמצע. בנסיעה במהירות האמורה במסלול ימין עם שדה הראיה שיש בכביש, הסיכוי שמישהו קופץ לך בלי שראית אותו 100 קדימה שואפת לאפס.
ד"א, אני דווקא לא מדבר על הקטע שבין הרכבת לסוף שדה התעופה אלא על הקטע שבין סוף שדה התעופה לסוף מכללת רייכמן. גם שם לא גר אף אחד.

אני נוסע על הונדה סיוויק, דוושת הגז היתה רחוקה מלחיצה מקסימלית. אין ספק שאדרנלין זה מחלה אבל מסתבר שאפשר לרפא אותה ע"י שלילה או אפילו איום לשלילה.
...
אני שמח שהחלמת ושמח שאתה מבין שזו החלמה (Y)
בעיניין הבריגדה, הבטתי במפה ואני חושב שאתה מתייחס לקטע ההמשך לבריגדה שנקרא "מנחם בגין" , כפי שסימנתי פה: http://maps.google.com/maps?f=d&source= ... =UTF8&z=16
מסתבר שהבריגדה היהודית זה השם רק בקטע הבנוי.

אני נוסע שם 60-70 ואולי מגיע לפעמים לא בכוונה ל80 ואז מאט.
זה קטע כל כך קצר (900 מ') שזה לא ממש מפריע. הדבר שהכי מפליא בסיפור שלך זה מה בכלל גרם לך להאיץ כל כך על קטע שמייד נגמר ברמזור הקרוב.
משה

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #27 

moco כתב:
kingikra כתב:קודם כל נכון ליום זה לא חטפתי כלום. זה היה ביום חמישי, השוטר שתפס אותי לא היה קצין ולכן רק ביום ראשון ראיתי קצין שלא לקח לי את הרישיון ל30 יום למרות עבירות מהירות קודמות. מאז, עורכת הדין שלי מנסה להגיע עם התביעה להסכם על תנאי ובגלל שהתביעה לא מוכנה, המשפט נדחה כל הזמן כאשר הדחיה האחרונה היתה לפני שנה לשנה וחצי קדימה כאשר עורכת הדין שלי טוענת שאני בכלל לא מודה במהירות הזאת.

עכשיו נעבור לבריגדה, סתם שאלה, באיזה מהירות אתה נוסע שם? הכביש בעל שני מסלולים לכל כיוון עם אי תנועה באמצע. בנסיעה במהירות האמורה במסלול ימין עם שדה הראיה שיש בכביש, הסיכוי שמישהו קופץ לך בלי שראית אותו 100 קדימה שואפת לאפס.

...
אני שמח שהחלמת ושמח שאתה מבין שזו החלמה (Y)
בעיניין הבריגדה, הבטתי במפה ואני חושב שאתה מתייחס לקטע ההמשך לבריגדה שנקרא "מנחם בגין" , כפי שסימנתי פה: http://maps.google.com/maps?f=d&source= ... =UTF8&z=16
מסתבר שהבריגדה היהודית זה השם רק בקטע הבנוי.

אני נוסע שם 60-70 ואולי מגיע לפעמים לא בכוונה ל80 ואז מאט.
זה קטע כל כך קצר (900 מ') שזה לא ממש מפריע. הדבר שהכי מפליא בסיפור שלך זה מה בכלל גרם לך להאיץ כל כך על קטע שמייד נגמר ברמזור הקרוב.
...
כפי שאמרת, אדרנלין וגם רציתי להגיע מהר לעבודה. נסעתי לכיוון כפר שמריהו. בד"כ לא עוצרים שם ברמזור ככה שעד פסי הרכבת ואח"כ הרמזור הבא יש עוד ק"מ וחצי.
חוץ מזה, קיבלתי את האוטו כמה חודשים לפני ולאחד כמוני, שחובב מכוניות, זה היה ממש כיף לבדוק את האוטו בכל מצב.
אני מקווה שהרכב הבא שלי לא יחזיר את המחלה כי הוא הרבה יותר מהיר :wink:

