מאמר קליית קפה – שבירת מיתוס "הבלנד"
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
negro (לא רוצה לצאת גזענית אבל זה השם שלך
)...
רציתי לדעת איפה אפשר לשתות את הקפה שלך כדי שאוכל באמת לראות ולטעום אולי קלייה לפי חד זני באמת טעימה יותר...\
נראה לי שרוב בתי הקלייה בעולם ובארץ קולים בתערובות ולא בחד זני,נכון?או שאני טועה?אז איך אפשר לשבור מיתוס שכל העולם עובד על פיו?איך הגעת למסקנה זו?ניסית לקלות את אותה תערובת גם כחד זני ואז לערבב ואז קלית בתערובת והשוות טעמים???
בכל מקרה אני אשמח לטעום את הקפה שלך באיזה בתי קפה אפשר לשתות אותו?למי אתה משווק?תמיד טוב לטעום קפה חדש...
רציתי לדעת איפה אפשר לשתות את הקפה שלך כדי שאוכל באמת לראות ולטעום אולי קלייה לפי חד זני באמת טעימה יותר...\
נראה לי שרוב בתי הקלייה בעולם ובארץ קולים בתערובות ולא בחד זני,נכון?או שאני טועה?אז איך אפשר לשבור מיתוס שכל העולם עובד על פיו?איך הגעת למסקנה זו?ניסית לקלות את אותה תערובת גם כחד זני ואז לערבב ואז קלית בתערובת והשוות טעמים???
בכל מקרה אני אשמח לטעום את הקפה שלך באיזה בתי קפה אפשר לשתות אותו?למי אתה משווק?תמיד טוב לטעום קפה חדש...
-
NEGRO
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 1098
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
כסלו, תשימי לב בבקשה בדיוק מה אני כותב, צורת קלייה כתערובת או חד זני זה עניין אחד, אני מעדיף קלייה נפרדת ,אני מאמין שהגדולים עושים זאת גם. המיתוס שאני מנסה לשבור הינו שאפשר להשוות בין תערובות שלא נקלו באותה צורה,(מכשירים שונים וכו').
אזור לי לפרסם פה למי אני מוכר או איך ניתן להשיג את המוצרים שלי.
אני מצטער.
יום מצוין
אזור לי לפרסם פה למי אני מוכר או איך ניתן להשיג את המוצרים שלי.
אני מצטער.
יום מצוין
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

למה להתנפל? איך את יודעת הכל?כסלו כתב: נראה לי שרוב בתי הקלייה בעולם ובארץ קולים בתערובות ולא בחד זני,נכון?או שאני טועה?אז איך אפשר לשבור מיתוס שכל העולם עובד על פיו?איך הגעת למסקנה זו?ניסית לקלות את אותה תערובת גם כחד זני ואז לערבב ואז קלית בתערובת והשוות טעמים???...
קפה ג'ו קולה חד זני וגם בתי קלייה באיטליה קולים חד זני ואז מערבבים (לפחות זה שקולה לסאן ג'וסטו)
גם bootcoffee ממליץ על קליית חד זני אבל זה לא מחייב אף אחד.
לפי NRG הוא נמצא במושב אלישיב - http://www.nrg.co.il/online/54/ART2/241/565.html
תודה על התגובה גלעד.הכתבה הייתה טובה ועניינית,בהצלחה.
השאלה שלי היא האם עשית השוואות של אותה תערובת בקלייה כחד זני של אותם זנים וקלייה של אותם זנים בתערובת והרגשת הבדלים בטעמים?אני מקווה שאני אוכל לטעום את הקפה שלך בקרוב אם תפתח בית קפה בתל אביב.אם מותר לשאול כמה קילוגרמים של קפה כבר קלית עם הנסיונות האלה של הקלייה???(בערך)
דבוטאנט אני לא התנפלתי ולא טענתי שאני יודעת הכל,אם תראה רשמתי -"אם אני לא טועה".אני לא יודעת הכל אבל יש לי לא מעט ידע אז אל תזלזל באנשים שאתה לא מכיר ולא יודע מה הם יודעים.
השאלה שלי היא האם עשית השוואות של אותה תערובת בקלייה כחד זני של אותם זנים וקלייה של אותם זנים בתערובת והרגשת הבדלים בטעמים?אני מקווה שאני אוכל לטעום את הקפה שלך בקרוב אם תפתח בית קפה בתל אביב.אם מותר לשאול כמה קילוגרמים של קפה כבר קלית עם הנסיונות האלה של הקלייה???(בערך)
דבוטאנט אני לא התנפלתי ולא טענתי שאני יודעת הכל,אם תראה רשמתי -"אם אני לא טועה".אני לא יודעת הכל אבל יש לי לא מעט ידע אז אל תזלזל באנשים שאתה לא מכיר ולא יודע מה הם יודעים.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

