Netflix ניצחה את הטורנטים

חדשות ועדכונים של HT Magazine
שלח תגובה
ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46379
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #1 

בדוח של חברת Sandvine אשר שוחרר היום ועוסק השימוש האינטרנט הגלובלי, הוזכר כי בצפון אמריקה השימוש בשירותי Netflix עבר מבחינת צריכה את השימוש אשר צורכת רשת הביטורנט, מחזיקת הגביע הקודמת בתחום זה.

מקור - Sandvine’s Spring 2011 Global Internet Phenomena Report.

unzi200888
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 578
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

ההבדל אינו עצום,...
אבל כנראה שהשירות ממש טוב אם אנשים מוותרים על הורדות חינם ומעדיפים פשוט להזרים את התוכן ישירות לביתם בעלות סמלית :)

nati-va
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2077
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #3 

מתי יהיה בארץ?? אנחנו רק יכולים לחלום על שירותים כאלה פה.. עצוב.

haimbl
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1202
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #4 

ziv_r,

האם היית ירידה בצריכת הביטורנט? או רק עלייה ב Netflix?

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46379
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #5 

haimbl,
אתה תמיד יכול לקרוא את הדוח בעצמך ולספר לנו :wink:

azigab
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

אני מעריך שלצערנו שירות NETFLIX או שירות דומה לא יגיע ארצה.

שליחה #6 

מדוע?
כי זה לא משתלם לחברות ההפקה.

בארץ יש 4 גופים עיקריים המתחרים על תכני מדיה: ערוץ 2, ערוץ 10, הוט ויס כאשר כל גוף מעוניין לקבל בלעדיות על התכנים עליהם רכש זכויות שידור.
בגלל התחרות, כל גוף מעלה את המחיר אותו הוא מוכן לשלם על אותם תכנים (מחיר שבסופו של דבר מגולגל אל הצרכן, אם ע"י דמי המנוי אותו הוא משלם ואם ע"י מחירי הפרסומות המגולגלים לאחר מכן לשתלום עבור השירות/מוצר המפורסם).

ברגע שגוף כזה רכש את זכויות השידור הבלעדיות בארץ, מן הסתם יש לו את הזכות לדרוש שלא לאפשר לפראיירים, סליחה, אזרחי ישראל, לצפות באותם תכנים בדרך אחרת (כגון נטפליקס) והמחירים הגבוהים לזכויות השידור מונעים הקמת מיזמים מקומיים שיוכלו לספק תכנים איכותיים בתשלום הוגן.

בשורה התחתונה, כנראה שרוב אזרחי המדינה ימשיכו, בזמן הקרוב, להעדיף הורדה בלתי חוקית בחינם על תשלום מופקע להוט ויס.

l33cher
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1894
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

Re: אני מעריך שלצערנו שירות NETFLIX או שירות דומה לא יגיע ארצה.

שליחה #7 

unzi200888 כתב:ההבדל אינו עצום,...
אבל כנראה שהשירות ממש טוב אם אנשים מוותרים על הורדות חינם ומעדיפים פשוט להזרים את התוכן ישירות לביתם בעלות סמלית :)
...
אם היה גוף כזה בארץ,ובמחיר סביר,ובפרט שמאפשר לראות כל סדרה או סרט בכל זמן שאחפוץ - הייתי יותר ממוכן לפתוח את הארנק (במחיר הגיוני,כן?),ולהפסיק לגמרי את ההורדות (אולי לא לגמרי,בכל זאת צריך להוריד MP3 מדי פעם..)
azigab כתב: בשורה התחתונה, כנראה שרוב אזרחי המדינה ימשיכו, בזמן הקרוב, להעדיף הורדה בלתי חוקית בחינם על תשלום מופקע להוט ויס.
...
לי ולזוגתי אין YES או HOT בבית,רק ממיר עם ערוצי עידן+.

אחלה פתרון שמקובל לחלוטין על שנינו ותאמין לי שאנחנו לא מתגעגעים לכל ערוץ אחר שמשדר *** כלשהו.

nati-va
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2077
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #8 

אני מוכן לשלם 100 שקל בחודש עבור שירות כזה, לא 8 דולר- 100 שקל!
אז גם אם גוף כלשהו ישקיע בשירות כזה, יהיה לו רווח טוב.

