האם כדאי להחליף VETRANO ב - מיני ווילדי ואיפה קונים
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
ויואלדי קונים אצל היבואן "גסטרוליין"
החלפה זה רק לפי רצון שלך - אין סיבה אמיתית כי יש לך מכונה בליגה רצינית גם ככה.
החלפה זה רק לפי רצון שלך - אין סיבה אמיתית כי יש לך מכונה בליגה רצינית גם ככה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
שלום, לדעתי לא כדאי לך כלל כי ההפרש שתידרש להוסיף ממש לא שווה את התועלת שתקבל.
בנוסף ע"פ מבחני טעימה שנערכו ב HB הויואלדי מקבלת ציון 8 באספרסו לעומת 8.5 למכונות E61, אמנם לא ערכנו השוואה ישירה בין המכונות אבל עדיין גם אם נניח שאיכות הקפה זהה אין יתרון מעשי למיני ויואלדי מלבד יציבות הטמפ' שבנקל אפשר לקבל בוטראנו עם מד חום על ראש החליטה ופיתוח טכניקה לחליטה.
בנוסף המיני ויואלדי אינה מחוברת ישיר למים ויש לה משאבת רטט ובניגוד לוטראנו שיש משאבה רוטורית עם חיבור ישיר וזה מינוס ענק לדעתי וחזרה אחורה מבחינתך בכל מה שקשור לנוחות ושקט בהפעלת המכונה שלא להזכיר כאב ראש בריכוך מים על ידי בריטה ופילטר רזין שיש לרענן אחת למספר שבועות מצומצם בניגוד למרכך 8 ליטר שדורש התעסקות אחת ל 3-4 חודשים בשימוש ביתי.
שיקול שלך אבל לדעתי אתה מסתנוור מהפיצ'רים על הנייר ועושה טעות אם תחליף ...
בהצלחה !
בנוסף ע"פ מבחני טעימה שנערכו ב HB הויואלדי מקבלת ציון 8 באספרסו לעומת 8.5 למכונות E61, אמנם לא ערכנו השוואה ישירה בין המכונות אבל עדיין גם אם נניח שאיכות הקפה זהה אין יתרון מעשי למיני ויואלדי מלבד יציבות הטמפ' שבנקל אפשר לקבל בוטראנו עם מד חום על ראש החליטה ופיתוח טכניקה לחליטה.
בנוסף המיני ויואלדי אינה מחוברת ישיר למים ויש לה משאבת רטט ובניגוד לוטראנו שיש משאבה רוטורית עם חיבור ישיר וזה מינוס ענק לדעתי וחזרה אחורה מבחינתך בכל מה שקשור לנוחות ושקט בהפעלת המכונה שלא להזכיר כאב ראש בריכוך מים על ידי בריטה ופילטר רזין שיש לרענן אחת למספר שבועות מצומצם בניגוד למרכך 8 ליטר שדורש התעסקות אחת ל 3-4 חודשים בשימוש ביתי.
שיקול שלך אבל לדעתי אתה מסתנוור מהפיצ'רים על הנייר ועושה טעות אם תחליף ...
בהצלחה !
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
http://www.htcafe.co.il/p-1.article02197
ומומלץ לעבור דרך "אספרסימו" ולהתקין תושבת רצינית יותר למדחום כפי שאיציק עשה פה:
http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... &p=1326834
אגב אתה לא חייב לקנות מדחום מ EBAY, יש מדחומים דומים בארץ של יצרנים אחרים בסביבות 100 שקל שיעשו עבודה דומה, פשוט גם לחנויות ציוד מוסדי או ל DOMO, 4CHEF וכו', יש להם מדחומים כאלו.
ומומלץ לעבור דרך "אספרסימו" ולהתקין תושבת רצינית יותר למדחום כפי שאיציק עשה פה:
http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... &p=1326834
אגב אתה לא חייב לקנות מדחום מ EBAY, יש מדחומים דומים בארץ של יצרנים אחרים בסביבות 100 שקל שיעשו עבודה דומה, פשוט גם לחנויות ציוד מוסדי או ל DOMO, 4CHEF וכו', יש להם מדחומים כאלו.
