בעיות מוזרות עם הורדות טורנט
ברשותי מהירות של 5mb ומוריד דרך מקבוק שמחובר אלחוטית לראוטר ועם תוכנת Transmission
עד לפני חודש הורדתי במהירות גבוהה שנעה סביב 300-500.
לאחרונה מהירות ההורדה ירדה משמעותית ונעה בין 2-30 ולא מצליח לגלוש במקביל כאשר התוכנה מורידה במהירות המגוחחת הזאת.
אבל כאשר אני לוקח את המחשב למשרד או לחבר שמהירות הגלישה שם זהה לשלי בבית ( 5mb)
אני מוריד במהירות של 300-500 מה שאומר שאין לי בעיה במחשב ואף מצליח לגלוש במקביל להורדה.
בשיחה עם מוקד תמיכה של נטויזין הם בדקו את מהירות הגלישה שלי בבית והיא יצאה תקינה.
מה זה יכול להיות?
יש לציין שאני לא נוהג לשתף הרבה אלה בעיקר להוריד ולמחוק אחרי ההורדה (חוסר מקום פנוי בדיסק).
האם יתכן שבגלל זה ה IP שלי בבית סומן כרטיו נמוך וזו הסיבר למהירות הנמוכה?
לאחרונה מהירות ההורדה ירדה משמעותית ונעה בין 2-30 ולא מצליח לגלוש במקביל כאשר התוכנה מורידה במהירות המגוחחת הזאת.
אני מוריד במהירות של 300-500 מה שאומר שאין לי בעיה במחשב ואף מצליח לגלוש במקביל להורדה.
בשיחה עם מוקד תמיכה של נטויזין הם בדקו את מהירות הגלישה שלי בבית והיא יצאה תקינה.
מה זה יכול להיות?
יש לציין שאני לא נוהג לשתף הרבה אלה בעיקר להוריד ולמחוק אחרי ההורדה (חוסר מקום פנוי בדיסק).
האם יתכן שבגלל זה ה IP שלי בבית סומן כרטיו נמוך וזו הסיבר למהירות הנמוכה?
- Trip
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 952
- נתן תודות: 27 פעמים
- קיבל תודות: 91 פעמים
סביר להניח שנטוויז'ן הבינו שאתה מוריד הרבה והפעילו shaping/חסימה על המנוי שלך. עם הבעיה לא קיימת כשאתה במנוי אחר או מחובר דרך רשת שונה, אז בהכרח משהו דפוק בקו...kfirkb כתב:ברשותי מהירות של 5mb ומוריד דרך מקבוק שמחובר אלחוטית לראוטר ועם תוכנת Transmission
מה זה יכול להיות?
האם יתכן שבגלל זה ה IP שלי בבית סומן כרטיו נמוך וזו הסיבר למהירות הנמוכה?...
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
kfirkb כתב: יש לציין שאני לא נוהג לשתף הרבה אלה בעיקר להוריד ולמחוק אחרי ההורדה (חוסר מקום פנוי בדיסק).
האם יתכן שבגלל זה ה IP שלי בבית סומן כרטיו נמוך וזו הסיבר למהירות הנמוכה?...
נערך לאחרונה על ידי harari ב 19/05/2011 14:44, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Trip
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 952
- נתן תודות: 27 פעמים
- קיבל תודות: 91 פעמים
kfirkb,
הבדיקה של ספקי האינטרנט היא בפרוטוקולים שהם כנראה לא חוסמים (HTTP, FTP). הורדות טורנט נעשות בפרוטוקולים אחרים שכנראה כן נחסמים. זו הסיבה שהבדיקה שלהם תקינה אבל עדיין אתה מוריד בקצב נמוך. נסה לברר על האפשרות לעבוד עם קבצי טורנטים מוצפנים, איתם הספקית לא יכולה להתעסק.
spazzz,
אתה צודק וטועה בו זמנית
רוחב פס של 1.5 Megabit (או Mb) שקול למהירות של 0.187 Megabyte (מגה-בייט, MB) או לחילופין מהירות בפועל של 192 KB/sec. זו המהירות המרבית שאתה אמור לקבל, לכן אל תצפה לראות מהירות של 1.5 מגה-בייט.
למה ההורדה שלך איטית? לא יודע. יכול להיות אותו סיפור של התערבות ספקית (דבר שחוזר על עצמו עם 012 ועם נטוויז'ן, ובפועל עם כל הספקיות בצורה כזו או אחרת), או בעיה אצלך. נסה את בדיקות המהירות עם התוכנה של הפורום (קישור בראש הפורום).
הבדיקה של ספקי האינטרנט היא בפרוטוקולים שהם כנראה לא חוסמים (HTTP, FTP). הורדות טורנט נעשות בפרוטוקולים אחרים שכנראה כן נחסמים. זו הסיבה שהבדיקה שלהם תקינה אבל עדיין אתה מוריד בקצב נמוך. נסה לברר על האפשרות לעבוד עם קבצי טורנטים מוצפנים, איתם הספקית לא יכולה להתעסק.
spazzz,
אתה צודק וטועה בו זמנית
למה ההורדה שלך איטית? לא יודע. יכול להיות אותו סיפור של התערבות ספקית (דבר שחוזר על עצמו עם 012 ועם נטוויז'ן, ובפועל עם כל הספקיות בצורה כזו או אחרת), או בעיה אצלך. נסה את בדיקות המהירות עם התוכנה של הפורום (קישור בראש הפורום).
