מה נסגר עם ל"ג בעומר?
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
כשהייתי ילד היה רק תאריך אחד בו כ-ו-ל-ם עשו מדורה - הערב שלפני י"ח באייר.
בשנים האחרונות החליטו הרבה הורים (לדעתי רק הורים חילונים) שעבור הילדים הקטנים מדורת ל"ג בעומר מתקיימת יום, יומיים ואפילו כמעט שבוע לפני המועד הדתי (אתמול, למשל, וגם הערב).
מה ההתלהבות הזאת לטרוח כל כך כמה פעמים על הפקת מדורה? זה ממש נשגב מבינתי...
שלא לדבר על הסבל שנגרם לתושבים מהעשן במשך כמה ימים במקום יום אחד בלבד.
מישהו מההורים כאן יכול להסביר מה נסגר עם זה?
בשנים האחרונות החליטו הרבה הורים (לדעתי רק הורים חילונים) שעבור הילדים הקטנים מדורת ל"ג בעומר מתקיימת יום, יומיים ואפילו כמעט שבוע לפני המועד הדתי (אתמול, למשל, וגם הערב).
מה ההתלהבות הזאת לטרוח כל כך כמה פעמים על הפקת מדורה? זה ממש נשגב מבינתי...
שלא לדבר על הסבל שנגרם לתושבים מהעשן במשך כמה ימים במקום יום אחד בלבד.
מישהו מההורים כאן יכול להסביר מה נסגר עם זה?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
אני לא הורה וממש לא קרוב לכך, אבל אני חושב שזה למנוע את הבאלגן שיש בל"ג בעומר עצמו.
כי בל"ג יש המון מדורות(מן הסתם
) עם כל מיני ערסים, וההורים לא רוצים שהילדים יהיו תחת סכנה הן מצד הערסים והן מצד כמות המדורות.
האם זה צודק או לא, אני לא יודע.
כי בל"ג יש המון מדורות(מן הסתם
האם זה צודק או לא, אני לא יודע.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46389
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5079 פעמים
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73329
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
ממתי גננות מכתיבות תאריכים של חגים? וויתרנו לחלוטין על תפקידנו כהורים?
גם אני הייתי בשוק כשמרטין פירסם תמונות של המדורה של ילדיו בפיכסבוק, אני אישית יודע שהחג יוצא במוצ"ש.
אם כבר אנחנו בדרך הזו , אולי נקיים את ליל הסדר, ראש השנה וערב סוכות באותו היום? יכול לחסוף לנו הרבה כאב ראש
גם אני הייתי בשוק כשמרטין פירסם תמונות של המדורה של ילדיו בפיכסבוק, אני אישית יודע שהחג יוצא במוצ"ש.
אם כבר אנחנו בדרך הזו , אולי נקיים את ליל הסדר, ראש השנה וערב סוכות באותו היום? יכול לחסוף לנו הרבה כאב ראש
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- Huber
- חבר במועדון HT

זיו, אצלי בבית המילה האחרונה לגבי ילדיי נתונה לי ולאישתי, לא לאף אחד חיצוני. ככה חינכו אותי, ככה אחנך את ילדיי. כבד את אביל ואת אמך - על זה גדלתי ועל זה ילדיי יגדלו.
בגן הנוכחי של ביתי הגננת "החליטה" שלא ניתן להוציא ילד מוקדם בלי אישור מראש. אז החליטה. פעם אחרונה שבדקתי אני האפוטרופוס החוקי של ילדיי, לא הגננת.
בגן הנוכחי של ביתי הגננת "החליטה" שלא ניתן להוציא ילד מוקדם בלי אישור מראש. אז החליטה. פעם אחרונה שבדקתי אני האפוטרופוס החוקי של ילדיי, לא הגננת.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

מה הקשר?
אם הגננת תגיד שהמדורה של הגן נערכת מחר והחג עוד שבוע, לא תשלח את הילדים?
אם הגננת תגיד שהמדורה של הגן נערכת מחר והחג עוד שבוע, לא תשלח את הילדים?
- Huber
- חבר במועדון HT

לא. הגננת לא קובעת לי או לילדיי מתי לחגוג את החגים או בעצם כל דבר אחר מעבר לדלת אמות הגן (וגם זה בעירבון מוגבל).
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78895
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
בגלל שאנחנו הורים לכמה ילדים, כל כיתה או גן מתארגן ביום אחר בכדי לטפשר שמירה. שנה שעברה שמרנו בשלושה מדורות בימים שונים.
- Huber
- חבר במועדון HT

זה מה שקורה שנותנים לגננת/מורה לנהל את העיניינים ולקבל את ההחלטותoferlaor כתב:שנה שעברה שמרנו בשלושה מדורות בימים שונים....
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- Huber
- חבר במועדון HT

