שאלה בקשר וואט
שלום.
יש לי מגבר של אונקיו אשר מוציא 140 וואט וקניתי למגבר זה גם רמקולים אשר הם 100 וואט rms נראה לי ועכשיו אני שואל עד איזה מידה של ווליום אפשר להגביר את הרסיבר מבלי שעבור את ה100 וואט כלומר המגבר שלי הוא מגיע ל80 בווליום אז איזה רמה של ווליום הוא 100 וואט
תודה רבה לעוזרים (אם לא הבנתם משהוא תגידו מה ואני ינחה אותכם)
יש לי מגבר של אונקיו אשר מוציא 140 וואט וקניתי למגבר זה גם רמקולים אשר הם 100 וואט rms נראה לי ועכשיו אני שואל עד איזה מידה של ווליום אפשר להגביר את הרסיבר מבלי שעבור את ה100 וואט כלומר המגבר שלי הוא מגיע ל80 בווליום אז איזה רמה של ווליום הוא 100 וואט
תודה רבה לעוזרים (אם לא הבנתם משהוא תגידו מה ואני ינחה אותכם)
תגיד זה קשור אכשהו לרמת האום שיש לי ברמקול כאילו אם יש לי 6 אום אז אפשר לשים יותר בווליום?JEXY כתב:אם אתה יודע שיש לך אקוסטיקה מצוינת אתה אמור לדעת עד לאיזו רמה להגביר.
וכמו שרשמתי לך למעלה, תגביר עד 60......
אני חושב שאם אני שומע ב6 אום ברסיבר 140 וואט הוואט יורד ל100 או 90 וואט ברסיבר זה נכון?
באיזה ווליום אתה רוצה לשמוע (בדציבלים, לא בוואטים)?
לפני שאתה מחריש את עצמך, מציע לך לקנות מד רעש (נקרא גם מד SPL ).
דוגמא לעוצמות של רעש:
•רשרוש עלים – 20 דציבלים
•תקתוק שעון מעורר - 30 דציבלים
•שיחה שקטה – 60 דציבלים
• שואב אבק – 70 דציבלים. מכונית – 80 דציבלים
•רעש חזק מתחבורה – 90 דציבלים
•בית חרושת - 100 דציבלים
•דיסקוטק – 130 דציבלים
•צפירה ואזעקה – 140 דציבלים
•המראת מטוס סילון – 160 דציבלים
עוצמת רעש עד 65 דציבלים גורמת לעצבנות להפרעות בשינה ובריכוז.
עוצמת רעש מעל 65 דציבלים מגבירה את קצב הנשימה ואת קצב פעימות הלב, היא מגבירה את צריכת האנרגיה בגוף, ואת לחץ הדם ופוגעת במערכת העיכול.
עם העלייה בעוצמת הרעש גוברת הפגיעה בכושר הריכוז נגרמת עייפות רבה וכושר העבודה והתפקוד נפגמים מאוד.
רעש ממושך בעוצמה של 85 דציבלים יכול לגרום לאובדן שמיעה.
עוצמת רעש מעל 125 דציבלים גורמת לכאב.
עוצמת רעש מעל 130 דציבלים פוגעת בשמיעה בתוך דקות מעטות.
עוצמת רעש של 160 דציבלים גורמת לחרשות מיידית,
ורעש בעוצמה של יותר מ-190 דציבלים גורם למוות.
לפני שאתה מגן על הרמקול, תגן על הבריאות שלך....
בהצלחה,
ארז
דוגמא לעוצמות של רעש:
•רשרוש עלים – 20 דציבלים
•שיחה שקטה – 60 דציבלים
•בית חרושת - 100 דציבלים
•דיסקוטק – 130 דציבלים
עוצמת רעש מעל 65 דציבלים מגבירה את קצב הנשימה ואת קצב פעימות הלב, היא מגבירה את צריכת האנרגיה בגוף, ואת לחץ הדם ופוגעת במערכת העיכול.
עם העלייה בעוצמת הרעש גוברת הפגיעה בכושר הריכוז נגרמת עייפות רבה וכושר העבודה והתפקוד נפגמים מאוד.
בהצלחה,
ארז
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
איזה מגבר יש לך? ואיזה רמקולים?
עקרונית, הנתונים היבשים של פחות או יותר כל יצרן מגברים לא בהכרח משקפים את העובדות בשטח...
