רציתי לשתף אתכם ברשמים ומסקנות מקליה וטעימה של קפה קונה שנחשב לקפה איכותי מאוד ...
אז ככה, חבר טוב שלי עשה לי הפתעה ליום ההולדת והזמין לי 2 שקיות של חצי קילו קפה ירוק קונה אורגני ישירות מחוות גידול בהוואי.
החווה מתהדרת בגידול אורגני, עיבוד יבש ומיון ידני של הקפה מה שמבטיח איכות עילאית (וגם מחיר יקררר של 20$ לחצי קילו
הקפה מגיע בשקית עם שסתום חד כיווני וזיפ-לוק שניתן יהיה לאחסן את הקפה הקלוי בתוכה.
קליתי במהלך החודש האחרון 2 מחזורים של 230 גרם, בפעם הראשונה קליתי בהיר ועצרתי כדקה אחרי פיצוץ ראשון (כפי שמומלץ לקפה זה) ובפעם השניה קליתי מעט כהה יותר ועצרתי ממש שניה לפני פיצוץ שני (FC).
חיכיתי 72 שעות אחרי כל קליה וערכתי סדרת טעימות לקפה כולל פילטר ויטנאמי ולהלן המסקנות:
קודם עליי לציין שריח הטחינה משכר והארומה נהדרת ואגוזית, מזכיר גואטמלה אבל הרבה יותר ארומטי.
1.בקליה בהירה CITY+ הקפה ממש לא מתאים לאספרסו, החמיצות גבוהה מאוד והגוף בינוני- וגם כקפוצ'ינו זה היה פחות מוצלח.
כפילטר הקפה היה נעים בהרבה לשתיה, החמיצות הגבוהה נשארה ברקע כרמז והקפה היה רך ונעים, לי היה חסר טיפה מרירות של קליה קצת יותר כהה שתשלים את הקפה.
2. בקליה כהה יותר FC הקפה היה הרבה יותר טעים, היה לו יותר גוף והחמיצות פחתה באופן משמעותי.
הוא מזכיר מאוד קפה מרכז אמריקאי אך הרבה יותר עדין וארומטי אבל שוב להחזיק כוס אספרסו לבדו הוא לא יכול.
לי חסר תמיד איזה משהו מאזן וכבד ונציגות אפריקאית/תימנית בתערובת להשלים את האספרסו.
לפילטר נוספה מעט מרירות והפכה אותו לאחד הפילטרים הטובים ששתיתי!
מסקנה סופית:
קפה באיכות מעולה ! הפולים הכי יפים והכי טריים שנתקלתי בהם, יש המון מוץ (כנראה בגלל שזה עיבוד יבש).
לגבי הטעם, הקפה רך ונעים ומאוד ארומטי אבל לצערי הוא אינו מתאים לבדו לאספרסו אך מתאים מאוד לפילטר.
המחיר ממש ממש גבוה ואינו מוצדק, למרות ההילה והמוניטין והאיכות אין מקום למחיר כל כך גבוה למוצר שהוא בסך הכל קפה.
כנסיון חד פעמי ולאירועים מיוחדים ו/או כמתנה לחובב קפה