טלויזיה SAMSUNG מדגם LE46C530 החדשה והיפה שרכשתי - והבעיות... לעזרת מומחים

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
lioron5 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 26
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

הי
אני ליאור
ואני עוקב אחרי הפורום יחד עם רכישת הטלוייזה , מצאתי את עצמי יותר ויותר באתר זה כי כאן עלו השאלות שאני שואל ואולי נוכל למצוא פתרון יותר אקטואלי .
אז קניתי את הטלויזיה והיא מדהימה , האיכות HD מדהימה, והכל תקין .

קניתי הארדיסק נייד 1T כדי להשתמש בUSB וזרקתי אליו את "אוואטר " בקובץ MKV שהתרגום בו הוא מובנה.
בצפיה הראשונית קיבלתי את הסרט מתורגם והכל היה נראה תקין וחווית הצפייה היתה מעולה . אחרי הסרט המשכתי להוריד סרטים באיכות זו בידיעה שם הם מתורגמים באופן מובנה והכל תקין .
בהפעלת הסרט השני לא הופיע תרגום, חזרתי לאווטר, וראיתי שגם בו התרגום נעלם ..

בהגדרות הטלויזיה נכנסתי לאופציית סאבטייטלס וחיפשתי עברית, לא מצאתי ויצאתי מהתפריט
ברגע שיצאתי מאפשרות זו - היא ננעלה. ואין לי יכולת לחזור לבחירה בה..
פישפתי כאן בפורום וראיתי שהעלו את הסוגייה
אחד הפתרונות היה להוריד עדכונים מהאתר של סאנסונג ולהתקין )firmware( - הכל ללא הצלחה, הורדתי את העדכון הרלוונטי הוא לא מזהה את העדכון ולא מבצע אותו .

מחנות הטלוזיה ( שאגב רתחתי עליהם שלא הזכירו את נושא התרגום ) רוצים להחליף לי את הטלוזיה לLG 47 מדגם LD460 האם אתם מכירים את המוצר ויכולים לספר על חווית התירגומים בקצבי MKV בטלוויזיה זו , ו או יכולים להמליץ על פתרון מתאים ?

אלף תודות (f)
ליאור
[email protected]
:מבולבל:

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #2 

lioron5 כתב:הי
אני ליאור
ואני עוקב אחרי הפורום יחד עם רכישת הטלוייזה , מצאתי את עצמי יותר ויותר באתר זה כי כאן עלו השאלות שאני שואל ואולי נוכל למצוא פתרון יותר אקטואלי .

קניתי הארדיסק נייד 1T כדי להשתמש בUSB וזרקתי אליו את "אוואטר " בקובץ MKV שהתרגום בו הוא מובנה.
בצפיה הראשונית קיבלתי את הסרט מתורגם והכל היה נראה תקין וחווית הצפייה היתה מעולה . אחרי הסרט המשכתי להוריד סרטים באיכות זו בידיעה שם הם מתורגמים באופן מובנה והכל תקין .

בהגדרות הטלויזיה נכנסתי לאופציית סאבטייטלס וחיפשתי עברית, לא מצאתי ויצאתי מהתפריט
אחד הפתרונות היה להוריד עדכונים מהאתר של סאנסונג ולהתקין )firmware( - הכל ללא הצלחה, הורדתי את העדכון הרלוונטי הוא לא מזהה את העדכון ולא מבצע אותו .

מחנות הטלוזיה ( שאגב רתחתי עליהם שלא הזכירו את נושא התרגום ) רוצים להחליף לי את הטלוזיה לLG 47 מדגם LD460 האם אתם מכירים את המוצר ויכולים לספר על חווית התירגומים בקצבי MKV בטלוויזיה זו , ו או יכולים להמליץ על פתרון מתאים ?

אלף תודות (f)
ליאור
[email protected]
...

מסך לא רוכשים בשביל קריאת קבצים . ואין מסך שיכול לקרוא את סוגי הקבצים בצורה תקינה .
לכן יש את האופצייה של סטרימר שמסוגל לעשות הכול בלי עצבים מיותרים .

1. ממליץ לך להישאר עם הסמסונג .
2. רכוש סטרימר במחיר שפוי ותתחיל להנות .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

lioron5 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה על תהגובה,

יש לי סטרימר, הוא ישן ולא קורא קבצים MKV

וברור שלא קניתי את המסך בשביל קריאת קבצים אבל גם , ואם זה עבד יפה בהתחלה מוזר שזה לא עובד כעת
אפילו באותו סרט שבה הוא עבד בפעם הראשונה .