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #28 

שמע, התיאור שלך רק מחמיר את המעשה, אני בכלל חשבתי שנסעת בכיוון ההפוך.
אתה עברת במהירות מאוד גבוהה תחנת דלק, שני כבישים צדדיים (כניסה לשדה התעופה ואולם ארועים) וכן צומת מרומזר.
מכל אחד מהמקומות יש סיכון שמישהו יגיח.
משה

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #29 

לא

הניידת עמדה בכביש המוביל לתחנת הדלק. לפי כך לא הגעתי לאף אחד מנקודות הציון שאמרת :-)
רק ציינתי שיש לאן להמשיך. אני יכול להבטיח לך שבקרבת תחנת הדלק בטוח הייתי מוריד מהירות. אני מבין שיכול לצאת לי משם אוטו בלי בעיה.
אתה בטוח שאתה עובר בכביש הזה בכלל? שנים כבר עומדת שם ניידת מידי פעם.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #30 

מכיר טוב מאוד את האזור עוד מימי ילדותי. זה אזור מוכה שוטרים ומלכודות מהירות. בעקרון לא גר שם אף אחד מכפר שמריהו ועד אחרי שדה התעופה והכבישים הצדדיים מובילים לבית העלמין ולקרית הספורט. כולם דופקים שם מהירות כי שדה הראיה הוא פחות או יותר עד לרעננה והשוטרים מתים על זה.

אבל בתור שר התחבורה שלכם אני חייב לעודד אתכם להמשיך וללחוץ על הגז כי אחרת אאלץ לבקש משוטרי התנועה לפטרל בעיר ובאזור התעשיה ולשרוף דלק יקר ומזהם במקום לשבת בצל העץ ליד רחוב הנדיב ולדפוק קופה עם אקדח הלייזר.

זכרו ילדים - המיסים נגבים רק עבורכם ולמענכם.

בכבוד רב
שר התחבורה
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #31 

:D

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #32 

Catskinner כתב:אל תדאגו, תיכף נסדר את הכל עם מצלמות המהירות החדשות. מהכסף שהם יכניסו נוכל לשפר את התשתית של הכבישים, להעמיד שוטרי תנועה יותר מנוסים בנקודות המועדות לפורענות, נבנה מחלפים במקום צמתים מסוכנים, נדאג שהפעם רכבת ישראל לא תבנה תחנות איפה שאתם לא גרים כדי להסיע אתכם לאן שאתם לא צריכים ובכלל נשפר את התחבורה הציבורית ללא היכר.

ואם יישאר קצת כסף גם נדאג לטפל בעברות התנועה הפחות מסוכנות שלא מטרידות אף אחד ומעולם לא גרמו לנזק, כמו עקיפה מימין, התנחלות במסלול שמאל, מעבר בין נתיבים ללא איתות, אי שמירת מרחק, אי עצירה ברמזור, תמרור עצור ותמרור האט. אולי אפילו נצליח לעשות משהו בנוגע לנהגים עבריינים סדרתיים וסתם שיכורים אבל אני לא מבטיח כלום.

שלכם בהוקרה
שר התחבורה
...
(Y) גדול ענק :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #33 

ארז_וחני כתב:
kingikra כתב: אני רוצה שיקום פה זה שיצליח לשכנע אותי שבמהירות הזאת (כשהכביש היה ריק לגמרי) סיכנתי ילדים ולא היה לי שדה ראיה מספיק בשביל מהירות כזאת.
...
אנסה להרים את הכפפה.

תאונות תמיד קורות בהפתעה.
אם היה מספיק זמן , אז היינו יכולים למנוע אותן. באחריות.

אז שם המשחק הוא כמה זמן יש לנו כנהגים להגיב ולעצור בזמן את הרכב.

