לאחר קריאת עמודי הפורום אני חייב להודות ששיגעתם אותי והדבקתם אותי בתשוקתכם לקפה:)
יש לי חודש+- של מחקר אחר מכונת הקפה הבאה (וה"רצינית" הראשונה) שלי , (וגם מערכת הקולנוע אבל זה בשרשור אחר;) אני נמצא בחו"ל (גרמניה) ולכן החיפוש מאתגר יותר יש פה בלבול שלם בין מחירי המכונות מבחינתי , חלק עולות כמעט חצי ממה שעולה בארץ וחלק עולות אותו דבר+-.
אני מחפש מכונה חצי אוטומטית בתקציב של עד 500 יורו (כולל מטחנה). יש פה מבחר ענק של מכונות קפה אבל משום מה קצת יותר קשה למצוא את החצי אוטומטיות .
לדוגמא אגב את סילביה ניתן למצוא פה ב 490יורו לעומת 3500 (בדקתי בזאפ) בארץ או גאג'ה קלאסיק שעולה פה 280יורו לעומת 2800ש"ח בארץ. (אני לא מנסה לפתוח עיניים פה ולכן מתנצל מראש אלא מנסה להמחיש את הבלבול והמטרה ביעד המחיר שהצבתי מול התייעצות בפורום הזה שאני כ"כ מעריך!).
אז בואו נתחיל בכמה מכונות שצדו את עיני בגלל המחיר ו\או הציון הטוב שקיבלו באתר השוואות מקומי (למי שלא סגור על המכונה שמתי לינק לאתר באנגלית
1. DeLonghi EC 820.B
http://www.amazon.co.uk/Delonghi-EC820- ... 872&sr=8-1
מחיר : 230יורו (ולא מה שמוצג באמזון..
המכונה הזאת נראית לי טוב מכל הבחינות אבל בגלל המחיר אני מרגיש שאני מפספס משהו , אולי אתם תשימו לב למשהו שאני לא
2. Gaggia Espresso Color
במחיר של 170יורו , ראיתי על המכונה רק שרשור אחד פה ורציתי לדעת אם למישהו יש נסיון עם המכונה לפי הבנתי מכונה מצוינת ושקטה
3. Gaggia Classic Coffee
מחיר 280יורו.
4. Ascaso Basic
350יורו , על המכונה הזאת קראתי לא קצת אבל אשמח למידה מול האחרות אולי.
לצערי אין לי באיזור חנויות עם המכונות האלו (או משהו בטווח) אלא עם מוצרים הרבה יותר יקרים של simonelli לדוגמא. מה כן , יש אופציה אולי לקנות מכונה יד שנייה של סימונלי (אני אקבל תשובה עוד מספר ימים...).
טוב , נראה לי שחפרתי מספיק לבנתיים , אחרי המכונה נמשיך למטחנות.
תודה מראש לכל מי שמוכן לעזור