נערך לאחרונה על ידי כפיר_ש ב 17/05/2011 11:13, נערך פעם 1 בסך הכל.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

אפשר גם לקנות את הויואלדי - לא המיני ויש לה חיבור ישיר.
- blinkybill
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 282
- נתן תודות: 20 פעמים
- קיבל תודות: 15 פעמים
אפשר גם וגם..
, נראה לי שתקבל מחיר יותר טוב אם תמכור אותה.. לא יצא לי לטעום מאף אחת מהם אבל לפי המפרט גם לדעתי זו ירידה ברמה..
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

המפרט שלה לוקח בהליכה בעיניים עצומות את כל מכונות ה E61 שיש בשוק כולל הדאבל בוילר.blinkybill כתב:אפשר גם וגם.., לפי המפרט גם לדעתי זו ירידה ברמה..
...
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

בדגם 2 והלאה הציון הוא גם 8.5 ה - 8 זה לדגם הישן בלי הפרה איפיוז'ן וחיבור ישיר.כפיר_ש כתב:בנוסף ע"פ מבחני טעימה שנערכו ב HB הויואלדי מקבלת ציון 8 באספרסו לעומת 8.5 למכונות E61, !...
http://www.home-barista.com/la-spaziale ... usion.html
אבל עדיין אם כבר יש ווטראנו עדיף ללמוד אותה טוב קודם.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
הויואלדי הרגילה מגיעה עם בויילר 2.5 ליטר וגוף חימום דומה לוטראנו (1250 וואט)
זה אומר זמן חימום של לפחות 40 דק' עם עדיפות לשעה בערך
הוטראנו צריכה זמן חימום של 20 דק' עם עדיפות ל-40 דק'
לדעתי זו נקודה משמעותית.
לגבי איכות הקפה - לא מעניינת אותה ספסיפיקציה, אני רוצה לטעום קפה.
היות ולא טעמתי, אני יכול רק להסתמך על מבחנים בחו"ל ולהעריך שהיא זהה בטעמה למכונות E61, או לפחות שההבדל ממש לא ניכר.
לגבי יציבות טמפ' - כבר כתבתי בעבר ואני אחזור על דעתי שמדובר במשהו די טיפשי.
הבעיה הכי גדולה בחליטת קפה בבית היא טמפ' ההתחלה, לא היציבות. כשחולטים שוט אחרי שוט באופן רציף, גם ה-E61 וגם הויואלדי תהינה מאוד יציבות, כי יש מערכת שעובדת בדיוק כפי שהיא תוכננה (במיוחד כשה-E61 היא בחיבור ישיר ואז המים נכנסים טריים וקרים).
אבל כשהמכונה עומדת חמה, אז ה-E61 חמה מדי וצריכה קולינג פלאש (גם לראש) ואילו הויואלדי תהיה קרה מדי וצריכה וורמינג פלאש לראש.
בשני המקרים, אתה כנראה לא תגיע לטמפ' אידיאלית בחליטה של שוט בודד, ואם אתה מוותר על שוט כיור (כמו רוב האנשים) - אז הבעיה שלך היא חליטה בטמפ' לא נכונה מתחילתה.
למרות כל זאת, אני מוכן להמר שבשורה התחתונה אף אחד לא ירגיש הבדל מהותי בטעם הקפה בין הוטראנו לויואלדי. ההבדל האמיתי יהיה באסתטיקה (כלומר עיצוב), נוחות עבודה, שקט בהפעלה ואמינות.
זה אומר זמן חימום של לפחות 40 דק' עם עדיפות לשעה בערך
הוטראנו צריכה זמן חימום של 20 דק' עם עדיפות ל-40 דק'
לדעתי זו נקודה משמעותית.
לגבי איכות הקפה - לא מעניינת אותה ספסיפיקציה, אני רוצה לטעום קפה.
היות ולא טעמתי, אני יכול רק להסתמך על מבחנים בחו"ל ולהעריך שהיא זהה בטעמה למכונות E61, או לפחות שההבדל ממש לא ניכר.
לגבי יציבות טמפ' - כבר כתבתי בעבר ואני אחזור על דעתי שמדובר במשהו די טיפשי.