כאשר אתה נוסע במהירות של 114 קמ"ש במקום ב 70 קמ"ש, קורות שתי תופעות:
- מרחק הבלימה מתארך משמעותית (מצטער, אין לי את הנוסחה כעת , אנסה למצוא אותה בהמשך...). אף אחד לא יכול לשלוט בזה - זה פיזיקה פשוטה.
- היכולת שלנו לקלוט במוח את כל מה שקורה בצד הדרך מצטמצם משמעותית. המוח שלנו בנוי לקלוט אירועים בזווית ראיה של עד 170 מעלות. ככל שאנחנו נעים במהירות גדולה יותר, שדה הראיה האפקטיבי שלנו מצטמצם. זה קורה בגלל שהמוח שלנו לא בנוי לקלוט ולעבד נתונים שמגיעים אליו במהירות הזאת ולכן יש מיקוד במה שקורה ישר מלפנינו ולא בצדדים.

תחשוב על זה כך - מבחינה אבולוציונית האדם המהיר ביותר בעולם הצליח להגיע למהירות של 40 קמ"ש בערך, וגם זה לשניות ספורות...
אז מדוע שהמוח שלנו יהיה בנוי לעמוד בעומס נתונים שמגיעים אליו במהירות פי כמה וכמה?

תעשה ניסיון פשוט - תסע במהירות 100 קמ"ש ובמהירות 50 קמ"ש ותספר למישהו שיושב לידך מה אתה רואה בצד הדרך בכל מהירות. מבטיח לך שבמהירות 100 קמ"ש אתה רואה הרבה פחות פרטים מאשר ב 50 קמ"ש.

עכשיו תתאר לעצמך שילד מגיע בריצה...
מתי תראה אותו קודם?
במהירות 114 קמ"ש, סביר להניח שאם הוא מתפרץ לכביש, לא תספיק להתחיל בבלימה, לא כל שכן לבלום את הרכב לפני הפגיעה בו...

אז גם לא תבחין בו בזמן וגם מרחק הבלימה של הרכב לא ימנע פגיעה בו, גם אם יש לך עין ביונית ומוח של מחשב...

מראש מציע לך לא לטעון את הטענה - "אבל הכביש ריק לגמרי"...זה בדיוק מתכון לתאונה כי מספיק פעם אחת שאתה לא רואה מישהו בשביל שהתאונה תתרחש.
הרי אמרתי קודם, תאונות תמיד קורות בהפתעה...
ארז
...
אתה צודק בהכול , אבל עכשיו רק תגיד לי משהו אחד , יש סיכוי של 1/לכמה (לא זוכר מהו )למות באמבטיה , האם זה אומר שלא תכנס לאמבטיה ?
חוצמיזה מדוע שלא תאכוף על הילד לחצות במעבר חציה ועל הנהגים לעצור לפני מעבר חציה , וכך תמנע גם את מה שאתה חושש ממנו ?

מה שאני מנסה לומר ,שאנו לא מנסים למנוע סיכונים שהסיכוי להתממשותם הוא מזערי ע"ח הנוחות שלנו , מדוע אתה חושב שאם המדינה עשתה ממהירות את השטן , אנו צריכים לא למהר ?
אם המדינה הייתה פועלת באותה נחישות נגד עברות דרך אחרות שידועות כגורם סיכון , אזי הייתי מאמין לה שטובת האזרח לנגד עיניה ולכן אני צריך לציית , אבל אם היא משתמשת בעבירה היחידה שקל לאכוף כמתכון למיסוי אפור ,אזי הדין הוא שצריך להפסיק את זה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #34 

kingikra כתב:לא

הניידת עמדה בכביש המוביל לתחנת הדלק. לפי כך לא הגעתי לאף אחד מנקודות הציון שאמרת :-)
רק ציינתי שיש לאן להמשיך. אני יכול להבטיח לך שבקרבת תחנת הדלק בטוח הייתי מוריד מהירות. אני מבין שיכול לצאת לי משם אוטו בלי בעיה.
אתה בטוח שאתה עובר בכביש הזה בכלל? שנים כבר עומדת שם ניידת מידי פעם.
...
אני גר ברעננה ועובר שם די הרבה.
לא הייתי מודע בכלל לניידות. כשלא נוהגים במהירות מופרזת, ניידות זה לא משהו שצריך להתעיניין בו במיוחד. החיים יפים ורגועים :-)

