אספרסו בועתי
אחה"צ טובים,
הכנתי אספרסו מקפה טחון בן כשבוע והקרמה שהתקבלה הייתה "מוקצפת" (ראה תמונה).
המסננת כפולה והכוס של מנה יחידה. הזרימה הייתה קצת מהירה אבל סבירה בסה"כ... (כ-15 שניות)
האם לגיל הקפה יש השפעה גם על מראה הקרמה?
כשהכנתי אספרסו ביום בו קיבלתי את אותו הקפה הקרמה הייתה אחידה וסמיכה יותר.
* כמות הקפה והדחיסה היו דומות בשני המקרים כך שנותר לי להאשים את הקפה שהזדקן...
כמו כן, מצורפת תמונה של "אמנות בקפה" להנאתכם האישית.
הכנתי אספרסו מקפה טחון בן כשבוע והקרמה שהתקבלה הייתה "מוקצפת" (ראה תמונה).
המסננת כפולה והכוס של מנה יחידה. הזרימה הייתה קצת מהירה אבל סבירה בסה"כ... (כ-15 שניות)
האם לגיל הקפה יש השפעה גם על מראה הקרמה?
כשהכנתי אספרסו ביום בו קיבלתי את אותו הקפה הקרמה הייתה אחידה וסמיכה יותר.
* כמות הקפה והדחיסה היו דומות בשני המקרים כך שנותר לי להאשים את הקפה שהזדקן...
כמו כן, מצורפת תמונה של "אמנות בקפה" להנאתכם האישית.
-
- אספרסו בועתי
-
- "אמנות בקפה"
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
האשמה במקום.... הקפה התיישן ורץ מהר מדי (פי 2 ממה שצריך) הבועות נוצרו מהמהירות הגבוהה מדי.
כל השומנים של הקפה "התעפשו" (לא יודע מה המינוח המקצועי) ואין מה שיתנגד למים.
זה הזמן למטחנה - אם הפולים היו נשמרים בוואקום שבוע לא היה קורה כלום.
במקפיא היו נשמרים גם חודשיים - אבל אם הקפה כבר טחון אי אפשר כבר להציל אותו.
כל השומנים של הקפה "התעפשו" (לא יודע מה המינוח המקצועי) ואין מה שיתנגד למים.
זה הזמן למטחנה - אם הפולים היו נשמרים בוואקום שבוע לא היה קורה כלום.
במקפיא היו נשמרים גם חודשיים - אבל אם הקפה כבר טחון אי אפשר כבר להציל אותו.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
אני יודע שאין מנוס ממטחנה...
קראתי באתר ביקורות לכאן ולכאן אבל אני עדיין לא סגור על דגם ספציפי.
בגדול, ובטווח מחירים של 1,000-1,500,
האסקסאו i-mini תעשה את העבודה? או להשקיע ברוקי?
שתיהן בעלות מנגנון כיוון רציף, נכון?
תודה!
קראתי באתר ביקורות לכאן ולכאן אבל אני עדיין לא סגור על דגם ספציפי.
בגדול, ובטווח מחירים של 1,000-1,500,
האסקסאו i-mini תעשה את העבודה? או להשקיע ברוקי?
שתיהן בעלות מנגנון כיוון רציף, נכון?
תודה!
אני לא יודע איזה מכונה יש לך, אבל בכל מקרה אני חושב שכהתחלה הייתי דוקא ממליץ ללכת על מטחנה פשוטה מיד שניה, באזור 500-700 ש"ח. מטחנה 38 קונית כמו לליט/נמוקס ודומותיהן הן יעשו עבודה לא פחות טובה למתחיל בתחום.
כשיכה בך השידרוגיטיס ברמה חזקה מן הסתם כבר תבין הרבה יותר ויהיה לך כיוון יותר מדוייק מה אתה רוצה ואז תקנה כבר סט יותר רציני של מכונה ומטחנה ולפחות לא תפסיד את ירידת הערך של מטחנה חדשה.
בהצלחה.
