החיפוש אחרי המכונה הבאה... ***עדכון***חקניתי בשעה טובה!!

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
dgent פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2221
נתן תודות: 158 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם ,
לאחר קריאת עמודי הפורום אני חייב להודות ששיגעתם אותי והדבקתם אותי בתשוקתכם לקפה:)
יש לי חודש+- של מחקר אחר מכונת הקפה הבאה (וה"רצינית" הראשונה) שלי , (וגם מערכת הקולנוע אבל זה בשרשור אחר;) אני נמצא בחו"ל (גרמניה) ולכן החיפוש מאתגר יותר יש פה בלבול שלם בין מחירי המכונות מבחינתי , חלק עולות כמעט חצי ממה שעולה בארץ וחלק עולות אותו דבר+-.
אני מחפש מכונה חצי אוטומטית בתקציב של עד 500 יורו (כולל מטחנה). יש פה מבחר ענק של מכונות קפה אבל משום מה קצת יותר קשה למצוא את החצי אוטומטיות .
לדוגמא אגב את סילביה ניתן למצוא פה ב 490יורו לעומת 3500 (בדקתי בזאפ) בארץ או גאג'ה קלאסיק שעולה פה 280יורו לעומת 2800ש"ח בארץ. (אני לא מנסה לפתוח עיניים פה ולכן מתנצל מראש אלא מנסה להמחיש את הבלבול והמטרה ביעד המחיר שהצבתי מול התייעצות בפורום הזה שאני כ"כ מעריך!).

אז בואו נתחיל בכמה מכונות שצדו את עיני בגלל המחיר ו\או הציון הטוב שקיבלו באתר השוואות מקומי (למי שלא סגור על המכונה שמתי לינק לאתר באנגלית :):
1. DeLonghi EC 820.B
http://www.amazon.co.uk/Delonghi-EC820- ... 872&sr=8-1
מחיר : 230יורו (ולא מה שמוצג באמזון..
המכונה הזאת נראית לי טוב מכל הבחינות אבל בגלל המחיר אני מרגיש שאני מפספס משהו , אולי אתם תשימו לב למשהו שאני לא :?
2. Gaggia Espresso Color
במחיר של 170יורו , ראיתי על המכונה רק שרשור אחד פה ורציתי לדעת אם למישהו יש נסיון עם המכונה לפי הבנתי מכונה מצוינת ושקטה
3. Gaggia Classic Coffee
מחיר 280יורו.
4. Ascaso Basic
350יורו , על המכונה הזאת קראתי לא קצת אבל אשמח למידה מול האחרות אולי.
לצערי אין לי באיזור חנויות עם המכונות האלו (או משהו בטווח) אלא עם מוצרים הרבה יותר יקרים של simonelli לדוגמא. מה כן , יש אופציה אולי לקנות מכונה יד שנייה של סימונלי (אני אקבל תשובה עוד מספר ימים...).

טוב , נראה לי שחפרתי מספיק לבנתיים , אחרי המכונה נמשיך למטחנות.

תודה מראש לכל מי שמוכן לעזור :) .
נערך לאחרונה על ידי dgent ב 31/05/2011 0:18, נערך 4 פעמים בסך הכל.

blinkybill
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 282
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #2 

מה שפספסת זה שזו מכונה של טרמובלוק, ז"א להתרחק...
האסקסו הכי טובה מבין הארבעה שציינת.. אבל הכי טוב זה סילביה והמחיר מעולה..
תתחשב בזה שאתה צריך לקנות גם מטחנה.

Jkatz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 161
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #3 

לפני כחודש, גם אני כמוך חיפשתי מכונת כניסה לעולם הקפה.
קניתי את הגאג'יה קולור ועד כה אני מרוצה, למרות שיש עוד מה ללמוד.

- המכונה מפלסטיק ובנויה טוב, אך אינה כבדה במיוחד - יש לאחוז בה בעת הכנסת הידית.
- חימום המים נעשה במהירות סבירה, לקפה ולהקצפה.
- עדיין לא מצאתי עקביות בשוטים שמתקבלים - זו מכונה שדורשת דיוק במקרים הבאים:
עובי טחינה, כמות קפה, עוצמת דחיסה וכו'...
- ההקצפה - ניסיתי להקציף עם הפאנרלו המצורף וקיבלתי קצף סביר אך עם בועיות קטנות (יש על מה להתאמן).

בסה"כ אני מרוצה, בעיקר בשל ההתעסקות והלמידה (והקפה כמובן). זו מכונה טובה במחיר סביר.