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #9 

nati-va כתב:אני מוכן לשלם 100 שקל בחודש עבור שירות כזה, לא 8 דולר- 100 שקל!
אז גם אם גוף כלשהו ישקיע בשירות כזה, יהיה לו רווח טוב.
...
כנ"ל
Need more cowbell

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2261
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #10 

אני לא חושב שאחד פה בא על חשבון השני. אני חי בארה"ב ומשתמש הרבה בשניהם. נטפליקס זה לראות כל מיני סדרות ישנות, או עונות ישנות של סדרות קיימות. טורנטים זה לראות דברים חדשים, שאותם אין בנטפליקס.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #11 

mrunderhill ,אתה לפחות יכול להנות מהסדרות שמשודרות בערוצים המקומיים , אם אנחנו רוצים לראות סידרה זה או להוריד את זה (Y)
או לחכות חצי שנה-שנה עד שיס והוט יטרחו לרכוש את הסידרה (n)

בקיצור אני ימשיך להנות מהסדרות שאני אוהב כמו Burn notice שחוזר בעוד חודש :music: יום אחרי שהסידרה משודרת אצלכם :D , לעומת האנשים שיבחרו באלטרנטיבה השניייה שהיא לחכות .
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #12 

עוד הוכחה שכשגוף נותן שרות או מוצר שהלקוחות רוצים אז אותם לקוחות יעדיפו לשלם מאשר להיות גנבים.

נקווה שחברות ההפצה יבינו את זה לפני שימשיכו עם המהלכים האוויליים שלהם המושקעים כרגע בחקיקות מיותרות וגופים אינטרסנטים שהיו מאוד רוצים להיכנס לנו הביתה כדי לבדוק מה אנחנו עושים עם המחשב.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78880
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #13 

Iamexio

דווקא תכנים ״חמים״ כמו משחקי הכס ובורג׳ס, הוט ויס מביאים בהפרש זעום מארה״ב (פחות משבוע).

לגבי העתיד, שירותי ott יפרחו בכל העולם. בארץ קרטינה מתחילים לעבוד מול הציבור הרוסי. לא הייתי מתפלא אם זה יתרחב בארץ בשנתיים הקרובות.

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9325
נתן תודות: 1557 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #14 

כאשר חברת הכבלים החלה את פעילותה בארץ, היא דחקה הצידה את התחנות הפיראטיות, עד שהעלימו אותם כליל.

כיום, להגיד שחברות הוט ו-YES יכולות להוות אלטרנטיבה הולמת לשירותים כגון Netflix , זה פשוט מעורר גיחוך.
ואני כבר לא מדבר על המחירים הגבוהים.

אם מנוי של חברה אחת רוצה לצפות בסדרה שנרכשה באופן בלעדי אצל המתחרה, אז מה בדיוק הוא יכול לעשות?
ונניח שאותו מנוי, שפר עליו גורלו, והסדרה החביבה עליו כן משודרת עבורו. אלא מה, הוא גילה זאת רק באיחור, כאשר מעלים כבר את העונה הרביעית, או שבכלל זה כבר הסתיים.
כיצד הוא ישיג כעת את אותם עונות שכבר לא משודרות?

ואם אותו מנוי חביב, הוא חסיד של תוכן HD, אבל החברה מנימוקי חסכון, העדיפה לשדר SD?

sbentin
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 358
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 91 פעמים

שליחה #15 

שני דברים יש לי לומר בנושא:

1. לי אין ספק שעתיד הצפיה הביתית הוא בשיטה של VOD או Pay Per View, אנחנו נזמין ונוריד את הסדרות שנרצה, ואת השידורים החיים שנרצה, מתי שנרצה ונצפה בהם כמו ב HTPC. לדעתי חברות כמו Yes והוט, אם הן רוצות לשרוד צריכות לפעול בכיוון הזה.

2. בעניין ה VOD, האם מבחינה חוקית האפשרות לראות פרק בסדרה באינטרנט, ע"י בחירת הפרק ושידורו ישירות רק אלי בזמן שארצה נחשב שידור? אם לא אז כל מפיץ וידאו בארץ (נניח כמו blockBuster) בעצם יוכל להזרים דרך שרת שידורי VOD ובכך בעצם לא להיות תלוי בזכויות השידור אלא ברישוי אחר?

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”