אגב, רוקי היא לא רציפה אבל הקליקים שלה מאוד קרובים אחד לשני. לך בשלב זה הייתי ממליץ דוקא ללכת על מטחנה עם קליקים כדי שתוכל לקבע כמה שיותר משתנים תוך כדי למידה.
כשיכה בך השידרוגיטיס ברמה חזקה מן הסתם כבר תבין הרבה יותר ויהיה לך כיוון יותר מדוייק מה אתה רוצה ואז תקנה כבר סט יותר רציני של מכונה ומטחנה ולפחות לא תפסיד את ירידת הערך של מטחנה חדשה.
בהצלחה.
אגב, רוקי היא לא רציפה אבל הקליקים שלה מאוד קרובים אחד לשני. לך בשלב זה הייתי ממליץ דוקא ללכת על מטחנה עם קליקים כדי שתוכל לקבע כמה שיותר משתנים תוך כדי למידה.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
אני לא ממליץ על הרוקי בגלל שמחירה גבוה מידי ואינו מוצדק כלל.
אפשר למצוא יד שניה מאדם פרטי(על נמוקס ואיבריטל הייתי פוסח) אבל חדש לדעתי יש שתי אופציות הגיוניות:
אסקסו מיני או לליט
כפי שאמר עידו k3 במחיר התחלתי של 1600 מנצחת בתמורה כל מטחנה ביתית אחרת וגם חוסכת לך את השדרוג הבא.
יש כמובן את הואריו החביבה אך היא מעט יקרה יותר...
אפשר למצוא יד שניה מאדם פרטי(על נמוקס ואיבריטל הייתי פוסח) אבל חדש לדעתי יש שתי אופציות הגיוניות:
אסקסו מיני או לליט
כפי שאמר עידו k3 במחיר התחלתי של 1600 מנצחת בתמורה כל מטחנה ביתית אחרת וגם חוסכת לך את השדרוג הבא.
יש כמובן את הואריו החביבה אך היא מעט יקרה יותר...
עד כמה שידוע לי המנגנון של נמוקס ולליט כמעט זהה (למעט הקליקים לעומת רציף), לא ככה?כפיר_ש כתב:אפשר למצוא יד שניה מאדם פרטי(על נמוקס ואיבריטל הייתי פוסח) אבל חדש לדעתי יש שתי אופציות הגיוניות:
אסקסו מיני או לליט...
- espressoman
-
- חבר פעיל

- תגובות: 56
- נתן תודות: 13 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
לעלות לk10 ולהרגיש באיטליה..
בלי צחוק יש שיפור במעבר מmazzer mini לk10
אם הייתי מוצא קפה טרי שאני אוהב זה היה מושלם
בלי צחוק יש שיפור במעבר מmazzer mini לk10
אם הייתי מוצא קפה טרי שאני אוהב זה היה מושלם
יש לי גאג'יה קולור, אין לי מטחנה ואני קונה טחון מפעם לפעם ושומר בקופסת וואקום.
ההתלבטות העיקרית היא האם לקחת עכשיו אקמול או לקבוע תור לניתוח
כלומר, האם לקנות עכשיו את האסקסו מיני או לקנות מטחנה רצינית יותר שתשרת אותי בהמשך...
אני מניח שזו התלבטות של כל חובב מתחיל!
אגב, לא מצאתי באתרים של החנויות המתמחות בקפה את ה- K3.
המלצות כלשהן?
תודה
ההתלבטות העיקרית היא האם לקחת עכשיו אקמול או לקבוע תור לניתוח
כלומר, האם לקנות עכשיו את האסקסו מיני או לקנות מטחנה רצינית יותר שתשרת אותי בהמשך...
אני מניח שזו התלבטות של כל חובב מתחיל!
אגב, לא מצאתי באתרים של החנויות המתמחות בקפה את ה- K3.
המלצות כלשהן?