אני מנסה לייצר לעצמי תמונה של המקרה כי זה נראה לי פשוט הזוי. בהנחה שעד הרמזור נסעת במהירות סבירה ושהתכוונת לחזור לכך כעבור 800 מ' ליד תחנת הדלק, מדובר בתאוצה גבוהה ואח"כ בלימה חזקה (המכונית לא תאיט לבד למהירות הזו בקטע כל כך קצר).
זו נהיגה עצבנית פר אקסלנס. תרגיע, בחור :-)
משה

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #35 

truejoker כתב: אתה צודק בהכול , אבל עכשיו רק תגיד לי משהו אחד , יש סיכוי של 1/לכמה (לא זוכר מהו )למות באמבטיה , האם זה אומר שלא תכנס לאמבטיה ?
...
כמה תאונות אמבטיה היו בשנה אחרונה?
כמה ילדים (שמן הסתם כולם הם הולכי רגל...) נהרגו בישראל בשנה האחרונה?
כמה ילדים נהרגו למשל בצרפת או באיטליה?
תבדוק ותכנס להלם...
:מספר1: ...
זה לא גזירה משמים.
truejoker כתב:
חוצמיזה מדוע שלא תאכוף על הילד לחצות במעבר חציה ועל הנהגים לעצור לפני מעבר חציה , וכך תמנע גם את מה שאתה חושש ממנו ?
...

כי זה לא הגיוני ובשום מקום בעולם לא נוהגים כך ובכל זאת מספר הילדים הנפגעים בארץ גדול יותר מאשר בעולם המערבי.
רוב ההרוגים הם אלה שהתפרצו לכביש וזה לאו דווקא קורה במעברי חציה.
truejoker כתב: אם המדינה הייתה פועלת באותה נחישות נגד עברות דרך אחרות שידועות כגורם סיכון , אזי הייתי מאמין לה שטובת האזרח לנגד עיניה ולכן אני צריך לציית , אבל אם היא משתמשת בעבירה היחידה שקל לאכוף כמתכון למיסוי אפור ,אזי הדין הוא שצריך להפסיק את זה
...
עזוב אותי מהמדינה והפקידים / עסקנים שהם חבורת אוכלי חינם.
הם לא מעניינים אותי.
מעניין אותי איך אני , בתור אזרח מן השורה שגם נוהג ברכב, יכול לשנות את הרגלי הנהיגה שלי על מנת לצמצם את ההסתברות שאהיה מעורב בתאונה עם נפגעים.

ארז

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #36 

הייתי מציע לך לעבור לתחבורה ציבורית אבל לאור מה שקורה ברכבת אני כבר לא בטוח שזו לא עצת אחיתופל.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #37 

ראה בלינק המצורף את איור מספר 9 - שיעור ילדים שנהרגו מתוך סה"כ ההרוגים בתאונות דרכים בשנת 2009 .
http://rsa.gov.il/InformationResearchCe ... azpit9.pdf

ישראל במקום הראשון....

הטיעון שבישראל שיעור הילדים באוכלוסיה גדול יותר הוא נכון אבל זה רק אומר שכאן צריך לנהוג יותר בזהירות ולקחת בחשבון את הנתון הזה.

תראה גם את איור מספר 7 - מספר ההרוגים בתאונות דרכים למיליארד ק"מ נסועה בשנת 2008 .
אצלנו זה היה 8.7 הרוגים שזה המקום הרביעי ה"מכובד"....