שאלת כמה שאלות ברצף בכיוון מסוים וזה מעלה שאלה מאיפה הידע.כסלו כתב: דבוטאנט אני לא התנפלתי ולא טענתי שאני יודעת הכל,אם תראה רשמתי -"אם אני לא טועה".אני לא יודעת הכל אבל יש לי לא מעט ידע אז אל תזלזל באנשים שאתה לא מכיר ולא יודע מה הם יודעים....
זה לא זלזול זאת שאלה לגיטימית.
-
NEGRO
- עוסק בתחום קפה

הי כסלו
קלית מאות קילוגרמים בניסיונות מי שמגיע אלי רואה הרבה מהם על האדמה בחצר.
לא קליתי את הקפה של כתערובת ואז כחד זני, מבחינתי אני יודע מה זה יגרום ולכן זה לא דורש ניסוי בעניין.
אתמול דווקא מישהו התקשר והסברתי לו שוב את משנתי בעניין.
אם תרצי הסבר מפורט יותר את תמיד יכולה לשלוח מייל או משהו כזה.
יום מצוין
קלית מאות קילוגרמים בניסיונות מי שמגיע אלי רואה הרבה מהם על האדמה בחצר.
לא קליתי את הקפה של כתערובת ואז כחד זני, מבחינתי אני יודע מה זה יגרום ולכן זה לא דורש ניסוי בעניין.
אתמול דווקא מישהו התקשר והסברתי לו שוב את משנתי בעניין.
אם תרצי הסבר מפורט יותר את תמיד יכולה לשלוח מייל או משהו כזה.
יום מצוין
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