אני מניח שבכל מכונה חצי אוטומטית תהליך הלימוד והפרמטרים להכנת שוט טוב די דומים,
כך שההנאה והסיפוק יגיעו בסופו של דבר :)

למה התכוונת בקשר לבעיה עם גודל הכוסות?

newaround
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 457
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #4 

אח, המחירים של חו"ל....
אם אתה יכול להרשות לעצמך, כדאי לעלות מדרגה או שתיים.

על הדלונגי הייתי מוותר מראש....
בכלל אני חושב שבמכונות קפה כדאי לבחור חברה שזה התחום שלה ולא אחת שעושה אלף ואחד דברים.
בין האופציות שציינת האסקסו נראית לי הכי מוצלחת, אבל!!!! באמת שווה לך ללכת על הסילביה או משהו בכיוון למעלה.
מה אכפת לך? תתפנק.
(להתפנק אומר גם מטחנה)

dgent פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

blinkybill כתב:מה שפספסת זה שזו מכונה של טרמובלוק, ז"א להתרחק...
האסקסו הכי טובה מבין הארבעה שציינת.. אבל הכי טוב זה סילביה והמחיר מעולה..
תתחשב בזה שאתה צריך לקנות גם מטחנה.
...
אוקי , תודה לבנתיים , שוב , אשמח להמלצות אחרות לגבי הסילביה כמו שאמרת אני אזדקק גם למטחנה ולכן היא קצת יקרה כרגע ... אשמח לשמוע על מכונות אחרות באותו הטווח מחירים בארץ מאחר ואולי ההבדל פה גדול יותר (משמע יותר זול).

לגבי העניין עם הכוסות בטעות הועתק לגאג'ה אבל מתייחס לדלונגי ,נערך ...

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #6 

אני הייתי מתחיל במטחנה, ובתקציב שנשאר דוחף מכונה.
כל המכונות שציינת + טמפר כמובן יתנו לך קפה ברמה גבוהה.
הדיל הטוב לדעתי הקלאסיק - המחיר הגיוני ושווה ההפרש מול הקולור (מכונה טובה לכשעצמה)
אם בא לך לחסוך - אפשר לחפש גאגיה יד שניה , מניח שתוכל למצוא כאלה במצב טוב ובמחיר מצחיק. אחרי שתתאמן תקופה ותחליט שאתה רוצה יותר, הסילביה היא שדרוג משמעותי.
what's next?

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #7 

מסכים שעדיף ללכת על הסילביה אבל אם לא האסקסו בייסיק עדיפה לטעמי על הגאג'יה קלאסיק.

נראה לי שבייסיק + מטחנה יתאימו לתקציב.

עוד נקודה, כשאתה אומר שאתה בגרמניה מיד קפץ לי בזרה יפה מ stoll espresso (יש להם הרבה סרטונים יפים ביוטיוב) אבל זה חורגגגג מהתקציב :)

dgent פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

כמו שזה נראה כרגע אני אקח את הגאג'ה קלאסיק (האישה לא מרוצה מהעיצוב של האסקסו...) ,אבל אני עדיין מחכה למידע לגבי משומשות מהחנות היחידה שמצאתי באיזור...
לגבי מטחנה לא מצאתי פה בפורום אפילו תוצאה אחת בחיפוש אחר Graef שהיא די מפורסמת פה (גם למכונות אבל קצת יקרות יותר בשבילי כרגע)
אבל בזאפ כן :
http://www.coffee-express.co.il/Product ... cm-80.aspx ב 135יורו מול ה
GAGGIA RI9100/21 שעולה פה 150..

לגבי מטחנות אני מודה , אין לי כמעט מושג , קראתי את המאמרים (והסקירות) באתר על סוגי הסכינים וכ'ו אך זה לא עוזר לי להחליט :), השאלה אם אני מסתכל בקטגוריה הנכונה של מטחנות ?
תודה שוב על העזרה
כפיר_ש כתב:
עוד נקודה, כשאתה אומר שאתה בגרמניה מיד קפץ לי בזרה יפה מ stoll espresso (יש להם הרבה סרטונים יפים ביוטיוב) אבל זה חורגגגג מהתקציב :)
...
עכשיו שמתי לב שאפילו באתר coffee-express הם שמים באמת סרטונים מ stoll אגב לא הבנתי למה אמרת שזה חורג מהתקציב דווקא יש להם גם מכונות זולות באתר:).