ארז

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #38 

moco כתב: אני גר ברעננה ועובר שם די הרבה.
לא הייתי מודע בכלל לניידות. כשלא נוהגים במהירות מופרזת, ניידות זה לא משהו שצריך להתעיניין בו במיוחד. החיים יפים ורגועים :-)
...
שלא תבין לא נכון, אני מקנא בך. הלואי ולא הייתי עצבני על הכביש. הייתי בטח לי עוד שנה או שתיים בסוף.
moco כתב: אני מנסה לייצר לעצמי תמונה של המקרה כי זה נראה לי פשוט הזוי. בהנחה שעד הרמזור נסעת במהירות סבירה ושהתכוונת לחזור לכך כעבור 800 מ' ליד תחנת הדלק, מדובר בתאוצה גבוהה ואח"כ בלימה חזקה (המכונית לא תאיט לבד למהירות הזו בקטע כל כך קצר).
זו נהיגה עצבנית פר אקסלנס. תרגיע, בחור :-)
...
לא יודע מה בדיוק תיארת אבל כשהגעתי מכיוון רעננה לרמזור, פניתי ימינה לרחוב כנפי נשרים עשיתי UTURN ופניתי ימינה בחזרה למנחם בגין (אני תמיד הייתי עושה את זה כשהרמזור מתחלף לאדום. עצבני כבר אמרתי? ). מהפניה ימינה חזרה למנחם בגין, בלי ללחוץ את הרגל מקסימום על הגז, הסיוויק יכולה להגיע בשניות למהירות כזאת. השוטר תפס אותי במרחק של 200-300 מטר (זה הטווח שהם חייבים ע"פ חוק וקפץ לי לכביש כשהייתי 100 מטר משם. בלמתי בלי בעיה בכלל ועצרתי בצד.

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #39 

ילדים וחציית כבישים זה סיפור לא פשוט.
השבוע יצאתי מחניה והייתי צריך לנהוג משהו כמו מטר ברוורס בשביל לצאת ממנה. הסתכלתי במראות לראות שאין אף אחד וקלטתי ילד, לכל היותר בן 8-9, טס לכביש וחוצה אותו לכיוון שלי. הפגיעה בילד לא הייתה הורגת אותו, אבל זה לא משהו שאני רוצה לעשות אז כמובן שבלמתי כשראיתי את הילד כשהוא רק התפרץ בין המכוניות בשורה המקבילה. האבא יצא מהחנות והתחיל לצרוח על הילד שלו שאסור לחצות את הכביש בלי להסתכל לשני הצדדים והילד אמר שהוא עשה את זה, תוך כדי שהוא עומד ישר אחרי הרכב שלי ולא נותן לי לנסוע ברוורס בשביל לצאת מהחניה.
כנראה שהילד לא עשה את זה, ובלי קשר אסור להתפרץ לכביש בהפתעה.
את השיחה שלהם הייתי צריך לשמוע מהאוטו כי הילד סירב לעלות על המדרכה עד שהאבא הואיל ברוב טובו לחצות את הכביש, בעצמו בלי להסתכל אגב, ולעשות לילד טרנספר למדרכה, שם מקומו.

הלקח מהסיפור הוא שילדים לא חושבים יותר משלוש שניות קדימה, ואם הילד הזה יפגע יום אחד זה לא יפתיע אותי כי האבא ידע יפה לצרוח אבל לא להוות דוגמה.