רסיבר של אונקיו עם נתון הספק של 130W בד"כ נותן הספק זה בחיבור לרמקול בודד עם עכבה של 6 אוהם. ברגע שמחברים אותו לרמקול עם עכבה של 8 אוהם הנתון הזה יורד ל-100W. יתר על כן, ככל שמחברים יותר רמקולים, כך יורד ההספק לכל ערוץ, כך שאם אתה מחבר מערכת 5.1 סטנדרטית למגבר, יורד ההספק לערוץ עוד מתחת לנתון היבש.
דבר אחרון לסיום: אתה צריך להיות מאוד-מאוד קרוב לשיא הווליום האפשרי במגבר על-מנת להגיע למקסימום ההספק של המגבר - בפועל, הסיכוי שתגיע לעוצמות האלה שואף לאפס..!
עקרונית, הנתונים היבשים של פחות או יותר כל יצרן מגברים לא בהכרח משקפים את העובדות בשטח...
רסיבר של אונקיו עם נתון הספק של 130W בד"כ נותן הספק זה בחיבור לרמקול בודד עם עכבה של 6 אוהם. ברגע שמחברים אותו לרמקול עם עכבה של 8 אוהם הנתון הזה יורד ל-100W. יתר על כן, ככל שמחברים יותר רמקולים, כך יורד ההספק לכל ערוץ, כך שאם אתה מחבר מערכת 5.1 סטנדרטית למגבר, יורד ההספק לערוץ עוד מתחת לנתון היבש.
דבר אחרון לסיום: אתה צריך להיות מאוד-מאוד קרוב לשיא הווליום האפשרי במגבר על-מנת להגיע למקסימום ההספק של המגבר - בפועל, הסיכוי שתגיע לעוצמות האלה שואף לאפס..!
סבבה אחי אני לא מגיעה ל30 ברסיבר שלי(אונקיו 607) פשוטו אני לא רוצה לעשות נזק לרמקולים שלי(mt 25 b&w)ארז_וחני כתב:באיזה ווליום אתה רוצה לשמוע (בדציבלים, לא בוואטים)?
דוגמא לעוצמות של רעש:
•רשרוש עלים – 20 דציבלים
•שיחה שקטה – 60 דציבלים
•בית חרושת - 100 דציבלים
•דיסקוטק – 130 דציבלים
בהצלחה,
ארז...
יש לי את המגבר onkyo 607 שמחובר לרמקולים mt 25 של b&w.epony כתב:איזה מגבר יש לך? ואיזה רמקולים?
דבר אחרון לסיום: אתה צריך להיות מאוד-מאוד קרוב לשיא הווליום האפשרי במגבר על-מנת להגיע למקסימום ההספק של המגבר - בפועל, הסיכוי שתגיע לעוצמות האלה שואף לאפס..!...
תגיד יש מצב שגם הוואט של הרמקולים יורד כלומר יש לרמקולים האלה 100 rms זה לא יכול לרדת נכון.
ואתה יכול להגיד לי מה הוואט המקסימלי שהוא יכול להגיע בערך כאשר מחובר אליו 5.1 ב6 אום?
תודה
מה נתפסת לוואטים כלכך תגיד לי
אתה מגביה בערך לחצי אתה שומע איזשהו עיוות מסויים?
כלומר פעם אחת תגביה עד אשר תרגיש שהרמקול מעוות את הצליל (והא לא נעים לאוזן)שמה זה הגבול שלך
ולא מעניין אותך מספרים
הנקודה היא שהמגבר תמיד צריך לתת הגברה בריאה לרמקול
כלומר תמיד שהמגבר יהיה חזק יותר ממה שהרמקול(שאמור להיות אכותי לפחות..)יכול לקבל
ואז אחוז העיוות פוחת
עכשיו שים דיסק ועזוב אותך ממספרים
אתה מגביה בערך לחצי אתה שומע איזשהו עיוות מסויים?
כלומר פעם אחת תגביה עד אשר תרגיש שהרמקול מעוות את הצליל (והא לא נעים לאוזן)שמה זה הגבול שלך
ולא מעניין אותך מספרים
הנקודה היא שהמגבר תמיד צריך לתת הגברה בריאה לרמקול
כלומר תמיד שהמגבר יהיה חזק יותר ממה שהרמקול(שאמור להיות אכותי לפחות..)יכול לקבל
ואז אחוז העיוות פוחת
עכשיו שים דיסק ועזוב אותך ממספרים
אגב התשובה שארז נתן לך לא יכולת לבקש יותר
וזה מה שנקרא לגזור ולשמור
כל הכבוד ארז

וזה מה שנקרא לגזור ולשמור
כל הכבוד ארז