תודה

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9325
נתן תודות: 1557 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #4 

9000es כתב:
lioron5 כתב:הי
אני ליאור

אלף תודות (f)
ליאור
[email protected]
...

מסך לא רוכשים בשביל קריאת קבצים . ואין מסך שיכול לקרוא את סוגי הקבצים בצורה תקינה .
לכן יש את האופצייה של סטרימר שמסוגל לעשות הכול בלי עצבים מיותרים .

1. ממליץ לך להישאר עם הסמסונג .
2. רכוש סטרימר במחיר שפוי ותתחיל להנות .
...

(Y)

אני אף פעם לא מבין את אלה שרוכשים מסך, ואחר כך "שוברים את הראש" עם כל מיני בעיות הקשורות להזרמת תכנים ישירות דרך המסך.
מה בדיוק הקטע פה? לחסוך על סטרימר???
לדעתי מדובר סך הכול בפונקציה חביבה, שנועדה למשוך יותר קונים, וזהו. לא הייתי מציע לבנות על כך יותר מדי, במיוחד עבור משתמשים "כבדים", שמחזיקים אצלם טרות של קבצים...

לירון, נכון שזה לא בסדר שהטלוויזיה נכשלת בפעולות שהיא אמורה לעשות. שווה לבדוק את הבעיה, כי גם אני שונא את זה שמשהו לא מתפקד, גם אם מבחינתי מדובר בפונקציה זניחה, שאינני משתמש בה כלל.
אבל תכל'ס רד מהעניין הזה. אם חשוב לך הנושא של קריאת קבצים וכתוביות, רכוש לך סטרימר טוב, ותן לטלוויזיה לעשות את העבודה העיקרית שלמענה היא נרכשה...

lioron5 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

לפחות אין פתרון שאוכל להתקין את העדכון שאינני מצליח ?
זה פשוט מגוחך שקניתי טלויזיה ועושה רושם שאין לי יכולת לעדכן אותה - כאילו קניתי מוצר ללא רשיון ... וזה מדאיג ומאכזב
במיוחד שהטלויזיה היא מאוד יקרה .. ושזהו מרכיב חשוב , שבטוח אצטרך בעתיד. :idea:

alex28
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 351
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #6 

אם קניתה טלוויזיה של יבואן סמליין פשוט תזמין טכנאי עד הבית זה בחינם -מה אתה מסתבך !
בעקרון בדגם שקניתה לא צריכה להיות לך שום בעיה ,או משהו בתיפעול אצלך לא נכון או מקסימום בהגדרות/עדכון של הטלוויזה לא נכון והטכנאים צריכים לתת לך פתרון לזה.

נ.ב : אם בהגדרות אתה לא רואה כתוביות אז יכול להיות שאתה לא שם נכון את קובץ הסרט עם התרגום כמו שצריך - קובץ הסרט וקובץ התרגום צריכים להיות זהים בשם (לא משנה איזה שם תבחר) בתוך תיקיה אחת.
נערך לאחרונה על ידי alex28 ב 16/05/2011 23:42, נערך פעם 1 בסך הכל.

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9462
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #7 

ניסית לשנות את ההגדרות בזמן שהסרט רץ? (דרך תפריט "כלים > כתוביות")

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14362
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1221 פעמים

שליחה #8 

alex28 כתב:אם קניתה טלוויזיה של יבואן סמליין פשוט תזמין טכנאי עד הבית זה בחינם -מה אתה מסתבך !
בעקרון בדגם שקניתה לא צריכה להיות לך שום בעיה ,או משהו בתיפעול אצלך לא נכון או מקסימום בהגדרות/עדכון של הטלוויזה לא נכון והטכנאים צריכים לתת לך פתרון לזה.
...
הוא לא קנה מסמליין...שים לב לדגם LE.
סמליין מביאים LA.

alex28
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 351
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #9 

טלHD כתב:
alex28 כתב:אם קניתה טלוויזיה של יבואן סמליין פשוט תזמין טכנאי עד הבית זה בחינם -מה אתה מסתבך !
...
הוא לא קנה מסמליין...שים לב לדגם LE.
סמליין מביאים LA.
...
אז בעיה שלו :o - מעניין איזה שרות עכשיו הוא יקבל .

dazzz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 304
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #10 

כדי לזהות כתןביות בסמסונג צריך להפוך את קובץ הכתוביות לUTF8 ...פותחים מסמך טקסט גוררים את קובץ הכתוביות עושים שמור בשם משנים את השם לשם של הקובץ הסרט ומשנים לUTF8 ואז זה עובד ... אצלי בסמסונג C650 כול הכתוביות עובדות כך 100 אחוז 8)
פינקי
מוח מה נעשה היום ?
נעשה מה שאנחנו מנסים כול יום להשתלט על העולם.....

lioron5 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

אכן אין לי אחריות מבית סאמליין כי רכשתי ב"עולם הקולנוע" שהם אגב מאוד מנסים לתת לי פתרונות ואין להם...
האם אני יכול לרכוש אחריות בסאמליין על מנת שיסדרו את זה ?
ואיך אני הופך תרגומים לUTF8 אין לי מושג מה זה בכללללל :)
פליייז האלללפפ...

