אבא שלי, חובב מוסיקה מושבע (בעיקר קלאסית, איך לא), קנה שם מערכת חלומית שהיתה צריכה להחליף את מגבר הנורות הסטריאופוני של SCOT ואת הטיונר של פישר, שנקנו אי שם לפני אמצע שנות השישים, וכן פטיפון ורמקולים גדולים של חברות שונות - מערכת שנותרה בבית שלנו בישראל. הוא בחר מגבר Marantz אם אינני טועה מדגם 2270, רמקולים של חברה קטנה בשם rectiliner, פטיפון של thorens עם זרוע SME, ואת טייפ הסלילים הנ"ל.
עד היום נותרו אצל הוריי מגבר ה- scot והטיונר של פישר. הם לא מחוברים בגלל בעיות מקום, אבל הם בטוח עובדים. אבא שלי שומר אותם עבור הדורות הבאים, כדי שילדיי ויתר הנכדים, לכשהם יגדלו, יכירו מגבר נורות מפעם.
אבל כל החלקים של המערכת מ- 73, למעט מגבר המרנטז, עדיין קיימים ועובדים בסלום ביתם של הוריי. הרמקולים, אולי מעט חלשים, עדיין נשמעים נפלא (חפשו כתבות עליהם באינטרנט), והפטיפון מושלם. עם הטייפ היו בעיות וכמה שנים שהוא לא היה במיטבו עם בעיות שונות.
לפני כמה שבועות, אמרתי לו שחבל שהטייפ סתם תופס אבק בארון המוסיקה בסלון - מתקנים אותו! ולמה? כי מעולם לא שמעתי שום מכשיר הקלטה המקליט באיכות כמו הטייפ הזה. הקלטה של אחד לאחד מכל מקור (אני מניח שאודיופילים קיצוניים ישימו לב לשינויים בלתי שמיעים לאוזן של אדם). נכנסתי לאתר קניות בינלאומי ומצאתי בקלות סט גומיות להחלפה לטייפ במחיר זעום של כ- 30 דולר.
כלאחר כבוד, הטייפ הכבד (למעלה מ- 25 ק"ג להערכתי) הובל על טרולי לטכנאי שפעם עבד בסוני והיום עובד באופן עצמאי. היה עליו מעבר להחלפת הגומיות גם להחליף כמה רכיבים נוספים. עבודה שלמה של כיומיים לדבריו, עד שהוא הגיע לתוצאה המיוחלת.
אמנם, התענוג יעלה כ- 2,000 ש"ח, אבל מה לא עושים בשביל השיגעון?
מחר או בתחילת השבוע הבא הטייפ יגיע חזרה לבית הוריי, וכולנו נחזה בפלא הזה גם לתחיה, ומשמיע את מיטב ההקלטות משנות ה- 70 וה- 80 באיכות התואמת למקור. לא כל כך פרקטי בימינו אנו, אבל חלומי.
אגב, ממה שבדקתי, מוכרים את הטייפ וגם את הרמקולים באתרים מסויימים במחירים גבוהים ביותר. מי יודע, אולי פעם, אם נזדקק לכסף...