Netflix ניצחה את הטורנטים
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46379
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
בדוח של חברת Sandvine אשר שוחרר היום ועוסק השימוש האינטרנט הגלובלי, הוזכר כי בצפון אמריקה השימוש בשירותי Netflix עבר מבחינת צריכה את השימוש אשר צורכת רשת הביטורנט, מחזיקת הגביע הקודמת בתחום זה.
מקור - Sandvine’s Spring 2011 Global Internet Phenomena Report.
מקור - Sandvine’s Spring 2011 Global Internet Phenomena Report.
- unzi200888
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 578
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
ההבדל אינו עצום,...
אבל כנראה שהשירות ממש טוב אם אנשים מוותרים על הורדות חינם ומעדיפים פשוט להזרים את התוכן ישירות לביתם בעלות סמלית
אבל כנראה שהשירות ממש טוב אם אנשים מוותרים על הורדות חינם ומעדיפים פשוט להזרים את התוכן ישירות לביתם בעלות סמלית
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46379
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
אני מעריך שלצערנו שירות NETFLIX או שירות דומה לא יגיע ארצה.
מדוע?
כי זה לא משתלם לחברות ההפקה.
בארץ יש 4 גופים עיקריים המתחרים על תכני מדיה: ערוץ 2, ערוץ 10, הוט ויס כאשר כל גוף מעוניין לקבל בלעדיות על התכנים עליהם רכש זכויות שידור.
בגלל התחרות, כל גוף מעלה את המחיר אותו הוא מוכן לשלם על אותם תכנים (מחיר שבסופו של דבר מגולגל אל הצרכן, אם ע"י דמי המנוי אותו הוא משלם ואם ע"י מחירי הפרסומות המגולגלים לאחר מכן לשתלום עבור השירות/מוצר המפורסם).
ברגע שגוף כזה רכש את זכויות השידור הבלעדיות בארץ, מן הסתם יש לו את הזכות לדרוש שלא לאפשר לפראיירים, סליחה, אזרחי ישראל, לצפות באותם תכנים בדרך אחרת (כגון נטפליקס) והמחירים הגבוהים לזכויות השידור מונעים הקמת מיזמים מקומיים שיוכלו לספק תכנים איכותיים בתשלום הוגן.
בשורה התחתונה, כנראה שרוב אזרחי המדינה ימשיכו, בזמן הקרוב, להעדיף הורדה בלתי חוקית בחינם על תשלום מופקע להוט ויס.
כי זה לא משתלם לחברות ההפקה.
בארץ יש 4 גופים עיקריים המתחרים על תכני מדיה: ערוץ 2, ערוץ 10, הוט ויס כאשר כל גוף מעוניין לקבל בלעדיות על התכנים עליהם רכש זכויות שידור.
בגלל התחרות, כל גוף מעלה את המחיר אותו הוא מוכן לשלם על אותם תכנים (מחיר שבסופו של דבר מגולגל אל הצרכן, אם ע"י דמי המנוי אותו הוא משלם ואם ע"י מחירי הפרסומות המגולגלים לאחר מכן לשתלום עבור השירות/מוצר המפורסם).
ברגע שגוף כזה רכש את זכויות השידור הבלעדיות בארץ, מן הסתם יש לו את הזכות לדרוש שלא לאפשר לפראיירים, סליחה, אזרחי ישראל, לצפות באותם תכנים בדרך אחרת (כגון נטפליקס) והמחירים הגבוהים לזכויות השידור מונעים הקמת מיזמים מקומיים שיוכלו לספק תכנים איכותיים בתשלום הוגן.
בשורה התחתונה, כנראה שרוב אזרחי המדינה ימשיכו, בזמן הקרוב, להעדיף הורדה בלתי חוקית בחינם על תשלום מופקע להוט ויס.
- l33cher
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1894
- נתן תודות: 25 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
Re: אני מעריך שלצערנו שירות NETFLIX או שירות דומה לא יגיע ארצה.