תודה
ניתן למצוא אותה בקפה רות בפ"ת, 1600 , או באלומיניום יפה יותר 1800
אין כאן ממש המלצות אלא החלטה תקציבית - ה K3 תהיה סביר להניח המטחנה האחרונה שתקנה, האסקסו ואפילו הרוקי או הגרינטה - לא
השמועות אומרות שגרינטה של סימונלי אפשר להשיג במחיר סביר, באזור ה 1300 , ואז היא מעניינת. בהחלט שווה ההפרש מול האסקסו.
מבחינת רמת הקפה כולן טובות מאוד, האיכות עולה עם המחיר אבל ההבדלים לא בשמים, בוודאי לא כשמדובר במכונות שהן לא מליגת העל. ההבדלים הם בעיקר אמינות לאורך זמן ונוחות שימוש.
אין כאן ממש המלצות אלא החלטה תקציבית - ה K3 תהיה סביר להניח המטחנה האחרונה שתקנה, האסקסו ואפילו הרוקי או הגרינטה - לא
השמועות אומרות שגרינטה של סימונלי אפשר להשיג במחיר סביר, באזור ה 1300 , ואז היא מעניינת. בהחלט שווה ההפרש מול האסקסו.
מבחינת רמת הקפה כולן טובות מאוד, האיכות עולה עם המחיר אבל ההבדלים לא בשמים, בוודאי לא כשמדובר במכונות שהן לא מליגת העל. ההבדלים הם בעיקר אמינות לאורך זמן ונוחות שימוש.
what's next?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
כן, אבל זה כמו שהמנוע של אודי TT וסיאט איביזה טורבו הוא אותו המנוע.avshalog כתב:עד כמה שידוע לי המנגנון של נמוקס ולליט כמעט זהה (למעט הקליקים לעומת רציף), לא ככה?כפיר_ש כתב:אפשר למצוא יד שניה מאדם פרטי(על נמוקס ואיבריטל הייתי פוסח) אבל חדש לדעתי יש שתי אופציות הגיוניות:
אסקסו מיני או לליט......
איכות הטחינה זהה בכל המטחנות האלו, אבל ההבדל הוא בנוחות העבודה, בדרך יציאת הקפה (בנמוקס הוא עף החוצה ומלכלך מאוד את הסביבה לעומת הלליט, למשל, שבה הקפה יוצא באופן מאוד מסודר ונקי), בנוחות כיוון גובה הטחינה ובאמינות לאורך זמן.
שתי מטחנות ה-38 מ"מ היחידות שאני חושב שכדאי לרכוש הן האיימיני (תמורה הכי טובה לכסף) והלליט (המטחנה הכי טובה בקטגוריה).
כמובן שאם אפשר להוסיף עוד ולהגיע ל-K3 אז היא עדיפה על כל המטחנות האלו ונמצאת בליגה אחת מעל.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
אפשר להשיג K3 באמיגו.
הקנייה נוחה יותר (תשלומים+משלוח) לעומת קפה רות, אך הדגם השחור (לטעמי יפה יותר מהאלומיניום) יעלה 1800 לעומת 1600 בקפה רות.
אם התקציב לוחץ הייתי הולך על אמיגו בגלל אפשרות תשלומים. כשקניתי את הציוד הייתי מאד לחוץ כלכלית, ועדיין, אני לא מצטער לרגע שלקחתי K3 ולא צריך לחשוב יותר על 'המטחנה הבאה'.
הקנייה נוחה יותר (תשלומים+משלוח) לעומת קפה רות, אך הדגם השחור (לטעמי יפה יותר מהאלומיניום) יעלה 1800 לעומת 1600 בקפה רות.
אם התקציב לוחץ הייתי הולך על אמיגו בגלל אפשרות תשלומים. כשקניתי את הציוד הייתי מאד לחוץ כלכלית, ועדיין, אני לא מצטער לרגע שלקחתי K3 ולא צריך לחשוב יותר על 'המטחנה הבאה'.
זו באמת ההתלבטות,
מכיוון שההפרש בין האסקסו מיני ל-לליט הוא כ- 300 ש"ח, זה לא הבדל כ"כ משמעותי,
ובגלל המחיר אני נוטה יותר לכיוון של אחת מהן...