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5918
- נתן תודות: 142 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
אם אתה משתמש ב-transmission, תבדוק מהירות שבה את מעלה. אם המהירות נמוכה - transmission מגביל לבד מהירות הורדה. כך זה בקליינט של לינוקס, ואני מניח שלמק זה אותו דבר. אני העלתי מהירות העלאה שלי ל-60-70 קס"ש ורק אז התחלתי לקבל מהירות הורדה תקינה
dima_vy,
מהירות ההורדה וההעלאה מוגדרות על UNLIMITED כך שאני לא מגביל את ההעלאה בכלל.
חזר אלי "נציג תמיכה בכיר" בנטויז'ן והוא אמר שאין דבר כזה שהם מגבילים או חוסמים את הפורטים לטורנטים או מכל סוג של חסימה ושהוא מוכן להתחייב על זה.
הוא אומר שלדעתו הבעיה היא פתיחת פורטים בנתב ושאם אני רוצה אז הוא ידריך אותי איך לעשות זאת תמורת 30 ש"ח.
הסברתי לו שעד לפני שבועיים המהירות הייתה גבוהה מבלי צורך לפתוח פורטים וגם היום במשרד שלי או אצל חבר בבית שלו המחשב שלי מוריד במהירות גבוהה מבלי שאגדיר שם פתיחת פורטים בראוטרים.
אבל הוא מתעקש שזו הבעיה.
האמת שכבר ניסתי להגדיר פורטים בראוטר וזה לא עזר, בבדיקה בתוכנת ה- transmission הפורט מראה שהוא חסום גם אחרי שהגדרתי פורטים וכך היה גם לפני שבועיים ולמרות זאת המהירות הייתה גבוהה.
עכשיו אני ממש לא יודע מה הבעיה ואיך לפתור אותה.
מהירות ההורדה וההעלאה מוגדרות על UNLIMITED כך שאני לא מגביל את ההעלאה בכלל.
חזר אלי "נציג תמיכה בכיר" בנטויז'ן והוא אמר שאין דבר כזה שהם מגבילים או חוסמים את הפורטים לטורנטים או מכל סוג של חסימה ושהוא מוכן להתחייב על זה.
הוא אומר שלדעתו הבעיה היא פתיחת פורטים בנתב ושאם אני רוצה אז הוא ידריך אותי איך לעשות זאת תמורת 30 ש"ח.
הסברתי לו שעד לפני שבועיים המהירות הייתה גבוהה מבלי צורך לפתוח פורטים וגם היום במשרד שלי או אצל חבר בבית שלו המחשב שלי מוריד במהירות גבוהה מבלי שאגדיר שם פתיחת פורטים בראוטרים.
אבל הוא מתעקש שזו הבעיה.
האמת שכבר ניסתי להגדיר פורטים בראוטר וזה לא עזר, בבדיקה בתוכנת ה- transmission הפורט מראה שהוא חסום גם אחרי שהגדרתי פורטים וכך היה גם לפני שבועיים ולמרות זאת המהירות הייתה גבוהה.
עכשיו אני ממש לא יודע מה הבעיה ואיך לפתור אותה.
לא הבנת מה כתבתי :Trip כתב:kfirkb,
spazzz,
אתה צודק וטועה בו זמניתרוחב פס של 1.5 Megabit (או Mb) שקול למהירות של 0.187 Megabyte (מגה-בייט, MB) או לחילופין מהירות בפועל של 192 KB/sec. זו המהירות המרבית שאתה אמור לקבל, לכן אל תצפה לראות מהירות של 1.5 מגה-בייט.
למה ההורדה שלך איטית? לא יודע. יכול להיות אותו סיפור של התערבות ספקית (דבר שחוזר על עצמו עם 012 ועם נטוויז'ן, ובפועל עם כל הספקיות בצורה כזו או אחרת), או בעיה אצלך. נסה את בדיקות המהירות עם התוכנה של הפורום (קישור בראש הפורום)....
רוחב הפס שלי הוא 12 MB
בדרך מהירות ההורדה שלי הינה 1.5 MB שזה שווה ערך ל 1500 KBPS .....
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
http://portforward.com/networking/static-Mac10.4.htm
כמובן שהכל צריך להיות מתואם - הIP של המחשב עם הIP שהגדרת בראוטר, הפורט שפתחת עם הפורט שהגדרת בתוכנה.
כמובן שהכל צריך להיות מתואם - הIP של המחשב עם הIP שהגדרת בראוטר, הפורט שפתחת עם הפורט שהגדרת בתוכנה.
היתה לי בעיה זהה עם נתב אדימקס אלחוטי : גם אצלי המהירות ירדה, ולא יכולתי לגלוש במקביל . בסוף התברר שהבעיה בנתב ואני מחליף אותו כעת . הייתי מציע לך לחבר את המחשב ישירות לאינטרנט ללא הנתב ולבדוק אם יש שינוי .
למה אף אחד לא מדבר על הנדסת אקלים?