אין לי אפשרות להגיע לכתוביות כי הטלוויזיה נעלה את זה - וגם לא ניתן להגיע לתפריט כתוביות תוך כדי שידור, אין לו את הפונקציה הזאת- או שעלי לעדכן גרסה מה שאינני יכול כלל לבצע!
:( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
...

sarbel
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 94
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #12 

אם רכשת טבלזיה מגוירת מהיבואן הרשמי - צריכה להיות בטלביזיה תמיכה מובנית בכתוביות SRT בעברית. אם דרך היבואן המקביל - אז אין תמיכה בכתוביות בעברית אלא באנגלית בלבד (ואולי בעוד איזו שפה אסייתית כזו או אחרת כמו אצלי)

לגבי נושא ה- MKV: מסכי סמסונג לא תומכים בכתוביות מובנות בקבצי MKV. לא בעברית ולא באנגלית! (יתכן שהדבר השתנה בעדכוני ה- firmware האחרונים, לא יודע)
האפשרות היחידה , קרוב לודאי, היא באמצעות קבצי טקסט עם סיומת SRT ששמם זהה לשם הסרט. קבצים אילו ניתנים בין השאר להורדה מאתרים כגון sratim.co.il ומגיעים by default בפורמט UTF-8 שהטלביזיה יודעת לקרוא, ואם לא אזי ניתן לשמור אותם בפורמט הנ"ל באמצעות editor (אני משתמש ב- textpad המצוין)

מקווה שעזרתי

lioron5 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

בהחלט עזרת ותודה לכולם על המענה
אשמח רק לקבל מידע מפורט על המרת קובץ SRT לUTF8 איך עושים זו באמצעת פנקס הרשימות ?
או בתוכנה אחרת ?

sarbel
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #14 

חפש textpad בגוגל ותוריד. יש גרסה חינמית
תוכנה קלה לשימוש. יש לבצע save as ואז מהרשימה בחלון לבחור פורמט UDF8

lioron5 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

תודה רבה ,
הורדתי את התוכנה ופתחתי את התירגום בתוכנה
הוא מציג אותיות אנגלית ג'יבריש... יש דרך לעשות קידוד? או שהכתובית לא תקינה ?
תודה רבה

sarbel
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #16 

זה מצב תקין
רק תוודה שאתה שומר כ- utf8

אגב, תוכל לבדוק את הכתובית גם במחשב האישי (באמצעות media player וכד')

lioron5 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

אחרי השמירה מה הסיומת של הקובץ צריכה להיות?
תודה

lioron5 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

ככה זה נראה במחשב
עוד לא בדקתי במסך
וזה נראה ככה בנתיים ב2 סרטים שבדקתי
יש לי סרט אחד שהתרגום בו מובנה - אותו הוא הציג מעולה
אבל בשאר אחרי קידוד לUTF8 זה נראה ככה כמו בתמונה

אולי אני לא שומר נכון את שם הקובץ.. הסיומת...
תודהה

התמונה בלינק כאן למטה (n)
[imgbig]http://i54.tinypic.com/2lj4aqw.jpg[/imgbig]

blueye
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 130
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #19 

אל תצפה מהטלויזיה ליותר מדי קונים סטרימר והבעיה נפטרת הסטרימר של הטלוזיה בסיסי זה לא סיבה להתעצבן :idea: :idea: :idea:

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7042
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1462 פעמים

שליחה #20 

חברה ..... התשובות פה מנסות לומר לליאור שלא לנסות לפתור את הבעייה אלא ללכת למשהו שיעלה לו עוד כסף עוד קופסא ועוד שלט מה שהרבה מאיתנו לא רוצים להוסיף.

יש התעלמות מזה שהסרט הראשון עבד לו טוב ומאז הכול נמוג.

לעיתים צריך לומר שאנחנו לא יודעים!

וזה מה שנראה לי המקרה הנוכחי.

הצעתי היא לנסות ולהביא את המסך למצב ברירת המחדל של המסך (בד"כ restore default parameters )שבה עבד האווטר ולראות אם משהו השתנה למצב שמזכיר את המצב הראשוני

פרט לזה אני ממש לא יודע

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”