אבל אם נכנסים לליגה שמעל, ההפרש בין המיני/לליט ל- K3/רוקי הוא כ- 600-800 ש"ח...
בכל אופן, מבחינת הנוחות (לפי סרטונים של שתי הבנות מסיאטל) הרוקי נראתה לי הכי מקצועית,
מבחינת כיוון עובי הטחינה ונוחות העבודה.
עדיין לא סגור על זה, אולי אקפוץ לראות אותן בחנות...
תודה
מכיוון שההפרש בין האסקסו מיני ל-לליט הוא כ- 300 ש"ח, זה לא הבדל כ"כ משמעותי,
ובגלל המחיר אני נוטה יותר לכיוון של אחת מהן...
אבל אם נכנסים לליגה שמעל, ההפרש בין המיני/לליט ל- K3/רוקי הוא כ- 600-800 ש"ח...
בכל אופן, מבחינת הנוחות (לפי סרטונים של שתי הבנות מסיאטל) הרוקי נראתה לי הכי מקצועית,
מבחינת כיוון עובי הטחינה ונוחות העבודה.
עדיין לא סגור על זה, אולי אקפוץ לראות אותן בחנות...
תודה
אם יש לך אספרסו קולור מהדגמים החדשים אז יש סיבה נוספת למה יכול להיות שיצא לך בועתי והיא הסלסלת קרמה
שמגיעה עם המכונה ....המלצה שלי גש לחנות קפה מתמחה ורכוש לעצמך סלסלה ישנה (רגילה)של הקולור וככה הקפה יצא לך יותר טוב.
שמגיעה עם המכונה ....המלצה שלי גש לחנות קפה מתמחה ורכוש לעצמך סלסלה ישנה (רגילה)של הקולור וככה הקפה יצא לך יותר טוב.
קאסטלו קפה- castello-caffe ייבוא ושיווק מכונות ותערובות קפה.
2 אולמות תצוגה,ניתן לטעום ולקבל הדגמה של כל מכונות האספרסו.
www.castello-caffe.com
2 אולמות תצוגה,ניתן לטעום ולקבל הדגמה של כל מכונות האספרסו.
www.castello-caffe.com
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

אם בסופו של דבר תחליט ללכת על הרוקי או K3 - קח K3.Jkatz כתב: בכל אופן, מבחינת הנוחות (לפי סרטונים של שתי הבנות מסיאטל) הרוקי נראתה לי הכי מקצועית,
מבחינת כיוון עובי הטחינה ונוחות העבודה....
ו'הבנות מסיאטל' נחמדות, אבל אל תלמד מהן
המכונה בת חודש והסלסילה אכן עם מגביר קרמה.oridavid כתב:אם יש לך אספרסו קולור מהדגמים החדשים אז יש סיבה נוספת למה יכול להיות שיצא לך בועתי והיא הסלסלת קרמה
שמגיעה עם המכונv....
לגבי הבנות מסיאטל, לפי תגובות שלכם מהעבר אני לוקח כל מה שהן אומרות בערבון מוגבל
אבל נחמד לראות אותן בפעולה וללמוד על התחום...
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

אני אוסיף ואומר שלדעתי הנמוקס וה-Lelit PL043 הן זהות כולל המנגנון הפנימי לכיוון עובי הטחינה-ציר בורגי שמסובב גלגל שיניים שמכוון את עובי הטחינה.avshalog כתב:עד כמה שידוע לי המנגנון של נמוקס ולליט כמעט זהה (למעט הקליקים לעומת רציף), לא ככה?כפיר_ש כתב:אפשר למצוא יד שניה מאדם פרטי(על נמוקס ואיבריטל הייתי פוסח) אבל חדש לדעתי יש שתי אופציות הגיוניות:
אסקסו מיני או לליט......
אני לא אתפלא אם שתיהן מיוצרות באותו המפעל,תחת מותג שונה.