זה קצת לא משכנע לדעתי - צריך לבדוק פרקטית כי אולי התיאוריה לא מספיק מקיפה.NEGRO כתב: לא קליתי את הקפה של כתערובת ואז כחד זני, מבחינתי אני יודע מה זה יגרום ולכן זה לא דורש ניסוי בעניין....
תן צ'אנס לכסלו ותאמת את התאוריה שלך.
מצד שני הצלחה היא עניין סטטיסטי ולכן זו תאוריה קשה להוכחה. בדיוק כמו להשוות אספרסו, יש הרבה משתנים שעלולים להשפיע בדרך. הדרך היחידה להוכיח היא מספר נסיונות זהים - למי יש סבלנות...ואף אחד לא מבטי לך שאין לך טעות שעליה אתה חוזר. בקיצור קשה לדעתי להסיק מסקנות במבחן טעימה במקרה זה. ויש הרבה משמעות לאינטואיציה שנסמכת על ההתנסות בעבר.
what's next?
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
סוף סוף משפט הגיוני שאפשר להתחבר אליו.hosq כתב:ויש הרבה משמעות לאינטואיציה שנסמכת על ההתנסות בעבר....
הרבה מתהליך קלית הקפה כמו בבישול קשור גם לניסיון ולאינטואיציה, אמנם נכון שתמיד יש מדע מדויק שיכול לתת הסבר אבל למי יש את הכלים המדעיים? מה כל אחד יחזיק מעבדה בשביל לקלות קפה?
ודעתי שקלית קפה חד זני טובה להתנסות ולימוד ראשוני של הטעמים השונים של הזנים ומבחינתי אין שום תחליף טוב לבלנד איכותי למרות כל ההסברים המדעיים והגרפים...
הטיעון העיקרי נגד קליה בנפרד הוא חוסר חזרתיות בעיקר בקליה ביתית. קשה גם כך לבצע קליה באמת טובה, אז לחזור על זה 3 פעמים מסובך שבעתיים.
מצד שני קליה של מספר זנים ביחד מתקשה לתת תוצאות מדוייקות ואחידות. שלא דבר על השיפור בטעם שמקבלים בערבוב קליה בהירה וכהה.
הפתרון שלי כרגע הוא - שני מחזורי קליה, באחד הבסיס ובשני את השאר. פעם היייתי קולה זנים בנפרד ולא מערבב, רק בזמן הכנת הקפה. ככה נהנים מכל העולמות.
מצד שני קליה של מספר זנים ביחד מתקשה לתת תוצאות מדוייקות ואחידות. שלא דבר על השיפור בטעם שמקבלים בערבוב קליה בהירה וכהה.
הפתרון שלי כרגע הוא - שני מחזורי קליה, באחד הבסיס ובשני את השאר. פעם היייתי קולה זנים בנפרד ולא מערבב, רק בזמן הכנת הקפה. ככה נהנים מכל העולמות.
what's next?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
עבורי הטיעון העיקרי נגד קליה של חד זני היא שזה כ"כ הרבה עבודה, שאין שום סיכוי שהייתי עושה אותה גם אם הייתי מקבל אספרסו שמיימי (וברור לי שאין שום הבדל, כי כבר ניסיתי).
חוצמזה, שבקליית חד-זני בבית מקבלים תערובת גדולה מדי (מעל חצי קילו) ולכן שותים הרבה קפה ישן.
ובכלל, באופן כללי אני חייב לציין שבניגוד לבתי קלייה מקצועיים וגדולים שמבטיחים תערובות זהות לחלוטין, שנה אחר שנה, בקלייה בייתית אני ממש לא מעוניין בחזרתיות מושלמת. זה כמו ההבדל בין לקנות לחם בחנות או לאפות לחם בבית. חלק מהכיף הוא שלפעמים יוצא יותר טוב, לפעמים קצת פחות טוב, לפעמים מגלים טעם שונה או לומדים עוד טוויסט שגורם לשיפור לפי הטעם האישי.
אם הייתי מקבל קפה זהה, פעם אחר פעם בבית, הייתי משתעמם די מהר.
חוצמזה, שבקליית חד-זני בבית מקבלים תערובת גדולה מדי (מעל חצי קילו) ולכן שותים הרבה קפה ישן.
ובכלל, באופן כללי אני חייב לציין שבניגוד לבתי קלייה מקצועיים וגדולים שמבטיחים תערובות זהות לחלוטין, שנה אחר שנה, בקלייה בייתית אני ממש לא מעוניין בחזרתיות מושלמת. זה כמו ההבדל בין לקנות לחם בחנות או לאפות לחם בבית. חלק מהכיף הוא שלפעמים יוצא יותר טוב, לפעמים קצת פחות טוב, לפעמים מגלים טעם שונה או לומדים עוד טוויסט שגורם לשיפור לפי הטעם האישי.
אם הייתי מקבל קפה זהה, פעם אחר פעם בבית, הייתי משתעמם די מהר.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
moti_r כתב: אם הייתי מקבל קפה זהה, פעם אחר פעם בבית, הייתי משתעמם די מהר....
המהות של התחביב לדעתי זה לגלות דברים חדשים כל הזמן, ולא רק להשתפר
אתמול קליתי תערובת שחציה מעט לפני פיצוץ שני של הונדורס, זימבבווה וגווטמלה, וחציה כהה לתוך הפיצוץ השני של אינדיאן פלנטיישן + קצת רובוסטה טובה. בדרך כלל קולים אותם הפוך זה כהה וזה בהיר, אבל החלטתי לנסות משהו חדש. נראה איך יצא
-
NEGRO
- עוסק בתחום קפה

קהל קשה קהל קשה.
אין לי שום סיבה להמשיך לחפור בעניין,זו דעתי.
אני חותם לך שאפשרויות יצירת הבלנדים גדולות יותר בקלייה חד זנית אבל אני ממשששששששששששששששששששששששששששששששש
לא הולך לדבר על זה שוב כי כל אחד תקוע בעמדתו ולא מוכן לקבל דעה אחרת.
כמובן שישנה התנהלות אחרת בין עסק לבין משתמש ביתי ,מוטי, אבל שוב, חבל על המשך הדיון כי הוא גלש לכיוון לא מעניין.
שיהיה אחלה יום.
אין לי שום סיבה להמשיך לחפור בעניין,זו דעתי.
אני חותם לך שאפשרויות יצירת הבלנדים גדולות יותר בקלייה חד זנית אבל אני ממשששששששששששששששששששששששששששששששש
לא הולך לדבר על זה שוב כי כל אחד תקוע בעמדתו ולא מוכן לקבל דעה אחרת.
כמובן שישנה התנהלות אחרת בין עסק לבין משתמש ביתי ,מוטי, אבל שוב, חבל על המשך הדיון כי הוא גלש לכיוון לא מעניין.
שיהיה אחלה יום.
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
מדהים כמה שזה נכון.moti_r כתב:
אם הייתי מקבל קפה זהה, פעם אחר פעם בבית, הייתי משתעמם די מהר....
לפני כמה ימים ראיתי שוב מבצע 'מנוי קפה' באחת החנויות והתחלחלתי מהמחשבה של לשתות כל הזמן את אותו הקפה (מה שפעם היה נראה לי כדבר סביר) - אפילו אם הוא יהיה הטוב ביותר.