אם היה גוף כזה בארץ,ובמחיר סביר,ובפרט שמאפשר לראות כל סדרה או סרט בכל זמן שאחפוץ - הייתי יותר ממוכן לפתוח את הארנק (במחיר הגיוני,כן?),ולהפסיק לגמרי את ההורדות (אולי לא לגמרי,בכל זאת צריך להוריד MP3 מדי פעם..)unzi200888 כתב:ההבדל אינו עצום,...
אבל כנראה שהשירות ממש טוב אם אנשים מוותרים על הורדות חינם ומעדיפים פשוט להזרים את התוכן ישירות לביתם בעלות סמלית...
לי ולזוגתי אין YES או HOT בבית,רק ממיר עם ערוצי עידן+.azigab כתב: בשורה התחתונה, כנראה שרוב אזרחי המדינה ימשיכו, בזמן הקרוב, להעדיף הורדה בלתי חוקית בחינם על תשלום מופקע להוט ויס....
אחלה פתרון שמקובל לחלוטין על שנינו ותאמין לי שאנחנו לא מתגעגעים לכל ערוץ אחר שמשדר *** כלשהו.
- mrunderhill
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
- נתן תודות: 74 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
אני לא חושב שאחד פה בא על חשבון השני. אני חי בארה"ב ומשתמש הרבה בשניהם. נטפליקס זה לראות כל מיני סדרות ישנות, או עונות ישנות של סדרות קיימות. טורנטים זה לראות דברים חדשים, שאותם אין בנטפליקס.
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
mrunderhill ,אתה לפחות יכול להנות מהסדרות שמשודרות בערוצים המקומיים , אם אנחנו רוצים לראות סידרה זה או להוריד את זה
או לחכות חצי שנה-שנה עד שיס והוט יטרחו לרכוש את הסידרה
בקיצור אני ימשיך להנות מהסדרות שאני אוהב כמו Burn notice שחוזר בעוד חודש
יום אחרי שהסידרה משודרת אצלכם
, לעומת האנשים שיבחרו באלטרנטיבה השניייה שהיא לחכות .
או לחכות חצי שנה-שנה עד שיס והוט יטרחו לרכוש את הסידרה
בקיצור אני ימשיך להנות מהסדרות שאני אוהב כמו Burn notice שחוזר בעוד חודש
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
עוד הוכחה שכשגוף נותן שרות או מוצר שהלקוחות רוצים אז אותם לקוחות יעדיפו לשלם מאשר להיות גנבים.
נקווה שחברות ההפצה יבינו את זה לפני שימשיכו עם המהלכים האוויליים שלהם המושקעים כרגע בחקיקות מיותרות וגופים אינטרסנטים שהיו מאוד רוצים להיכנס לנו הביתה כדי לבדוק מה אנחנו עושים עם המחשב.
נקווה שחברות ההפצה יבינו את זה לפני שימשיכו עם המהלכים האוויליים שלהם המושקעים כרגע בחקיקות מיותרות וגופים אינטרסנטים שהיו מאוד רוצים להיכנס לנו הביתה כדי לבדוק מה אנחנו עושים עם המחשב.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
Iamexio
דווקא תכנים ״חמים״ כמו משחקי הכס ובורג׳ס, הוט ויס מביאים בהפרש זעום מארה״ב (פחות משבוע).
לגבי העתיד, שירותי ott יפרחו בכל העולם. בארץ קרטינה מתחילים לעבוד מול הציבור הרוסי. לא הייתי מתפלא אם זה יתרחב בארץ בשנתיים הקרובות.
דווקא תכנים ״חמים״ כמו משחקי הכס ובורג׳ס, הוט ויס מביאים בהפרש זעום מארה״ב (פחות משבוע).
לגבי העתיד, שירותי ott יפרחו בכל העולם. בארץ קרטינה מתחילים לעבוד מול הציבור הרוסי. לא הייתי מתפלא אם זה יתרחב בארץ בשנתיים הקרובות.
