harari כתב:בתוך דיסק קשיח חיצוני יש דיסק קשיח רגיל לכל דבר ועניין.
הוא עולה יותר רק בגלל המארז.
אם הוא יהיה מחובר באופן קבוע למחשב הייתי ממליץ על דיסק פנימי משום שUSB יותר איטי מSATA (אלא אם אתה קונה דיסק עם חיבור eSATA ואז אין הבדל בביצועים - אבל אתה צריך חיבור כזה במחשב)
דבר נוסף, אם הוא יהיה מחובר באופן קבוע למחשב ולא יתנייד, הוא סתם יישב על השולחן ויהיה מועד לפורענות, הוא יכול ליפול או להתנתק וזה גם לא בריא להזיז דיסק קשיח בזמן פעולתו.
אתה תמיד יכול להוציא את הדיסק הקשיח מהמארז שלו ולהשתמש בו כדיסק פנימי רגיל, אם תבחר בדיסק חיצוני.
בשביל לחבר למחשב אתה יכול פשוט לחבר בSATA, בלי שום מתאם, כך גם אין פגיעה בביצועים. אם אתה רוצה לחבר בUSB, יש מתאמים זולים באינטרנט ותחנות עגינה יכולות להיות פתרון טוב אם כי יקר יותר.
לשיקולך.
...
harari,
הדיסק הקשיח ישמש למטרת אחסון קבצים בלבד (לרוב סרטי בלוריי).
הדיסק לא הולך להיות מחובר בקביעות למחשב, אלא ישכב במגירה עם שאר חבריו שכבר מלאים לעייפה בקבצים, ויהיה מוכן להיכנס לסטרימר בכל זמן שארצה בכך.
זו הסיבה בעיקר שאני רוצה לקנות פנימי ולא חיצוני. להכין את הסרטים עם התרגום, העטיפות וכו' ולהכניסם כבר לדיסק הפנימי מוכנים לשיגור
ובאופן כללי ובגדול שאלתי מה יותר בטוח לקבצים מבחינת שחזור למשל במקרה תקלה (חלילה חלילה חלילה וחסססס

) או שזה לא עקרוני ושניהם מהווים את אותה פלטפורמה בעצם?
עכשיו לגבי הניוד שלו, או הזזתו בזמן פעולה: לא יקרה! הקבצים נמצאים במחשב, עוברים סידור ורק אז הרעיון בעצם לחבר את הדיסק למחשב (באמצעות מתאם שעליו שאלתי קודם), להעביר את הסרטים, ומייד להוציא את הדיסק למקום מבטחים.
חיבור SATA, מה זה?!
ואם שמים את המתאמים הזולים מול תחנת העגינה, ללא קשר למחיר, מה יותר מהיר ו\או בריא לדיסק הקשיח (הפנימי) ?!
כי הזמן מדף שלהם חשוב לי יותר מכל דבר, כסף או מה שלא יהיה.
ותודה רבה על כל היחס והתשובות.
שבת שלום,
גילוס.