Jkatz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 161
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #9 

גם אני מחפש מטחנה ומתלבט איזו לקנות.

ראה שרשור שאולי יעזור לך בנושא (דפדף למטה):

http://www.htcafe.co.il/vt141305

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #10 

בלי ספק אתה חייב לחשוב מראש אל מכונה + מטחנה, ולגבי מטחנה אין יותר מדי אופציות : ו-מיני של אסקסו , לליט או רוקי(אני אישית פחות אוהב רוקי (למרות שבסט עם סילביה זה נראה פגז) -- היא בנויה טוב,מאסיבית,אבל מגשמת יותר מכל האחרות ודרגות קליה (סטפים)גדולים מדי... לגבי מכונה היתי ממליץ אל סילביה .תוספת של 140 יורו בהחלט תשתלם לך בהמשך (לאומת בסיק).יש מכונה נהדרת שקיבלה פה שם סילביה קילר -- סילבנו של QUICKMILL אבל מחירה גבוה יותר

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

dgent התכוונתי למכונות של בזרה יפיפיות ומחירן מתחיל באזור ה 1000 יורו.
תשטוף את העיניים באתר תתחיל מ guilia ו galatea domus

dgent פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

טוב אנשים , עדכון קל (הכולל התייעצות ברשותכם).
הסילביה לצערי כרגע לא באה בחשבון מאחר והמחיר שלה זה התקציב שלי לכל הציוד , לכן , התקבלו עוד כמה אופציות...
ראשית, היום הוצעה לי מכונה משומשת Isomac Giada במחיר 190יורו (לעומת 299 חדשה) ומבחר מטחנות (חדשות!) גם של איסומק : Isomac Cono Alu 195יורו או ה Isomac Granmacinino ב250יורו
בקושי מצאתי משהו פה באתר מידע על מכונות של החברה (וגם די נמאס לי לתרגם בגוגל את כל האתרים הגרמנים) אז חוץ מזה שהחברה מוכרת וידועה פה (ועצם העובדה שהגודל של המכונה משך את האישה ) זאת האופציה הקיימת מול החנות (40 דקות נסיעה אבל זה מה יש)

מצד שני , יש אתרי אינטרנט שהמוצרים החדשים יותר זולים מהחנות הנ"ל ואני מתחיל לשקול אותם בחיוב כמו stoll (תודה כפיר) ועוד כמה שאני בודק. שם יש לי כל מיני דילים מעניינים . הפרט החשוב הוא שלדעתי יש מכונות יותר טובות כבר בטווח המחירים , שמתי את עיני על ה Bezzera Hobby שקיבלה פידבק חיובי ביותר עם כל מיני דילים למטחנות ביחד כמו Bezzera Hobby Rot + Isomac Macinino במחיר של 480יורו , יושב לי בול על התקציב (+ טמפר וכמה כוסות..)
ואם חוזרים למשהו יותר מוכר פה בפורום , יש גם את הקומבינות של
Gaggia classic or baby +gaggia MDF במחיר של 420\480יורו בהתאמה
אשמח לחוות דעת ...
תודה מראש שוב

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #13 

הגאגיה MDF היא מטחנה שמשתמשת בסכינים כמו הרוקי ואני מניח שהיא טובה. עם האיסומק העברתי 4 שנים יפות מאוד, מטחנה יפה קומפקטית קלה לכוונון ולא מלכלכת או מגיישת כמעט. יש הטוענים שאיכות הקפה פחות גבוהה, לא הרגשתי משהו מהותי. עדיפה בעיני על שאר הקוניות הקטנות. ראה כאן - http://www.htcafe.co.il/article01813.%D ... %9C-Isomac

חסרונן הוא בעיקר עמידות ואיכות, אלו מטחנות שישרתו אותך 3-5 שנים ולא הרבה מעבר. במקרה של האיסומק המחיר גבוה ללא הצדקה. אני שילמתי אגב בזכות המראה. ה"כבדות" יותר עשויות לשרוד לעד בשימוש ביתי.
שורה סופית לדעתי - קולור + MDF . ואם אפשר מטחנה טובה יותר בעוד כמה גרושים, עדיף. מתישהו תשדרג מכונה אם התחום ימשוך אותך כתחביב. המטחנה תשרת אותך גם בהמשך.
what's next?