הבעיה הכי גדולה בחליטת קפה בבית היא טמפ' ההתחלה, לא היציבות. כשחולטים שוט אחרי שוט באופן רציף, גם ה-E61 וגם הויואלדי תהינה מאוד יציבות, כי יש מערכת שעובדת בדיוק כפי שהיא תוכננה (במיוחד כשה-E61 היא בחיבור ישיר ואז המים נכנסים טריים וקרים).
אבל כשהמכונה עומדת חמה, אז ה-E61 חמה מדי וצריכה קולינג פלאש (גם לראש) ואילו הויואלדי תהיה קרה מדי וצריכה וורמינג פלאש לראש.
בשני המקרים, אתה כנראה לא תגיע לטמפ' אידיאלית בחליטה של שוט בודד, ואם אתה מוותר על שוט כיור (כמו רוב האנשים) - אז הבעיה שלך היא חליטה בטמפ' לא נכונה מתחילתה.
למרות כל זאת, אני מוכן להמר שבשורה התחתונה אף אחד לא ירגיש הבדל מהותי בטעם הקפה בין הוטראנו לויואלדי. ההבדל האמיתי יהיה באסתטיקה (כלומר עיצוב), נוחות עבודה, שקט בהפעלה ואמינות.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
מוטי מבלי להיכנס למה יותר טוב. בווילדי אתה מעביר מיים 3 שנית לוורמינג פלאש , ואתה מקבל שוט נהדר(והא רחוק מאוד מלהיזרק לכיור) וזהה בדיוק לזה שיבוא אחריו מבלי לחשוב עם עברו דקה או שתיים מהשוט הקודם.
כשהמכונה עובדת רצוף היא משאירה את הראש חם מאוד גם ככה, גם בלי וורמינג פלאש אני בספק עם תרגיש בהבדל ?
במיני כמות המיים היא מעל ליטר, המיים בדוד מיתחממים בתוך 4.5 דקות , להקצפה.
בווילדי הרגילה לא מדדתי, אבל אני בספק אם זה לוקח יותר מ 20 דקות .
כשהמכונה עובדת רצוף היא משאירה את הראש חם מאוד גם ככה, גם בלי וורמינג פלאש אני בספק עם תרגיש בהבדל ?
במיני כמות המיים היא מעל ליטר, המיים בדוד מיתחממים בתוך 4.5 דקות , להקצפה.
בווילדי הרגילה לא מדדתי, אבל אני בספק אם זה לוקח יותר מ 20 דקות .
- espressoman
-
- חבר פעיל

- תגובות: 56
- נתן תודות: 13 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
בוא נדייק 25ד חימום לV2 S1
גם בV1 היה אותו זמן חימום של 25 ד בערך
גילוי נאות :אני משאיר את המכונה דלוקה 365 יום בשנה למעט טיולים
גילוי נאות :אני משאיר את המכונה דלוקה 365 יום בשנה למעט טיולים
- gedkoz
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
urico1 ,יש משהו שאתה לא אוהב בVETRANO ?אני אחרי חצי שנה של שימוש מרוצה מאוד... ויכול לחשוב בשלב הזה רק אל " חלומות " עמיתיים כמו LEGEND ,MS3 וSPEEDSTER... וגם זה בשביל הכיף שבמחשבה... יכול להיות שאתה מחפש שדרוג, אז במקרה הזה אני לא רואה את ויואלדי כקפיצת מדרגה(אולי דריכה במקום?) כדי להסיג יותר תחשוב כבר לכיוון LA CIMBALI או T1 כמו של כפיר....
יכול להיול שהתלהבת מתמונות הנהדרות של ויואלדי מאחורה?(כי אני כן אהבתי אותם מאוד) אבל הצד הקדמי מבחינתי תואן שיפור גדול, כדי להתרחק ממראה של לה פבוריטה+אוסקר המגושם... לגבי הביצועים -- הכל בידיים של מפעיל....גם בגאג'יה קלסיק אפשר לעשות שוטים נהדרים..
יכול להיול שהתלהבת מתמונות הנהדרות של ויואלדי מאחורה?(כי אני כן אהבתי אותם מאוד) אבל הצד הקדמי מבחינתי תואן שיפור גדול, כדי להתרחק ממראה של לה פבוריטה+אוסקר המגושם... לגבי הביצועים -- הכל בידיים של מפעיל....גם בגאג'יה קלסיק אפשר לעשות שוטים נהדרים..