רגע, אולי אני מפספס פה משהו - מה זה "המדורה של הגן"? אצלנו מאז ומעולם הילדים מארגנים את המדורות בעצמן (כמובן בליווי צמוד של ההורים), הגן מסיים את תפקידו בלימוד הילד על מהות החג בשעות הפעילות שלו, לא מעבר. אתה רוצה להגיד לך שאצלך הגן מארגן לכם את הערב עצמו?ziv_r כתב:אם הגננת תגיד שהמדורה של הגן נערכת מחר והחג עוד שבוע, לא תשלח את הילדים?...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

Huber,
אצלי ואצל כל הגנים במדינת ישראל.
חגים אף פעם אי אפשר לחגוג אותם בגן במועד המקורי שלהם, הרי הגן סגור באותו מועד (פסח, שבועות, חנוכה, סוכות...). לכן כל הגנים במדינה תמיד עורכים חגים את החג במועד אחר. לפי דבריך, הילדים שלך מעולם לא חוגגים חגים עם שאר ילדי הגן.
אצלי ואצל כל הגנים במדינת ישראל.
חגים אף פעם אי אפשר לחגוג אותם בגן במועד המקורי שלהם, הרי הגן סגור באותו מועד (פסח, שבועות, חנוכה, סוכות...). לכן כל הגנים במדינה תמיד עורכים חגים את החג במועד אחר. לפי דבריך, הילדים שלך מעולם לא חוגגים חגים עם שאר ילדי הגן.
- Itsik_G
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 38 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
החגיגות המוקדמות הם תמיד עבור הילדים בגילאים הנמוכים (גנים, כיתות א-ג).
יש לכך מספר סיבות:
1. לאפשר להורים לילדים בכמה גילאים להיות עם הילדים במדורות, כל ילד ביום אחר. בגילאים כאלה הילדים עדיין צריכים פיקוח של ההורים.
2. למנוע צפיפות ו"ערבוב" בין מדורות של ילדים קטנים למדורות של "גדולים".
הילדים הגדולים, שמארגנים מדורות באופן עצמאי (עם החבר'ה) ממשיכים לחגוג את המדורות בתאריך הרשמי.
החלוקה הזו הגיונית עבור הילדים, אבל כפי שציינו בפתיחת השרשור "מורחת" את החג עם העשן, הלכלוך והרעש על פני כמעט שבוע במקום יום אחד.
יש לכך מספר סיבות:
1. לאפשר להורים לילדים בכמה גילאים להיות עם הילדים במדורות, כל ילד ביום אחר. בגילאים כאלה הילדים עדיין צריכים פיקוח של ההורים.
2. למנוע צפיפות ו"ערבוב" בין מדורות של ילדים קטנים למדורות של "גדולים".
הילדים הגדולים, שמארגנים מדורות באופן עצמאי (עם החבר'ה) ממשיכים לחגוג את המדורות בתאריך הרשמי.
החלוקה הזו הגיונית עבור הילדים, אבל כפי שציינו בפתיחת השרשור "מורחת" את החג עם העשן, הלכלוך והרעש על פני כמעט שבוע במקום יום אחד.
- Huber
- חבר במועדון HT

ביררתי עם מכרים ומשפחה מהאיזור וכנראה שהצפון הוא לא חלק ממדינת ישראל. אף גן באיזור (נהריה, עכו, קריות) לא חוגג את החגים (ולא רק ל"ג בעומר) בערבים עם הילדים, אך ורק מה שנלמד ומועבר במסגרת שעות הגן. אצלי ואצל כל מכריי מהאיזור החג עצמו (כל האופרציה שמתבצעת בערב) מאורגנת ע"י ההורים והילדים. מדובר כמובן על גני ילדים, לגבי בתי ספר לא ביררתי, ילדיי עדיין לא בגילאים הללו.ziv_r כתב:Huber,
אצלי ואצל כל הגנים במדינת ישראל....
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
את הפסח יכולת לערוך אתמול, פסח שניHuber כתב:ממתי גננות מכתיבות תאריכים של חגים? וויתרנו לחלוטין על תפקידנו כהורים?
אם כבר אנחנו בדרך הזו , אולי נקיים את ליל הסדר, ראש השנה וערב סוכות באותו היום? יכול לחסוף לנו הרבה כאב ראש...
http://www.he.chabad.org/library/article_cdo/aid/673710
Huber,
אמנם אני רחוק מלהיות אבא אבל אני מאמין שאני יותר קרוב לזכור את הל"ג בעומר בגן.
כל שנה בגן ברכה היינו הולכים בסביבות השעה 3-4 בצהריים ל"באר", בנתניה אחד המקומות הנפוצים למדורות, (או לפחות היה לפני 22 שנה) ועושים תפו"א במדורה.
אמנם אני רחוק מלהיות אבא אבל אני מאמין שאני יותר קרוב לזכור את הל"ג בעומר בגן.
כל שנה בגן ברכה היינו הולכים בסביבות השעה 3-4 בצהריים ל"באר", בנתניה אחד המקומות הנפוצים למדורות, (או לפחות היה לפני 22 שנה) ועושים תפו"א במדורה.