dgent פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

טוב , ראשית תודה על כל ההמלצות העזרה וכ'ו , בניגוד לתכנון הראשוני , מאחר ומצאתי חנות יחסית קרובה (20 דקות) והמוכר היה מאוד שירותי ונעים והיה מאוד חשוב לי שיהיה לי מקום שאני אוכל לחזור אליו במידה ויהיו תקלות (ולכן חששתי מקנייה באינטרנט)., בטווח שלי המליץ לי על אחת משתי מכונות שהיו אצלו , Graef או Quickmill אמרתי שאני מעדיף איטלקי וקניתי את הבובה הזאת(רק שאצלי היא כסופה):
http://www.quickmill.it/MyIndex.php?Lan ... id_prod=25
מכונה שבאה ביחד עם מטחן (קרץ בעיקר לאישה בעניין חיסכון של מקום ...) וגם עשתה עליי רושם טוב :).
עם טמפר קופסא לזבל וכל השאר יצאתי במחיר של 680יורו שזה יחסית סביר (בגללכם קניתי מערכת קולנוע "קצת" פחות טובה היום בשביל להתאים את התקציב שלי לקפה, מבטיח לצלם תמונות מחר (של המערכת קולנוע רק בעוד שבוע) .

ורק שאלה אחת קטנה, קיבלתי קילו פולים מתנה , איך אני שומר אותם במקפיא? ראיתי כמה שרשורים אבל אם אני לא טועה הם היו בקשר לקפה הטחון ולא לפולים.

נ.ב. כל המוכרים פה קטלו את סילביה וגאג'יה פה אחד בגלל החומרים מהן המכונות עשויות.מאלומיניום אם אני לא טועה ובכל אופן כולם דאגו להראות לי מה קורה לבוילר אחרי לא יותר מדי זמן . (מקווה שלא שאני לא מכניס את עצמי לבלאגן בגלל הנ.ב. הזה אבל אני קטונתי!).

עדכונים בקרוב:!)

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #15 

סילביה לא עשויה מאלומיניום :wink:

בכל מקרה - תתחדש!!
את הקילו שקיבלת כבר אין טעם לשים במקפיא. אני מציע להשתמש בו כדי לכייל את המטחנה ולהתנסות במכונה. אם הקפה לא יהיה מדהים יכול להיות שחוץ מהפרקטיקה והנסיון שאתה עוד צריך לסגל, הקפה לא טרי במיוחד. בכל מקרה קילו זה המון ובפעם הבאה שתקנה קפה קנה אריזה (או אריזות) של 250 גרם.

dgent פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

doron_boogie כתב:סילביה לא עשויה מאלומיניום :wink:

בכל מקרה - תתחדש!!
את הקילו שקיבלת כבר אין טעם לשים במקפיא. אני מציע להשתמש בו כדי לכייל את המטחנה ולהתנסות במכונה. אם הקפה לא יהיה מדהים יכול להיות שחוץ מהפרקטיקה והנסיון שאתה עוד צריך לסגל, הקפה לא טרי במיוחד. בכל מקרה קילו זה המון ובפעם הבאה שתקנה קפה קנה אריזה (או אריזות) של 250 גרם.
...
את הקילו לא קניתי אלא קיבלתי במתנה (עדיין סגור בשקית וואקום) לכן אני לא מתלונן :) , מצד שני , דווקא ממש לא רחוק יש פה חנות שמתמחה בהכנת קפה (הוא חבר באיגוד כלשהו אני אתעמק בפעם הבאה שאבקר) , מה מומלץ באמת לבדוק בקניית קפה חדש טרי (נראה לי שאני פשוט אקנה כמות קטנה מכל סוג ואמצא מה הכי טעים לי:) .

וכן, מצטער על ההתעסקות עם סילביה , אני רק השליח...

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #17 

מוכרים שקוטלים סילביה אלה מוכרים שאין להם סילביה בסטוק זה הכל....
תתחדש בכל מקרה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

תתחדש ! זו מכונה שלא קיימת במחוזותינו ואשמח לראות קצת תמונות שלך כולל חליטה של קפה שנוכל להתרשם.

הסגנון של המכונה עם מטחנה מזכיר את הנמוקס ...

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #19 

תתחדש! באמת לא מכירים אותה אצלנו, ונשמח לשמוע חוויות..

לגבי הסילביה, כפי שכבר נאמר, מוכר שמשמיץ אותה וטוען שהיא עשויה מאלומיניום זה אחד שלא היה רואה אפילו סנט אחד ממני. אמנם לכל מוכר יש אינטרס, אבל הגינות ומקצועיות צריכים לבוא קודם.

newaround
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 457
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #20 

תתחדש!!!
נראית מכונה סבבה.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”