לגבי מהירות, 5% זה יותר מידי. יש שתי אופציות לטפל בזה - נרושש את כל "עברייני התנועה" או שנעלה את המהירות המותרת לרמה כזאת שהמהירות המהירה תהיה הנורמה ונהגים יתאימו את עצמם אליה, במקום שיהיו נהגים שיחליטו לחנך את כולם ויצרו פער גדול מידי בין המהירויות השונות בכביש.
זה אמנם נהיה נדיר יותר ויותר ככל שיורדות הסוסיתות מהכבישים שלנו אבל עדיין יש רכב סורר שמחליט שאנחנו בתקופת המנדט ובארץ כנען המהירות היא במיילים ויוצר התנחלות בנתיב השמאלי ב60 קמ"ש. הבלימה מ100+ למהירות הרבה יותר נמוכה כנראה תורמת רבות לאותן תאונות שנגמרו ממהירות מופרזת. אני אומר לא עוד למיילים, ומעכשיו כל פעילי לח"י לשעבר יעברו לקילומטרים ויעלו את המהירות ל100 קמ"ש כמו שאר נתיני העם.

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #40 

flsh כתב:ילדים וחציית כבישים זה סיפור לא פשוט.
השבוע יצאתי מחניה והייתי צריך לנהוג משהו כמו מטר ברוורס בשביל לצאת ממנה. הסתכלתי במראות לראות שאין אף אחד וקלטתי ילד, לכל היותר בן 8-9, טס לכביש וחוצה אותו לכיוון שלי. הפגיעה בילד לא הייתה הורגת אותו, אבל זה לא משהו שאני רוצה לעשות אז כמובן שבלמתי כשראיתי את הילד כשהוא רק התפרץ בין המכוניות בשורה המקבילה. האבא יצא מהחנות והתחיל לצרוח על הילד שלו שאסור לחצות את הכביש בלי להסתכל לשני הצדדים והילד אמר שהוא עשה את זה, תוך כדי שהוא עומד ישר אחרי הרכב שלי ולא נותן לי לנסוע ברוורס בשביל לצאת מהחניה.
כנראה שהילד לא עשה את זה, ובלי קשר אסור להתפרץ לכביש בהפתעה.
את השיחה שלהם הייתי צריך לשמוע מהאוטו כי הילד סירב לעלות על המדרכה עד שהאבא הואיל ברוב טובו לחצות את הכביש, בעצמו בלי להסתכל אגב, ולעשות לילד טרנספר למדרכה, שם מקומו.

הלקח מהסיפור הוא שילדים לא חושבים יותר משלוש שניות קדימה, ואם הילד הזה יפגע יום אחד זה לא יפתיע אותי כי האבא ידע יפה לצרוח אבל לא להוות דוגמה.
...
זה משהו שאין לי מה להגיד עליו. בגיל 18, כשרק קיבלתי את הרישיון, המטרה של כל נהג בחברה שלי היתה לעשות רושם על הנהגים האחרים. זה כולל נסיעה במהירות 60 ברחוב חד סיטרי צר עם מכוניות חונות משני הצדדים (היום ברור לי שזה מלכודת מוות לילדים שרצים לכביש). עשר שנים מאוחר יותר, נסעתי לאילת עם חבר והחלטנו לעצור אצל חברים בבאר שבע. נסענו שם ברחוב עירוני בקצב של מקסימום 40 (אני יודע שזה היה איטי מאוד כי היינו צריכים לפנות לרחוב שלהם ולא היינו בטוחים איפה הפניה אז כדי לא לפספס אתה חייב לנסוע לאט מאוד). תוך כדי שאנו מחפשים את הרחוב שלהם, קפץ לי לכביש כלב זאב גדול שרדף אחרי חתול או כלב אחר. זה לא יאמן איך במהירות של 40 או פחות, לא היה לי שום סיכוי לבלום בזמן. אמנם לחצתי על הברקס בכל הכוח אבל הכלב חטף את המכה שלו מהגריל הקדמי של הרכב (לכל הדואגים, לכלב שלום. מסתבר שהוא היה של שכנים של החברים שאותם ביקרנו אז היה לנו מידע עליו גם לאחר כמה ימים). אני חושב שזה אחד השיעורים הטובים ביותר שקיבלתי.

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”