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
כאשר חברת הכבלים החלה את פעילותה בארץ, היא דחקה הצידה את התחנות הפיראטיות, עד שהעלימו אותם כליל.
כיום, להגיד שחברות הוט ו-YES יכולות להוות אלטרנטיבה הולמת לשירותים כגון Netflix , זה פשוט מעורר גיחוך.
ואני כבר לא מדבר על המחירים הגבוהים.
אם מנוי של חברה אחת רוצה לצפות בסדרה שנרכשה באופן בלעדי אצל המתחרה, אז מה בדיוק הוא יכול לעשות?
ונניח שאותו מנוי, שפר עליו גורלו, והסדרה החביבה עליו כן משודרת עבורו. אלא מה, הוא גילה זאת רק באיחור, כאשר מעלים כבר את העונה הרביעית, או שבכלל זה כבר הסתיים.
כיצד הוא ישיג כעת את אותם עונות שכבר לא משודרות?
ואם אותו מנוי חביב, הוא חסיד של תוכן HD, אבל החברה מנימוקי חסכון, העדיפה לשדר SD?
כיום, להגיד שחברות הוט ו-YES יכולות להוות אלטרנטיבה הולמת לשירותים כגון Netflix , זה פשוט מעורר גיחוך.
ואני כבר לא מדבר על המחירים הגבוהים.
אם מנוי של חברה אחת רוצה לצפות בסדרה שנרכשה באופן בלעדי אצל המתחרה, אז מה בדיוק הוא יכול לעשות?
ונניח שאותו מנוי, שפר עליו גורלו, והסדרה החביבה עליו כן משודרת עבורו. אלא מה, הוא גילה זאת רק באיחור, כאשר מעלים כבר את העונה הרביעית, או שבכלל זה כבר הסתיים.
כיצד הוא ישיג כעת את אותם עונות שכבר לא משודרות?
ואם אותו מנוי חביב, הוא חסיד של תוכן HD, אבל החברה מנימוקי חסכון, העדיפה לשדר SD?
שני דברים יש לי לומר בנושא:
1. לי אין ספק שעתיד הצפיה הביתית הוא בשיטה של VOD או Pay Per View, אנחנו נזמין ונוריד את הסדרות שנרצה, ואת השידורים החיים שנרצה, מתי שנרצה ונצפה בהם כמו ב HTPC. לדעתי חברות כמו Yes והוט, אם הן רוצות לשרוד צריכות לפעול בכיוון הזה.
2. בעניין ה VOD, האם מבחינה חוקית האפשרות לראות פרק בסדרה באינטרנט, ע"י בחירת הפרק ושידורו ישירות רק אלי בזמן שארצה נחשב שידור? אם לא אז כל מפיץ וידאו בארץ (נניח כמו blockBuster) בעצם יוכל להזרים דרך שרת שידורי VOD ובכך בעצם לא להיות תלוי בזכויות השידור אלא ברישוי אחר?
1. לי אין ספק שעתיד הצפיה הביתית הוא בשיטה של VOD או Pay Per View, אנחנו נזמין ונוריד את הסדרות שנרצה, ואת השידורים החיים שנרצה, מתי שנרצה ונצפה בהם כמו ב HTPC. לדעתי חברות כמו Yes והוט, אם הן רוצות לשרוד צריכות לפעול בכיוון הזה.
2. בעניין ה VOD, האם מבחינה חוקית האפשרות לראות פרק בסדרה באינטרנט, ע"י בחירת הפרק ושידורו ישירות רק אלי בזמן שארצה נחשב שידור? אם לא אז כל מפיץ וידאו בארץ (נניח כמו blockBuster) בעצם יוכל להזרים דרך שרת שידורי VOD ובכך בעצם לא להיות תלוי בזכויות השידור אלא ברישוי אחר?